X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady alw z czego to?? :(
    Nospe wzielam

ja myślę, że to macica rośnie i po prostu więzadła nam idą, zauważyłam, że inaczej sie zaokrąglam niż Zuzią, z Zuzą mi szło w brzuch i piersi, a teraz to chyba w du.. bo mam taką wielką, i jeszcze rośnie, że chyba po tej ciązy będę musiała spodnie w cyrku kupować xD

Nola, MalaHD lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22315957,afera-w-danii-jedna-osoba-zmarla-dwie-inne-zachorowaly-po.html#Czolka3Img

nie jedzcie łososia!

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leze tez mnie boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałaś nospe? Powiem szczerze, że ten scopolan, co ja dostalam, super działa rozkurczowo. Bo nawet jak mi się brzuch napnie, to już nie ma przy tym tego bólu okresowego.
    Odpoczywaj i nie nos niczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 21:01

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus mnie na leżąco boli, jak się za dużo nachodzę.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27ed0e482be6.jpg

To mój dzisiejszy brzuchol (sorki za negliż, ale spontanicznie robiłam zdjęcie po kąpieli) - 26+3. Mam wrażenie, że niewiele się zmienił od ostatniego miesiąca. Oby tylko synek rósł prawidłowo. Wizytę miałam miesiąc temu, już nie mogę doczekać się wtorku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 21:07

emikey, salenne, Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Wachciowa, Lady Savage, Kamcia1988, [m]alina, magdzia26, nataliamonika, Nola, Coco55, k878, Petitka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra powiem wam :( szczesliwa ale nie wiem czy ma sens rozkurczowe bo nie mam skurczu :( to taki tepy bol :( jak rwa kulszowa ale z przodu ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Amus mnie na leżąco boli, jak się za dużo nachodzę.
    Nie chodzilam dzisiaj duzo ale duzo siedzialam. Mam wrazenie ze jak nacisne na wzgorek lonowy to boli az do blizy a wzgorek najbardziej.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a może ciepła kąpiel na rozluźnienie? Mi pomaga zwykle na bóle.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-hmmm... To może spróbuj magnez. Chociaż myślę,ze w szpitalu dali by Ci rozkurczowe. Albo tak jak pisze Nesairah-kapiel. Mi też czasem pomaga

Nesairah-sliczny brzuszek. Mysle, że z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i prawidłowo się rozwija :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 21:18

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A promieniuje Ci w stronę kręgosłupa?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie promieniuje i boli tylko po lewej stronie brzucha :(

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bo sobie pomyślałam o bólu spojenia łonowego

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o tym myslalam ale z czego by to sie rozeszlo ? Glownie to po porodzie sie robi :(

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, nie tylko. Występuje jak najbardziej też w ciąży i jest z tego co kojarzę bezwzględnym wskazaniem do cc. A powodów jest wiele: nadwaga przed ciążą, szybkie przybieranie na wadze w czasie ciąży, niskie ułożenie dziecka w brzuchu, słabe kości, dźwiganie itp.

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tez o tym myslalam ale z czego by to sie rozeszlo ? Glownie to po porodzie sie robi :(
    A to nie koniecznie. Po moim bracie źle się mamie zeszło spojenie. Nie dawało o sobie znać aż po 4 latach przy drugiej ciąży dało o sobie znać. Moja mama nie mogła chodzić, od 5 miesiąca leżała a ja urodziłam się w 34 tygodniu. Lepiej to sprawdź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 22:30

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A to nie koniecznie. Po moim bracie źle się mamie zeszło spojenie. Nie dawało o sobie znać aż po 4 latach przy drugiej ciąży dało o sobie znać. Moja mama nie mogła chodzić, od 5 miesiąca leżała a ja urodziłam się w 34 tygodniu. Lepiej to sprawdź.
    Jakby to było spojenie łonowe to na IP by jej coś powiedzieli, nie? Przecież Amus dopiero co z tamtad wróciła.

Nola lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie z takimi rzeczami szpitale odsylaja ludzi. Albo olewają

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spojenie lonowe tzn to rozejscie sie chyba nie ma nic do wczesniejszego porodu ? Szyjka ok dlugo zamknieta. Nie wiem noo leze teraz wielam paracetamol. Dziwi mniw ze mala tak nisko siedzi od rana. Bo w zeszlym tyg byla bardzo wysoko nawet gin gadal

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale spojenie lonowe tzn to rozejscie sie chyba nie ma nic do wczesniejszego porodu ? Szyjka ok dlugo zamknieta. Nie wiem noo leze teraz wielam paracetamol. Dziwi mniw ze mala tak nisko siedzi od rana. Bo w zeszlym tyg byla bardzo wysoko nawet gin gadal
    No niestety ale u mojej mamy miało.

Mój mały często siedzi na dole. Widocznie lubią tak podróżować sobie :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ