X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Dzień dobry Kobietki!!!

Ja po wczorajszych sensacjach, z samego rańca wybrałam się do pobliskiego warzywniaczka. Myślałam, że wykupię pół sklepu, takie zapachy, bo akurat dostawa była. No i są, są moje ukochane jabłka!!! To tak w temacie zdrowego żywienia - mogłabym kilogramami jeść, a im twardsze i kwaśniejsze tym lepiej ;)

Tak czytam Wasze wpisy o wielorazowych pieluszkach...i podziwiam.
    Nie wiem czy miałabym tyle samozaparcia.

Z przygotowań, to ruszyło malowanie pokoiku dla Franka. Teść zdziwiony, to delikatne stwierdzenie...mam nadzieję, że dobrze wyjdzie i jeszcze bardziej zdziwi go efekt końcowy ;)

Mam to samo z jabłkami, antonówka, szara reneta, a najlepsze na świecie są papierówki.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Słodka jest ta czapeczka :-) prawda Salenne?

No ja się rozczulam za każdym razem jak na nią patrzę i wyobrażam sobie w niej moją małą kruszynkę <3

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Selene...pokoik się maluje ... będą góry, słoneczko i baloniki (chyba). Kolorystyka szaro-niebieska.

Łóżeczko i komódka białe. nie chcę przegiąć, podobnie jak i Ty więc ostro dumam co jeszcze mogę, bo góry będą duże. Któraś z dziewczyn, Editchen chyba??, pokazywała coś podobnego na FB, oni już mają gotowe.

salenne lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat

Wysłany: 2 września 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Selene...pokoik się maluje ... będą góry, słoneczko i baloniki (chyba). Kolorystyka szaro-niebieska.

Łóżeczko i komódka białe. nie chcę przegiąć, podobnie jak i Ty więc ostro dumam co jeszcze mogę, bo góry będą duże. Któraś z dziewczyn, Editchen chyba??, pokazywała coś podobnego na FB, oni już mają gotowe.

U nas oprócz chmurek też baloniki :D Znalazłam nawet ostatnio papierową lampę w kształcie balonu i zastanawiam się nad nią, ale nie wiem czy te z papieru nie dają zbyt słabego i przytłumionego światła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 14:20

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Ja też chcę jeszcze jakąś lampę na ścianę, która daje niewielkie światło. Jakąś chmurkę, czy inną gwiazdkę :) Za to muszę się pochwalić, że mamy przepiękną białą stojącą lampkę nocną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zas mnie mega bop zlapal siedze na izbie przyjec. Nie chce sie denerwowac wolalam pojechac. Ludzi oczywiscie pelno. Dziecko jak kopie wrecz mam wrazenie ze na wzgroku co jest niemozliwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-daj znać po. Ale myślę,ze będzie dobrze jak u nas ostatnio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś interesowało, to w hebe do 13wrzesnia jest promocja na olej migdałowy 100% -50ml za 11.99. A arganowy za 24.99

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po :P wszystkonokej to wiezadla :p siedzialam na ip w poczekalni cale 10 mon :p mialm usg i badanie gin. Mala ma prawie 600 gramow tetno 148-150 sprawdzal blizne bo tego sie bala ze sie rozchodzi w srodku ale okej :))) zero sexu do uspokojenia sie tych bolesci

Opolanka 85, MalaHD, salenne, Iruletka, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, k878, Wachciowa, Lady Savage, Nola, Jooozefka, aga1402, magdzia26, ara lubią tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
    Wiesz co różnie to moźe być. Mi w ciąży z synem piersi urosły i takie zostały. W poprzedniej ciąży na tym etapie musiałam mieć już większe biustonosze, które używałam po porodzie. A w obecnej nadal chodzę w tym samych biustonoszach, obwód i miseczka taka sama jak przed ciążą. Ja bym się jednak trochę wstrzymała na Twoim miejscu. Ja będę mierzyć zanim kupię. Mam o tyle wygodniej, że bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania jest hurtownia bielizny i zostawię ten temat na sam koniec bo nigdy nie wiadomo jak się cycuchy zachowają

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png

Wysłany: 2 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Czytałam gdzieś ostatnio, żeby te do karmienia kupić rozmiar większe od staników noszonych w ostatnim trymestrze, na ile to się sprawdzi to nie wiem.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Chyba 'puchną' trochę i tego się okropnie boję. Mam już miseczkę H, jak nie większą. Ogromny problem z kupieniem biustonosza, bo pod biustem 70cm. Te z internetu nie zawsze pasują a stacjonarnych sklepów brak. Myślę już o ćwiczeniach i ujedrnianiu biustu po karmieniu, bo aż się boję co to będzie...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka - jak piersi pełniutkie pokarmu to i o rozmiar większe niż normalnie nawet jak wypompowane. Przy pierwszej ciąży urosły z C do małego E, przy karmieniu duże E jak pełne. Teraz już z C do E urosły, z biustonoszami do karmienia czekam.

Amus - no i git :) dobre wieści :)

Szczęśliwa_Mamusiu - kupowałaś może ten olej migdałowy w Hebe? Nierafinowany jest, tak? Miałam kiedyś arganowy, z Nacomi chyba jeśli dobrze pamiętam. Będę po niedzieli w Sochaczewie teraz to bym podjechała do nich ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o pieluszjach wielorazowych znalazłam jeszcze to:

Po pierwsze do mycia pupy stosuje się bawełniane ściereczki i czystą wodę. Po drugie, nie smaruje się pupy żadnym kremem. To wymóg producentów pieluszek - maści osłabiają chłonność tkaniny. Po trzecie, brudne pieluszki wrzuca się do specjalnego wiaderka pochłaniającego zapachy (te z kupią trzeba najpierw spłukać). Potem pranie z dodatkiem odkażacza.

Więc jeśli dziecko będzie miało podrażnienia albo coś to albo maść, albo pieluszki. I jeszcze, czy odkazacz to też nie jakaś chemia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:27

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Ja właśnie kupiłam małemu czapeczkę na zimę, oraz ręczniczki :) juz nie mogę się doczekać kiedy przyjdą :)
    Ja nam już spiworek zAmówiony (ten w pieski co pokazywałam). Do niego muszę dokupić albo granatową albo czerwoną czapkę i szalik :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U nas oprócz chmurek też baloniki :D Znalazłam nawet ostatnio papierową lampę w kształcie balonu i zastanawiam się nad nią, ale nie wiem czy te z papieru nie dają zbyt słabego i przytłumionego światła.

zależy od koloru tej lampy; jeśli biała lub jasna to nie tłumi, mam jedną turkusową ciemną i do czytania moim zdaniem średnio się nadaje

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 2 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A ja o pieluszjach wielorazowych znalazłam jeszcze to:

Po pierwsze do mycia pupy stosuje bawełniane ściereczki i czystą wodę. Po drugie, nie smaruje pupy żadnym kremem. To wymóg producentów pieluszek - maści osłabiają chłonność tkaniny. Po trzecie, brudne pieluszki wrzuca do specjalnego wiaderka pochłaniającego zapachy (te z kupią trzeba najpierw spłukać). Potem pranie z dodatkiem odkażacza.

Więc jeśli dziecko będzie miało podrażnienia albo coś to albo maść, albo pieluszki. I jeszcze, czy odkarzacz to też nie jakaś chemia?

W wielorazowych też mogą zdarzyć się odparzenia, bo nie są jakimś magicznym produktem, ale rzadko są powodem. Bez kosmetyków czasem się nie obędzie, a mogą się też ubrudzić przez przypadek. Tutaj masz punkt "Odtłuszczanie" i jest opis jak takie przybrudzone pieluszki wyprać

http://pieluszkiwielorazowe.com.pl/wszystko-o-pieluszkach-wielorazowych/pranie-przechowywanie-pielegnacja-pieluszek-i-wkladow/

Odkażacz zwykle wszyscy stosują Nappi Fresh Bio-D : "Antybakteryjny dodatek do proszku Bio-D, stworzony bez użycia substancji petrochemicznych, enzymów i syntetycznych substancji zapachowych, naturalnie poradzi sobie z wszelkimi bakteriami."
    Więc wychodzi na to, że jest zupełnie bezpieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:35

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 2 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    zależy od koloru tej lampy; jeśli biała lub jasna to nie tłumi, mam jedną turkusową ciemną i do czytania moim zdaniem średnio się nadaje

Lampa taka, więc raczej jasna. Pokoik nie jest duży, ale teraz mam tam dużą lampę dającą mega mocne światło. Nigdy nie miałam papierowych.

https://www.trendysmyk.pl/4838-tm_large_default/klosz-do-lampy-balon-niebieski.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moim zdaniem prawie jak goła żarówka;

fajny, my chcemy sami zrobić coś takiego:
    https://studiopetito.pl/lampa-balon-z-misiem-niebieska-pasito-a-pasito.html

tylko na zielono :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ