Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Modrzewiowa wrote:Dzień dobry Kobietki!!!
Ja po wczorajszych sensacjach, z samego rańca wybrałam się do pobliskiego warzywniaczka. Myślałam, że wykupię pół sklepu, takie zapachy, bo akurat dostawa była. No i są, są moje ukochane jabłka!!! To tak w temacie zdrowego żywienia - mogłabym kilogramami jeść, a im twardsze i kwaśniejsze tym lepiej
Tak czytam Wasze wpisy o wielorazowych pieluszkach...i podziwiam.
Nie wiem czy miałabym tyle samozaparcia.
Z przygotowań, to ruszyło malowanie pokoiku dla Franka. Teść zdziwiony, to delikatne stwierdzenie...mam nadzieję, że dobrze wyjdzie i jeszcze bardziej zdziwi go efekt końcowy
Mam to samo z jabłkami, antonówka, szara reneta, a najlepsze na świecie są papierówki.Gaja

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Selene...pokoik się maluje ... będą góry, słoneczko i baloniki (chyba). Kolorystyka szaro-niebieska.
Łóżeczko i komódka białe. nie chcę przegiąć, podobnie jak i Ty więc ostro dumam co jeszcze mogę, bo góry będą duże. Któraś z dziewczyn, Editchen chyba??, pokazywała coś podobnego na FB, oni już mają gotowe.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Modrzewiowa wrote:Selene...pokoik się maluje ... będą góry, słoneczko i baloniki (chyba). Kolorystyka szaro-niebieska.
Łóżeczko i komódka białe. nie chcę przegiąć, podobnie jak i Ty więc ostro dumam co jeszcze mogę, bo góry będą duże. Któraś z dziewczyn, Editchen chyba??, pokazywała coś podobnego na FB, oni już mają gotowe.
U nas oprócz chmurek też baloniki
Znalazłam nawet ostatnio papierową lampę w kształcie balonu i zastanawiam się nad nią, ale nie wiem czy te z papieru nie dają zbyt słabego i przytłumionego światła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 14:20
Gaja

nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(

-
nick nieaktualnyJa juz po
wszystkonokej to wiezadla :p siedzialam na ip w poczekalni cale 10 mon :p mialm usg i badanie gin. Mala ma prawie 600 gramow tetno 148-150 sprawdzal blizne bo tego sie bala ze sie rozchodzi w srodku ale okej
)) zero sexu do uspokojenia sie tych bolesci
Opolanka 85, MalaHD, nick nieaktualny, Iruletka, Aztoria, nick nieaktualny, Jacqueline, k878, Wachciowa, Lady Savage, Nola, Jooozefka, nick nieaktualny, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
-
Wiesz co różnie to moźe być. Mi w ciąży z synem piersi urosły i takie zostały. W poprzedniej ciąży na tym etapie musiałam mieć już większe biustonosze, które używałam po porodzie. A w obecnej nadal chodzę w tym samych biustonoszach, obwód i miseczka taka sama jak przed ciążą. Ja bym się jednak trochę wstrzymała na Twoim miejscu. Ja będę mierzyć zanim kupię. Mam o tyle wygodniej, że bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania jest hurtownia bielizny i zostawię ten temat na sam koniec bo nigdy nie wiadomo jak się cycuchy zachowająOpolanka 85 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
Czytałam gdzieś ostatnio, żeby te do karmienia kupić rozmiar większe od staników noszonych w ostatnim trymestrze, na ile to się sprawdzi to nie wiem.
Gaja

Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
Chyba 'puchną' trochę i tego się okropnie boję. Mam już miseczkę H, jak nie większą. Ogromny problem z kupieniem biustonosza, bo pod biustem 70cm. Te z internetu nie zawsze pasują a stacjonarnych sklepów brak. Myślę już o ćwiczeniach i ujedrnianiu biustu po karmieniu, bo aż się boję co to będzie...
-
Opolanka - jak piersi pełniutkie pokarmu to i o rozmiar większe niż normalnie nawet jak wypompowane. Przy pierwszej ciąży urosły z C do małego E, przy karmieniu duże E jak pełne. Teraz już z C do E urosły, z biustonoszami do karmienia czekam.
Amus - no i git
dobre wieści 
Szczęśliwa_Mamusiu - kupowałaś może ten olej migdałowy w Hebe? Nierafinowany jest, tak? Miałam kiedyś arganowy, z Nacomi chyba jeśli dobrze pamiętam. Będę po niedzieli w Sochaczewie teraz to bym podjechała do nich
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A ja o pieluszjach wielorazowych znalazłam jeszcze to:
Po pierwsze do mycia pupy stosuje się bawełniane ściereczki i czystą wodę. Po drugie, nie smaruje się pupy żadnym kremem. To wymóg producentów pieluszek - maści osłabiają chłonność tkaniny. Po trzecie, brudne pieluszki wrzuca się do specjalnego wiaderka pochłaniającego zapachy (te z kupią trzeba najpierw spłukać). Potem pranie z dodatkiem odkażacza.
Więc jeśli dziecko będzie miało podrażnienia albo coś to albo maść, albo pieluszki. I jeszcze, czy odkazacz to też nie jakaś chemia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:27
-
Ja nam już spiworek zAmówiony (ten w pieski co pokazywałam). Do niego muszę dokupić albo granatową albo czerwoną czapkę i szalikLady Savage wrote:
Ja właśnie kupiłam małemu czapeczkę na zimę, oraz ręczniczki
juz nie mogę się doczekać kiedy przyjdą 
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:U nas oprócz chmurek też baloniki
Znalazłam nawet ostatnio papierową lampę w kształcie balonu i zastanawiam się nad nią, ale nie wiem czy te z papieru nie dają zbyt słabego i przytłumionego światła.
zależy od koloru tej lampy; jeśli biała lub jasna to nie tłumi, mam jedną turkusową ciemną i do czytania moim zdaniem średnio się nadajeCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019
-
emikey wrote:A ja o pieluszjach wielorazowych znalazłam jeszcze to:
Po pierwsze do mycia pupy stosuje bawełniane ściereczki i czystą wodę. Po drugie, nie smaruje pupy żadnym kremem. To wymóg producentów pieluszek - maści osłabiają chłonność tkaniny. Po trzecie, brudne pieluszki wrzuca do specjalnego wiaderka pochłaniającego zapachy (te z kupią trzeba najpierw spłukać). Potem pranie z dodatkiem odkażacza.
Więc jeśli dziecko będzie miało podrażnienia albo coś to albo maść, albo pieluszki. I jeszcze, czy odkarzacz to też nie jakaś chemia?
W wielorazowych też mogą zdarzyć się odparzenia, bo nie są jakimś magicznym produktem, ale rzadko są powodem. Bez kosmetyków czasem się nie obędzie, a mogą się też ubrudzić przez przypadek. Tutaj masz punkt "Odtłuszczanie" i jest opis jak takie przybrudzone pieluszki wyprać
http://pieluszkiwielorazowe.com.pl/wszystko-o-pieluszkach-wielorazowych/pranie-przechowywanie-pielegnacja-pieluszek-i-wkladow/
Odkażacz zwykle wszyscy stosują Nappi Fresh Bio-D : "Antybakteryjny dodatek do proszku Bio-D, stworzony bez użycia substancji petrochemicznych, enzymów i syntetycznych substancji zapachowych, naturalnie poradzi sobie z wszelkimi bakteriami."
Więc wychodzi na to, że jest zupełnie bezpieczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:35
Gaja

k878 wrote:zależy od koloru tej lampy; jeśli biała lub jasna to nie tłumi, mam jedną turkusową ciemną i do czytania moim zdaniem średnio się nadaje
Lampa taka, więc raczej jasna. Pokoik nie jest duży, ale teraz mam tam dużą lampę dającą mega mocne światło. Nigdy nie miałam papierowych.
https://www.trendysmyk.pl/4838-tm_large_default/klosz-do-lampy-balon-niebieski.jpgGaja

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc