Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Modrzewiowa wrote:Dzień dobry Kobietki!!!
Ja po wczorajszych sensacjach, z samego rańca wybrałam się do pobliskiego warzywniaczka. Myślałam, że wykupię pół sklepu, takie zapachy, bo akurat dostawa była. No i są, są moje ukochane jabłka!!! To tak w temacie zdrowego żywienia - mogłabym kilogramami jeść, a im twardsze i kwaśniejsze tym lepiej
Tak czytam Wasze wpisy o wielorazowych pieluszkach...i podziwiam.
Nie wiem czy miałabym tyle samozaparcia.
Z przygotowań, to ruszyło malowanie pokoiku dla Franka. Teść zdziwiony, to delikatne stwierdzenie...mam nadzieję, że dobrze wyjdzie i jeszcze bardziej zdziwi go efekt końcowy
Mam to samo z jabłkami, antonówka, szara reneta, a najlepsze na świecie są papierówki.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
Selene...pokoik się maluje ... będą góry, słoneczko i baloniki (chyba). Kolorystyka szaro-niebieska.
Łóżeczko i komódka białe. nie chcę przegiąć, podobnie jak i Ty więc ostro dumam co jeszcze mogę, bo góry będą duże. Któraś z dziewczyn, Editchen chyba??, pokazywała coś podobnego na FB, oni już mają gotowe.salenne lubi tę wiadomość
-
Modrzewiowa wrote:Selene...pokoik się maluje ... będą góry, słoneczko i baloniki (chyba). Kolorystyka szaro-niebieska.
Łóżeczko i komódka białe. nie chcę przegiąć, podobnie jak i Ty więc ostro dumam co jeszcze mogę, bo góry będą duże. Któraś z dziewczyn, Editchen chyba??, pokazywała coś podobnego na FB, oni już mają gotowe.
U nas oprócz chmurek też balonikiZnalazłam nawet ostatnio papierową lampę w kształcie balonu i zastanawiam się nad nią, ale nie wiem czy te z papieru nie dają zbyt słabego i przytłumionego światła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 14:20
Gaja
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyJa juz po
wszystkonokej to wiezadla :p siedzialam na ip w poczekalni cale 10 mon :p mialm usg i badanie gin. Mala ma prawie 600 gramow tetno 148-150 sprawdzal blizne bo tego sie bala ze sie rozchodzi w srodku ale okej
)) zero sexu do uspokojenia sie tych bolesci
Opolanka 85, MalaHD, salenne, Iruletka, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, k878, Wachciowa, Lady Savage, Nola, Jooozefka, aga1402, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
Czytałam gdzieś ostatnio, żeby te do karmienia kupić rozmiar większe od staników noszonych w ostatnim trymestrze, na ile to się sprawdzi to nie wiem.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
Gaja
Chyba 'puchną' trochę i tego się okropnie boję. Mam już miseczkę H, jak nie większą. Ogromny problem z kupieniem biustonosza, bo pod biustem 70cm. Te z internetu nie zawsze pasują a stacjonarnych sklepów brak. Myślę już o ćwiczeniach i ujedrnianiu biustu po karmieniu, bo aż się boję co to będzie...Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Opolanka - jak piersi pełniutkie pokarmu to i o rozmiar większe niż normalnie nawet jak wypompowane. Przy pierwszej ciąży urosły z C do małego E, przy karmieniu duże E jak pełne. Teraz już z C do E urosły, z biustonoszami do karmienia czekam.
Amus - no i gitdobre wieści
Szczęśliwa_Mamusiu - kupowałaś może ten olej migdałowy w Hebe? Nierafinowany jest, tak? Miałam kiedyś arganowy, z Nacomi chyba jeśli dobrze pamiętam. Będę po niedzieli w Sochaczewie teraz to bym podjechała do nichOpolanka 85 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A ja o pieluszjach wielorazowych znalazłam jeszcze to:
Po pierwsze do mycia pupy stosuje się bawełniane ściereczki i czystą wodę. Po drugie, nie smaruje się pupy żadnym kremem. To wymóg producentów pieluszek - maści osłabiają chłonność tkaniny. Po trzecie, brudne pieluszki wrzuca się do specjalnego wiaderka pochłaniającego zapachy (te z kupią trzeba najpierw spłukać). Potem pranie z dodatkiem odkażacza.
Więc jeśli dziecko będzie miało podrażnienia albo coś to albo maść, albo pieluszki. I jeszcze, czy odkazacz to też nie jakaś chemia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:27
-
Lady Savage wrote:
Ja właśnie kupiłam małemu czapeczkę na zimę, oraz ręczniczki
juz nie mogę się doczekać kiedy przyjdą
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:U nas oprócz chmurek też baloniki
Znalazłam nawet ostatnio papierową lampę w kształcie balonu i zastanawiam się nad nią, ale nie wiem czy te z papieru nie dają zbyt słabego i przytłumionego światła.
zależy od koloru tej lampy; jeśli biała lub jasna to nie tłumi, mam jedną turkusową ciemną i do czytania moim zdaniem średnio się nadajeCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
emikey wrote:A ja o pieluszjach wielorazowych znalazłam jeszcze to:
Po pierwsze do mycia pupy stosuje bawełniane ściereczki i czystą wodę. Po drugie, nie smaruje pupy żadnym kremem. To wymóg producentów pieluszek - maści osłabiają chłonność tkaniny. Po trzecie, brudne pieluszki wrzuca do specjalnego wiaderka pochłaniającego zapachy (te z kupią trzeba najpierw spłukać). Potem pranie z dodatkiem odkażacza.
Więc jeśli dziecko będzie miało podrażnienia albo coś to albo maść, albo pieluszki. I jeszcze, czy odkarzacz to też nie jakaś chemia?
W wielorazowych też mogą zdarzyć się odparzenia, bo nie są jakimś magicznym produktem, ale rzadko są powodem. Bez kosmetyków czasem się nie obędzie, a mogą się też ubrudzić przez przypadek. Tutaj masz punkt "Odtłuszczanie" i jest opis jak takie przybrudzone pieluszki wyprać
http://pieluszkiwielorazowe.com.pl/wszystko-o-pieluszkach-wielorazowych/pranie-przechowywanie-pielegnacja-pieluszek-i-wkladow/
Odkażacz zwykle wszyscy stosują Nappi Fresh Bio-D : "Antybakteryjny dodatek do proszku Bio-D, stworzony bez użycia substancji petrochemicznych, enzymów i syntetycznych substancji zapachowych, naturalnie poradzi sobie z wszelkimi bakteriami."
Więc wychodzi na to, że jest zupełnie bezpieczny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 15:35
Gaja
k878 wrote:zależy od koloru tej lampy; jeśli biała lub jasna to nie tłumi, mam jedną turkusową ciemną i do czytania moim zdaniem średnio się nadaje
Lampa taka, więc raczej jasna. Pokoik nie jest duży, ale teraz mam tam dużą lampę dającą mega mocne światło. Nigdy nie miałam papierowych.
https://www.trendysmyk.pl/4838-tm_large_default/klosz-do-lampy-balon-niebieski.jpgGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc