Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Dzięki dziewczyny, chyba na początek zamówię jakąś tanioszkę w rozmiarze b i c. Najzwyklejszy materiałowy na spróbowanie.
Ja kupiłam bardzo tanio na naszsmyk.pl. Taki zwykły materiałowy i o dziwo nawet fajnie podtrzymujeOpolanka 85 lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:to moim zdaniem prawie jak goła żarówka;
fajny, my chcemy sami zrobić coś takiego:
https://studiopetito.pl/lampa-balon-z-misiem-niebieska-pasito-a-pasito.html
tylko na zielono
No to dobrze. Widziałam właśnie, że można zrobić, ale ten kosztuje 45 zł, więc mi się nie chce, tyle że trzeba dokupić do niego oprawę, ale w ikei są za 10-15 złTen co wysłałaś śliczny, ale cena z kosmosu.
Modrzewiowa lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
http://mamaplus.pl/products/walek-poduszka-stabilizacyjna-dla-noworodkow-i-niemowlat-poofi-ecru
Dziewczyny czy wy cos takiego kupujecie ? Za czasów mojej młodej dziecko spało półprostą na płasko w łóżeczku albo jak chciałam żeby spała na boku to z jednej strony podkładałem kochttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
U małej w pokoiku na razie wisi metryczka małej, mojej roboty, oraz łapacz snów, roboty mojej koleżanki z bloga, na dniach mam zamiar zacząć metryczkę młodego oraz do zestawu obraz z króliczkami trzymającymi się za ręce - dziewczynka królik, trzymająca brata
.
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, głupie pytanie, czy jak się pojawia laktacja, to piersi stają się większe jeszcze? Bo patrzę na biustonosze do karmienia/ciążowe w necie, piersi mi minimalnie urosły, dalej są B, jak przed ciążą. Generalnie, to powyciągałam wkładki z push-upów i noszę te co miałam. No i nie wiem, czy zamówić B jak na teraz, czy pokusić się o jakiś C, bo jak to po porodzie wygląda? Te staniki bez usztywnień ciążowe, to mają typowe miseczki?
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Ooo... to ja też zerkam na lampkę. Nawet podesłałam mojemu Poślubionemu
Fajny pomysł, dzięki dziewczyny.
Jesli idzie o papierowe "klosze" to faktycznie światło jest przytłumione, z tym trzeba się liczyć. Do tej pory w pokoju "dziecięcym" właśnie taki wisiał - biały papierowy zwyklak. -
Nola wrote:Dziewczyny czy macie badana dlugosc szyjki mcicy usg dopochwowym na tym etapie ciazy? Czy tylko lekarz ginekologocznie i ocenia na oko? Mam dzisiaj 41mm pojechalam bo balam sie ze sie skraca Mam nadzieje ze ok
Ja wczoraj...miałam nieoczekiwaną i niezaplanowaną wizytę...lekarz ocenił szyjkę w badaniu na fotelu ginekologicznym. Wcześniej robił to przez usg dopochwoweNola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi zawsze bada głowicą i na ostatniej njeplanowanej też mierzył głowicą.
Jacqueline- co do oleju migdałowego nie mam pojęcia. Akurat przegladalam gazetkę i mi wpadło w oko. Trzeba by było wziąć do ręki olej. Ale na pewno nie jest to firmy Noami. Tylko jakaś firma naturien. Jak będziesz w hebe, to musisz sprawdzić
Znalazłam na stronie producenta, że jest nierafinowany. Tloczony na zimnoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 17:55
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNola wrote:Dziewczyny czy macie badana dlugosc szyjki mcicy usg dopochwowym na tym etapie ciazy? Czy tylko lekarz ginekologocznie i ocenia na oko? Mam dzisiaj 41mm pojechalam bo balam sie ze sie skraca Mam nadzieje ze ok
Najbardziej precyzyjny pomiar to ten przez usg dopochwowe. Ja mam zawsze badanie najpierw na fotelu a potem głowicą.Nola lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mamusia - dzięki
Nola - mi bada na fotelu i głowicą dopochwowo.
Właśnie teraz na tym etapie jak jesteśmy ważne jest badanie szyjki, może się skracać a nie daje żadnych objawów. Przed 20tc warto było wiedzieć ile ma i powinno być co wizytę badanie długości żeby ocenić czy niema oznak niewydolności czyli m.in. zbyt szybkiego skracania bo samo skracanie troche już jest normalne u nas no i w USG dopochwowym tylko lekarz może ocenić czy nie robi się rozwarcie wewnętrzne. Tak mi lekarz mówił.
Na 18t0d miałam ponad 4,5cm. W 21t6d było 38-39mm, w 24t0d 32-33mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 19:01
Nola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Nola wrote:Dziewczyny czy macie badana dlugosc szyjki mcicy usg dopochwowym na tym etapie ciazy? Czy tylko lekarz ginekologocznie i ocenia na oko? Mam dzisiaj 41mm pojechalam bo balam sie ze sie skraca Mam nadzieje ze ok
Nola, ja miałam na ostatnich 2 wizytach pomiar szyjki, za pomocą sprzętu dopochwowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 19:20
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Zaczynam zalowac ze sie nie polozylam bo nie umiem chodzic tak mnie boli. Dr mowil ze nic niepokojacego nie widzi i moge zostac no ale olalam skoro jest ok
Mnie też tak czasami boli, używam wtedy Zuzi wózka jako balkonik xD serio xD. Bo inaczej to nawet obiadu bym nie zrobiła, trochę śmiesznie to wygląda xD ale nikt w domu mnie nie widzi xD.Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hmm mój tez chyba tylko bada palcami podczas badania No chyba źe robi to głowicą przez brzuch bo usg dopochwowego nie miałam chyba odkąd skończyłam 12tc
W środę nareszcie wizyta ( pierwszy raz mam tak długą przerwę tj. 4 tygodnie) to sie zapytamNola lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png