X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze a propos skurczy i ktg
    Mnie cały czas pobolewa brzuch na różne sposoby
    Twardnieje też co rusz
    Podczas ktg bolał twardnial nie raz i żadnych skurczy nie pisało
    Lekarze mówią że teardnienia sa normalne

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka szooook. Taki malutki brzunio :))) Na pewno plus takie, że Ci w niczym nie przeszkadza :))

Dzięki za odpowiedzi w sprawie nocnego twardnienia, byłam ciekawa jak to wygląda u Was:)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lunk_a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    /nie no codziennie to aż tak nie, może ze 2 razy coś takiego miałam w ciągu miesiąca
    A to ja mam chyba codziennie. Nie obserwuje trgo tak bacznie Ale na pewno często na zmianę z innymi ruchami. A sa dni ze ruchów bardzo mało.

iv09i09katk65tr1.png
  • omii Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ten mój brzuch taki jest od gory do dołu. Jak puszczę mięśnie to wypina się Ale tak po prostu trzymają same.
    Wyglądam bardziej jak bym zgrubla ;)

Mięśnie ?
    To masz ciągle napięty brzuch ?

Aby maluchowi było dobrze,
    jak mały brzuszek to później po porodzie będzie mniejszy problem :)

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Lunka szooook. Taki malutki brzunio :))) Na pewno plus takie, że Ci w niczym nie przeszkadza :))

Dzięki za odpowiedzi w sprawie nocnego twardnienia, byłam ciekawa jak to wygląda u Was:)
    Nie przeszkadza. Tyle że ja nic nie mogę robić bo cały czas praktycznie leżę. To przynajmniej śpi mi się przyzwoicie. Tyle że on do góry poszedł pod zebra.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Mięśnie ?
    To masz ciągle napięty brzuch ?

Aby maluchowi było dobrze,
    jak mały brzuszek to później po porodzie będzie mniejszy problem :)
    Jest miękki chyba ze twardnieje. Ciężko mi powiedzieć. Ja duzo ćwiczyłam miałam mięśnie i one trzymają na pewno po części tkanki.
    Ale jak tak się przyjrze to jest taki nie do końca miękki jak ciasto :D to raczej napięta skóra jest.

iv09i09katk65tr1.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Nie wiem czy uda mi się. Robię to pierwszy raz. Niektóre z Was martwią się małym brzuchem.
    Mój brzuch wygląda tak.
    Od tylu też nie jestem szerszą.

https://zapodaj.net/83b7ce1889d2a.jpg.html

https://zapodaj.net/c88709b9864b4.jpg.html

https://zapodaj.net/bc1b9c0ff218b.jpg.html

Wrzucam ci przykładowe zdjęcie jak zrobić żeby od razu wyskoczyło zdjęcie na forum nie link
    Zaznaczasz ten kod bbCode co się zaczyna [url itd cały kopiujesz i wklejam już tu na belly

img

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84f8bd0eaaec.png

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie
    Dzieki :) :*
    Spróbuję nast razem.
    Mam nadzieję że się uda ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam pod gabinetem. Dwa razy miałam mierzone ciśnienie. Bo 1za wysokie. Ale drugie juz w normie. Puls 112. Najgorsze,ze znowu zaczął mnie boleć brzuch.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja już czekam pod gabinetem. Dwa razy miałam mierzone ciśnienie. Bo 1za wysokie. Ale drugie juz w normie. Puls 112. Najgorsze,ze znowu zaczął mnie boleć brzuch.
    Nie denerwuj się. U mnie puls i ciśnienie na wizycie to masakra.
    Daj znać po wizycie.

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Oddychaj sobie spokojnie, trzymam kciuki !!!!

dhpclr4.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia no to teraz spokojnie, powodzenia. wszystko będzie dobrze, musi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:01

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ? Luna gdzie Ty kobieto dziecko schowałaś?
    Lunka - zazdroszczę. Będziesz po porodzie jak Siwiec- nikt ci nie uwierzy ze byłaś w ciąży. Super :)

Lady Savage, omii, Nola lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Lunka - zazdroszczę. Będziesz po porodzie jak Siwiec- nikt ci nie uwierzy ze byłaś w ciąży. Super :)
    Jak Siwiec :D
    Ale to nie wiadomo w końcu jak to u niej było?
    :p
    A że leżę w domu to nikt nie wie:P
    Wiesz co Ale u Was są w większości piłeczki.
    Mój jest od żeber do spojenia . Poszedł na długość. Tak jak mówię , jakbym zgrubła:D
    A gin mówi że to istotnie miesnie trzymają tkanki. Jak wypuszcze brzuch przed siebie jest większy. A tak się trzyma.
    Choć mojej Mamie pokazał się nagle ok 32tc. Wcześniej miała płaski a nagle wystrzelił.
    Na szczęście rozstępów nie ma bo to też tak bywa że jak rośnie nagle to się pojawiają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 15:07

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jaja se robisz, to chyba zdjęcie "sprzed" :P Przecież ja nie widzę swoich stóp.

Dziewczyny a czy jak próbuję wiązać buty i tak ten brzuch trochę ściskam bo ledwo sięgam do stopy to dzidziusowi nie szkodzę? Bo dziś mnie bolało i się zastanawiam nad tym

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lunka jaja se robisz, to chyba zdjęcie "sprzed" :P Przecież ja nie widzę swoich stóp.

Dziewczyny a czy jak próbuję wiązać buty i tak ten brzuch trochę ściskam bo ledwo sięgam do stopy to dzidziusowi nie szkodzę? Bo dziś mnie bolało i się zastanawiam nad tym

ja siadam sobie na łóżku i zakładam buty unosząc nogę, boję się tak schylać
    albo jak mam wiązać buty to mówię mojemu żeby to zrobił, na ogół zakładam już zawiązane

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na lato miałam wkładane trampki na gumkach, a jak wiązane, to też nogę na nogę zakładam; kokardki troche krzywo są, ale co tam ;)

najgorzej jak mi mąż źle siedzenie w samochodzie zostawi - bo ogólnie to stara się mi przystawić z powrotem po mojemu, ale nie zawsze mu się uda

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Mały waży 1680gr. Raczej nie powinnien przekroczyć 3.5kg podczas porodu. Ułożony główka do dolu, Ale kręgosłupem do brzuszka, więc nie dał sobie zrobić zdjęcia. Widziałam tylko profil. Szyjka 2.8, powiedział że nie jest źle. Bal sie,ze będzie krótsza. Puki co zamknięta. Z tymi skurczami grozi poród przedwczesny. Ale na razie mam sie tym nie martwić, bo jeszcze nie jest na tyle źle,zeby iść do szpitala. Mam dużo leżeć. I czekają mnie zastrzyki w brzuch z cleaxane. Tak to u mnie wygląda. Pobajerowal mnie,ze jestem bardzo dzielna i świetnie poradziłam sobie z nocnymi skurczami. Mam też się nie bać scopolanu, tylko jak zaczyna boleć brzuch, to aplikowac scopolan.

magdzia26, salenne, Opolanka 85, Lady Savage, Minionkowa, k878, editchen, emikey, Iruletka, aga1402, Nola, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja zakładam na siedząco, wczoraj musiałam wcisnąć nogi w zimówki bo było mega zimno i M zakładał i sznurował bo sama to bym za mocno mięśnie brzucha ścisnęła wolę nie ryzykować

‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ