X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a nie wiem czy cię to pocieszy czy nie ale znam osobę która miał taki płaski brZuch do 8 miesiąca a potem wywaliło jej bebzon w ciagu nocy. Pamiętam w jakim szoku była jak opowiadała o swoim pierwszym poranku z brZuszkiem :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Chyba pobiłaś forumowy rekord wielkości brzucha! :D :D
    Zdjęcie też tak zrobione Ale ale jednak bokiem widać że brzuch jest mały. Za tydz zrobię lepsze zdj.
    Bo nie widać ze on idzie od góry. A większość z Was ma takie fajne piłeczki.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Lunk_a ja też tak mam i się własnie zastanawiałam co to jest
    Z tymi drganiami?

iv09i09katk65tr1.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Lunka ma ten plecaczek zamiast brzucha o którym ostatnio pisałam na FB ;-)

nataliamonika, magdzia26 lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Lunk_a nie wiem czy cię to pocieszy czy nie ale znam osobę która miał taki płaski brZuch do 8 miesiąca a potem wywaliło jej bebzon w ciagu nocy. Pamiętam w jakim szoku była jak opowiadała o swoim pierwszym poranku z brZuszkiem :P
    Ponoć moja Mama tak miała. Że nagle brzuch się pojawił.
    Tyle że mówię Dziewczyny ze mój jest Ale na wysokość a nie na wypuklosc.
    I jak nagle się pojawia rozstępy mogą się pokazać.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Bo Lunka ma ten plecaczek zamiast brzucha o którym ostatnio pisałam na FB ;-)
    :D
    Nie nie nie :P Wy macie piękne piłeczki a ja brzuch wysoki :D

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak mi dobrze. Zrobiłam coś, co chodziło za mną od kilku dni - kakao! Takie cieplutkie z odrobiną chilli i cynamonu. Pychota!

MalaHD, magdzia26, editchen, Lady Savage, Edith, k878 lubią tę wiadomość

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Z tymi drganiami?

Tak, dokładnie z drganiami

<3Wbwmp2.png <3
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Tak, dokładnie z drganiami
    Widocznie tak musi być. Widzę że wiele tak ma. Dzięki za odp ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na prawdę boli jak przyjdzie skurcz a mała postanowi wtedy sie poruszyć :-/

Lunka - ale brzusio :D

Mi wczoraj w sklepie najpierw jakiś pan, w sumie młody facet ustąpił miejsca, a potem jeszcze jedna pani przepuściła mnie w kolejce, heheh miło mi sie zrobiło :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, wybacz, że wyskakuję jak Filip z konopi, ale mieliśmy z mężem dzisiaj temat teściowych i pozwoliłam sobie opowiedzieć mu o kilku wyskokach Twojej z ostatnich odwiedzin. Wiesz co stwierdził? Że to jest tak niewiarygodne, że nadaje się idealnie na scenariusz jakiegoś filmu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 18:53

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi do 6 miesiaca nie było widać brzucha, w luzniejszych ciuchach wcale i tak nagle mi wywalilo, że nawet nie wiem kiedy. Teraz już jest na prawdę duży, Angie to nikt chyba nie przebije no ale brzuszysko jest. I dupa jakby większa :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Emikey, wybacz, że wyskakuję jak Filip z konopi, ale mieliśmy z mężem dzisiaj temat teściowych i pozwoliłam sobie opowiedzieć mu o kilku wyskokach Twojej z ostatnich odwiedzin. Wiesz co stwierdził? Że to jest tak niewiarygodne, że nadaje się idealnie na scenariusz jakiegoś filmu :D
    A to jesZcze nie wsZystko :D u mnie w pracy stwierdZili, że ona musi być chora.

Nie wiem czy wam opowiadałam jej mądrości życiowe jak np jak karmić dziecko i się wyspać. Moja teściowa nie Kamila piersią. Może i lepiej bo całą ciążę jak i po paliła jak smok (ukarana została rakiem). Mój mąż przesypial noc. A ona go nie budziła na karmienie. O jakiejś 6-7 zaczynał płakać, że głodny. Budził tym moja teściowa, która rozważałam cZy wstać czy nie tak długo aż prZestawał płakać. Wtedy stwierdzala ze nie jest na tyle głodny by wstawać i szła spać dalej. Do 11. Opowiada z duma jak to kiedyś około południa przyszla pielęgniarka środowiskowa i była w szoku, że obudZiła teściowa dopiero. Według teściowej tak powinnam chować Gabiego. Żeby mieć spokój trZeba tresowac od kołyski.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ogłaszam wszem i wobec, że ja żelazko i deskę już w tym roku chowam :) Do wyprania zostały tylko rożki i mam finito :)

Szczesliwa_mamusia, Edith, editchen, k878, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia-masz lepsze wyniki krwi niż ja, i oprócz lekkiej anemii, mój lekarz nie widzi nic niepokojacego. Więc myślę, że nie masz czym sie martwić

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odp <3
    A to że płytki spadły z 280 na 170 to też ok?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w normie. Moje sukcesywnie też spadają. Dopuki są w normie, to nie masz sie czym martwić. Mi nawet powiedział,ze nawet mam sie nie martwic o białe krwinki, które rosną,bo też nie jest zle

magdzia26 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za odp <3
    A to że płytki spadły z 280 na 170 to też ok?
    Ja mam już płytki krwii na poziomie 120-130 max :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drgania sa normalne
    to odruch moro
    mnie on bardziej przerażał jak synek był na świecie bo to dziwnie wygląda, ale to normalne
    moja córa ma zawsze jak kichne bo sie wystraszy i tyle.

Emikey teściowa na medal , co za kobita
    nie ma co słuchać

dziewczyny prośba - jak piszecie na FB wage dzidziala napiszcie też dokladnie tydzień ciąży. Lubie sobie porównać ;) a potem musze szukać na belly waszych suwaczków :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-moj 1680- 31t5d. Młodszy według rozmiarów o 4dni. A główka większa o 2dni

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ