X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Szczęśliwa, gratuluję przespanej nocy i pochwalę się, że ja też się wyspałam! 2 razy na siku wstawałam, ale noga mnie nie bolała tak jak wczoraj i brzucho nie twardniał. Wzięłam przed snem 2 magnezy i nospę forte i było git. Więc chyba muszę się trzymać tego, co w szpitalu kazali i będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 08:49

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie płytki ostatnio były nisko - chyba 140, lekarz mówił, że tak w ciąży jest i nie ma tragedii. Za kilka dni powtarzam morfologię, więc zobaczymy jak tym razem, ale coś czuję, że znów poleciały w dół.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) Wcześniej niż Amus wyjaśniłam Ci że są to ruchy moro, tak zostają po porodzie i nie ma się czego obawiać, normalna reakcja.
    Tak tak widziałam i od razu odniosłam się do Twojej wypowiedzi :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie nie, takie małe dzieci nie wiedzą co to strach, reagują tymi ruchami moro na coś gwałtownego, czy to dzwiek czy to ruch, nie oznacza to też, że trzeba łazić na palcach bo noworodek tak reaguje, to są normalne ruchy, młody organizm musi się przystosować do nowego środowiska a to troszkę potrwa, jedne dzieci szybko sie tego pozbywają inne dłużej, ale są to normalne ruchy :P
    Dzięki za wyjaśnienie
    Jaki strach miałam bardziej na myśli właśnie różne bodźce , Moze mocniejsze czy po części nieznane

iv09i09katk65tr1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooo moje dziecko postanowiło wyprowadzić się z prawej strony brzucha :P teraz mam brzuch z jednej strony :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64b516d186d6.jpg

Szczesliwa_mamusia, Iruletka, magdzia26, editchen, salenne, aga1402, Coco55, ara, Petitka, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się na to patrzy, Nie? My to lubimy popatrzeć, Jak nasz tak buszuje. Gorzej to odczuwać:)

emikey, Lady Savage lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda to trochę głupio :P okrągły brzuszek wygląda lepiej. Ale tatuś przynajmniej wie gdzie całować.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczorajszej wizycie z lekkim szokiem.mlody waży już 2500g. Tak narazie ok reszta ale torbę mam mieć w pogotowiu już spakowana bo siedzi za nisko już.

Jestem jakąś osłabiona bym ciągle spała tylko.

aga1402, Lady Savage lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Najlepiej 30 min przed posiłkiem. Należy zrobić jak największą przerwe miedzy jedzeniem produktów pelnoziarnistych, jaj, błonnika. I nie wolno łączyć z magnezem ani niczym na tarczyce. Żeby poprawić wchłanianie brać razem z witamona C lub popić np sokiem pomarańczowym. Ja biorę razem sorbifer, C500 plus biofer. Wyniki stoją w miejscu, hemoglobina 10. Ale dr mówił, że najważniejsze, że nie spada.
    No właśnie tak mi się wydawało, że kiedyś czytałam, że bierzecie ten preparat przed posiłkiem. Ja pytałam o to lekarza to mi powiedział, że nie ma to znaczenia kiedy. Tylko faktycznie mam zachować min te 2 godz pomiędzy sorbiferem a letroxem. Na tarczycę wzięłam jak przebudziłam się na siku ok 6 rano. Teraz pożarałam śniadanie to wezmę po, no trudno. A na to nie łączenie z produktami nie będę zwracała uwagi bo pełnoziarniste, mleczne, jaja i błonnik mam w każdym posiłku, wtedy to już nie wiem kiedy bym miała te tabsy zażywać. Doby by brakło ;-) A tak w ogóle to odwlekłam zażywanie tego świństwa o miesiąc bo już na poprzedniej wizycie dał mi receptę, ale próbowałam dietą wyrównać wyniki. Ale nie udało się, chociaż nie jest tak źle bo: hemoglobina=12, żelazo=70, płytki=396, hematokryt=36. Ten ostatni spadł poniżej normy. Choć zapewne dla ciężarnych i tak są inne normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 10:51

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka-masz całkiem porządne wyniki. Ja tam przyjmuje tardyferon pół godziny przed posiłkiem, Ale też nie patrzę co potem jem. Bo bym już zgłupiała. Po śniadaniu to pije sobie herbatkę z pokrzywy.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Iruletka-masz całkiem porządne wyniki. Ja tam przyjmuje tardyferon pół godziny przed posiłkiem, Ale też nie patrzę co potem jem. Bo bym już zgłupiała. Po śniadaniu to pije sobie herbatkę z pokrzywy.
    No właśnie wyniki nie są złe, ale ja z wysokiego progu startowałam i sukcesywnie co wizytę spada hemoglobina i hematokryt. Może lekarz chce zatrzymać dalszy spadek? Bo zwiększoną ilością soków z buraka i pomarańczy, wołowiny i jajek udało mi się jedynie żelazo podnieść i płytki

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży też miałam piękne wyniki. Mi niestety w 12 tyg po tym krwotoku wszystko się rozjechało i poleciało. Może Twój lekarz faktycznie chce zapobiec anemii na koniec ciazy.

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabije męża... zrobiła mi cudowna kąpiel.wesZłam do wanny i stwierdziłam, że spędZę tu z godzinę. Żeby nie marnować cZasu mówię do niego - podaj mi pencete usunę to włosy z brzucha, które mi w ciąży wylazly. A mąż na to - daj spokój, nie dasz rady, ich jest z 5000 :/

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha. To Cię pocieszył. Mój w czwartek Jak mi golił nogi i pipke, mówię do niego-nie jest tak zle, minęło 3tyg od ostatniego golenia,wiec jest mniej włosów. a on-nie widać, zaroslas i tak jak małpa

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nazywa nasZego małego Mr Bear albo Baby Bear. Dziś się nabijal, że z takimi włosami ja jestem Mama Bear :/ maz jest przyZwyczajony do tego, że ja nie mam włosków. Miałam wsZystko zrobione fotodepilacja i odaswiezalam co 3-6 miesięcy w zależności od potrzeby. Teraz nie mogę bo w ciąży nie można :( ostatni raz byłam gdZieś w styczniu....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nad włosami ubolewam. Wcześniej używałam w domu depilatora IPL i efekt był super, no a w ciąży nie można. Za to jak mi mąż pomagał z goleniem przed wczorajszą wizytą to mnie zaciął i teraz boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój puki co jeszcze mnie nie zaciął. Ale zauważyłam,ze już pewniej się czuję przy tym goleniu. I ręka mu szybciej chodzi.

editchen lubi tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzisiaj rano byłam na pazurkach A teraz leżę w wannie i szykuje się na baby shower :) jestem taka ciekawa co tam dziewczyny przygotowały.

Ps. Moim szoferem jest teściowa :)

magdzia26, Anilewe90❤ lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To baw się dobrze :)

Coco55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Dziewczyny a ja dzisiaj rano byłam na pazurkach A teraz leżę w wannie i szykuje się na baby shower :) jestem taka ciekawa co tam dziewczyny przygotowały.

Ps. Moim szoferem jest teściowa :)

Miłej zabawy. Pochwal się potem jak było :)

Coco55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ