Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, powiem Wam, że mam złotą teściową. Zapowiedziała się, że przyjedzie i pomoże mi w domu, bo już nie wyrabiam, a mąż na dodatek dwa tygodnie w pracy co drugi dzień na 24 godziny... Była dzisiaj, poprasowała mi wielki stos prania, posprzątała, uprzątnęła balkon na zimę. Do tej pory jestem w szoku :o Moja mama "za gramanicą", a na własnego ojca nie mogę liczyć i tylko teściowie mi zostali. Głupio mi było ją poprosić albo przyznać, że nie daję rady, ale mąż jej po cichu powiedział i stwierdziła, że mam nie protestować i będzie teraz co tydzień wpadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 21:49
Iruletka, Minionkowa, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, [m]alina, ara, Edith lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ja też mam ciemne włosy i już od dwóch sezonów obiecywałam sobie laser, po czym zapominałam, a potem było już za późno bo się lato robiło. Zwykłego depliatora nie mogę stosować bo mi włoski wrastają, używam go tylko jako trymera do bikini.
Mala a ile trzeba wziąć zabiegów tego diodowego aby był efekt? I czy jest to bolesny zabieg? -
Iruletka wrote:Ja też mam ciemne włosy i już od dwóch sezonów obiecywałam sobie laser, po czym zapominałam, a potem było już za późno bo się lato robiło. Zwykłego depliatora nie mogę stosować bo mi włoski wrastają, używam go tylko jako trymera do bikini.
Mala a ile trzeba wziąć zabiegów tego diodowego aby był efekt? I czy jest to bolesny zabieg?
U mnie to samo, od kilku lat tylko maszynka, bo po depilatorze do dzisiaj mam na nogach kilka blizn od wrośniętych głęboko włosów. Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się zrobić ten laser.Gaja
Ja miałam serię 6 zabiegów robiłam pachy i bikini całkowite, potem powtórzyłam po pół roku 4 razy i wystarczyło to na tyle, że mogłam golić się raz w tygodniu. Próbowałam też usuwać wąsik ale po 5 zabiegach nie było żadnej poprawy więc odpuściłam.
-
Hej dziewczyny, czasem was podczytuje ale nie udzielam sie wciąż brakuje mi czasu. Widze ze u was juz zaawansowana wyprawka
u mnie tez. Ale nadal czeka mnie pranie i prasowanie bo dostalam nowe małe ciuszki.
Co do lasera to ja robiłam IPL w kilku miejscach. Jak mają dobrej jakości i zadbane glowice to nawet nie boli tak, i jak fajnie schlodza np zamrozonym żelem a nie zelem do usg który sie zaraz nagrzewau mnie na pachy działa fajnie, gdzie sa grube i ciemne ale niezbyt gęste wlosy, po 3-4 zabiegach mialam spokoj na 3-4 m-ce (najpierw nie rosly wcale a potem tak jasne i cieniutkie ze niemal niewidoczne i nie depilowalam ich zeby nie sciemnialy i nie wzmocnily sie), na nogach gdzie wlosy jaśniejsze i ciensze - porazka
właściwie zero efektu, bardziej oplaca mi sie depilowac. Na początku bolało tym depilatorem ktory wyrywa ale a czasem sie skóra przyzwyczaja i nie robi to na mnie juz wrażenia natomiast jak poszłam na IPL na bikini... Dla mnie koszmar. Nie wytrzymalam nawet polowy zabiegu, musiałam zrezygnować. Ale kolezanka byla i dala rade. Zalezy chyba od wrażliwości.
Co do rozpakowujacych sie już dziewczyn to tez troche obawiam sie przedwczesnego porodu. CZasem mam skurcze i kłucie w pochwie i swiruje czy cos sie nie zaczynamam nadzieje ze kazda z nas donosi grzecznie.
Dziewczyny mam pytanie, od wczoraj mam bardzo nieprzyjemne uczucie gdy synek wieczorem fika w brzuchu, odczucie jakby przednią ścianę macicy mi cielo nożem, klujaco, piekacy ból, cos jak połączenie skurczu z piekacym zapaleniem pecherza, ciezko mi to opisać, ale niepokoi mnie, nie chce siać paniki i dzwonić do gin kiedy wizyte mam za 4 dni, czy ktoras z was tak ma /miała? Czy faktycznie nie ma co czekać i dzwonić do gin ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 22:11
-
No to ja już nie wiem jaki brać pod uwagę skoro piszecie, ze na różne partie IPL czy diodowy nie zadziałał lub efekt był słaby. Ja bym w pierwszej kolejności nogi zrobiła a potem bikini. Pachy czy wąsik to nie jest już taki problem dla mnie. Ale golenie nóg w zasadzie codziennie latem to kurde przegięcie
-
nick nieaktualnyJa lasera nigdy nie robiłam, ale jeśli chodzi o IPL to mogę powiedzieć, że jak ktoś ma jasne włoski to w ogóle nie warto się za to brać bo na pewno nie zadziała. Natomiast na moich ciemnych po 4-5 zabiegach efekt jest taki, że nogi mogę golić raz w tygodniu, trochę słabiej działa na pachy i bikini - mocno przerzedza włosy, ale jednak golić trzeba.
-
Iruletka wrote:AiCha ja takie kłucie i pieczenie w trakcie ruchów czasem czuję, jak Młody gmera tam na dole. W poprzedniej ciąży miałam podobnie.
Dzięki za info, czuje sie spokojniejsza. Co do lasera to jesli masz na nogach ciemne i/lub grube włoski to powinno zadziałać, ja mam chude drobne. Depilatora wyrywajacego wloski używam raz w m-cu, w lato krem do depilacji co 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 23:27
-
Iruletka wrote:Ja również Wam dziękuję, będę musiała jeszcze zgłębić ten temat. Chociaż światełko w tunelu jest bo moje włoski są zarazem ciemne i grube, zatem jest szansa, że zabiegi będą skuteczneGaja
nick nieaktualny
-
Ja dziś pobiłam rekord wycieczej do wc, normalnie co godzinę
Jeszcze śniło mi się, że mąż nie jest ojcem dziecka tylko jakiś psychol który mnie terroryzowal. i Tak będąc o 4 nad ranem w łazience, nie widząc nic sobie wyobrazilam, że będę w takim stanie karmić i zmieniać pieluchy.
-
U nas noc w połowie przespana. Nie potrafię sama spać
Na szczęście dziś już P wraca, cieszę się, że nie dopadły mnie jakieś bóle, czy skurcze pod jego nieobecność, bo tego się bardzo bałam. Pogoda tak paskudna, że nic mi się nie chce, a ostatnia partia ubranek czeka na prasowanie. Wypadałoby też zamówić ostatnie drobiazgi na Gemini i będziemy spakowani
-
nick nieaktualnyJa będę się pakować we wtorek. Jutro mama przywiezie mi swoją torbę. Małego pakuje w podręczna walizkę. Człowiek idzie na 3dni do szpitala, a tyle musi zabrać
Już nas widze, Jak będziemy z małym wyjeżdżać na weekend, rzeczy pewnie będziemy brać jak na tydzieńZawsze żartuje z mojej siostry, która czasem przyjeżdża z synkiem do nas na noc. Pytam się, czy to na pewno jedna noc;)
-
A jak to jest z książeczką zdrowia dziecka? Istnieje jeszcze coś takiego? Trzeba ją kupić, czy w szpitalu dają?
Sorry, jeśli zadaję głupie pytania, ale już mam milion myśli w głowie.
-
nick nieaktualny