X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam, że mam złotą teściową. Zapowiedziała się, że przyjedzie i pomoże mi w domu, bo już nie wyrabiam, a mąż na dodatek dwa tygodnie w pracy co drugi dzień na 24 godziny... Była dzisiaj, poprasowała mi wielki stos prania, posprzątała, uprzątnęła balkon na zimę. Do tej pory jestem w szoku :o Moja mama "za gramanicą", a na własnego ojca nie mogę liczyć i tylko teściowie mi zostali. Głupio mi było ją poprosić albo przyznać, że nie daję rady, ale mąż jej po cichu powiedział i stwierdziła, że mam nie protestować i będzie teraz co tydzień wpadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 21:49

Iruletka, Minionkowa, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, [m]alina, ara, Edith lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciemne włosy i już od dwóch sezonów obiecywałam sobie laser, po czym zapominałam, a potem było już za późno bo się lato robiło. Zwykłego depliatora nie mogę stosować bo mi włoski wrastają, używam go tylko jako trymera do bikini.
    Mala a ile trzeba wziąć zabiegów tego diodowego aby był efekt? I czy jest to bolesny zabieg?

dhpclr4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laser też boli, jak czasem strzeli wysokimi parametrami w pipkę to... ała :P Piękno wymaga cierpienia. Gdyby nie ta kasa, bo jakby płacić normalną kwotę to chyba ich poje*ało. Ja na grouponie kupowałam

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 14 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja też mam ciemne włosy i już od dwóch sezonów obiecywałam sobie laser, po czym zapominałam, a potem było już za późno bo się lato robiło. Zwykłego depliatora nie mogę stosować bo mi włoski wrastają, używam go tylko jako trymera do bikini.
    Mala a ile trzeba wziąć zabiegów tego diodowego aby był efekt? I czy jest to bolesny zabieg?

U mnie to samo, od kilku lat tylko maszynka, bo po depilatorze do dzisiaj mam na nogach kilka blizn od wrośniętych głęboko włosów. Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się zrobić ten laser.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam serię 6 zabiegów robiłam pachy i bikini całkowite, potem powtórzyłam po pół roku 4 razy i wystarczyło to na tyle, że mogłam golić się raz w tygodniu. Próbowałam też usuwać wąsik ale po 5 zabiegach nie było żadnej poprawy więc odpuściłam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czasem was podczytuje ale nie udzielam sie wciąż brakuje mi czasu. Widze ze u was juz zaawansowana wyprawka :-) u mnie tez. Ale nadal czeka mnie pranie i prasowanie bo dostalam nowe małe ciuszki.

Co do lasera to ja robiłam IPL w kilku miejscach. Jak mają dobrej jakości i zadbane glowice to nawet nie boli tak, i jak fajnie schlodza np zamrozonym żelem a nie zelem do usg który sie zaraz nagrzewa :-\ u mnie na pachy działa fajnie, gdzie sa grube i ciemne ale niezbyt gęste wlosy, po 3-4 zabiegach mialam spokoj na 3-4 m-ce (najpierw nie rosly wcale a potem tak jasne i cieniutkie ze niemal niewidoczne i nie depilowalam ich zeby nie sciemnialy i nie wzmocnily sie), na nogach gdzie wlosy jaśniejsze i ciensze - porazka :-( właściwie zero efektu, bardziej oplaca mi sie depilowac. Na początku bolało tym depilatorem ktory wyrywa ale a czasem sie skóra przyzwyczaja i nie robi to na mnie juz wrażenia natomiast jak poszłam na IPL na bikini... Dla mnie koszmar. Nie wytrzymalam nawet polowy zabiegu, musiałam zrezygnować. Ale kolezanka byla i dala rade. Zalezy chyba od wrażliwości.
    Co do rozpakowujacych sie już dziewczyn to tez troche obawiam sie przedwczesnego porodu. CZasem mam skurcze i kłucie w pochwie i swiruje czy cos sie nie zaczyna :-\ mam nadzieje ze kazda z nas donosi grzecznie.

Dziewczyny mam pytanie, od wczoraj mam bardzo nieprzyjemne uczucie gdy synek wieczorem fika w brzuchu, odczucie jakby przednią ścianę macicy mi cielo nożem, klujaco, piekacy ból, cos jak połączenie skurczu z piekacym zapaleniem pecherza, ciezko mi to opisać, ale niepokoi mnie, nie chce siać paniki i dzwonić do gin kiedy wizyte mam za 4 dni, czy ktoras z was tak ma /miała? Czy faktycznie nie ma co czekać i dzwonić do gin ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 22:11

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już nie wiem jaki brać pod uwagę skoro piszecie, ze na różne partie IPL czy diodowy nie zadziałał lub efekt był słaby. Ja bym w pierwszej kolejności nogi zrobiła a potem bikini. Pachy czy wąsik to nie jest już taki problem dla mnie. Ale golenie nóg w zasadzie codziennie latem to kurde przegięcie

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AiCha ja takie kłucie i pieczenie w trakcie ruchów czasem czuję, jak Młody gmera tam na dole. W poprzedniej ciąży miałam podobnie.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lasera nigdy nie robiłam, ale jeśli chodzi o IPL to mogę powiedzieć, że jak ktoś ma jasne włoski to w ogóle nie warto się za to brać bo na pewno nie zadziała. Natomiast na moich ciemnych po 4-5 zabiegach efekt jest taki, że nogi mogę golić raz w tygodniu, trochę słabiej działa na pachy i bikini - mocno przerzedza włosy, ale jednak golić trzeba.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gmera w szyjce xD czasami to mam takie wrażenie jakby mi macał łechtaczkę, Zuza robiła to samo xD, jest to mega nieprzyjemnie, no ale jeszcze trochę :3 i będzie koniec

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    AiCha ja takie kłucie i pieczenie w trakcie ruchów czasem czuję, jak Młody gmera tam na dole. W poprzedniej ciąży miałam podobnie.

Dzięki za info, czuje sie spokojniejsza. Co do lasera to jesli masz na nogach ciemne i/lub grube włoski to powinno zadziałać, ja mam chude drobne. Depilatora wyrywajacego wloski używam raz w m-cu, w lato krem do depilacji co 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 23:27

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również Wam dziękuję, będę musiała jeszcze zgłębić ten temat. Chociaż światełko w tunelu jest bo moje włoski są zarazem ciemne i grube, zatem jest szansa, że zabiegi będą skuteczne

dhpclr4.png

Wysłany: 15 października 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja również Wam dziękuję, będę musiała jeszcze zgłębić ten temat. Chociaż światełko w tunelu jest bo moje włoski są zarazem ciemne i grube, zatem jest szansa, że zabiegi będą skuteczne
    U mnie to wszędzie dżungla, a na łydkach nawet całego dnia nie mam gładkich, tak szybko odrastają, wiec tez liczę na laser, bo ile można się męczyć.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) co tu taka cisza, wszystkie nockę odsypiają?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię :) już nawet po śniadanku.
    Właśnie herbatką świętowaliśmy z P kolejny ukończony tydzień.
    Oficjalnie się witam z początkiem 33tygodnia.

nesairah, Lady Savage, editchen, Iruletka, aga1402 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pobiłam rekord wycieczej do wc, normalnie co godzinę :/ Jeszcze śniło mi się, że mąż nie jest ojcem dziecka tylko jakiś psychol który mnie terroryzowal. i Tak będąc o 4 nad ranem w łazience, nie widząc nic sobie wyobrazilam, że będę w takim stanie karmić i zmieniać pieluchy.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc w połowie przespana. Nie potrafię sama spać :( Na szczęście dziś już P wraca, cieszę się, że nie dopadły mnie jakieś bóle, czy skurcze pod jego nieobecność, bo tego się bardzo bałam. Pogoda tak paskudna, że nic mi się nie chce, a ostatnia partia ubranek czeka na prasowanie. Wypadałoby też zamówić ostatnie drobiazgi na Gemini i będziemy spakowani :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę się pakować we wtorek. Jutro mama przywiezie mi swoją torbę. Małego pakuje w podręczna walizkę. Człowiek idzie na 3dni do szpitala, a tyle musi zabrać :)
    Już nas widze, Jak będziemy z małym wyjeżdżać na weekend, rzeczy pewnie będziemy brać jak na tydzień;) Zawsze żartuje z mojej siostry, która czasem przyjeżdża z synkiem do nas na noc. Pytam się, czy to na pewno jedna noc;)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z książeczką zdrowia dziecka? Istnieje jeszcze coś takiego? Trzeba ją kupić, czy w szpitalu dają? :D Sorry, jeśli zadaję głupie pytania, ale już mam milion myśli w głowie.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książeczkę dostaniesz po urodzeniu dziecka w szpitalu.

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ