X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puścili mnie rano do domu. Mam nospe ale podejrzewam że nie pomogłaby. M9j się wczoraj spil z szefem i zrobił mi taka awanturę że szok. Pierwszy raz w życiu usłyszałam takie obelgi z jego ust w moim kierunku. Niestety to wzbudziło te bóle i skurcze. Ale bol straszny i po tych bólach to ja chyba nie chce wiedzieć jak poród będzie bolal

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję. Przykro mi. Stres zrobił swoje. No i głupio zrobił mąż. Przeprosił Cię chociaż?

Na mnie Nospa średnio dziala

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A w druga strone tez sie dzieci jeszcze chetnie przekrecaja? Bo z kuba mialam od 25 tc gloea w dol teraz z tosia identyycznie i soe zastanawiam czy sie jeszcze przekrecaja
    Mój był całą ciążę głowa w dół, a niedawno się przekręcił tyłkiem. Czas mu tyka. Lekarz powiedział, że ma jeszcze 4 tyg by się przekręcić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka macie opinię na temat jedzenia cukierków typu cherry z alkoholem badz ciastek z dodatkiem alkoholu w ciąży? Kurde w Anglii pojawiły się już bożonarodzeniowe mince pies które ja uwielbiam ale mają dodatek brandy i nie wiem co myśleć.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cdeb1ec9ad.jpg

Yumm!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój był całą ciążę głowa w dół, a niedawno się przekręcił tyłkiem. Czas mu tyka. Lekarz powiedział, że ma jeszcze 4 tyg by się przekręcić.
    oo czyli sie zdarza :) no nic obadamy bo mam odczucie cze jakos inaczej jest.... nie wiem moze takie moje wrażenie
    gadałam w pt z neurologiem moim ale tak pobieżnie wizyte mam za miesiac
    absolutnie wyklucza SN przy moim wyniku reznonansu kregosłupa. Obadamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 15:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jaka macie opinię na temat jedzenia cukierków typu cherry z alkoholem badz ciastek z dodatkiem alkoholu w ciąży? Kurde w Anglii pojawiły się już bożonarodzeniowe mince pies które ja uwielbiam ale mają dodatek brandy i nie wiem co myśleć.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cdeb1ec9ad.jpg

Yumm!
    nie wiem co to ale zjadłabym :P

Coco55 lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam cudny dzień! Ale nie zapowiadało się od rana.Wiedzialam że siostra robi mi baby shower ale w ostatniej chwili większość odwołała przyjście i że za tydzień dopiero będą mogły przyjść. Trochę przykro mi się zrobiło więc mój luby wysłał dzieci do cioci i zabrał mnie na sushi do miasta później trochę spacerku i użytkownik byłam taka zdechła że marzyłam o łóżku.
    Wracamy do domu a tu surprise!!!! Wszyscy przyszli!!!! Znowu się poryczalam:-)
    Emocje niesamowite a mała skakala w brzuchu że pół nocy spać nie mogłam:-)
    Tak w skrócie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46c35f8c6a36.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70130051b4a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb001bf563e4.jpg

Szczesliwa_mamusia, editchen, salenne, Jacqueline, Lady Savage, magdzia26, Minionkowa, Iruletka, Nola, Edith lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    nie wiem co to ale zjadłabym :P
    Babeczki nadziewane owocami jak wiśnie, morele, jabłka plus orzechy i migdały plus przyprawy plus brandy. Są zarabiste zawsze czekałam aż pojawia się w angielskich sklepach bo są tylko przed bożym Narodzeniem. Ale mają to brandy...

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey możesz zjeść pod jednym warunkiem, że podzielisz się ze mną :P Ale bym zjadła to!

Angie patrze na ten tort i nie umien rozszyfrować jak te stopy i cała reszta tam leży :P

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia no coś ty mój nigdy nie przeprasza zawsze uważa że to po jego stronie jest racja.
    Ale pożałuje tego tym razem przegial po całości.

Angie_31 ale super niespodzianka i gratulacje za takich przyjaciół.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jadłam jakieś pralinki, okazało się, że z alkoholem. Niesmakowalo Mi. Alkohol nawet w tej wersji mnie odrzucał. Ale babeczkę bym zjadła :)

Discret-to przykre. Mój mąż w ciąży to mnie przeprasza, nawet jak moja wina. Byle bym się nie denerwowała.

Angie- tort super :)

Ja to bym zjadła teraz rogala swietomarcinskiego

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey - ja jem slodycze z alkoholem - przeciez ta ilosc jest taka, ze w syropie jest wiecej :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

Ja to bym zjadła teraz rogala swietomarcinskiego

moge Ci sprzedac moj przepis na prawdziwe rogale swietomarcinskie (Takie prawdziwe, prawdziwe), ale roboty z nimi jest tyle, ze w tym roku ja juz poinformowalam rodzine, ze ich nie robie, bo nie dam rady (np. iles walkowan ciasta, zeby bylo 81 warstw), wiec jest ogolna zaloba z tego powodu :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    moge Ci sprzedac moj przepis na prawdziwe rogale swietomarcinskie (Takie prawdziwe, prawdziwe), ale roboty z nimi jest tyle, ze w tym roku ja juz poinformowalam rodzine, ze ich nie robie, bo nie dam rady (np. iles walkowan ciasta, zeby bylo 81 warstw), wiec jest ogolna zaloba z tego powodu :)
    Przepis możesz zdradzić, może kiedyś zrobię;) słyszałam, że dużo z nimi roboty. Ale smakują mi. I na św Marcina, to jednego zawsze muszę zjeść;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie alkohol odrzucaw ciąży, niestety w każdej postaci. Nawet zapach mnie odrzuca.pralinke zjadłam, bo nie wiedziałam, że tam jest alkohol. Nie chodzi o ilość, bo taka to mnie nie razi, ale o posmak tego alkoholu. Jedynym wyjątkiem są kukułki, które też zawierają alkohol, ale w nich mi jakoś nie przeszkadza;)

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przepis możesz zdradzić, może kiedyś zrobię;) słyszałam, że dużo z nimi roboty. Ale smakują mi. I na św Marcina, to jednego zawsze muszę zjeść;)

prosze bardzo :) (uprawiam prywate, ale prosze tego nie traktowac jako reklamy - ten przepis moge naprawde polecic z reka na sercu ;))

http://pociagdokuchni.pl/rogale-swietomarcinskie/

Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Edith lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie rozumiem zachwytu nad tymi rogalami. Mało tego, jeden ma tyle kalorii ole 2 obiady więc od czasu mojego uświadomienia żywieniowego bym tego nie tknęła. Ale takiego torta bym zjadła.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mężowi robię ciasto bananowa randka :P alkohol free :P

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    prosze bardzo :) (uprawiam prywate, ale prosze tego nie traktowac jako reklamy - ten przepis moge naprawde polecic z reka na sercu ;))

http://pociagdokuchni.pl/rogale-swietomarcinskie/
    Dzięki. Na ta ilość, to musiałabym dużo ludzi zaprosić, bo jednego rogala nie dam rady zrobić. Ja lubię bardzo rzeczy z makiem. Najlepsze takie mokre :) a rogala, jak paczka jem tylko raz w roku :)

Kiedyś też miałam zamiar pisać bloga kulinarnego, ale doszłam do wniosku, że szybko by umarł;)

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia - te wlasnie sa takie mokre :) ja robie taka ilosc, bo sie rozchodza (na cieplo :)), po rodzince :) u mnie blog odkad jestem w ciazy mocno kuleje, bo srednio mam sile stac w kuchni i pichcic niestety :( mam nadzieje, ze nadrobie po porodzie w ramach odreagowania :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ