X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Discret Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puścili mnie rano do domu. Mam nospe ale podejrzewam że nie pomogłaby. M9j się wczoraj spil z szefem i zrobił mi taka awanturę że szok. Pierwszy raz w życiu usłyszałam takie obelgi z jego ust w moim kierunku. Niestety to wzbudziło te bóle i skurcze. Ale bol straszny i po tych bólach to ja chyba nie chce wiedzieć jak poród będzie bolal

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję. Przykro mi. Stres zrobił swoje. No i głupio zrobił mąż. Przeprosił Cię chociaż?

Na mnie Nospa średnio dziala

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A w druga strone tez sie dzieci jeszcze chetnie przekrecaja? Bo z kuba mialam od 25 tc gloea w dol teraz z tosia identyycznie i soe zastanawiam czy sie jeszcze przekrecaja
    Mój był całą ciążę głowa w dół, a niedawno się przekręcił tyłkiem. Czas mu tyka. Lekarz powiedział, że ma jeszcze 4 tyg by się przekręcić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka macie opinię na temat jedzenia cukierków typu cherry z alkoholem badz ciastek z dodatkiem alkoholu w ciąży? Kurde w Anglii pojawiły się już bożonarodzeniowe mince pies które ja uwielbiam ale mają dodatek brandy i nie wiem co myśleć.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cdeb1ec9ad.jpg

Yumm!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój był całą ciążę głowa w dół, a niedawno się przekręcił tyłkiem. Czas mu tyka. Lekarz powiedział, że ma jeszcze 4 tyg by się przekręcić.
    oo czyli sie zdarza :) no nic obadamy bo mam odczucie cze jakos inaczej jest.... nie wiem moze takie moje wrażenie
    gadałam w pt z neurologiem moim ale tak pobieżnie wizyte mam za miesiac
    absolutnie wyklucza SN przy moim wyniku reznonansu kregosłupa. Obadamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 15:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jaka macie opinię na temat jedzenia cukierków typu cherry z alkoholem badz ciastek z dodatkiem alkoholu w ciąży? Kurde w Anglii pojawiły się już bożonarodzeniowe mince pies które ja uwielbiam ale mają dodatek brandy i nie wiem co myśleć.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34cdeb1ec9ad.jpg

Yumm!
    nie wiem co to ale zjadłabym :P

Coco55 lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam cudny dzień! Ale nie zapowiadało się od rana.Wiedzialam że siostra robi mi baby shower ale w ostatniej chwili większość odwołała przyjście i że za tydzień dopiero będą mogły przyjść. Trochę przykro mi się zrobiło więc mój luby wysłał dzieci do cioci i zabrał mnie na sushi do miasta później trochę spacerku i użytkownik byłam taka zdechła że marzyłam o łóżku.
    Wracamy do domu a tu surprise!!!! Wszyscy przyszli!!!! Znowu się poryczalam:-)
    Emocje niesamowite a mała skakala w brzuchu że pół nocy spać nie mogłam:-)
    Tak w skrócie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46c35f8c6a36.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70130051b4a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb001bf563e4.jpg

Szczesliwa_mamusia, editchen, salenne, Jacqueline, Lady Savage, magdzia26, Minionkowa, Iruletka, Nola, Edith lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    nie wiem co to ale zjadłabym :P
    Babeczki nadziewane owocami jak wiśnie, morele, jabłka plus orzechy i migdały plus przyprawy plus brandy. Są zarabiste zawsze czekałam aż pojawia się w angielskich sklepach bo są tylko przed bożym Narodzeniem. Ale mają to brandy...

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey możesz zjeść pod jednym warunkiem, że podzielisz się ze mną :P Ale bym zjadła to!

Angie patrze na ten tort i nie umien rozszyfrować jak te stopy i cała reszta tam leży :P

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia no coś ty mój nigdy nie przeprasza zawsze uważa że to po jego stronie jest racja.
    Ale pożałuje tego tym razem przegial po całości.

Angie_31 ale super niespodzianka i gratulacje za takich przyjaciół.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jadłam jakieś pralinki, okazało się, że z alkoholem. Niesmakowalo Mi. Alkohol nawet w tej wersji mnie odrzucał. Ale babeczkę bym zjadła :)

Discret-to przykre. Mój mąż w ciąży to mnie przeprasza, nawet jak moja wina. Byle bym się nie denerwowała.

Angie- tort super :)

Ja to bym zjadła teraz rogala swietomarcinskiego

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey - ja jem slodycze z alkoholem - przeciez ta ilosc jest taka, ze w syropie jest wiecej :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

Ja to bym zjadła teraz rogala swietomarcinskiego

moge Ci sprzedac moj przepis na prawdziwe rogale swietomarcinskie (Takie prawdziwe, prawdziwe), ale roboty z nimi jest tyle, ze w tym roku ja juz poinformowalam rodzine, ze ich nie robie, bo nie dam rady (np. iles walkowan ciasta, zeby bylo 81 warstw), wiec jest ogolna zaloba z tego powodu :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    moge Ci sprzedac moj przepis na prawdziwe rogale swietomarcinskie (Takie prawdziwe, prawdziwe), ale roboty z nimi jest tyle, ze w tym roku ja juz poinformowalam rodzine, ze ich nie robie, bo nie dam rady (np. iles walkowan ciasta, zeby bylo 81 warstw), wiec jest ogolna zaloba z tego powodu :)
    Przepis możesz zdradzić, może kiedyś zrobię;) słyszałam, że dużo z nimi roboty. Ale smakują mi. I na św Marcina, to jednego zawsze muszę zjeść;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie alkohol odrzucaw ciąży, niestety w każdej postaci. Nawet zapach mnie odrzuca.pralinke zjadłam, bo nie wiedziałam, że tam jest alkohol. Nie chodzi o ilość, bo taka to mnie nie razi, ale o posmak tego alkoholu. Jedynym wyjątkiem są kukułki, które też zawierają alkohol, ale w nich mi jakoś nie przeszkadza;)

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Przepis możesz zdradzić, może kiedyś zrobię;) słyszałam, że dużo z nimi roboty. Ale smakują mi. I na św Marcina, to jednego zawsze muszę zjeść;)

prosze bardzo :) (uprawiam prywate, ale prosze tego nie traktowac jako reklamy - ten przepis moge naprawde polecic z reka na sercu ;))

http://pociagdokuchni.pl/rogale-swietomarcinskie/

Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Edith lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie rozumiem zachwytu nad tymi rogalami. Mało tego, jeden ma tyle kalorii ole 2 obiady więc od czasu mojego uświadomienia żywieniowego bym tego nie tknęła. Ale takiego torta bym zjadła.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mężowi robię ciasto bananowa randka :P alkohol free :P

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    prosze bardzo :) (uprawiam prywate, ale prosze tego nie traktowac jako reklamy - ten przepis moge naprawde polecic z reka na sercu ;))

http://pociagdokuchni.pl/rogale-swietomarcinskie/
    Dzięki. Na ta ilość, to musiałabym dużo ludzi zaprosić, bo jednego rogala nie dam rady zrobić. Ja lubię bardzo rzeczy z makiem. Najlepsze takie mokre :) a rogala, jak paczka jem tylko raz w roku :)

Kiedyś też miałam zamiar pisać bloga kulinarnego, ale doszłam do wniosku, że szybko by umarł;)

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia - te wlasnie sa takie mokre :) ja robie taka ilosc, bo sie rozchodza (na cieplo :)), po rodzince :) u mnie blog odkad jestem w ciazy mocno kuleje, bo srednio mam sile stac w kuchni i pichcic niestety :( mam nadzieje, ze nadrobie po porodzie w ramach odreagowania :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ