X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic-miejmy nadzieję,ze żadnej z nas nic się takiego nie przytrafi. Dobrze,ze z maluszkiem wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 20:15

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - dopóki mogłam robiłam po kilka cm od pępka na boki, jak już nie mogłam fałdki złapać czy raczej jak też malutka bardziej zaczęła sie ruszać przerzuciłam sie bardziej w boczki właśnie. Zastrzyki w sumie nigdy nie bolały, tylko szczypały mocniej jak za szybko wpuszczałam ;)

Ja biorę zastrzyki za radą genetyk ze względu na wcześniejsze poronienia, mimo, że w badaniach co robiłam nic nie wyszło. I do 21tc Encorton (tylko 5mg).
    Nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś robił zastrzyki, zresztą, ja to nawet lubię patrzeć jak mi krew pobierają, no misze po prostu :P patrzeć na ukłucie i jak krew do fiolki leci, a czasem jeszcze tak śmiesznie słychać jak mocno leci :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobieranie krwi też nie przeszkadza. I też patrzę, Jak wbijają mi igłę. Miałam tak nawet jak byłam dzieckiem. Ale sama kłuc się nie lubię. No cóż-nie mam wyjścia :) i masz rację,bolesne takie nie sa, ale szczypalo okrutnie-ten 1. Bo ten wczorajszy już nie. No i przy tym 1, to urosła Mi wielką gula. Po wczorajszym zastrzyku miałam malutki odczyn, a po dzisiejszym nic.
    Rzekłabym, że mogłabym być pielęgniarka :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Z jakiego powodu bierzecie te zastrzyki ??? Ja czytałam o nich to po cc dostają dziewczyny często kilka do zrobienia.
    Ja się boję zastrzyków i igieł podziwiam że dajecie radę ja bym sama nie zrobiła sobie
    ja zrezygnowałam z clexane, miałam brać po przedostatnim pobycie w szpitalu, ale wydało mi się to dziwne, w wypisie było że brała, a ja nic takiego nie brałam, pytałam się w szpitalu, to kazali, potem mojej zaufanej gin, powiedziałam że wydaje mi się iż pomylili mnie z kobietą z łóżka obok, która miała 3 poronienia, jedno martwe urodzenie w 38 tyg, i ważyła z 20 kg ode mnie, powiedziała mi że nie muszę, więc nie biorę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze z małym wsio ok, wiem że to trudne, ale postaraj się o tym nie myśleć :) u nas wszystkie dotrwają do 37 tyg :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi pobieranie krwi też nie przeszkadza. I też patrzę, Jak wbijają mi igłę. Miałam tak nawet jak byłam dzieckiem. Ale sama kłuc się nie lubię. No cóż-nie mam wyjścia :) i masz rację,bolesne takie nie sa, ale szczypalo okrutnie-ten 1. Bo ten wczorajszy już nie. No i przy tym 1, to urosła Mi wielką gula. Po wczorajszym zastrzyku miałam malutki odczyn, a po dzisiejszym nic.
    Rzekłabym, że mogłabym być pielęgniarka :P
    Mój syn taki jest, patrzy się i nawet się nie skrzywi. We mnie się nie wrodził bo ja dopiero jak byłam w ciąży z nim to oswoiłam to pobieranie. Ale jak się wypierniczy i kolano zedrze to potrafi wyć ;-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na Twojego bloga Editchen. I dostałam ślinotoku, rany jakie pyszności :D Czy ja mogę się wprowadzić do Ciebie? Bedę sprzątać ;-)

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka - poki Olek sie nie urodzi, mamy wolny pokoj :) i duuuuzo sprzatania :)

Ja z pobieraniem krwi mam dziwnie - kiedys uwielbialam patrzec jak mi pobieraja, jeszcze sobie sprawdzalam jak roznie leci w zaleznosci od zacisniecia palcow. a teraz nie moge nawet na wklucie patrzec. dlatego Clexane maz mi musi wstrzykiwac, ja nie daje rady. Probowalismy dzis z biodrem, tak jak Szczesliwa Mamusia, ale niestety u mnie sporo tluszczyku i nie da sie odpowiednio chwycic skory :( a maz ma juz powoli problem ze znalezieniem wolnego miejsca na ramionach, wiec pewnie na tydzien - dwa bede musiala jakos sie przemoc do brzucha :/

Iruletka lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- spróbuj na granicy brzucha i biodra. Tak jakby miejsce pod brzuchem. Bo w sam brzuch- szczypie okrutnie.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Normalnie udzielają mi się informacje o porodach wczesnych, bo śniło mi sie, ze urodziłam 31pazdziernika w 34tyg. Nie chcieli mi pokazać dziecka,ani udzielić informacji o jego stanie zdrowia. I jeszcze rodziłam na jakiejś sali 10cio osobowej. Fatalny sen. Dobrze, że to tylko sen.

No, ale ma być dziś super pogoda. Wiosna przyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 07:22

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek!
    Szczesliwa mamusia te nasze głowy już tak działają na tym etapie:-) mi się śnił test z matematyki że jak nie zdam to mnie nie przyjmą do szpitala:-)

Wiecie co się dowiedziałam ? Że u mnie przy porodzie sn pielęgniarki masują taki punkt pomiędzy brwiami na czole a przy bardzo silnych bólach wsadzaja tam igiełke i z tyłu głowy coś w stylu akupunktury , nic się bólu nie czuje dopiero jak już prawie główka wychodzi to je wyciągają ostatnie parcie i dzidzia jest na świecie. W szoku jestem

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc nie przespana - ta moja psinka mnie wykończy. Jak tak nie spałam w nocy to sobie pomyślałam że już niedługo tak będzie co noc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie-to też niezły sen. Dobrze,ze matury nie musiałaś powtarzać;)

Beti- współczuję. Może psinka coś boli,ze tak reaguje. Moja suka po sterylizacji, to zachowywała sie, jakby nic nie miała robione. Tylko ubranko ją denerwowało.

Angie 31 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam po nieprzespanej nocy :/ mój synus mega chory(prawie całą noc nie spal...a ja razem z nim)... więc musimy dzisiaj do lekarza lecieć :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie-to też niezły sen. Dobrze,ze matury nie musiałaś powtarzać;)

Beti- współczuję. Może psinka coś boli,ze tak reaguje. Moja suka po sterylizacji, to zachowywała sie, jakby nic nie miała robione. Tylko ubranko ją denerwowało.

Właśnie chyba o to chodzi że przeszkadza jej ubranko i ten kołnierz bo chyba ja nie boli bo biega po ogródku tak szybko że nie mogę jej złapać. Normalnie je. Dziś jadę na kontrole to zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musi być w tym kołnierzu? Moja go nie miała. Nic tam sobie nie lizała. Może przez ten kołnierz taka nieszczęśliwa.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, mój psiak po kastracji nie miał kołnierza. Cierpiał tak długo, jak długo schodziła narkoza, a potem nagle ozdrowiał :)
    Mój piesek już prawie zdrowy, ale jeszcze kaszle. W nocy tez mnie jeszcze trochę budzi tym chyrlaniem. Ale antybiotyk działa, do tego bierze 4 rutinoscorbiny dziennie i syrop wykrztuśny, hihi :)

Mi też się śniło, że urodziłam i to w domu. Moja córcia miała 6 paluszków w prawej rączce. Nie wiedziałam co robić, więc zaczęłam ją karmić piersią. I się obudziłam. Schizuję już strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 08:19

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, myślałam, że pierwszy trymestr będzie dla mnie najgorszy pod względem psychicznym. A jednak gorzej jest teraz. Gdyby coś się złego stało, to na bank ląduję w psychiatryku. Albo byłoby już po mnie. Ta moja psychika mnie wykańcza. Jest już tak blisko rozwiązania i coraz bardziej się boję...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Wiecie co, myślałam, że pierwszy trymestr będzie dla mnie najgorszy pod względem psychicznym. A jednak gorzej jest teraz. Gdyby coś się złego stało, to na bank ląduję w psychiatryku. Albo byłoby już po mnie. Ta moja psychika mnie wykańcza. Jest już tak blisko rozwiązania i coraz bardziej się boję...
    Opolanka a jak dziecko pojawi sie na swiecie, to dopiero bedziesz drzala. Ja zawsze bylam wyluzowana, a czasami nie poznaje siebie, skad ten strach o corke. Pamietam jej pierwsza goraczke powyzej 40 stopni jak umieralam ze strachu, teraz sie martwie nawet jak wychodzi na spacer z babcia lub tata, bo to mala uciekinierka. O Olka tez sie martwie bardziej juz, bo mam wieksza swiadomosc niz w pierwszej ciazy, ale juz chyba tak to.jest, ze odkad powstaje w nas nowe zycie to bedziemy sie o nich martwic juz do konca naszego zycia :) no I wzruszam sie czesciej niz kiedys byle pierdola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 08:40

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musi być w tym kołnierzu? Moja go nie miała. Nic tam sobie nie lizała. Może przez ten kołnierz taka nieszczęśliwa.
    Właśnie nie wiem po co jej ten kołnierz ? Poprzednio jak miałam suczkę to tez miała tylko ubranko bez kołnierza ale jak mojej na chwilę ściągnęłam to próbowała sie dobrać pod ubranko. Zapytam dziś weterynarza bo oszaleje z nią w domu

Ja tez już co raz częściej myśle o tym co mnie czeka z cc i nie napawa mnie to optymizmem. Jeśli termin cc lekarz w środę potwierdzi to zostaną mi tylko i aż 4 tygodnie. Z jednej strony super ze już niedługo a z drugiej zaczynam panikować

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ