X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic-miejmy nadzieję,ze żadnej z nas nic się takiego nie przytrafi. Dobrze,ze z maluszkiem wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 20:15

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - dopóki mogłam robiłam po kilka cm od pępka na boki, jak już nie mogłam fałdki złapać czy raczej jak też malutka bardziej zaczęła sie ruszać przerzuciłam sie bardziej w boczki właśnie. Zastrzyki w sumie nigdy nie bolały, tylko szczypały mocniej jak za szybko wpuszczałam ;)

Ja biorę zastrzyki za radą genetyk ze względu na wcześniejsze poronienia, mimo, że w badaniach co robiłam nic nie wyszło. I do 21tc Encorton (tylko 5mg).
    Nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś robił zastrzyki, zresztą, ja to nawet lubię patrzeć jak mi krew pobierają, no misze po prostu :P patrzeć na ukłucie i jak krew do fiolki leci, a czasem jeszcze tak śmiesznie słychać jak mocno leci :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobieranie krwi też nie przeszkadza. I też patrzę, Jak wbijają mi igłę. Miałam tak nawet jak byłam dzieckiem. Ale sama kłuc się nie lubię. No cóż-nie mam wyjścia :) i masz rację,bolesne takie nie sa, ale szczypalo okrutnie-ten 1. Bo ten wczorajszy już nie. No i przy tym 1, to urosła Mi wielką gula. Po wczorajszym zastrzyku miałam malutki odczyn, a po dzisiejszym nic.
    Rzekłabym, że mogłabym być pielęgniarka :P

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Z jakiego powodu bierzecie te zastrzyki ??? Ja czytałam o nich to po cc dostają dziewczyny często kilka do zrobienia.
    Ja się boję zastrzyków i igieł podziwiam że dajecie radę ja bym sama nie zrobiła sobie
    ja zrezygnowałam z clexane, miałam brać po przedostatnim pobycie w szpitalu, ale wydało mi się to dziwne, w wypisie było że brała, a ja nic takiego nie brałam, pytałam się w szpitalu, to kazali, potem mojej zaufanej gin, powiedziałam że wydaje mi się iż pomylili mnie z kobietą z łóżka obok, która miała 3 poronienia, jedno martwe urodzenie w 38 tyg, i ważyła z 20 kg ode mnie, powiedziała mi że nie muszę, więc nie biorę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze z małym wsio ok, wiem że to trudne, ale postaraj się o tym nie myśleć :) u nas wszystkie dotrwają do 37 tyg :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi pobieranie krwi też nie przeszkadza. I też patrzę, Jak wbijają mi igłę. Miałam tak nawet jak byłam dzieckiem. Ale sama kłuc się nie lubię. No cóż-nie mam wyjścia :) i masz rację,bolesne takie nie sa, ale szczypalo okrutnie-ten 1. Bo ten wczorajszy już nie. No i przy tym 1, to urosła Mi wielką gula. Po wczorajszym zastrzyku miałam malutki odczyn, a po dzisiejszym nic.
    Rzekłabym, że mogłabym być pielęgniarka :P
    Mój syn taki jest, patrzy się i nawet się nie skrzywi. We mnie się nie wrodził bo ja dopiero jak byłam w ciąży z nim to oswoiłam to pobieranie. Ale jak się wypierniczy i kolano zedrze to potrafi wyć ;-)

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na Twojego bloga Editchen. I dostałam ślinotoku, rany jakie pyszności :D Czy ja mogę się wprowadzić do Ciebie? Bedę sprzątać ;-)

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka - poki Olek sie nie urodzi, mamy wolny pokoj :) i duuuuzo sprzatania :)

Ja z pobieraniem krwi mam dziwnie - kiedys uwielbialam patrzec jak mi pobieraja, jeszcze sobie sprawdzalam jak roznie leci w zaleznosci od zacisniecia palcow. a teraz nie moge nawet na wklucie patrzec. dlatego Clexane maz mi musi wstrzykiwac, ja nie daje rady. Probowalismy dzis z biodrem, tak jak Szczesliwa Mamusia, ale niestety u mnie sporo tluszczyku i nie da sie odpowiednio chwycic skory :( a maz ma juz powoli problem ze znalezieniem wolnego miejsca na ramionach, wiec pewnie na tydzien - dwa bede musiala jakos sie przemoc do brzucha :/

Iruletka lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- spróbuj na granicy brzucha i biodra. Tak jakby miejsce pod brzuchem. Bo w sam brzuch- szczypie okrutnie.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Normalnie udzielają mi się informacje o porodach wczesnych, bo śniło mi sie, ze urodziłam 31pazdziernika w 34tyg. Nie chcieli mi pokazać dziecka,ani udzielić informacji o jego stanie zdrowia. I jeszcze rodziłam na jakiejś sali 10cio osobowej. Fatalny sen. Dobrze, że to tylko sen.

No, ale ma być dziś super pogoda. Wiosna przyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 07:22

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek!
    Szczesliwa mamusia te nasze głowy już tak działają na tym etapie:-) mi się śnił test z matematyki że jak nie zdam to mnie nie przyjmą do szpitala:-)

Wiecie co się dowiedziałam ? Że u mnie przy porodzie sn pielęgniarki masują taki punkt pomiędzy brwiami na czole a przy bardzo silnych bólach wsadzaja tam igiełke i z tyłu głowy coś w stylu akupunktury , nic się bólu nie czuje dopiero jak już prawie główka wychodzi to je wyciągają ostatnie parcie i dzidzia jest na świecie. W szoku jestem

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc nie przespana - ta moja psinka mnie wykończy. Jak tak nie spałam w nocy to sobie pomyślałam że już niedługo tak będzie co noc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie-to też niezły sen. Dobrze,ze matury nie musiałaś powtarzać;)

Beti- współczuję. Może psinka coś boli,ze tak reaguje. Moja suka po sterylizacji, to zachowywała sie, jakby nic nie miała robione. Tylko ubranko ją denerwowało.

Angie 31 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam po nieprzespanej nocy :/ mój synus mega chory(prawie całą noc nie spal...a ja razem z nim)... więc musimy dzisiaj do lekarza lecieć :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie-to też niezły sen. Dobrze,ze matury nie musiałaś powtarzać;)

Beti- współczuję. Może psinka coś boli,ze tak reaguje. Moja suka po sterylizacji, to zachowywała sie, jakby nic nie miała robione. Tylko ubranko ją denerwowało.

Właśnie chyba o to chodzi że przeszkadza jej ubranko i ten kołnierz bo chyba ja nie boli bo biega po ogródku tak szybko że nie mogę jej złapać. Normalnie je. Dziś jadę na kontrole to zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musi być w tym kołnierzu? Moja go nie miała. Nic tam sobie nie lizała. Może przez ten kołnierz taka nieszczęśliwa.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, mój psiak po kastracji nie miał kołnierza. Cierpiał tak długo, jak długo schodziła narkoza, a potem nagle ozdrowiał :)
    Mój piesek już prawie zdrowy, ale jeszcze kaszle. W nocy tez mnie jeszcze trochę budzi tym chyrlaniem. Ale antybiotyk działa, do tego bierze 4 rutinoscorbiny dziennie i syrop wykrztuśny, hihi :)

Mi też się śniło, że urodziłam i to w domu. Moja córcia miała 6 paluszków w prawej rączce. Nie wiedziałam co robić, więc zaczęłam ją karmić piersią. I się obudziłam. Schizuję już strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 08:19

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, myślałam, że pierwszy trymestr będzie dla mnie najgorszy pod względem psychicznym. A jednak gorzej jest teraz. Gdyby coś się złego stało, to na bank ląduję w psychiatryku. Albo byłoby już po mnie. Ta moja psychika mnie wykańcza. Jest już tak blisko rozwiązania i coraz bardziej się boję...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Wiecie co, myślałam, że pierwszy trymestr będzie dla mnie najgorszy pod względem psychicznym. A jednak gorzej jest teraz. Gdyby coś się złego stało, to na bank ląduję w psychiatryku. Albo byłoby już po mnie. Ta moja psychika mnie wykańcza. Jest już tak blisko rozwiązania i coraz bardziej się boję...
    Opolanka a jak dziecko pojawi sie na swiecie, to dopiero bedziesz drzala. Ja zawsze bylam wyluzowana, a czasami nie poznaje siebie, skad ten strach o corke. Pamietam jej pierwsza goraczke powyzej 40 stopni jak umieralam ze strachu, teraz sie martwie nawet jak wychodzi na spacer z babcia lub tata, bo to mala uciekinierka. O Olka tez sie martwie bardziej juz, bo mam wieksza swiadomosc niz w pierwszej ciazy, ale juz chyba tak to.jest, ze odkad powstaje w nas nowe zycie to bedziemy sie o nich martwic juz do konca naszego zycia :) no I wzruszam sie czesciej niz kiedys byle pierdola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 08:40

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musi być w tym kołnierzu? Moja go nie miała. Nic tam sobie nie lizała. Może przez ten kołnierz taka nieszczęśliwa.
    Właśnie nie wiem po co jej ten kołnierz ? Poprzednio jak miałam suczkę to tez miała tylko ubranko bez kołnierza ale jak mojej na chwilę ściągnęłam to próbowała sie dobrać pod ubranko. Zapytam dziś weterynarza bo oszaleje z nią w domu

Ja tez już co raz częściej myśle o tym co mnie czeka z cc i nie napawa mnie to optymizmem. Jeśli termin cc lekarz w środę potwierdzi to zostaną mi tylko i aż 4 tygodnie. Z jednej strony super ze już niedługo a z drugiej zaczynam panikować

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ