X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mala:-) Pięknie przybiera na wadze ta Twoja Ola! Mam nadzieję że Piotruś też już "robi masę" - za 3 dni wizyta więc się okaże niebawem co u niego :-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie zniczy też pochodzi od święta dziadów i jakoś nikt ich nie hejtuje :)

Dzisiaj mocno mi siara leci z jednej piersi. Ponoć to dobry objaw. Ale uwalilam już całe prześcieradło :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak wasze szyjki? U mnie 29mm poprzednio bylo 40 ale dr powiedzial, że gdyby ją przycisnal to też byłoby 40 a tu chodzi o najmniejszy wymiar i teraz nie wiem co o tym myśleć. Najdłuższa nie jest ale w normie a mi się wydaje że to mało?
    Malutka ma 1756g i jest w 50 centylu :)
    Ja na tym etapie miałam 3,5 cm. I moja mała miała 1700 też. Teraz wizytę mam w czwartek to będę wiedzieć więcej: )

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam ani kropelki siary od początku :(

Co do szyjki - ja się chyba nie liczę, bo mam pessar założony 3 tygodnie temu na szyjkę 2,5cm. Teraz gin mi nie mierzył szyjki, tylko sprawdzał, czy pessar trzyma. Na szczęście trzyma, ale szyjka jest miękka, bez rozwarcia.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka 3,1 więc jest bardzo dobrze, zważywszy na wcześniejsze problemy :)

Też miewam lęki. Najbardziej się boję tego, że poród zacznie się znienacka, albo tego, że nie rozpoznam, że to już...

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak moja szyjka...noi jak dzidzia ale ostatnio praktycznie non stop boli mnie brzuch jak przy @... noi też zdazaja się takie klucia/bole w szyjce...ale całe szczęście już jutro wizyta.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja jestem ciekawa jak moja szyjka...noi jak dzidzia ale ostatnio praktycznie non stop boli mnie brzuch jak przy @... noi też zdazaja się takie klucia/bole w szyjce...ale całe szczęście już jutro wizyta.

Też mam te bóle miesiączkowe od kilku dni. Kłucia też się zdarzają, ale póki nic więcej się nie dzieje i czuję regularne ruchy, staram się nie panikować.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wizycie gin bada szyjkę, ale nie przez usg, więc za każdym razem mówi tylko,że jest długa i twarda. Ciekawe jak teraz, a wizytę mam w czwartek. Ostatnimi czasy coraz częściej czuję ucisk na pęcherz/cewkę. Tak jakby mała napierała coraz niżej. Nie wiem czy się martwić czy nie, bo ja za każdym razem mam wrażenie,że coś złego się dzieje.Poza tym nie mam żadnych bóli, skurczy.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też mam te bóle miesiączkowe od kilku dni. Kłucia też się zdarzają, ale póki nic więcej się nie dzieje i czuję regularne ruchy, staram się nie panikować.
    u mnie te bóle niezależnie czy stoję, siedzę czy leżę nawet w środku nocy sa... mam nadzieję że nic złego się nie dzieje bo też już zaczynam łapać schizy... szczególnie że za chwilę koniec października i pewnie w listopadzie zaczną się pierwsze "rozpakowywania"...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

Madzia, Ty się opiekujesz facebokiem? Mogę prosić o zaproszenie?

magdzia26 lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi szyjke tez sprawdza tylko "recznie" i mowi, ze ok, ze dluga, twarda i zamknieta. mierzona mialam w sierpniu, bylo 4 cm, lekarka mowi, ze bez zmian.

u mnie tez zero siary.. pocieszam sie, ze moze pojawic sie dopiero po porodzie.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo. Nawet nie próbuję nadrabiać Waszych weekendowych postów bo tyle tego ;) Nie miałam siły na nic ostatnio, ale dziś postaram się zmobilizować i w końcu wstawić zdjęcia bujaczka tak jak obiecałam :)
    Co do tematu Halloween to nie rozumiem w ogóle tej ogólnej nienawiści w Polsce. Tak jak pisałaś Emikey ludzie nie pamiętają, że tak na prawdę ma to mnóstwo wspólnego z polską tradycją. Po co się doedukować na jakiś temat skoro można zwalać na satanizm, który z Halloween w ogóle nie ma nic wspólnego ;) Niby wszyscy tak ochoczo i rodzinnie obchodzą Dzień Wszystkich Świętych a mało kto pojawia się na cmentarzu w dzień powszedni. Tacy z nich dobrzy chrześcijanie. Teraz niestety coraz częściej na cmentarzu panuje rewia mody i spektakl "pokaż że masz piękniej grób przybrany niż sąsiad ". Najpierw niech ludzie zobaczą swoje wady a potem oceniają innych. Jedno święto z resztą nie wyklucza drugiego bo to dwa różne dni więc w czym problem?
    Co do strachu przed porodem to też się tak czuję. Tyle samo lęku co radości. Panika, że to już coraz bliżej, że to przecież będzie mały człowiek i jak ją mam zadbać o niego! ? Im bliżej terminu tym gorzej. Do tego jeszcze w tv pokazują te wszystkie idealne matki i przeciętna zeschizowana Polka patrzy na to wszystko próbując ogarnąć to po swojemu. Kobieta w tv uczesana i schludna bawi się z dzieckiem a ona potargana i niewyspana czuje się jak wyrodna matka bo nie jest w stanie doścignąć tego wyidealizowanego obrazu. Wiadomo, że to wszystko kwestia wprawy i intuicji, ale coś czuję, że będzie dużo łez jak się poczuję bezradna i coś mnie przerośnie :/
    Zaczęłam ostatnio z moim R temat typu "A co jeśli... ". Jeszcze przed ciążą mówił mi, że jeśli coś poszłoby nie tak na pewno będzie kazał ratować mnie a nie dziecko i w ogóle nie ma rozmowy bo wszystko będzie dobrze i dziecko i ja będziemy zdrowi na 100%.
    Kurde za dużo tego jak na poniedziałek... Niby fajnie wszystko, ale jest tyle możliwości, które właśnie mogą wyjść po drodze, że aż głowa pęka od nadmiaru myślenia :/
    Emikey rzuć kawałek tortu na pocieszenie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    u mnie te bóle niezależnie czy stoję, siedzę czy leżę nawet w środku nocy sa... mam nadzieję że nic złego się nie dzieje bo też już zaczynam łapać schizy... szczególnie że za chwilę koniec października i pewnie w listopadzie zaczną się pierwsze "rozpakowywania"...

Mam tak samo z tym bólem. Przychodzi i odchodzi o różnych porach dnia i nocy. Ja ciągle mam wrażenie, że jestem jedną z pierwszych w kolejce do rozpakowania, ale czas pokaże :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka to dawaj tu na południe z tej swojej Szkocji :) ophelia jak przejdzie przez Irlandię to ma tam w was uderzyć. Przyjeżdżaj na tort dopóki możesz :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:
    Madzia, Ty się opiekujesz facebokiem? Mogę prosić o zaproszenie?
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak przymiesz to wyślę na priva linka z grupą :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mam tak samo z tym bólem. Przychodzi i odchodzi o różnych porach dnia i nocy. Ja ciągle mam wrażenie, że jestem jedną z pierwszych w kolejce do rozpakowania, ale czas pokaże :)
    Ja tmysle, że pewnie będę jedna z ostatnich i forum nie będzie już wtedy prawie funkcjonować bo każda zajmie się niemowlakiem a nie odwiwdzinami neta:P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś nie mogę zdjęcia dodać a chciałam się pochwalić brzuszkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 11:54

• Nola Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wraz z nowym tygodniem w 34tc :) Nie wiem jak wy ale chce juz urodzic i miec coreczke cala i zdrowa na świecie <3 Zaczyna się roztargnienie i czas ciągnąć a szyjka moja zamknięta długa 4 cm :) ale to dobrze bo wiadomo że z drugiej strony jeszcze te kilka tygodni jest potrzebne żeby płuca się wykształciły ostateczznie itd.Dziewczyny, jak wygląda ta siara? mi nie leci ale mam na brodawkach zaschnięte grudki babrdzo dużo i brzydko to wygląda jak ropa? czy to może być to?

Lady Savage lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja tmysle, że pewnie będę jedna z ostatnich i forum nie będzie już wtedy prawie funkcjonować bo każda zajmie się niemowlakiem a nie odwiwdzinami neta:P

Ja pewnie urodzę, kiedy mój P wyjedzie w delegację znów, a jedzie za jakiś miesiąc. Znając moje szczęście, właśnie wtedy synek postanowi przyjść na świat :D

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawiść do Halloween prowokują mohery i katoterroryści, którzy chcieliby innym ustawiać życie.
    W samym kościele katolickim jest mnóstwo zwyczajów i obrzędów, które się wywodzą z czasów przedchrześcijańskich i jakoś nikt sie nie zastanawia nad przynoszeniem ziół na tzw Matki Boskiej Zielnej (święto Mokoszy, matki ziemi), albo świętowaniem dożynek, albo przynoszeniem świec na tzw Matki Boskiej Gromnicznej (święto "Gromnica"). Samo Wszystkich Świętych było pierwotnie obchodzone w kwietniu ale zostało przeniesione - nie pamiętam kiedy, ale chyba jeszcze w średniowieczu - na listopad, z uwagi na tak silne zwyczaje Dziadów czy Halloween, popularne w całej Europie.

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ