X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale się uśmiałam. Na fb napisał do mnie jakiś chłopak, że chciałby mnie poznać bliżej. Ale nie wiem dlaczego od razu się wycofał jak mu powiedziałam, że jestem mężatką w 8 miesiącu ciąży. Ludzie to czasem mają pomysły :D:P

Petitka, k878, editchen, Nola, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, ara, magdzia26, Minionkowa, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mój ma dla mnie więcej wyrozumiałości jak np mi się nie chcę albo jestem zmęczona to mi odpuszcza ale jeszcze do niedawna wcale nie rozumiał, że jak jestem zmęczona skoro cały dzień nic nie robię. Te twardnienia i zadyszki dopiero go uświadomiły, że ja nie udaje :P
    Zupełnie tak jak mój. Jak mówię, że zmęczona jestem i mi się nie chce to mówi "No to zostaw, nie rób ". Ale żeby tak mnie łaskawie wyręczyć to już inna sprawa xD Na porodowkę też chyba nietrzeźwy pojedzie bo lubi pi pracy drinka wypić. Powiedziałam, że na razie ok ale od połowy listopada stop bo to nigdy nie wiadomo ;)

• k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nesairaj do mojego wcale :P pojedziemy chyba taksówką a jego nie wpuszcza na porodowkw bo nietrzezwy :D

My pojedziemy taksówka, ale to akurat nam uświadomiła jedna psycholog na szkole rodzenia: ze pod szpitalem ciężko zaparkować; wysadzi mnie, pojedzie szukać miejsca i wróci nie wiadomo kiedy. Lepiej taksówka, to przynajmniej będzie ze mną cały czas :)

editchen, ara lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Kamil tez o dziwo do rany przyloz :) moge leniuchowac, ogarnia wszystko, choc fakt, ze iles spraw z opoznieniem, bo juz mu czasu nie starcza. ale naprawde nie moge narzekac. do tego od momentu jak wiemy, ze jestesmy w ciazy, solidarnie nie pije. na naszym weselu nawet pytal czy jeden kieliszek wodki moze z bratem wypic, czasem jak jestesmy u rodzicow, to wypije pol kieliszka wina do kolacji i to wszystko.

a do porodu to albo taxi, albo tata jesli bedzie czas i w poblizu...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Całkiem nieduży masz brzuszek, w sumie to dokładnie taki jak mój :) No i czy ja widzę bluzkę z h&m w motylki, którą też sobie wczoraj kupiłam :)?

Dzisiaj odbieramy wózek i nawilżacz powietrza, pojutrze ma przyjść łóżeczko z całą wyprawką do spania i chyba moje koszule z naszegosmyka też już dojdą. Na przyszły tydzień zostawiam wanienkę i fotelik. Jutro zaczynam prać. W listopadzie jeszcze kupujemy bujaczek i laktator. No i tak jakby wszystko już będzie :) Chyba, że jeszcze o czymś napiszecie i uświadomię sobie, że tego nie mam :P
    Tak z h&m, bardzo ją lubię :) powodzenia z praniem i prasowaniem :)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A jak wasze szyjki? U mnie 29mm poprzednio bylo 40 ale dr powiedzial, że gdyby ją przycisnal to też byłoby 40 a tu chodzi o najmniejszy wymiar i teraz nie wiem co o tym myśleć. Najdłuższa nie jest ale w normie a mi się wydaje że to mało?
    Malutka ma 1756g i jest w 50 centylu :)

z szpitala wiem, że szyjka ma 29mm jak u Ciebie, i że jest miękka. bez rozwarcia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Witam się wraz z nowym tygodniem w 34tc :) Nie wiem jak wy ale chce juz urodzic i miec coreczke cala i zdrowa na świecie <3 Zaczyna się roztargnienie i czas ciągnąć a szyjka moja zamknięta długa 4 cm :) ale to dobrze bo wiadomo że z drugiej strony jeszcze te kilka tygodni jest potrzebne żeby płuca się wykształciły ostateczznie itd.Dziewczyny, jak wygląda ta siara? mi nie leci ale mam na brodawkach zaschnięte grudki babrdzo dużo i brzydko to wygląda jak ropa? czy to może być to?

Nola dokładnie to jest siara :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Oparłas się grzechowi :) powinnaś być z siebie dumna ;)

Jestem! A kapucha palce lizać :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma szans na taksówkę. Ale miejsce pod szpitalem zawsze się znajdzie. Śmielismy sie tylko,ze zostawimy kartke: poszliśmy rodzic, za parking zapłacimy przy wyjściu (niestety strefa płatnego parkowania) :)
    No jeszcze cały czas rozważam opcje przeprowadzki do siostry na ten czas. Ale szkoda mi mojego męża,ze który by chyba większego zawału dostal, gdyby rodziła, a on nie daj Boże nie zdążyłby dojechać do mnie.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Jestem właśnie w urzędzie i wyobraźcie sobie wzrok ludzi na mój brzuch mówiący wejdź bez kolejki to cie zabije. Kliknelam numerek z 0uerwszenstwem zaraz będzie dym hihihi

Ja dziś z premedytacją przepchnęłam się na przód kolejki w rossmanie, jak facet mnie zobaczył to poleciał od razu jak się kasa zwolniła i wszystko wyjął już z koszyka a ochroniarz do kasjerki, że ja jestem w ciąży i ma mnie przed nim obsłużyć :) Piszę jak wół na wielkim plakacie, jesteś w ciąży zapraszamy bez kolejki no to się zaprosiłam :)

k878, Iruletka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio doświadczam miłego traktowania po prostu. Dziś na pobraniu babka mnie wpuściła (byłabym trzecia, ale to i tak miło).
    W Lidlu kobieta też mnie wpuściła.
    W sobotę w mięsnym babka w wieku mojej mamy wpuściła mnie przed siebie (a byłam chyba 15., ona trzecia) - a byliśmy razem z mężem, a planowałam już z nim ustalić co ma kupić i iść posiedzieć w samochodzie.

Szczesliwa_mamusia, Iruletka lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do szpitala idę 26 listopada, jak się zacznie rodzić wcześniej to zawału ja dostanę, boję się rodzić gdziekolwiek. Może jakbym nie urodziła tak szybko Zuzy to bym bezproblemu brała taksówkę, ale kurcze, boję się że nie bede wiedzała co robić, jak urodzę w taksówce, jeszcze zimno jak tego noworodka do szpitala wejść, z pępowiną między nogami, horror, boję się tego XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama poszła do lumpeksu i kupiła misie dla wnusiow. Ja wybrałam dla mojego tego duzego misia (zdejmę mu tylko ta koszulkę) i tego ciemno-brazowego co siedzi po lewej stronie tego dużego. Wypiore je porządnie i będą jak znalazł :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c5641e002b58.jpg

k878, Petitka lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do szpitala mamy 70 km więc też kawałek jak zacznie się podczas pracy mojego męża to dodatkowe 70 km bo on pracuje w tym mieście co jest szpital więc zanim dojedziemy do szpitala to min 2h...ale pocieszam się że zazwyczaj porody zaczynają się w nocy podobno ;) u mnie pierwsze skurcze też zaczęły się w nocy przy synku

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła muszę leżeć. Poszliśmy z M i córką na spacer nad morze i w drodze powrotnej dostałam skurczy, aż się zginałam i ledwo do domu po schodach weszłam. Nażarta no spą leżę i się nie ruszam eh, wizja porodu zbyt wczesnego na schodach przeraziła

• k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa, nie pękaj, zaraz kończysz 34 tc, płucka praktycznie gotowe, więc największy problem z czapki

Minionkowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa-dobrze będzie. W październiku nie urodzisz ;) powtarzaj sobie, jeszcze nie teraz;)

Minionkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Teraz się okazało,ze ten mis ciemno brązowy, który wybrałam recytuje bajki Brzechwy;) nawet pani w lumpeksie nie wiedziała o tym. Moja mama przed chwilą to odkryła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 16:16

k878, Iruletka, editchen, Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odebrałam morfologię... z hemoglobiną nie tak źle, 11,3, ale płytki znowu troszkę spadły: 161 :/ Mam nadzieję, że jeśli będą spadać, to chociaż zwolnią...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj parę spraw pozałatwiałam. Byłam na plotkach w pracy. Ale to są chyba ostatnie moje podrygi za kierownicą, brzuch mi już skutecznie przeszkadza w prowadzeniu auta :-/ Do tego wszystkiego jakaś przywieszona jestem i nie chcę wypadku spowodować. Jeszcze wieczorem zebranie w sprawie komunii, nie chce mi się okrutnie iść.

dhpclr4.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ