X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o płytki to nie wiem, też różne rzeczy słyszałam: o dziewczynie, która z wynikiem 90 poszła do szpitala na obserwację;
    <50 wiem że przetaczają krew albo podają jakieś preparaty z płytkami;
    moja gin chyba mówiła że <100 w ciąży sie rozpoznaje małopłytkowość;

a z tymi płytkami to chyba nie ma trochę co zrobić, tzn. nie słyszałam, żeby był na to jakiś łatwy sposób jak np. przy anemii łykanie żelaza; no ale przy Clexanie to trzeba uważać, jak teraz będę u gin to zapytam o to

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a ile masz wzrostu? Bo ja niespełna 170 cm i jak dla podwyższam siedzenie to robi się wygodniej ale za to widoczność gorsza bo łeb mam pod sufitem :-P

dhpclr4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu
    http://wylecz.to/pl/ciaza/zdrowie/maloplytkowosc-w-ciazy.html#popupClose

jeszcze znalazłam informację, że <80 nie podaje się ZZO, ale jak tak przeczesuję internet, to co lekarz to opinia; jednej zrobili znieczulenie ogólne przy cesarce przy płytkach 110 i powiedzieli, że tak robią <130 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:34

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi teraz najwygodniej na fotelu od biurka, mogę się oprzeć, pobujać, na innych krzesłach, kanapach, nawet ostatnio w wannie jakaś masakra, wolę prysznic wziąć, ale brakuje tego czytania ksiazek w wannie pełnej pachnącej piany.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byłam w szpitalu to dali mi ulotkę tzn regulamin porodu i było tam napisane że znieczulenie to tylko powyżej 100 jeśli chodzi o płytki i nie ma mowy żeby było np 99.
    Ale dzięki temu dowiedziałam się że jest taka opcja znieczulenia wrazie czego

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalach nie ma. Gaz Ci dadzą, ewentualnie dolargan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:57

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała HD z tego co wiem to wszędzie jest to znieczulenie tylko nie każdy szpital bez tak zwanej koperty Ci to poda. Moja koleżanka rodziła 9 miesięcy temu i jak mąż jej wysunął położnej 100 do kieszeni to odrazu znieczulenie się znalazło. Ja będę w innym rodzic szpitalu więc się okaże co i jak

editchen lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale wymiguja się od zzo mówiąc, że nie ma wolnego anestazjologa bądź jest już za późno by ściągnąć. Info od mojej polskiej położonej

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    U nas w szpitalach nie ma. Gaz Ci dadzą, ewentualnie dolargan.

malaHD - w Poznaniu ZZO nie daja tylko na Lutyckiej http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Pozna%C5%84&zipcode=&distance=10

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znieczulenia, to dzisiaj zostałam bardzo "pocieszona". 40% porodów ze znieczuleniem kończy się cesarskim cięciem, bo może zatrzymać się akcja porodowa, no i teraz wybieraj ból albo ryzyko cesarki o-O

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Co do znieczulenia, to dzisiaj zostałam bardzo "pocieszona". 40% porodów ze znieczuleniem kończy się cesarskim cięciem, bo może zatrzymać się akcja porodowa, no i teraz wybieraj ból albo ryzyko cesarki o-O

Czy cesarka czy sn boli! Myślę że sama podczas porodu zdecydujesz czy chcesz znieczulenie czy nie , może ból będzie na tyle znosny że dasz radę bez tego ci życzę i Wam wszystkim ❤

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spokojnie, rodziłam bez znieczulenia i wierzcie mi warto dla tej chwili jak kładą wam maleństwo na piersi i ból odchodzi.. Pomyślcie o tym jak o chwilowym bólu, po którym jesteście niewiarygodnie szczęśliwe.

nataliamonika, Lady Savage, agii81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy Wam też tak puchna dziąsła? U mnie jakaś masakra. Rano jeszcze w miarę ok, ale teraz na wieczór co raz gorzej. Dziś mi się ciężko jadło. Jak tak dalej pójdzie,to będę skazana na kleiki ;) cokolwiek ugryzę, sprawia mi ból

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobno nie ma problemu ze znieczuleniem, przynajmniej znajoma położna tak twierdzi. Na SR mówili, że podają dopiero jeśli rozwarcie jest powyżej 5 cm. Ale trwa tylko 2 godziny, więc często nie zdąży się urodzić na tym znieczuleniu ;/

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wien, jaki ból będę mieć przy porodzie, ale tak myślę,ze wolałabym urodzić bez znieczulenia. Chciałabym to wszystko czuć. A słyszałam,ze przy znieczuleniu gorzej z tymi skurczami partymi. Nie wiem, może się tak zdarzyć, że będę prosić o znieczulenie, ale puki co nastawiam sie na poród bez.

Minionkowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Kochane spokojnie, rodziłam bez znieczulenia i wierzcie mi warto dla tej chwili jak kładą wam maleństwo na piersi i ból odchodzi.. Pomyślcie o tym jak o chwilowym bólu, po którym jesteście niewiarygodnie szczęśliwe.

Ja tam uważam że to zależy od każdej mamy, ja miałam szybki poród, mimo że krótko miałam skurcze, ale bolało jak cholera, i nie wiem jak inne laski rodzące 13 godzin i więcej to wytrzymują, ja po 15 min miałam ochotę na znieczulenie xD, to prawda że zaraz pamięć o bólu znika :) jak się ma w rękach takie okruszki :) ale jeśli teraz będę, tfu tfu męczyć się ze skurczami dłużej jak 3 godziny XD to na pewno poproszę ;) chociaż się boję igieł XD. Ale jak mówię rodzić 1.45 a rodzić 15 godzin w takich bólach to różnica taka jak miedzy niebiem a piekłem, ;) kazda robi jak jej serce podpowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 20:27

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

W teorii! W praktyce nie dostaniesz nigdzie ;) Położna mówiła, że CZASEM św. rodzina daje ale reszta nie. Koleżanka rodziła na Polnej i jej powiedzieli, że nie ma :) Więc się nawet nie nastawiaj na znieczulenie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lezałam po cesarce za parawanem kobieta rodziła
    "Pani X nie ma jeszcze takiego rozwarcia, ale zaraz przyjdzie anestozjolog i obadamy"
    po 1h przylazł
    "Pani x musze pani wyjasnić jakie są zalety i wady znieczulenia ...." gadał do niej z 30 min :D gadał źle napisane"recytował" jej wszystko ;) po czym " o kurcze, juz mamy za duże rozwarcie musimy rodzić " :D
    sama na własne uszy słyszałam :)

• editchen Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    W teorii! W praktyce nie dostaniesz nigdzie ;) Położna mówiła, że CZASEM św. rodzina daje ale reszta nie. Koleżanka rodziła na Polnej i jej powiedzieli, że nie ma :) Więc się nawet nie nastawiaj na znieczulenie

dlatego ja nie mam zamiaru rodzic na Polnej. a w Raszei daja. jakos ostatnio (na przestrzeni 2 ostatnich lat) rodzilo tam dokladnie 9 znajomych (w tym 2 we wrzesniu) i zadna nie miala problemu ze znieczuleniem.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy można się przyłączyć. Śledzę watek :)
    Aktualnie jestem w 33 tyg ciąży no i czekamy na synka :)
    Czy jest tu któraś z forumowkiczek która będzie rodzić w Opolu?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ