Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jeśli chodzi o płytki to nie wiem, też różne rzeczy słyszałam: o dziewczynie, która z wynikiem 90 poszła do szpitala na obserwację;
<50 wiem że przetaczają krew albo podają jakieś preparaty z płytkami;
moja gin chyba mówiła że <100 w ciąży sie rozpoznaje małopłytkowość;
a z tymi płytkami to chyba nie ma trochę co zrobić, tzn. nie słyszałam, żeby był na to jakiś łatwy sposób jak np. przy anemii łykanie żelaza; no ale przy Clexanie to trzeba uważać, jak teraz będę u gin to zapytam o toCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
a tu
http://wylecz.to/pl/ciaza/zdrowie/maloplytkowosc-w-ciazy.html#popupClose
jeszcze znalazłam informację, że <80 nie podaje się ZZO, ale jak tak przeczesuję internet, to co lekarz to opinia; jednej zrobili znieczulenie ogólne przy cesarce przy płytkach 110 i powiedzieli, że tak robią <130Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:34
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
No mi teraz najwygodniej na fotelu od biurka, mogę się oprzeć, pobujać, na innych krzesłach, kanapach, nawet ostatnio w wannie jakaś masakra, wolę prysznic wziąć, ale brakuje tego czytania ksiazek w wannie pełnej pachnącej piany.
-
Ja ostatnio jak byłam w szpitalu to dali mi ulotkę tzn regulamin porodu i było tam napisane że znieczulenie to tylko powyżej 100 jeśli chodzi o płytki i nie ma mowy żeby było np 99.
Ale dzięki temu dowiedziałam się że jest taka opcja znieczulenia wrazie czego -
Mała HD z tego co wiem to wszędzie jest to znieczulenie tylko nie każdy szpital bez tak zwanej koperty Ci to poda. Moja koleżanka rodziła 9 miesięcy temu i jak mąż jej wysunął położnej 100 do kieszeni to odrazu znieczulenie się znalazło. Ja będę w innym rodzic szpitalu więc się okaże co i jak
editchen lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:U nas w szpitalach nie ma. Gaz Ci dadzą, ewentualnie dolargan.
malaHD - w Poznaniu ZZO nie daja tylko na Lutyckiej http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Pozna%C5%84&zipcode=&distance=10
-
nataliamonika wrote:Co do znieczulenia, to dzisiaj zostałam bardzo "pocieszona". 40% porodów ze znieczuleniem kończy się cesarskim cięciem, bo może zatrzymać się akcja porodowa, no i teraz wybieraj ból albo ryzyko cesarki o-O
Czy cesarka czy sn boli! Myślę że sama podczas porodu zdecydujesz czy chcesz znieczulenie czy nie , może ból będzie na tyle znosny że dasz radę bez tego ci życzę i Wam wszystkim ❤editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyKochane spokojnie, rodziłam bez znieczulenia i wierzcie mi warto dla tej chwili jak kładą wam maleństwo na piersi i ból odchodzi.. Pomyślcie o tym jak o chwilowym bólu, po którym jesteście niewiarygodnie szczęśliwe.
nataliamonika, Lady Savage, agii81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas podobno nie ma problemu ze znieczuleniem, przynajmniej znajoma położna tak twierdzi. Na SR mówili, że podają dopiero jeśli rozwarcie jest powyżej 5 cm. Ale trwa tylko 2 godziny, więc często nie zdąży się urodzić na tym znieczuleniu ;/31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyJa nie wien, jaki ból będę mieć przy porodzie, ale tak myślę,ze wolałabym urodzić bez znieczulenia. Chciałabym to wszystko czuć. A słyszałam,ze przy znieczuleniu gorzej z tymi skurczami partymi. Nie wiem, może się tak zdarzyć, że będę prosić o znieczulenie, ale puki co nastawiam sie na poród bez.
Minionkowa lubi tę wiadomość
-
Minionkowa wrote:Kochane spokojnie, rodziłam bez znieczulenia i wierzcie mi warto dla tej chwili jak kładą wam maleństwo na piersi i ból odchodzi.. Pomyślcie o tym jak o chwilowym bólu, po którym jesteście niewiarygodnie szczęśliwe.
Ja tam uważam że to zależy od każdej mamy, ja miałam szybki poród, mimo że krótko miałam skurcze, ale bolało jak cholera, i nie wiem jak inne laski rodzące 13 godzin i więcej to wytrzymują, ja po 15 min miałam ochotę na znieczulenie xD, to prawda że zaraz pamięć o bólu znikajak się ma w rękach takie okruszki
ale jeśli teraz będę, tfu tfu męczyć się ze skurczami dłużej jak 3 godziny
to na pewno poproszę
chociaż się boję igieł
. Ale jak mówię rodzić 1.45 a rodzić 15 godzin w takich bólach to różnica taka jak miedzy niebiem a piekłem,
kazda robi jak jej serce podpowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 20:27
-
editchen wrote:malaHD - w Poznaniu ZZO nie daja tylko na Lutyckiej http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Pozna%C5%84&zipcode=&distance=10
W teorii! W praktyce nie dostaniesz nigdziePołożna mówiła, że CZASEM św. rodzina daje ale reszta nie. Koleżanka rodziła na Polnej i jej powiedzieli, że nie ma
Więc się nawet nie nastawiaj na znieczulenie
-
nick nieaktualnyja lezałam po cesarce za parawanem kobieta rodziła
"Pani X nie ma jeszcze takiego rozwarcia, ale zaraz przyjdzie anestozjolog i obadamy"
po 1h przylazł
"Pani x musze pani wyjasnić jakie są zalety i wady znieczulenia ...." gadał do niej z 30 mingadał źle napisane"recytował" jej wszystko
po czym " o kurcze, juz mamy za duże rozwarcie musimy rodzić "
sama na własne uszy słyszałam -
MalaHD wrote:W teorii! W praktyce nie dostaniesz nigdzie
Położna mówiła, że CZASEM św. rodzina daje ale reszta nie. Koleżanka rodziła na Polnej i jej powiedzieli, że nie ma
Więc się nawet nie nastawiaj na znieczulenie
dlatego ja nie mam zamiaru rodzic na Polnej. a w Raszei daja. jakos ostatnio (na przestrzeni 2 ostatnich lat) rodzilo tam dokladnie 9 znajomych (w tym 2 we wrzesniu) i zadna nie miala problemu ze znieczuleniem.