X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o płytki to nie wiem, też różne rzeczy słyszałam: o dziewczynie, która z wynikiem 90 poszła do szpitala na obserwację;
    <50 wiem że przetaczają krew albo podają jakieś preparaty z płytkami;
    moja gin chyba mówiła że <100 w ciąży sie rozpoznaje małopłytkowość;

a z tymi płytkami to chyba nie ma trochę co zrobić, tzn. nie słyszałam, żeby był na to jakiś łatwy sposób jak np. przy anemii łykanie żelaza; no ale przy Clexanie to trzeba uważać, jak teraz będę u gin to zapytam o to

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a ile masz wzrostu? Bo ja niespełna 170 cm i jak dla podwyższam siedzenie to robi się wygodniej ale za to widoczność gorsza bo łeb mam pod sufitem :-P

dhpclr4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu
    http://wylecz.to/pl/ciaza/zdrowie/maloplytkowosc-w-ciazy.html#popupClose

jeszcze znalazłam informację, że <80 nie podaje się ZZO, ale jak tak przeczesuję internet, to co lekarz to opinia; jednej zrobili znieczulenie ogólne przy cesarce przy płytkach 110 i powiedzieli, że tak robią <130 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:34

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi teraz najwygodniej na fotelu od biurka, mogę się oprzeć, pobujać, na innych krzesłach, kanapach, nawet ostatnio w wannie jakaś masakra, wolę prysznic wziąć, ale brakuje tego czytania ksiazek w wannie pełnej pachnącej piany.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byłam w szpitalu to dali mi ulotkę tzn regulamin porodu i było tam napisane że znieczulenie to tylko powyżej 100 jeśli chodzi o płytki i nie ma mowy żeby było np 99.
    Ale dzięki temu dowiedziałam się że jest taka opcja znieczulenia wrazie czego

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalach nie ma. Gaz Ci dadzą, ewentualnie dolargan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:57

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała HD z tego co wiem to wszędzie jest to znieczulenie tylko nie każdy szpital bez tak zwanej koperty Ci to poda. Moja koleżanka rodziła 9 miesięcy temu i jak mąż jej wysunął położnej 100 do kieszeni to odrazu znieczulenie się znalazło. Ja będę w innym rodzic szpitalu więc się okaże co i jak

editchen lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale wymiguja się od zzo mówiąc, że nie ma wolnego anestazjologa bądź jest już za późno by ściągnąć. Info od mojej polskiej położonej

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    U nas w szpitalach nie ma. Gaz Ci dadzą, ewentualnie dolargan.

malaHD - w Poznaniu ZZO nie daja tylko na Lutyckiej http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Pozna%C5%84&zipcode=&distance=10

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znieczulenia, to dzisiaj zostałam bardzo "pocieszona". 40% porodów ze znieczuleniem kończy się cesarskim cięciem, bo może zatrzymać się akcja porodowa, no i teraz wybieraj ból albo ryzyko cesarki o-O

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Co do znieczulenia, to dzisiaj zostałam bardzo "pocieszona". 40% porodów ze znieczuleniem kończy się cesarskim cięciem, bo może zatrzymać się akcja porodowa, no i teraz wybieraj ból albo ryzyko cesarki o-O

Czy cesarka czy sn boli! Myślę że sama podczas porodu zdecydujesz czy chcesz znieczulenie czy nie , może ból będzie na tyle znosny że dasz radę bez tego ci życzę i Wam wszystkim ❤

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spokojnie, rodziłam bez znieczulenia i wierzcie mi warto dla tej chwili jak kładą wam maleństwo na piersi i ból odchodzi.. Pomyślcie o tym jak o chwilowym bólu, po którym jesteście niewiarygodnie szczęśliwe.

nataliamonika, Lady Savage, agii81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy Wam też tak puchna dziąsła? U mnie jakaś masakra. Rano jeszcze w miarę ok, ale teraz na wieczór co raz gorzej. Dziś mi się ciężko jadło. Jak tak dalej pójdzie,to będę skazana na kleiki ;) cokolwiek ugryzę, sprawia mi ból

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobno nie ma problemu ze znieczuleniem, przynajmniej znajoma położna tak twierdzi. Na SR mówili, że podają dopiero jeśli rozwarcie jest powyżej 5 cm. Ale trwa tylko 2 godziny, więc często nie zdąży się urodzić na tym znieczuleniu ;/

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wien, jaki ból będę mieć przy porodzie, ale tak myślę,ze wolałabym urodzić bez znieczulenia. Chciałabym to wszystko czuć. A słyszałam,ze przy znieczuleniu gorzej z tymi skurczami partymi. Nie wiem, może się tak zdarzyć, że będę prosić o znieczulenie, ale puki co nastawiam sie na poród bez.

Minionkowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Kochane spokojnie, rodziłam bez znieczulenia i wierzcie mi warto dla tej chwili jak kładą wam maleństwo na piersi i ból odchodzi.. Pomyślcie o tym jak o chwilowym bólu, po którym jesteście niewiarygodnie szczęśliwe.

Ja tam uważam że to zależy od każdej mamy, ja miałam szybki poród, mimo że krótko miałam skurcze, ale bolało jak cholera, i nie wiem jak inne laski rodzące 13 godzin i więcej to wytrzymują, ja po 15 min miałam ochotę na znieczulenie xD, to prawda że zaraz pamięć o bólu znika :) jak się ma w rękach takie okruszki :) ale jeśli teraz będę, tfu tfu męczyć się ze skurczami dłużej jak 3 godziny XD to na pewno poproszę ;) chociaż się boję igieł XD. Ale jak mówię rodzić 1.45 a rodzić 15 godzin w takich bólach to różnica taka jak miedzy niebiem a piekłem, ;) kazda robi jak jej serce podpowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 20:27

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

W teorii! W praktyce nie dostaniesz nigdzie ;) Położna mówiła, że CZASEM św. rodzina daje ale reszta nie. Koleżanka rodziła na Polnej i jej powiedzieli, że nie ma :) Więc się nawet nie nastawiaj na znieczulenie

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lezałam po cesarce za parawanem kobieta rodziła
    "Pani X nie ma jeszcze takiego rozwarcia, ale zaraz przyjdzie anestozjolog i obadamy"
    po 1h przylazł
    "Pani x musze pani wyjasnić jakie są zalety i wady znieczulenia ...." gadał do niej z 30 min :D gadał źle napisane"recytował" jej wszystko ;) po czym " o kurcze, juz mamy za duże rozwarcie musimy rodzić " :D
    sama na własne uszy słyszałam :)

• editchen Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    W teorii! W praktyce nie dostaniesz nigdzie ;) Położna mówiła, że CZASEM św. rodzina daje ale reszta nie. Koleżanka rodziła na Polnej i jej powiedzieli, że nie ma :) Więc się nawet nie nastawiaj na znieczulenie

dlatego ja nie mam zamiaru rodzic na Polnej. a w Raszei daja. jakos ostatnio (na przestrzeni 2 ostatnich lat) rodzilo tam dokladnie 9 znajomych (w tym 2 we wrzesniu) i zadna nie miala problemu ze znieczuleniem.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy można się przyłączyć. Śledzę watek :)
    Aktualnie jestem w 33 tyg ciąży no i czekamy na synka :)
    Czy jest tu któraś z forumowkiczek która będzie rodzić w Opolu?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ