X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kuba dostalam ksiazeczke, ale to bylo 6 lat temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka i siostra dostały książeczkę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A jak to jest z książeczką zdrowia dziecka? Istnieje jeszcze coś takiego? Trzeba ją kupić, czy w szpitalu dają? :D Sorry, jeśli zadaję głupie pytania, ale już mam milion myśli w głowie.

Nie ma głupich pytan :P bo każda odpowiedz daje Ci wiedzę ;) Książeczkę dziecka dostałam z wypisem ze szpitala. Za darmo, kartę szczepień tylko wysłali na przychodnię która im podałam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mieliśmy dziś ciężką nockę bo moja psinka po zabiegu nie umiała sobie miejsca znaleźć a ten kołnierz który ma robi tyle hałasu że ciągle sie budziłam :(

Nie wiem jak przeżyje te 5 tygodni bo znów jest mi dziś słabo i nie mam siły na nic :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 34 tc...

Szczesliwa_mamusia, nesairah, salenne, editchen, ara, Lady Savage, Iruletka, Coco55, Edith lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synus znowu chory a moja cierpliwość już się kończy :( rozmawialiśmy z mężem wczoraj i postanowiliśmy że jak przez najbliższy miesiąc będzie tak samo to wypisujemy go z przedszkola :/ nie mam już normalnie nie dość że w nocy wstaje po milion razy na siku to jak tylko zdążę zamknąć oczy jest "mamusia piciu, mamusia gardelko mnie boli, mamusia wydmuchaj noska itp. "

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mój synus znowu chory a moja cierpliwość już się kończy :( rozmawialiśmy z mężem wczoraj i postanowiliśmy że jak przez najbliższy miesiąc będzie tak samo to wypisujemy go z przedszkola :/ nie mam już normalnie nie dość że w nocy wstaje po milion razy na siku to jak tylko zdążę zamknąć oczy jest "mamusia piciu, mamusia gardelko mnie boli, mamusia wydmuchaj noska itp. "
    Bardzo współczuje ale niestety tak wyglądają pierwsze miesiące w przedszkolu i trzeba to jakoś przeżyć bo jak go teraz zabierzesz i potem znów poślesz to wszystko zacznie sie od nowa :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu - niestety, u nas było to samo :/ Tak jak nie chorowała nic praktycznie Ola, tak kiedy zaczęło się przedszkole i pierwszy antybiotyk (nietrafiony, osłabiona potem była bardzo) to zaczęła często się "przeziębiać". Do marca to była masakra, na wiosnę lepiej, a drugi rok to już bosko było, pare delikatne przeziębienie i raz bardziej trochę podchorowała tylko. Jednak fakt, w ciąży takie wstawanie ciągle, upierdliwe na pewno :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio jakąś potrzeba czułości włączyła. Tak jak zawsze kotka gdzieś cały dzien sobie siedziała i nie zwracałam na nią uwagi tak od kilku dni zauważyłam, że jak gdzieś ją zobaczę to muszę się przytulić. Głupia baba spać nie daje :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

Współczuje :( my właśnie z tego powodu zrezygnowalismy z źłobka, bo czy był maj, czy lipiec, czy grudzień, mała była chora :( na szczęście od lipca w domku i nawet najmniejszego kataru nie ma. Nic.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zdychalam na żołądek. Mały wypchnal mi gulę dosłownie nad pępkiem. Aż zimno mnie trzęsło od żołądka. Dziś obudziłam się z płaskim brzuchem. Wszędzie miękko. Mały kopie co jakoś czas prZy pachwinoe gdzieś. Czy to znaczy, że z położenia posladkowegor przekręcił się główka w dół? Przez ostatnie dni mogłam wyczuć jego głowę wyraźnie, teraz dziecko mi zniknęło. Brzuch mam o połowę mniejszy ...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U mnie to wszędzie dżungla, a na łydkach nawet całego dnia nie mam gładkich, tak szybko odrastają, wiec tez liczę na laser, bo ile można się męczyć.
    Natura nieźle sobie z nas zakpiła ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj zdychalam na żołądek. Mały wypchnal mi gulę dosłownie nad pępkiem. Aż zimno mnie trzęsło od żołądka. Dziś obudziłam się z płaskim brzuchem. Wszędzie miękko. Mały kopie co jakoś czas prZy pachwinoe gdzieś. Czy to znaczy, że z położenia posladkowegor przekręcił się główka w dół? Przez ostatnie dni mogłam wyczuć jego głowę wyraźnie, teraz dziecko mi zniknęło. Brzuch mam o połowę mniejszy ...
    No powiem Co, czy się przekręcił. Ale ja czasem też tak mam, ze brzuch miękki, jakbym dziecka nie miała. Chyba wciska się wtedy w kręgosłup. A dzis rano tak się wypiął, że aż pępek mi wyskoczyl

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Oczywiście, mój się przekręcił, nawet nie wiem kiedy. Ale faktycznie chyba od tego momentu ruchy czuję inaczej

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tyłeczkiem potrafi mi nieźle wypchnąć zoładek. Główka napiera na pęcherz. Najśmieszniejsze uczucie, to wtedy, kiedy mam wrażenie, że moje dziecko głaszcze mnie rączka od środka. Moje dziecko to w ogóle od początku ciąży główka- twarzyczka do dolu. Tak dziwnie leżał. Nawet lekarz sie śmiał,ze on wiecznie kręgosłupem do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest główką w dół już od ponad miesiąca. Ostatnio najlepszą jej zabawą jest rozciąganie się tak, że nóżkami kopie w żołądek a rączkami dusi pęcherz... Auć

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w druga strone tez sie dzieci jeszcze chetnie przekrecaja? Bo z kuba mialam od 25 tc gloea w dol teraz z tosia identyycznie i soe zastanawiam czy sie jeszcze przekrecaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił,ze na tym etapie już rzadko kiedy dziecko zmienia pozycje, jak już jest główka obrocone do dołu. Najważniejsze, żeby główkę wstawilo w kanał rodny.

• Discret Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj na IP wylądowalismy:( bol nie miłosierny podbrzusza ale dali leki i przeszło całe szczęście już miałam wizję porodu wczoraj :(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-wspolczuje. Zostałaś w szpitalu, czy wyszłaś? A w domu nie masz żadnych leków rozkurczajacych?
    Bo ja to mam ten scopolan. Bo też miewam okrutne bóle.

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ