X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kuba dostalam ksiazeczke, ale to bylo 6 lat temu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka i siostra dostały książeczkę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A jak to jest z książeczką zdrowia dziecka? Istnieje jeszcze coś takiego? Trzeba ją kupić, czy w szpitalu dają? :D Sorry, jeśli zadaję głupie pytania, ale już mam milion myśli w głowie.

Nie ma głupich pytan :P bo każda odpowiedz daje Ci wiedzę ;) Książeczkę dziecka dostałam z wypisem ze szpitala. Za darmo, kartę szczepień tylko wysłali na przychodnię która im podałam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mieliśmy dziś ciężką nockę bo moja psinka po zabiegu nie umiała sobie miejsca znaleźć a ten kołnierz który ma robi tyle hałasu że ciągle sie budziłam :(

Nie wiem jak przeżyje te 5 tygodni bo znów jest mi dziś słabo i nie mam siły na nic :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 34 tc...

Szczesliwa_mamusia, nesairah, salenne, editchen, ara, Lady Savage, Iruletka, Coco55, Edith lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synus znowu chory a moja cierpliwość już się kończy :( rozmawialiśmy z mężem wczoraj i postanowiliśmy że jak przez najbliższy miesiąc będzie tak samo to wypisujemy go z przedszkola :/ nie mam już normalnie nie dość że w nocy wstaje po milion razy na siku to jak tylko zdążę zamknąć oczy jest "mamusia piciu, mamusia gardelko mnie boli, mamusia wydmuchaj noska itp. "

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mój synus znowu chory a moja cierpliwość już się kończy :( rozmawialiśmy z mężem wczoraj i postanowiliśmy że jak przez najbliższy miesiąc będzie tak samo to wypisujemy go z przedszkola :/ nie mam już normalnie nie dość że w nocy wstaje po milion razy na siku to jak tylko zdążę zamknąć oczy jest "mamusia piciu, mamusia gardelko mnie boli, mamusia wydmuchaj noska itp. "
    Bardzo współczuje ale niestety tak wyglądają pierwsze miesiące w przedszkolu i trzeba to jakoś przeżyć bo jak go teraz zabierzesz i potem znów poślesz to wszystko zacznie sie od nowa :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu - niestety, u nas było to samo :/ Tak jak nie chorowała nic praktycznie Ola, tak kiedy zaczęło się przedszkole i pierwszy antybiotyk (nietrafiony, osłabiona potem była bardzo) to zaczęła często się "przeziębiać". Do marca to była masakra, na wiosnę lepiej, a drugi rok to już bosko było, pare delikatne przeziębienie i raz bardziej trochę podchorowała tylko. Jednak fakt, w ciąży takie wstawanie ciągle, upierdliwe na pewno :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio jakąś potrzeba czułości włączyła. Tak jak zawsze kotka gdzieś cały dzien sobie siedziała i nie zwracałam na nią uwagi tak od kilku dni zauważyłam, że jak gdzieś ją zobaczę to muszę się przytulić. Głupia baba spać nie daje :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

Współczuje :( my właśnie z tego powodu zrezygnowalismy z źłobka, bo czy był maj, czy lipiec, czy grudzień, mała była chora :( na szczęście od lipca w domku i nawet najmniejszego kataru nie ma. Nic.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zdychalam na żołądek. Mały wypchnal mi gulę dosłownie nad pępkiem. Aż zimno mnie trzęsło od żołądka. Dziś obudziłam się z płaskim brzuchem. Wszędzie miękko. Mały kopie co jakoś czas prZy pachwinoe gdzieś. Czy to znaczy, że z położenia posladkowegor przekręcił się główka w dół? Przez ostatnie dni mogłam wyczuć jego głowę wyraźnie, teraz dziecko mi zniknęło. Brzuch mam o połowę mniejszy ...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U mnie to wszędzie dżungla, a na łydkach nawet całego dnia nie mam gładkich, tak szybko odrastają, wiec tez liczę na laser, bo ile można się męczyć.
    Natura nieźle sobie z nas zakpiła ;-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj zdychalam na żołądek. Mały wypchnal mi gulę dosłownie nad pępkiem. Aż zimno mnie trzęsło od żołądka. Dziś obudziłam się z płaskim brzuchem. Wszędzie miękko. Mały kopie co jakoś czas prZy pachwinoe gdzieś. Czy to znaczy, że z położenia posladkowegor przekręcił się główka w dół? Przez ostatnie dni mogłam wyczuć jego głowę wyraźnie, teraz dziecko mi zniknęło. Brzuch mam o połowę mniejszy ...
    No powiem Co, czy się przekręcił. Ale ja czasem też tak mam, ze brzuch miękki, jakbym dziecka nie miała. Chyba wciska się wtedy w kręgosłup. A dzis rano tak się wypiął, że aż pępek mi wyskoczyl

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Oczywiście, mój się przekręcił, nawet nie wiem kiedy. Ale faktycznie chyba od tego momentu ruchy czuję inaczej

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tyłeczkiem potrafi mi nieźle wypchnąć zoładek. Główka napiera na pęcherz. Najśmieszniejsze uczucie, to wtedy, kiedy mam wrażenie, że moje dziecko głaszcze mnie rączka od środka. Moje dziecko to w ogóle od początku ciąży główka- twarzyczka do dolu. Tak dziwnie leżał. Nawet lekarz sie śmiał,ze on wiecznie kręgosłupem do góry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest główką w dół już od ponad miesiąca. Ostatnio najlepszą jej zabawą jest rozciąganie się tak, że nóżkami kopie w żołądek a rączkami dusi pęcherz... Auć

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w druga strone tez sie dzieci jeszcze chetnie przekrecaja? Bo z kuba mialam od 25 tc gloea w dol teraz z tosia identyycznie i soe zastanawiam czy sie jeszcze przekrecaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił,ze na tym etapie już rzadko kiedy dziecko zmienia pozycje, jak już jest główka obrocone do dołu. Najważniejsze, żeby główkę wstawilo w kanał rodny.

• Discret Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj na IP wylądowalismy:( bol nie miłosierny podbrzusza ale dali leki i przeszło całe szczęście już miałam wizję porodu wczoraj :(

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-wspolczuje. Zostałaś w szpitalu, czy wyszłaś? A w domu nie masz żadnych leków rozkurczajacych?
    Bo ja to mam ten scopolan. Bo też miewam okrutne bóle.

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ