X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Dziewczyny a ja dzisiaj rano byłam na pazurkach A teraz leżę w wannie i szykuje się na baby shower :) jestem taka ciekawa co tam dziewczyny przygotowały.

Ps. Moim szoferem jest teściowa :)
    Udanej imprezy Coco :-)

Coco55 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:

Byłam na pokazie thermomixa, w sumie fajna sprawa. Ma któraś z Was i używa? Szkoda, że to takie drogie cholerstwo.

Mamy, używamy, jest super :) choć jakbym miała sama kupować (dostaliśmy na ślub) to bym chyba przygarnęła wersję biedronkową, którą idzie dostać za ok 800zł. Funkcje mają te same, czas gwarancji też a oryginał dość awaryjny niestety, co uważam za nieporozumienie biorąc pod uwagę koszt (5k i 2 lata gwarancji)...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w końcu kupiłam komodę. Będzie w tym tygodniu po niedzieli. Wreszcie poukładam ciuszki. Bo szkoda, by leżały w kartonie.

editchen, magdzia26, Jacqueline, salenne, Lady Savage, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje, znaczy od kuzynki, leżą w kartonie/torbach i czekają na pranie jeszcze :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje są wyprane i wyprasowane. Poukładane i zamknięte w kartonie. Ale już mnie ta graciarnia denerwuje. Zostały mi kocyki do wyprania. Muszę jeszcze Laktator wypazyc i butelki do laktatora. Dostałam od mojej siostry cały zestaw madeli. Buteleczki, woreczki do przechowywania pokarmu, wkładki laktacyjnej, masc na brodawki. Ona to dostała, ale nie używała, więc wszystko nówka sztuka. Tylko Laktator używany.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nastawiłam ostatnie pranie, chociaż coś jeszcze może kupię do porodu :)

Szczesliwa_mamusia, salenne, Lady Savage lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi, nie? Ja jeśli coś kupię, to już w wiekszym rozmiarze. Poczekam na wyprzedaze

• nesairah Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj bardzo :) ja też coś większego pewnie kupię, tych małych rozmiarów mam już dużo.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój nazywa nasZego małego Mr Bear albo Baby Bear. Dziś się nabijal, że z takimi włosami ja jestem Mama Bear :/ maz jest przyZwyczajony do tego, że ja nie mam włosków. Miałam wsZystko zrobione fotodepilacja i odaswiezalam co 3-6 miesięcy w zależności od potrzeby. Teraz nie mogę bo w ciąży nie można :( ostatni raz byłam gdZieś w styczniu....

Ja była rok temu więc w ogóle już mi nie działa :( To jest niesprawiedliwe bo brunetkom usuwa laser włosy po 3 zabiegach i mają spokój na rok a u mnie się po 13 nie usunęło do końca, włoski wolniej odrastały i było ich mniej a teraz znów mam to samo. I pachy codziennie golić muszę :/ A po laserze mi starczało na tydzień, bikini tak samo.

No i brwi... Mam permanentny, którego już w zasadzie nie ma bo odświeżałam prawie 3 lata temu i dosłownie nie mam brwi. Zrobię dopiero po karmieniu, będę kolejny rok bez brwi :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    My po wczorajszej wizycie z lekkim szokiem.mlody waży już 2500g. Tak narazie ok reszta ale torbę mam mieć w pogotowiu już spakowana bo siedzi za nisko już.

Jestem jakąś osłabiona bym ciągle spała tylko.

O kurcze ale duże dzieci już macie :) mój w zeszłym tygodniu miał 1700, wow, jeszcze troszkę i będą pierwsze dzieci.
    Listopadówki się juz rozpakowują? Ktoś wie?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już są porody u listopadówek pierwsze ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj napisała jakąś listopadowka że w 34+5 urodziła O.o mnie to przeraża mam nadzieję że każda z nas donosi ciążę min do 37 tc

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam. Nie, Nie, nie... Ja cały czas mowie: jeszcze przynajmniej 5tyg niech siedzi.

Lady Savage, Modrzewiowa lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja była rok temu więc w ogóle już mi nie działa :( To jest niesprawiedliwe bo brunetkom usuwa laser włosy po 3 zabiegach i mają spokój na rok a u mnie się po 13 nie usunęło do końca, włoski wolniej odrastały i było ich mniej a teraz znów mam to samo. I pachy codziennie golić muszę :/ A po laserze mi starczało na tydzień, bikini tak samo. Na brzuchu nie miałam. A teraz mam.

No i brwi... Mam permanentny, którego już w zasadzie nie ma bo odświeżałam prawie 3 lata temu i dosłownie nie mam brwi. Zrobię dopiero po karmieniu, będę kolejny rok bez brwi :P
    Mi na nogach nie odrastaja. Oststni raz byłam trzy lata temu. Ale na bikini trochę odroslo ;( najpierw były jasne ale, że gole to znowu ciemne ale cieńsze niż kiedyś. To samo tyczy pach :/ pójdę w marcu i zrobię znów wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2017, 19:28

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo laserowej depilacji - jaki laser polecacie ? Czytałam że na rynku jest kilka rodzajów a ich skuteczność nie jest taka sama. Na pewno po karmieniu chce sobie zrobic bikini i pachy

Zaczęłam puchnąć, mam palce u rąk jak jakieś kołki :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam diodowym i dla blondynek nie polecam. Ciemne i mocne włosy podobno usuwa ładnie. IPL to w ogóle średniowiecze. Czytałam też o jakimś neodymowo-yagowym i ten podobno działa na blond włosy ale to w teorii tylko wiem.

Mi nadal obrączka lata więc mi palce nic nie spuchły

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam domowy depilator IPL i jestem bardzo zadowolona. Przynajmniej nie wydaję kroci na zabiegi, a z racji tego, że mam bardzo ciemne włoski to działa bez zarzutu. Fakt, że na początku trzeba trochę cierpliwości żeby były efekty, ale opłaca się :) Na pewno na IPL nie opłaca się chodzić do gabinetu.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam depilator, ale oddałam, jak to boli! Miałam Brauna, ale nigdy więcej sobie nie kupię, masakra, wolę maszynką

Ja też chcę by każda wytrzymała do 37 tyg, ale tak sie robi cieplej w sercu ;P gdy się czyta że to już lada chwilkę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciemne owłosienie wiec chyba nie powinno być problemu. Właśnie ostatnio czytałam ze jak laser to diodowy a jak sie chce IPL to rzeczywiście lepiej sobie kupić do domu

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obrączki od wakacji nie noszę, łapska mam jak na siebie teraz ogromne. Poza ciążą są drobne bowiem obrączkę noszę 9-tkę. Stopy zaczęły mi puchnąć od niedawna, ale wiem już od czego. Od dłuższego stania. Muszę się nauczyć np. gotować na siedząco, a nie stać przy garach bo wtedy właśńie obrzęk się pojawia. A jak się ruszam to nie mam tego problemu. Dzisiaj spacerowałam kilka km aby choć trochę spalić szarlotkę z lodami i bitą śmietaną na którą się rzuciłam będąc w kawiarni :-) i jak wróciłam do domu to nie zauważyłam aby stopy były spuchnięte. A tak w ogóle w poprzedniej ciąży stopy mi urosły :-P mam nadzieję, że teraz nie będę musiała wymieniać całego obuwia

dhpclr4.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ