Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Dziewczyny czy Wy czasem czujecie takie dziwne drgajace ruchy dziecka ?
Nie wiem jak to wytłumaczyć. Jak rybka w sieci.
Fakt że u mnie na ktg było podejrzenie konfliktu pepowinowego-ze dziecko jest w pepowinie. Ostatecznie usg tego nie wykazało. Przepływy ok. A tłumaczą to tym że obraz ktg tak wygląda bo w 30tc dziecko ma duzo m-ca i pociąga za pepowine ewentualnie tak się rusza bo u nerwowy dojrzewa.
Czasem oprócz normalnych ruchów - kopniakow uwypuklen na brzuchu, czuję te drgania. Czy mam tak tylko ja ?
Ja tez tak mam czasami .. pierwszy raz to sie wystraszyłam nie wiedziałam co to wgl jest..na pewno nie czkawka dokladnie tak jak to opisałaś..anilewe90❤ -
Lunk_a wrote:Dziewczyny czy Wy czasem czujecie takie dziwne drgajace ruchy dziecka ?
Nie wiem jak to wytłumaczyć. Jak rybka w sieci.
Fakt że u mnie na ktg było podejrzenie konfliktu pepowinowego-ze dziecko jest w pepowinie. Ostatecznie usg tego nie wykazało. Przepływy ok. A tłumaczą to tym że obraz ktg tak wygląda bo w 30tc dziecko ma duzo m-ca i pociąga za pepowine ewentualnie tak się rusza bo u nerwowy dojrzewa.
Czasem oprócz normalnych ruchów - kopniakow uwypuklen na brzuchu, czuję te drgania. Czy mam tak tylko ja ?
Tak, tez czasami czuje takie ruchy. -
Lunk_a wrote:Właśnie. Waga w normie choć mniejsza wody e normie nie wiem:)
A przytulam lepiej nie mówić ile. Z 12kgoby tylko wody sie utrzymaly na dobrympoziomie, bo u mnie tez z tymi wodami kiepsko.
-
MalaHD wrote:Lunka jaja se robisz, to chyba zdjęcie "sprzed"
Przecież ja nie widzę swoich stóp.
Dziewczyny a czy jak próbuję wiązać buty i tak ten brzuch trochę ściskam bo ledwo sięgam do stopy to dzidziusowi nie szkodzę? Bo dziś mnie bolało i się zastanawiam nad tym31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Lunka, z Ciebie jest laska po prostu, dlatego brzunio taki mały. Jak dziecko rośnie, to chyba nie ma się co martwić. Choć ja sama schizuję, porównując brzuchy innych osób do mojego. Choć w szpitalu i wczoraj na wizycie nikt nie zwrócił uwagi, że mam za nisko dno macicy. No i tym się pocieszam31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Dziewczyny a czy jak próbuję wiązać buty i tak ten brzuch trochę ściskam bo ledwo sięgam do stopy to dzidziusowi nie szkodzę? Bo dziś mnie bolało i się zastanawiam nad tym
Może tak zdj wyszło.
Za tydz zrobie kolejne Moze będzie lepiej widać. -
nick nieaktualnyZamelduję też tutaj, że my już po wizycie. Mała waży 2079g
Ja niestety mam +17kg
Wszystko jest dobrze, szyjka 3,1 - dostałam pozwolenie na spacery
Anilewe90❤, nesairah, Opolanka 85, magdzia26, Lady Savage, Minionkowa, k878, editchen, emikey, Iruletka, Szczesliwa_mamusia, Edith, Nola, ara lubią tę wiadomość
-
Eli Anilewe
Dzieki ze odp z tymi ruchami. Dziwne takie uczucie Ale wiele tak ma. Codziennie tak odczuwacie ? U mnie to takie przeplatane raz tak raz tak.
Wod lekarz pilnuje. Lekarze mówią że wszystko ok. Zresztą byłam teraz w szpitalu mam pessar badano mnie i ponoć ok.
Opolanka
Ja byłam szczupłaale też bez przesady.
Ćwiczyłam Codziennie po pracy. Miałam trochę mięśni. A co dziwne wagowo mam sporo na plusie. Moze to trochę woda. Albo tłuszcz -
Dziewczyny a czy jak próbuję wiązać buty i tak ten brzuch trochę ściskam bo ledwo sięgam do stopy to dzidziusowi nie szkodzę? Bo dziś mnie bolało i się zastanawiam nad tymżeby tylko na nogę wciągnąć i tyle.
-
Eli wrote:Lunka te ruchy moze nie codziennie gwaltowniejsze, ale ostatnio corazczesciejsie zdarzaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 16:58
-
Lunk_a wrote:Eli Anilewe
Dzieki ze odp z tymi ruchami. Dziwne takie uczucie Ale wiele tak ma. Codziennie tak odczuwacie ? U mnie to takie przeplatane raz tak raz tak.
ja moze nie codziennie ale kilka razy wtygodniu nie wiem co to.. mam nadzieje ze nic groznego skoro wiele tak ma ...anilewe90❤ -
Magdzia, płytki w normie, normalnie małopłytkowość <150, w ciąży <110 czy jakoś tak;
ja ostatnio też miałam 170 i hematolog powiedział, że OK
białe krwinki faktycznie trochę wysoko;
pozostałe nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 17:12
magdzia26 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lunk_a wrote:Nie wiem czy uda mi się. Robię to pierwszy raz. Niektóre z Was martwią się małym brzuchem.
Mój brzuch wygląda tak.
Od tylu też nie jestem szerszą.
https://zapodaj.net/83b7ce1889d2a.jpg.html
https://zapodaj.net/c88709b9864b4.jpg.html
https://zapodaj.net/bc1b9c0ff218b.jpg.html
Chyba pobiłaś forumowy rekord wielkości brzucha!Lady Savage lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc