X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coraz gorzej sypiam, żadna pozycja mi nie pasuje, baaa siedzieć mi ni pasuje, stać mi nie pasje, nie mogę sobie znaleźć nigdzie miejsca

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a propo schizowania to ja durna jestem
    poczytałam o dzieciaczkach urodzonych w 32 tc ak jak ja jestem
    nie wiem po co
    musze wyluzowac

chciałabym juz byc w 36 chociaż
    Ja wcZoraj czytałam o tzw womb riders, którzy atakują kobiety w ciąży i wycinaja im dzieci i potem sprzedają bezdzietnyn parom. Trzeba być powalonym.żeby w ciąŻy takie rzeczy czytać....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg. Jestem na terenie sZpitala, idę w kierunku budynku dla kobiet w ciąży i porodow i moja mnie matka z wózkiem. A w nim dZiecko około roku w leginsach do kolan i z gołymi stopami. Bez kocyka. W spacerowe. Szok. Jest 3'c.

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wcZoraj czytałam o tzw womb riders, którzy atakują kobiety w ciąży i wycinaja im dzieci i potem sprzedają bezdzietnyn parom. Trzeba być powalonym.żeby w ciąŻy takie rzeczy czytać....
    O matko ja nawet nir wiedzialam ze cos takiego istnieje :p Ty to hardcorowo :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, ja też schizuję. Wczoraj miałam pobierany GBS i potem naczytałam się w internecie, że w dzień wymazu nie można podmywać się żelem do higieny intymnej, a ja używałam podczas kąpieli tego dnia. I teraz zapewne skończy się tym, że będę powtarzać badanie bo będę się bała, że wynik nie będzie wiarygodny.

• Edith Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane Dziewczyny,

Witam się w początkach 33 tygodnia :)

Widzę, że coraz więcej schizy tutaj. A wszystko będzie dobrze :)
    Ja wciąż wierzę, że moje ciało wie, co robi i da radę urodzić zdrowego maluszka.

Całuski Wam wszystkim
    <3

aZzmp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc008668af64.jpg

Gdzie się podział elficki nos mojego dziecka? Teraz ma kartofelek. Wszystko ok. W trzy tygodnie przytył ponad 0,5kg. Teraz ma 2131g. Ma średniej wielkości główkę (dobry do rodzenia) i spory brzuch ale w normach i lekarka powiedZiała, że jest ok. Najadł się :P główka już w dol. Szyjka zamknięta. Łożysko nie nachodZi na szyjke. Za 4 tyg kolejne usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 12:40

salenne, Eli, Minionkowa, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Iruletka, magdzia26, Petitka, Sunshine_111, nataliamonika, Nola lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus pytałam się o ta pepowine. Lekarka powiedZiała, że nie robi się cesarek z powodu okrecenia pepowina bo pepowona jest jak zelka, uciągliwa i śliska i podczas porodu się zeslizguje. Większość dzieci jest nią okreconych.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nawet co gadał złodziej bo mąż się tym zajmuje ważne że jego szczęście wróciło do domku. Pewnie na handel ukradł ale z tego co wiem był zdziwiony że dom prywatny ma monitoring i to taki rozległy. Jednak się przydaje takie coś koło domu:P

Ja odkryłam sposób żeby mój synek się poruszał i mnie uspokoił. Wypiłam z tej desperacji redbulla mojego męża i kurcze młody się rusza wiem że to nie zdrowe ale desperacja zwyciężyła tym razem. Jestem spokojniejsza dzięki temu że się zaczął ruszać.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:

Ja odkryłam sposób żeby mój synek się poruszał i mnie uspokoił. Wypiłam z tej desperacji redbulla mojego męża i kurcze młody się rusza wiem że to nie zdrowe ale desperacja zwyciężyła tym razem. Jestem spokojniejsza dzięki temu że się zaczął ruszać.
    Spróbuj coca coli albo soku pomarańcZowego. Dziala tak samo ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coca cola nie działała na młodego. Sok pomarańczowy to by mnie zgaga zjadła chyba. Otworzyłam lodówkę i patrze redbull mojego stoi hmm a spróbujemy może akurat i działa.

Teraz spokojniejsza jestem troszkę bo mały się rusza po tym cały czas:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezdrowe to mało powiedziane

• Discret Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa a co w naszych czasach jest zdrowe nawet w sklepach "ze zdrowa żywnością" nie ma 100% towarów eko

Lady Savage lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodzi o to ze redbull ma duzo kofeiny. Za duzo. Tauryna chyba tez nie wskazana

Minionkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego na puszkach widnieje napis by nie pic w ciazy ;)

Minionkowa, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przesadzajcie ! Raz wypila Redbulla, nic sie dziecku nie stanie. Co innego jakby codziennie pila. A teraz jest spokojna. Spokojna matka, spokojne dziecko. Nie siejcie tu w niej paniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważam, żebym przesadzała. Mam w głowie przykład 13latka który miał zawał po wypiciu energetyka. Tak ten napój przenika do łożyska, tak samo jak alkohol. Ja bym się bała, że dziecko dostanie tachykardii, ma zbyt słabe serduszko.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Omg. Jestem na terenie sZpitala, idę w kierunku budynku dla kobiet w ciąży i porodow i moja mnie matka z wózkiem. A w nim dZiecko około roku w leginsach do kolan i z gołymi stopami. Bez kocyka. W spacerowe. Szok. Jest 3'c.

No to jest podejście Anglików, dla nich to nie jest dziwne, lecz normalne.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płaczmy nad rozlanym mlekiem, nic się nie stanie od jednego razu ;) ale ja bym wybrała masę innych rzeczy dostępnych na rynku, "zdrowszych"

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem czemu córka miała przedłużające się problemy z brzuszkiem :/ Przez E.coli, sieć wodociągowa u nas zanieczyszczona :/ Zamknęli najbliższe ujęcia a puścili z innych, ale ile to da jeśli sieci nie przetrują, przecież bakteria poszła w sieć, więc powinni to wytruć i zakaz całkowitego użytku wody przez jakiś czas, jak u teściów zrobili przy takim problemie.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ