X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Haha, też przez to przechodziłam ostatnio :D Cała kupa metek. Niektóre zostawiłam, żeby wiedzieć jaki rozmiar. Najbardziej przemyślane są, bo malutkie, w ciuszkach z Pinokia.
    Ja lubię te gdzie rozmiar i nazwa firmy są wydrukowane na tyle jak np w reserved. Te z metka w nogawce i plikiem metek przy szyi to porażka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwięcej metek jest w HM, tam to nie żałują materiału. Nawet przy majtach jest ich z 10. W 5-10-15 jest wydrukowane na ciuszku. Pepco ma malutkie.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najfajniejsze sa te ubranka z nadrukowanym rozmiarem np lidl.
    Tez wszystkie wycinalam. Osobiście nie potrafię miec metki przy jakimkolwiek ciuchu, za to mojemu staremu nic nie przeszkadza, moze nawet te kilometrowe nosic. Jak wycinalam metki z ubranek Marysi, to sie ze mnie śmiał, bo skąd moge wiedzieć, ze będą jej przeszkadzać i ze tylko ja mam taki problem z nimi.
    A jak Marysia wda sie we mnie i będzie plakac to co mam sie zastanawiac dlaczego placze? Przecież nie powie, ze ja metka drapie. Hehe to mam problemy czasem :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Najwięcej metek jest w HM, tam to nie żałują materiału. Nawet przy majtach jest ich z 10. W 5-10-15 jest wydrukowane na ciuszku. Pepco ma malutkie.
    Pepco ma też nadrukowane czasem

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocodrillo i Tesco też maja nadrukowane :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie. Dobre wieści są takie, ze wróciłam do domu, nie do szpitala, ale mamy raczej nastawiac się na wcześniejszy porod czyli około 37 tc,takze pewnie tez rozpakuje się w listopadzie, a nie w grudniu. Na dzień dzisiejszy synek mniejszy o 2 tygodnie, ale ilość wod, przepływy w normie, lozysko jeszcze 2 stopnia, chociaż zaczyna się starzec.Wychodzi na to, ze około 24 listopada się rozpakujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 23:30

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka masakra, spać nie mogę przez zgagę. Woda, mleko, banany i nawet syrop na zgagę nie pomagają :( A jestem tak bardzo śpiąca!

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać. Niby mam całe łóżko dla siebie ale bez męża nie czuję się bezpiecznie ;( do tego u sąsiadów jakiś spęd znajomych. Ciągle ktoś otwiera drzwi i słychać głośne gadanie na klatce :/ jak się przebudze to mały też i mam imprezkę w brzuchu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez zaczynam mieć schizy i wydaje mi sie ciagle że sączą mi sie wody :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;).
    Cos mi weszlo po lopatke i chodze jak polamana :( jakis nerwobol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 07:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli-najwazniejsze to dotrwac do 37tyg :) Będzie dobrze :) a synuś może jeszcze przed końcówka nadrobić :)

Eli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja ostatnio tez zaczynam mieć schizy i wydaje mi sie ciagle że sączą mi sie wody :(
    Jakieś schizy trzeba mieć :) byle się niepotwierdzily

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie ma przyszlej mamy, ktora nie ma schizow ;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jakieś schizy trzeba mieć :) byle się niepotwierdzily
    Tylko jak to sprawdzic ?
    Wiem że każda z nas je ma ale mam wrażenie że im bliżej rozwiązania tym mam ich więcej :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Mi wczoraj lekarz sprawdzil tym testerem, a potem zmierzyl na usg ilosc wod I nic nie saczy (a tez mialam takie wrazenie). Wiecmoglabys na allegro zamowic te paski do sprawdzania wod lub moze maja w aptece testery do sprawdzania ph pochwy. Mi lekarz powiedzial, ze faktycznie widnista ta wydzielina, ale wody to bym czula w duzej ilosci od razu.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Byłam wczoraj na tej prywatnej wizycie i jestem mile zaskoczona podejściem lekarza. Pierwsze co wysłała mnie na badania odrazu do labolatorium i na KTG. Pobrali krew i mocz. Potem położyli mnie na godzinne KTG. Potem wszelkie pomiary typu ciśnienie waga i wywiad położniczy. Potem powiedział ze mam iść sobie do sklepu i wrócić za godzinkę to już będą wyniki. Wróciłam przyjął mnie do gabinetu zbadał na fotelu obejżał moja bliznę która mnie boli i zrobił usg mały waży 2700g przepływy ok i reszta z nim jest ok ale wcisnął się w kanał lekko i dlatego ma ograniczone ruchy. Blizna jak pojawia się skurcze mocne to do szpitala bo może się rozejść jest taka cienką. Wyniki badań tragedia za dużo białka w moczu dał mi jakiś lek na to i oczywiście mam anemie:( Także tez żelazo i witaminy.

Powiedział ze mam przyjść za tydzień do niego na kontrole ale przyjmie mnie na NFZ wtedy bo to już koniec ciąży i zapewne mam inne wydatki.

Jestem mile zaskoczona takim podejściem lekarza.
    Za wszystko zapłaciłam tylko 200zł !!!! także wow !!!!!

A i odzyskaliśmy psiaka naszego pomógł nasz monitoring którego tak bardzo nie chciałam w domu mieć.

Edith, Petitka lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam swój 33 tyg usg ;) ciekawe ile mały prztył w 3 tygodnie.

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie powtórzyłam moczu ;/ całodobowe laboratorium na Rzeczypospolitej jest w trakcie likwidacji ;/, na Starołęce, na Piastowskim, na Lwa, są czynne w tyg, a nie w weekend :( zawsze pod górkę ;/, spróbuję w pon na starołękę się dostać a jak nie to na piastowskie ;/ tylko mocz pewnie będzie miał znowu z 4 godziny ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo schizowania to ja durna jestem
    poczytałam o dzieciaczkach urodzonych w 32 tc ak jak ja jestem
    nie wiem po co
    musze wyluzowac

chciałabym juz byc w 36 chociaż

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Cześć
    Byłam wczoraj na tej prywatnej wizycie i jestem mile zaskoczona podejściem lekarza. Pierwsze co wysłała mnie na badania odrazu do labolatorium i na KTG. Pobrali krew i mocz. Potem położyli mnie na godzinne KTG. Potem wszelkie pomiary typu ciśnienie waga i wywiad położniczy. Potem powiedział ze mam iść sobie do sklepu i wrócić za godzinkę to już będą wyniki. Wróciłam przyjął mnie do gabinetu zbadał na fotelu obejżał moja bliznę która mnie boli i zrobił usg mały waży 2700g przepływy ok i reszta z nim jest ok ale wcisnął się w kanał lekko i dlatego ma ograniczone ruchy. Blizna jak pojawia się skurcze mocne to do szpitala bo może się rozejść jest taka cienką. Wyniki badań tragedia za dużo białka w moczu dał mi jakiś lek na to i oczywiście mam anemie:( Także tez żelazo i witaminy.

Powiedział ze mam przyjść za tydzień do niego na kontrole ale przyjmie mnie na NFZ wtedy bo to już koniec ciąży i zapewne mam inne wydatki.

Jestem mile zaskoczona takim podejściem lekarza.
    Za wszystko zapłaciłam tylko 200zł !!!! także wow !!!!!

A i odzyskaliśmy psiaka naszego pomógł nasz monitoring którego tak bardzo nie chciałam w domu mieć.
    super ze wieści dobre , oby infekcja moczu szybko minęła
    i fajnie ze piesek wrócił !!!! co powiedział złodziej ???? tłumaczył się ?

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ