Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm mój brat ogólnie ma troche problemy z żołądkiem, ale nikt inny raczej sie nie uskarżał z domowników. Żadnej biegunki, bólów żołądka w ostatnim czasie. Ja sie załatwiam no cóż na luźno ogólnie, w każdej ciąży tak miałam od początku, ale biegunki nie miałam.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Już nie przesadzajcie z tyn redbullem. Oczywiście picie tego żeby dziecko zaczęło się ruszać uważam za glupi pomysł ale w niewielkiej dawce tauryna czy kofeina jest mniej szkodliwa niż te wszystkie tłuszcze trans z znajdujące się w fasr foodach, daniach gorowych i ciasteczkach. A jakoś nikt nikogo nie szkaluje za wciągnięcie paczki ciastek z całą tablicą mendelejewa wewnątrz.
-
ja się wcale nie przejmuję takimi opiniami. Raz na jakiś czas nic się nie stanie a dwa wypiłam pierwszego w ciąży więc wątpię ze coś się stanie a przynajmniej się uspokoiłam troszkę.
Są osoby które piją alkohol palą i ćpają a dzieci zdrowe. JA nie robię takich rzeczy nawet nie będąc w ciąży. Coffeina no cóż w kawie też jest a połowa tutaj pije ja np nie bo nie wchodzi mi w ciąży nawet słaba rozpuszczalna.
-
Cześć dziewczynki witam się w moje urodzinki! Stara dupa już ze mnie ale co zrobić
Wczoraj już myślałam jechać na IP ale przestało, twardnienie brzucha co 15 min i ból pipki aż kuło! Niech mnie ktoś pocieszy że też tak ma
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Cześć dziewczynki witam się w moje urodzinki! Stara dupa już ze mnie ale co zrobić
Wczoraj już myślałam jechać na IP ale przestało, twardnienie brzucha co 15 min i ból pipki aż kuło! Niech mnie ktoś pocieszy że też tak ma
ja tak miałam w niedzielę; trwało to 2,5 h i bolało trochę; potem w poniedziałek znowu zaczęło od rana i pojechałamCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:ja tak miałam w niedzielę; trwało to 2,5 h i bolało trochę; potem w poniedziałek znowu zaczęło od rana i pojechałam
I could lekarz powiedział?wszystko dobrze?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Mamy chyba jakiś weekend narzekania - to i ja ponarzekam: ciągle boli mnie głowa i trwa to już od kilku dni
Do tego pani z angielskiego wymaga od dzieci aby w poniedziałek na sprawdzianie pisały po angielsku zdania złożone a przecież ona jest dopiero w II klasie i ledwo pisze po polskuhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Dziewczyny co myślicie o porodach w wannie?
Robiłam dziś zakupy w polskim sklepie i jedna z ekspedientek opowiada mi o swoim porodzie w Oxfordzie. Polecała wanne. mówiła, że pielęgniarki masują plecy prysZnicem, że wanna jest tak duża że można siedzieć z mężem (mój na bank by nie.chciał), że łatwiej się zapierqc itd. W sali jest też łóżko, piłka i krzesło z dziurą. Ma się przenośne ktg które można nawet moczyć.
Opowiedziała mi też jak wygląda opieka,że lekarze się interesują pacjentami i prZychodzą do nich, że pielęgniarki pomagają prZy dzieciach, ojcowie mogą być tylko do 22. Jak ma się szwy to zostaje się na 3 dni, jak nic nie popeka to wychodzi się po 24h. Dostaje się menu z posiłkami i samemu wybiera na co ma się ochotę. PowiedZiała że opieka bardzO spoko. Pocieszyła mniemagdzia26 lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Dziewczyny co myślicie o porodach w wannie?
Robiłam dziś zakupy w polskim sklepie i jedna z ekspedientek opowiada mi o swoim porodzie w Oxfordzie. Polecała wanne. mówiła, że pielęgniarki masują plecy prysZnicem, że wanna jest tak duża że można siedzieć z mężem (mój na bank by nie.chciał), że łatwiej się zapierqc itd. W sali jest też łóżko, piłka i krzesło z dziurą. Ma się przenośne ktg które można nawet moczyć.
Opowiedziała mi też jak wygląda opieka,że lekarze się interesują pacjentami i prZychodzą do nich, że pielęgniarki pomagają prZy dzieciach, ojcowie mogą być tylko do 22. Jak ma się szwy to zostaje się na 3 dni, jak nic nie popeka to wychodzi się po 24h. Dostaje się menu z posiłkami i samemu wybiera na co ma się ochotę. PowiedZiała że opieka bardzO spoko. Pocieszyła mnie
Ja bardzo bym chciała, i zazdroszczę Ci ze rodzisz w Anglii, bo tam jest taka możliwość -
Co do pipki, ja od kilku dni mam wrażenie że mi dziecko lada moment wypadanie. I to już konkretny ból pipki, nie jakieś tak kłucie, ale z Zuzą na tym etapie miałam podobnie, wiec uważam to za normę.
-
na 4 listopada to ja mogę się pisać na poród wtedy będę miała skończony 37 tydzień więc bezpiecznie już bezie rodzić Ja już mam dość naprawdę końcówka jest okropna i tak jak cała ciążę nie narzekałam to teraz robię to z podwójną siłą chyba.
Kupiłam wkońcu stanik do karmienia. Jest cudny ale dopiero na cyckach bo jak wyciągnęłam z kartonika to się załamałam wielkością i wyglądem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e2a0a6cef13.jpg
Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość