X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziewczyny czy na USG widac czy dziecko ma pepowine okrecono wokól szyji ? na ostatnim USg gin gadał jak sprawdzał przepływy ze wszsytko ok i pępowiny wokól szyji nie ma. Sie zastanawiam czy on to widział czy tak mi palnął.
    Byłoby widać. Mój lekarz zawsze ogląda dokładnie szyję małego,bo mam z tym schize zawsze przed wizyta. Jakby coś było nie tak, to myślę Amus,ze lekarz na pewno by zareagował. Nie masz do niego zaufania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu miałam szyjkę 3,5 cm a teraz ma 2cm. To znaczy, że poród się zbliża?

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Miesiąc temu miałam szyjkę 3,5 cm a teraz ma 2cm. To znaczy, że poród się zbliża?
    2 to bardzo dużo w Twoim tc. Liczy się czy jest zgladzona i zakmnieta wewn a długość nie ma teraz nic do rzeczy.
    Z taka sztjka możesz chodzić w ciazy jeszcze kolejnych 36tyg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 19:52

Minionkowa lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    2 to bardzo dużo w Twoim tc. Liczy się czy jest zgladzona i zakmnieta wewn a długość nie ma teraz nic do rzeczy.
    Zamknięta jest, ale zastanawiam się czy skraca się bo poród blisko.. Nie pamiętam już z pierwszej ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj długo już nie wytrzymam. Zwłaszcza, że muszę leżeć :/

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:

Ja mialam tyle w 30 tyg i na taką mi lekarz założył pessar. Teraz już nie mierzy, tylko sprawdza, czy trzyma.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Oj długo już nie wytrzymam. Zwłaszcza, że muszę leżeć :/
    Ale sztjka jeśli chodzi o długość jest ok.
    A Tobie juz tak niewiele brakuje cdo terminu ze dorrwasz pewnie z palcem w nosie :)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Byłoby widać. Mój lekarz zawsze ogląda dokładnie szyję małego,bo mam z tym schize zawsze przed wizyta. Jakby coś było nie tak, to myślę Amus,ze lekarz na pewno by zareagował. Nie masz do niego zaufania?
    nie to ze noenifam tylko nie sadzilam ze to na isg widac :p piereszy raz o tym wspomnial ale na szczescie mowil ze nie ma pepowinu wokol szyji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Widać. Ale to na daną chwilę. Za minutę może być inaczej
    Niezbyt pocieszajace :p
    emikey wrote:
    Widac. Mój ma pepowine koło szyi, nie w koło ale obok więc mało brakuje. Lekarz powiedZiał mi żebym się nie martwiła bo 80% dzieci rodzi się owinięte pepowina.
    O kurde. Masakra :/ ale to chyba wazne sa przeplywy bo jak sa okej tzn ze jest okej z dotlenieniem w sensie jak pepowina nie jest obok a kolo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pon. ruszam z praniem
    Dostalam 4 kartony ciuchow trzeba zaczynac :p

Minionkowa, k878, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Widac. Mój ma pepowine koło szyi, nie w koło ale obok więc mało brakuje. Lekarz powiedZiał mi żebym się nie martwiła bo 80% dzieci rodzi się owinięte pepowina.

U mnie podobnie. Mówił, że pępowina gdzieś lata w pobliżu i trzeba obserwować, ale widziałam, że ugryzł się w język.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U mnie podobnie. Mówił, że pępowina gdzieś lata w pobliżu i trzeba obserwować, ale widziałam, że ugryzł się w język.
    No ale pepowina i tak befzie w poblizu zawsze. Tzn na chlopski rozum. A obserwowac jak? Na kolejnym usg sprawdzic bo chyba wiecej nic nie zrobi.

Chyba ze o porod chodzi bo chyba wtedy jest zagrozenie ze sie "zaciagnie" jesli jest wokol szyi? Dobrze mysle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 20:10

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    O kurde. Masakra :/ ale to chyba wazne sa przeplywy bo jak sa okej tzn ze jest okej z dotlenieniem w sensie jak pepowina nie jest obok a kolo

Ja też spanikowalam w gabinecie a lekarz żartowniś (prywatna klinika nie ten mój gin gbur) pyta "jak dzieci oddychaja?" No przez pepowine. Uśmiechnął się i mówię to jak ma się udusić jeśli pepowoina nie prZecięte. Mi też się kiedyś wydawało że dZiecko może się udusić jak ma pepowine wokół szyi no ale skoro lekarz mowi, że nie i do tego mówi że 80% dzieci się tak właśnie rodzi no to chyba nie ma co panikować.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ale sztjka jeśli chodzi o długość jest ok.
    A Tobie juz tak niewiele brakuje cdo terminu ze dorrwasz pewnie z palcem w nosie :)
    Leżę z innego powodu.. Rozejście spojenia

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Od pon. ruszam z praniem
    Dostalam 4 kartony ciuchow trzeba zaczynac :p
    Ja uprałam już kocyki i pielusZki. Ja wsZystkie ciusZki mam nowe więc w sumie to je przeppieram tylko. No i piorę w ręku. Szkoda mi narazie nowek wwalac do automatu. Słodko wygląda takie małe pranie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 20:17

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wszystko przygotowane. Zostało mi kupić tylko stanik i wodę do picia do szpitala. I w zasadzie mogę iść i rodzic. Poprane i poprasowane mam też już wszystko.
    W zasadzie,to nie mam tego wozka,ale to nieproblem. Bo w razie czego zamówię szybko z netu. Upatrzony jest, widzieliśmy na żywo. Nie będzie czekania długiego.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No ale pepowina i tak befzie w poblizu zawsze. Tzn na chlopski rozum. A obserwowac jak? Na kolejnym usg sprawdzic bo chyba wiecej nic nie zrobi.

Chyba ze o porod chodzi bo chyba wtedy jest zagrozenie ze sie "zaciagnie" jesli jest wokol szyi? Dobrze mysle?

Chyba jedno i drugie. Na poprzednim usg widziałam, że faktycznie gdzieś tam sobie latała przy głowie.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Leżę z innego powodu.. Rozejście spojenia
    Rozumiem i współczuję.ale już blisko terminu
    :)

Amus
    Tak może być u wielu dzieci. Pepowina może się owinąć i zawinąć i nie ma to aż takiego znaczenia. Wiesz jak dużo dzieci rodzi się owinoetuch pepowina. I nie wiadomo ile czasu były już zawinięte

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Duża dziewczynka, i szyjkę też masz sporą, i co ona mówi że się nie mierzy, dopiero teraz się mierzy xD ja miałam ostatnio 1,5

No mi by już dziś nie mierzyła, ale ze względu na niedawne problemy zmierzyła. Już więcej nie będę miała mierzonej. Teraz to już bez sensu trochę. Niby do donoszonej ciąży jeszcze mam 2 tygodnie, ale w zasadzie na tym etapie już dziecko jest bezpieczne w razie porodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pepowina jest wokół szyji przed porodem, to robią cesarkę. Za duże ryzyko uduszenia dziecka podzczas psn. I to nie chodzi tylko o to,ze pepowina może zacisnąć szyję, ale że może gdzieś się ona przygnieść i dziecko będzie miało dostarczone mniej tlenu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 20:32

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ