Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i po wizycie Antosia waży już 2736g! Wszystko pięknie, tylko buźki nie chciała pokazać. Szyjka się skróciła, ale lekarka mówi, że na tym etapie to już nie problem.
No i przy okazji pieluszki z Rossmana odebrane:)magdzia26, Nola, emikey, Iruletka, Petitka, Minionkowa, aga1402, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, nataliamonika, Kamcia1988, Edith, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z tymi pieluszkami z Rosmana? Specjalnie z mezem zalozylismy aplikacje i dolaczylismy do klubu rosne i pojechalismy wczoraj tam na duze zakupy wydalismy 200 zl a przy kasie jak nam zeskanowalo nasza karte nabilo za pieluszki 12.99 I pani mowi czy dostalismy jakas informacje? my nic nie dostalismy a podobno musi cos przyjsc na ta aplikacje zaproszenie do odebrania tych pieluszek? moze mi ktos wytlumaczyc? dopiero od wczoraj jestesmy w tym klubie maz patrzyl i chyba nic nam nie przyszlo a ja wydalam 200 zl w rosmanie przy okazji a pieluszek ni ma. tylko sie wkurzyc
-
salenne wrote:No i po wizycie Antosia waży już 2736g! Wszystko pięknie, tylko buźki nie chciała pokazać. Szyjka się skróciła, ale lekarka mówi, że na tym etapie to już nie problem.
No i przy okazji pieluszki z Rossmana odebrane:)
Szacował lekarz wagę urodzeniową ?
A szyjke mierzyła? Mi lekarz sugerował ze od 3trym to już nie problem a podobno od 34tc szyjki się nie mierzy. Ja mam nadzieję dotrwać do kolejnego usg za 10dni i poproszę lekarza żeby mi zmierzył dla mojej ciekawości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 16:18
-
emikey wrote:Puzzle piankowe u mojego brata nie zdały egzaminu bo dzieci je gryzly. Niby wypluwaly ale jednak bym się bala że mały polknie.
-
Nola wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi pieluszkami z Rosmana? Specjalnie z mezem zalozylismy aplikacje i dolaczylismy do klubu rosne i pojechalismy wczoraj tam na duze zakupy wydalismy 200 zl a przy kasie jak nam zeskanowalo nasza karte nabilo za pieluszki 12.99 I pani mowi czy dostalismy jakas informacje? my nic nie dostalismy a podobno musi cos przyjsc na ta aplikacje zaproszenie do odebrania tych pieluszek? moze mi ktos wytlumaczyc? dopiero od wczoraj jestesmy w tym klubie maz patrzyl i chyba nic nam nie przyszlo a ja wydalam 200 zl w rosmanie przy okazji a pieluszek ni ma. tylko sie wkurzyc
Wczoraj babka mi tłumaczyła, że powinien przyjść mail od nich do Ciebie. Wówczas zczytując kod z Twojej aplikacji pokaże jej się cena tych pieluszek za 1 grosz. Jeśli nie otrzymałaś maila to cena nie będzie promocyjna. -
nick nieaktualnyNola wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi pieluszkami z Rosmana? Specjalnie z mezem zalozylismy aplikacje i dolaczylismy do klubu rosne i pojechalismy wczoraj tam na duze zakupy wydalismy 200 zl a przy kasie jak nam zeskanowalo nasza karte nabilo za pieluszki 12.99 I pani mowi czy dostalismy jakas informacje? my nic nie dostalismy a podobno musi cos przyjsc na ta aplikacje zaproszenie do odebrania tych pieluszek? moze mi ktos wytlumaczyc? dopiero od wczoraj jestesmy w tym klubie maz patrzyl i chyba nic nam nie przyszlo a ja wydalam 200 zl w rosmanie przy okazji a pieluszek ni ma. tylko sie wkurzyc
Musisz dostać maila z informacją. Nie bierzesz pieluszek z półki tylko mówisz przy kasie, że dostałaś maila i chcesz odebrać. Wtedy dostajesz taką paczkę oznaczoną jako nie do sprzedaży i po zeskanowaniu karty są za 1 grosz. -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:To chyba spora waga co?
Szacował lekarz wagę urodzeniową ?
A szyjke mierzyła? Mi lekarz sugerował ze od 3trym to już nie problem a podobno od 34tc szyjki się nie mierzy. Ja mam nadzieję dotrwać do kolejnego usg za 10dni i poproszę lekarza żeby mi zmierzył dla mojej ciekawości.
No spora spora. Jest 6 dni do przodu:)
Szyjka wyszła 2,6. Lekarka mi mówiła, że na tym etapie już nie mierzy się szyjki ale mi zmierzyla. Za 2 tygodnie mam już donoszoną ciążę i powiedziała, że ze spokojem dotrwam. A potem to już wszystko się może zdarzyćNola, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Okazało się ze to jakaś alergia chociaż chciała mi od razu wpieprzyc maść ze sterydami.
A ja w sumie po zastanowieniu się rozważam ze to może być uczelenie na lipe
Od kilku dni się kurowalam naparem z lipy z miodem z lipy -
Włos sie na glowie jezy jak Ci lekarze sie zachowuja! mi tez na wypisie w maju po spartaczonej operacji lekarza gdzie cale moje miasto o tym trabi (w ske wystrocie roscial mnie na cito w 5 minut niepotrzebniarczylo wsadzic laparoskop) napisal na wypisie torbiel jajnika a bylam z ciaza o nieznanej lokalizacji w szpitalu. po operacji kazal czekac na poronienie nie chce juz do tego wracac ale jak mozna odeslac kobiete po terminie z rozwarciem i saczacymi sie wodami? albo moj prowadzacy oznajmil ze musi zredukowac cesarki o 20 % taki ma przykaz.....w odpowiedzi dlaczego nie zrobi mi cesarki jak jestem po przejsciach i operacji
-
emikey wrote:My z Gabi dziś bawimy się tak. Muzyka i światło. Zajęło mniej niż minutę żeby zacząć kopać dokładnie tu gdzie się świeci
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e7eba3004b.jpgemikey lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:No spora spora. Jest 6 dni do przodu:)
Szyjka wyszła 2,6. Lekarka mi mówiła, że na tym etapie już nie mierzy się szyjki ale mi zmierzyla. Za 2 tygodnie mam już donoszoną ciążę i powiedziała, że ze spokojem dotrwam. A potem to już wszystko się może zdarzyćsalenne lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:W mothercare tu w Oxfordzie konik jest świetny. Cichutko gra, puszcza bąbelki i szumi jak morze sam się wygasza po 5min.
A tak wracając do dretwiejacych nadgarstków to polecam wizytę u fizjoterapeuty! Byłam wczoraj, dostałam opaski usztywniające do zakładania na noc i o dziwo przespałam całą noc bez drętwienia dłoni Oby na dłuższą metę też się spisywały tak dobrze bo to prawdziwe wybawienie!
EDIT: fizjoterapeuta oczywiście na NHS a numer jest w tej książce od prowadzenia ciąży. Na prawdę warto skorzystaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 18:49
emikey lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:No spora spora. Jest 6 dni do przodu:)
Szyjka wyszła 2,6. Lekarka mi mówiła, że na tym etapie już nie mierzy się szyjki ale mi zmierzyla. Za 2 tygodnie mam już donoszoną ciążę i powiedziała, że ze spokojem dotrwam. A potem to już wszystko się może zdarzyć -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:dziewczyny czy na USG widac czy dziecko ma pepowine okrecono wokól szyji ? na ostatnim USg gin gadał jak sprawdzał przepływy ze wszsytko ok i pępowiny wokól szyji nie ma. Sie zastanawiam czy on to widział czy tak mi palnął.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 19:28
-
Amus87 wrote:dziewczyny czy na USG widac czy dziecko ma pepowine okrecono wokól szyji ? na ostatnim USg gin gadał jak sprawdzał przepływy ze wszsytko ok i pępowiny wokól szyji nie ma. Sie zastanawiam czy on to widział czy tak mi palnął.
-
MalaHD wrote:Ja bym tych pomiarów nie brała tak dosłownie. Moja szyjka 2 dni temu miala 3,9 za to w zeszły poniedziałek 2,9 tak, że tego się wydłużyla
A Serio to inny lekarz inny sprzęt inne wypełnienie pęcherza inny nacisk głowicy inne ułożenie dziecka i jego nacisk na szyjke nasza aktywnosc tego dnia wreszcie szyjka przed po w trakcie skurczu i pracy macicy -
Lady Savage wrote:Duża dziewczynka, i szyjkę też masz sporą, i co ona mówi że się nie mierzy, dopiero teraz się mierzy xD ja miałam ostatnio 1,5
Moze na wizycie miałaś mniej tyg niż 34.0?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 19:33