X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie :) Antosia waży już 2736g! Wszystko pięknie, tylko buźki nie chciała pokazać. Szyjka się skróciła, ale lekarka mówi, że na tym etapie to już nie problem.

No i przy okazji pieluszki z Rossmana odebrane:)

magdzia26, Nola, emikey, Iruletka, Petitka, Minionkowa, aga1402, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, nataliamonika, Kamcia1988, Edith, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi pieluszkami z Rosmana? Specjalnie z mezem zalozylismy aplikacje i dolaczylismy do klubu rosne i pojechalismy wczoraj tam na duze zakupy wydalismy 200 zl a przy kasie jak nam zeskanowalo nasza karte nabilo za pieluszki 12.99 :( I pani mowi czy dostalismy jakas informacje? my nic nie dostalismy a podobno musi cos przyjsc na ta aplikacje zaproszenie do odebrania tych pieluszek? moze mi ktos wytlumaczyc? dopiero od wczoraj jestesmy w tym klubie :) maz patrzyl i chyba nic nam nie przyszlo :( a ja wydalam 200 zl w rosmanie przy okazji a pieluszek ni ma. tylko sie wkurzyc :/

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No i po wizycie :) Antosia waży już 2736g! Wszystko pięknie, tylko buźki nie chciała pokazać. Szyjka się skróciła, ale lekarka mówi, że na tym etapie to już nie problem.

No i przy okazji pieluszki z Rossmana odebrane:)
    To chyba spora waga co?:)
    Szacował lekarz wagę urodzeniową ?
    A szyjke mierzyła? Mi lekarz sugerował ze od 3trym to już nie problem a podobno od 34tc szyjki się nie mierzy. Ja mam nadzieję dotrwać do kolejnego usg za 10dni i poproszę lekarza żeby mi zmierzył dla mojej ciekawości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 16:18

iv09i09katk65tr1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Puzzle piankowe u mojego brata nie zdały egzaminu bo dzieci je gryzly. Niby wypluwaly ale jednak bym się bala że mały polknie.
    No niestety prawda mój synus też "zjadal" na potęgę te puzzle już nie mówiąc że ciężko je utrzymać w czystosci...więc ja teraz czekam na opinie siostry jak się taka mata sprawdza bo kupiła właśnie dla córeczki 6 mc wcześniej dziecko i tak się specjalnie nie przemieszcza więc wystarczy kocyk i ta mata z palakami

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi pieluszkami z Rosmana? Specjalnie z mezem zalozylismy aplikacje i dolaczylismy do klubu rosne i pojechalismy wczoraj tam na duze zakupy wydalismy 200 zl a przy kasie jak nam zeskanowalo nasza karte nabilo za pieluszki 12.99 :( I pani mowi czy dostalismy jakas informacje? my nic nie dostalismy a podobno musi cos przyjsc na ta aplikacje zaproszenie do odebrania tych pieluszek? moze mi ktos wytlumaczyc? dopiero od wczoraj jestesmy w tym klubie :) maz patrzyl i chyba nic nam nie przyszlo :( a ja wydalam 200 zl w rosmanie przy okazji a pieluszek ni ma. tylko sie wkurzyc :/

Wczoraj babka mi tłumaczyła, że powinien przyjść mail od nich do Ciebie. Wówczas zczytując kod z Twojej aplikacji pokaże jej się cena tych pieluszek za 1 grosz. Jeśli nie otrzymałaś maila to cena nie będzie promocyjna.

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:

Musisz dostać maila z informacją. Nie bierzesz pieluszek z półki tylko mówisz przy kasie, że dostałaś maila i chcesz odebrać. Wtedy dostajesz taką paczkę oznaczoną jako nie do sprzedaży i po zeskanowaniu karty są za 1 grosz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    To chyba spora waga co?:)
    Szacował lekarz wagę urodzeniową ?
    A szyjke mierzyła? Mi lekarz sugerował ze od 3trym to już nie problem a podobno od 34tc szyjki się nie mierzy. Ja mam nadzieję dotrwać do kolejnego usg za 10dni i poproszę lekarza żeby mi zmierzył dla mojej ciekawości.

No spora spora. Jest 6 dni do przodu:)
    Szyjka wyszła 2,6. Lekarka mi mówiła, że na tym etapie już nie mierzy się szyjki ale mi zmierzyla. Za 2 tygodnie mam już donoszoną ciążę i powiedziała, że ze spokojem dotrwam. A potem to już wszystko się może zdarzyć :D

Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazało się ze to jakaś alergia chociaż chciała mi od razu wpieprzyc maść ze sterydami.
    A ja w sumie po zastanowieniu się rozważam ze to może być uczelenie na lipe :(
    Od kilku dni się kurowalam naparem z lipy z miodem z lipy

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włos sie na glowie jezy jak Ci lekarze sie zachowuja! mi tez na wypisie w maju po spartaczonej operacji lekarza gdzie cale moje miasto o tym trabi (w ske wystrocie roscial mnie na cito w 5 minut niepotrzebniarczylo wsadzic laparoskop) napisal na wypisie torbiel jajnika a bylam z ciaza o nieznanej lokalizacji w szpitalu. po operacji kazal czekac na poronienie :( nie chce juz do tego wracac ale jak mozna odeslac kobiete po terminie z rozwarciem i saczacymi sie wodami? albo moj prowadzacy oznajmil ze musi zredukowac cesarki o 20 % taki ma przykaz.....w odpowiedzi dlaczego nie zrobi mi cesarki jak jestem po przejsciach i operacji :D

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My z Gabi dziś bawimy się tak. Muzyka i światło. Zajęło mniej niż minutę żeby zacząć kopać dokładnie tu gdzie się świeci :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e7eba3004b.jpg
    Emikey gdzie kupiłaś tego konika morskiego? Tu w UK? Też chcę! :D

emikey lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Emikey gdzie kupiłaś tego konika morskiego? Tu w UK? Też chcę! :D
    W mothercare tu w Oxfordzie :) konik jest świetny. Cichutko gra, puszcza bąbelki i szumi jak morze :) sam się wygasza po 5min.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Szyjka wyszła 2,6. Lekarka mi mówiła, że na tym etapie już nie mierzy się szyjki ale mi zmierzyla. Za 2 tygodnie mam już donoszoną ciążę i powiedziała, że ze spokojem dotrwam. A potem to już wszystko się może zdarzyć :D
    Szyjka dluga, taki wynik to rewelacja w tym tyg :)

salenne lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W mothercare tu w Oxfordzie :) konik jest świetny. Cichutko gra, puszcza bąbelki i szumi jak morze :) sam się wygasza po 5min.
    Chyba już wiem jaki sklep na wolnym odwiedzę :D Dziękuję ślicznie :*
    A tak wracając do dretwiejacych nadgarstków to polecam wizytę u fizjoterapeuty! Byłam wczoraj, dostałam opaski usztywniające do zakładania na noc i o dziwo przespałam całą noc bez drętwienia dłoni :) Oby na dłuższą metę też się spisywały tak dobrze bo to prawdziwe wybawienie! :D

EDIT: fizjoterapeuta oczywiście na NHS a numer jest w tej książce od prowadzenia ciąży. Na prawdę warto skorzystać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 18:49

emikey lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Duża dziewczynka, i szyjkę też masz sporą, i co ona mówi że się nie mierzy, dopiero teraz się mierzy xD ja miałam ostatnio 1,5

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy na USG widac czy dziecko ma pepowine okrecono wokól szyji ? na ostatnim USg gin gadał jak sprawdzał przepływy ze wszsytko ok i pępowiny wokól szyji nie ma. Sie zastanawiam czy on to widział czy tak mi palnął.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tych pomiarów nie brała tak dosłownie. Moja szyjka 2 dni temu miala 3,9 za to w zeszły poniedziałek 2,9 tak, że tego ;) się wydłużyla

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziewczyny czy na USG widac czy dziecko ma pepowine okrecono wokól szyji ? na ostatnim USg gin gadał jak sprawdzał przepływy ze wszsytko ok i pępowiny wokól szyji nie ma. Sie zastanawiam czy on to widział czy tak mi palnął.
    Widac. Mój ma pepowine koło szyi, nie w koło ale obok więc mało brakuje. Lekarz powiedZiał mi żebym się nie martwiła bo 80% dzieci rodzi się owinięte pepowina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 19:28

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Widać. Ale to na daną chwilę. Za minutę może być inaczej

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja bym tych pomiarów nie brała tak dosłownie. Moja szyjka 2 dni temu miala 3,9 za to w zeszły poniedziałek 2,9 tak, że tego ;) się wydłużyla
    Mo ze Leżałas plackiem :D?
    A Serio to inny lekarz inny sprzęt inne wypełnienie pęcherza inny nacisk głowicy inne ułożenie dziecka i jego nacisk na szyjke nasza aktywnosc tego dnia wreszcie szyjka przed po w trakcie skurczu i pracy macicy

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Duża dziewczynka, i szyjkę też masz sporą, i co ona mówi że się nie mierzy, dopiero teraz się mierzy xD ja miałam ostatnio 1,5
    Wg lekarzy od 34tc nie mierzy się. Serio - tak wszyscy mówią. A jak jest pewnie zależy od konkretnego gin.
    Moze na wizycie miałaś mniej tyg niż 34.0?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 19:33

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ