X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret brawo!!!! Nalezalo sie idiocie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Discret- ja też bym złożyła na niego skargę. Burak jakich mało. Ciekawa jestem,czy wziąłby odpowiedzialność gdyby coś się działo. A na miejscu tej kobity nie ruszyłabym sie ze szpitala. Zostałabym już na tej cholernej izbie przyjęć. Nie zaryzykowałabym powrotu do domu.
    moja siostra, jak straciła czop, a był z krwią i lekkie skurcze, też ją odesłali do domu. Zdążyła dojechać do domu, a po godzinie już miała skurcze co 3 min. I musiała wracać do szpitala. A tu kobieta w 41 tyg z sączącymi wodami. w głowie się nie mieści.
    A i u Ciebie- tyle się mówi,że trzeba sprawdzać i reagować, jak sie maluch nie rusza, a tu taki burak. Dobrze,że mu chociaż nagadałaś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak ostro boli pod prawym cyckiem?
    Mnie nic nie boli pod piersiami. Może Ci Nikoś wbił nogę w żebro

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga, ten lekarz prowadzący też fajny, że Cię do domu odesłał jak ruchów nie czułaś.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ja mam taki ból od pół roku :D Najpierw był promieniujący na obydwie strony, a teraz jest punktowy, właśnie pod prawym cyckiem. Tam jest splot nerwowy.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem spokojną osobą i rzadko kiedy się unoszę i krzyczę ale ten już poporstu przegiął. Skargę już napisałam muszę tylko zawieść do sekretariatu jeszcze ja. Ja jestem w szoku że lekarz takie ma podejście do pacjentek rozumiem zły dzień, że żona wkurzyła że przełożony wkurzył itd ale kurcze pacjenci to są ludzi który przychodzą po pomoc. Moja lekarka pracuje w tym szpitalu więc na następnej wizycie poprostu powiem jej o zachowaniu tego lekarza. Położną zrozumiałam że nei włączyła papieru albo że mnie długo przyjmowała bo wkońcu się uczyła a że starsza osoba to rozumiem jak już tętno małego wiedziałam ze jest dobre to przeszła mi złość na nią.

JA ogólnie uważam że położne i lekarze mają za dużo papierologi zamiast zając się pacjentami to muszą stukać w tą klawiaturę, wypisywać tonę kwitków itd.
    Obym tylko na tego buraka nie trafiła jak będę rodzić bo chyba go pogryzę :P:P:P W najgorszym wypadu poporszę o innego lekarza.

Ahhh było minęło ważne że mały zdrowy:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika odesłała bo im KTG padło i nie zapisywał się wynik ale właśnie ona kazała mi jechać na IP jak dziecko dalej nie będzie się ruszać.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi te pampersy trzeba wziąć z półki w rossmannie czy dają przy kasie bo ide dzisiaj na zakupy własnie po kilka pierdółek to spróbuję zobaczyć czy są za grosz czy też nie dla wszystkich

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret z tego co widzę w mailu to prosisz o nie przy kasie. Pewnie mają na to przeznaczoną pulę nie do sprzedaży.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    witam sie w skończonym 36 tygodniu. Jak ładnie wygląda na suwaczku liczba 36:)

Byłam wczoraj na IP bo mały dalej się nie ruszał i lekarz był tak nie przyjemny że aż wybuchłam na koniec. Wchodzę na izbę gienkologiczna ludzi cała poczekalnia myślę o cholera dobre 5 godzin siedzenia. Podchodzę do pokoju położnych żeby się zarejestrować i co słyszę lekarza drącego mordę że on za wizyty zacznie kasować bo nie ma czasu na pierdoły. Spojrzałam na niego i mówię do położnej że potrzebuję porady ginekologa ponieważ nie czuję ruchów dziecka i boli mnie blizna po wyrostku aż za bardzo. Powiedziałam ze byłam rano u lekarza prowadzącego i powiedział że jak się nic nie zmieni to mam jechać jeszcze raz na IP więc jestem.
    Lekarz swoim aroganckim spojrzeniem zerknął i trzasnął drzwiami.
    Położna chyba była nowa bo wpisywała mnie w system aż 40 minut. Położyła mnie pod KTG tyłem do sprzętu leże i leże wkońcu przyszła więc pytam jak tętno małego bo się martwię. Odpowiedziała że nie wie bo się wydruk nie zrobił i ze teraz włączyła i kolejne 30 minut mam leżeć. Już zacisnęłam zęby. KTG sie skończyło i powiedziała że jest ok.
    Czekam na lekarza w między czasie odesłał do domu dziewczynę w 41 tygodniu z rozwarciem sączącymi się wodami i skurczami do domu bo przecież nie ma skurczy co 5 minut tylko co 8-10. Jak dla mnie idiota.
    Ok moja kolej wchodzę i grzecznie mówię dobry wieczór a on no następna z pierdołą. Zacisnełam zęby. Zbadał mnie na fotelu bez usg bez obejzenia blizny i mówi do domu.

Pytam sie wiec od czego mnei ta blizna boli bo wszyscy mówia ze nei powinna po tylu latach. A on do mnie skad ja mam to wiedziec. Słuchajcie nei wytrzymałam i sie wkońcu odezwałam. Powiedziałam ze gdyby nie takie panikary jak ja on nei miał by pracy a co za tym idzie kasy na zycie. Powiedziałam wprost mu że gorszego buraka nie spotkałam i że skoro mówię ze mnie coś boli to mnie boli i jego osranym obowiązkiem było to sprawdzić. I że może się spodziewać skargi z mojej strony bo uwazam ze nie powinien pracowac z ludźmi. Wyszłam a poczekalnia klaskała mi brawo.

Idę dzisiaj prywatnie żeby mnie obejrzeli nie mam ochoty się użerać z kolejnym czubkiem.

Lubię za tydzień ;/ a tego lekarza to ja bym zaskarżyła, a na miejscu tamtej laski nie wychodziła ze szpitala, przecież ja jestem na 100% że ona jeszcze tej samej nocy urodziła.

Minionkowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAdy też mi się wydaje że wracała dziewczyna w nocy z powrotem na szpital no ale co jak ją odesłali to zanczy że wziął za to odpowiedzialność podpisując sie pod wypisem prawda???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Wiecie co jestem spokojną osobą i rzadko kiedy się unoszę i krzyczę ale ten już poporstu przegiął. Skargę już napisałam muszę tylko zawieść do sekretariatu jeszcze ja. Ja jestem w szoku że lekarz takie ma podejście do pacjentek rozumiem zły dzień, że żona wkurzyła że przełożony wkurzył itd ale kurcze pacjenci to są ludzi który przychodzą po pomoc. Moja lekarka pracuje w tym szpitalu więc na następnej wizycie poprostu powiem jej o zachowaniu tego lekarza. Położną zrozumiałam że nei włączyła papieru albo że mnie długo przyjmowała bo wkońcu się uczyła a że starsza osoba to rozumiem jak już tętno małego wiedziałam ze jest dobre to przeszła mi złość na nią.

JA ogólnie uważam że położne i lekarze mają za dużo papierologi zamiast zając się pacjentami to muszą stukać w tą klawiaturę, wypisywać tonę kwitków itd.
    Obym tylko na tego buraka nie trafiła jak będę rodzić bo chyba go pogryzę :P:P:P W najgorszym wypadu poporszę o innego lekarza.

Ahhh było minęło ważne że mały zdrowy:)
    Bardzo dobrze zrobiłaś.
    Dziwne, że ta kobieta dała się wygonić po terminie..
    Z tego lekarza niezły dupek szkoda, że już mało osób jest z powołania

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mnie nic nie boli pod piersiami. Może Ci Nikoś wbił nogę w żebro
    mam nadzieję, albo w wątrobę mnie kopie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Lady, ja mam taki ból od pół roku :D Najpierw był promieniujący na obydwie strony, a teraz jest punktowy, właśnie pod prawym cyckiem. Tam jest splot nerwowy.

Dzięki, z Zuzką nie miałam, i nie wiem czy to normalne

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Gabi dziś bawimy się tak. Muzyka i światło. Zajęło mniej niż minutę żeby zacząć kopać dokładnie tu gdzie się świeci :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e7eba3004b.jpg

Szczesliwa_mamusia, Modrzewiowa, Lady Savage, Iruletka, Petitka, Minionkowa, Nola, Jooozefka, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też lubi zabawy ze światłem :)

emikey lubi tę wiadomość

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My z Gabi dziś bawimy się tak. Muzyka i światło. Zajęło mniej niż minutę żeby zacząć kopać dokładnie tu gdzie się świeci :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e7eba3004b.jpg

Droczycie się?
    Ja zauważyłam wczoraj bardzo wyraźnie, że Franek reaguje na głos Poślubionego - jak wrócił z pracy i rozmawialiśmy Młody zaczął kopać dopóki Mąż nie podszedł i nie pogłaskał brzucha.
    Wieczorkiem ja się po brzuchu głaskałam, ot tak...po kilku minutach poczułam pod ręką Młodego jak się prężył ... to niesamowite uczucie, cudowne, że we mnie jest drugie życie

Szczesliwa_mamusia, Iruletka, Minionkowa, Nola lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    LAdy też mi się wydaje że wracała dziewczyna w nocy z powrotem na szpital no ale co jak ją odesłali to zanczy że wziął za to odpowiedzialność podpisując sie pod wypisem prawda???

wiesz juz się przekonałam że na wypisie piszą różne rzeczy, nie zawsze prawdziwe, wiec jak napisał że rozwarcia nie było, wód też nie, to nikt mu nic nie udowodni, ja w takiej sytuacji nie wychodziłabym ze szpitala, i żądała papierka że odsyłaja mnie do domu na właśną odpowiedzialność, tego lekarza, a jeśli by nie chciał wydać takiego dokumentu, to siedzę i rodzę w poczekalni.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Droczycie się?
    Ja zauważyłam wczoraj bardzo wyraźnie, że Franek reaguje na głos Poślubionego - jak wrócił z pracy i rozmawialiśmy Młody zaczął kopać dopóki Mąż nie podszedł i nie pogłaskał brzucha.
    Wieczorkiem ja się po brzuchu głaskałam, ot tak...po kilku minutach poczułam pod ręką Młodego jak się prężył ... to niesamowite uczucie, cudowne, że we mnie jest drugie życie
    Mój jak słyszy ojca to udaje, że go nie ma :P na rękę męża też nie reaguje. Mąż zazwyczaj ma zimniejsza rękę niż ja. Ale np jak śpimy i ja przytulę sie do pleców męża to mały go nawala jakby chciał powiedzieć "wynocha ojciec to moje miejsce" ;)

Bawimy się :) taki kontrolowany kontakt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:21

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój reaguje na siostrę xD najbardziej wieczorem, gdy mała mi stopy kładzie na brzuch, to od razu jej odpowiada, a mała zaraz siada i do mnie: mamo a cio to? A ja że Nikoś się bawi z nią, i ona zaraz Nikoś Nikoś, i zasypia xD, taki wieczorny rytuał XD

Angie 31, Modrzewiowa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ