X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    wiesz juz się przekonałam że na wypisie piszą różne rzeczy, nie zawsze prawdziwe, wiec jak napisał że rozwarcia nie było, wód też nie, to nikt mu nic nie udowodni, ja w takiej sytuacji nie wychodziłabym ze szpitala, i żądała papierka że odsyłaja mnie do domu na właśną odpowiedzialność, tego lekarza, a jeśli by nie chciał wydać takiego dokumentu, to siedzę i rodzę w poczekalni.

Lady miałaś wpisaną nieprawdę?

Wiecie co...sama pracuję w służbie zdrowia, ale takie numery mi się w głowie nie mieszczą!
    Ja chyba bym nie odebrała takiego wypisu.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Droczycie się?
    Ja zauważyłam wczoraj bardzo wyraźnie, że Franek reaguje na głos Poślubionego - jak wrócił z pracy i rozmawialiśmy Młody zaczął kopać dopóki Mąż nie podszedł i nie pogłaskał brzucha.
    Wieczorkiem ja się po brzuchu głaskałam, ot tak...po kilku minutach poczułam pod ręką Młodego jak się prężył ... to niesamowite uczucie, cudowne, że we mnie jest drugie życie

U nas jest to samo. Mój syn też reaguje na głos taty. "Ożywia się" jak wraca. Mój P uwielbia głaskać brzuch, bo zaraz młody się napina bardziej do jego ręki. już to widzę, jak będzie mój P wracał z pracy i synuś go zobaczy. Radość w oczach będzie, jak tatuś wróci. A mama? Mama będzie potrzebna do karmienia, a w zasadzie mamy cyc ;)

Modrzewiowa, Nola lubią tę wiadomość

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    U nas jest to samo. Mój syn też reaguje na głos taty. "Ożywia się" jak wraca. Mój P uwielbia głaskać brzuch, bo zaraz młody się napina bardziej do jego ręki. już to widzę, jak będzie mój P wracał z pracy i synuś go zobaczy. Radość w oczach będzie, jak tatuś wróci. A mama? Mama będzie potrzebna do karmienia, a w zasadzie mamy cyc ;)

Szczęśliwa ... co zrobisz?!
    Zobaczysz, jak będą starsi i pójdą do przedszkola, nas nie będzie cały dzień to też będą się cieszyć :)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Lady miałaś wpisaną nieprawdę?

Wiecie co...sama pracuję w służbie zdrowia, ale takie numery mi się w głowie nie mieszczą!
    Ja chyba bym nie odebrała takiego wypisu.

tak, i powiedziałam że nie wyjdę dopóki tego nie poprawią, miałam wpisane leki których w szpitalu nie brałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:29

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położne nic mi nie powiedziały. Teraz czekam az łaskawie mnie dermatolog przyjmie. Położna się zasmiala ze ona jest położna i nie interesuje się krostkami
    Okazało się ze to na tle nerwowym albo od proszku Ale nie od wątroby więc tyle dobrego...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Szczęśliwa ... co zrobisz?!
    Zobaczysz, jak będą starsi i pójdą do przedszkola, nas nie będzie cały dzień to też będą się cieszyć :)
    No nic nie zrobię. Liczę jednak na to,że jak będzie mu źle, to będzie się chciał przede wszystkim przytulić do mamy :)

• Discret Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie przeczytałam wypisu wyszłam taka zniesmaczona jego zachowaniem dopiero w samochodzie zerknęłam ale był taki jak faktycznie było tzn ze nie zrobił prawie nic.

Zgaga i kaszel mnie wykańczają już:( Wymiotuje samym kwasem mam taką chrypę że aż wstyd się odzywać. Już od 5 tygodni męczę się z tym zakichanym kaszlem i jestem bez radna nic nie pomaga ani syropy ani naturalne metody.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży, jak jeszcze nie znałam płci dziecka, znajoma psycholog dziecięcy powiedziała, że synalki są bardziej związane z matka niż corunie. Wynika to z tego, od chłopcy są emocjonalnie słabsi od dziewczynek na początku. Dziewczynki są bardziej niezależne. Patrząc po dzieciach mojego brata to faktycznie nasz Radosław jest synusiem mamusi i babci, a dziewczynki są tatusiowe i ciocine ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieje,ze mój synuś będzie cycolem mamusi. Przynajmniej,jak będzie mały. Bo szybko urośnie i będę musiała kraść buziaki. Tak to będzie mi mówił: mamo, weź nie rób wstydu :)

• Discret Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wyszłam na chwilę na taras i słyszę sąsiadkę
    Dzień dobry na bliźniaki się szykujemy???
    Ja naprawdę mam taki wielki ten brzuchol że wyglądam na ciążę mnogą???

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco spokojnie, to nie wątroba. Ja miałam cholestazę i nawet grama wysypki na ciele.

Discret bardzo dobrze, że pogoniłaś dziada, brawo !!!

Daktyle bardzo lubię. Ale wody kokosowej nie tknę. W pierwszym trymetrze kupiłam sobie, wzięłam łyka i prawie zwymiotowałam. Ten smak czuję do dziś, bleeee

dhpclr4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dzięki, z Zuzką nie miałam, i nie wiem czy to normalne
    Mój ginekolog mówił, że nic z tym nie zrobię i przejdzie po porodzie :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie ze szpitala, w którym byłam w maju, też nie mam wszystkich informacji ujętych. Miałam dwa usg podczas pobytu, za każdym razem po jego wykonaniu lekarz prosił abym zaniosła wydruk do dyżurki. I ja za każdym razem fotografowałam te wydruki telefonem ;-) Jak się potem okazało na wypisie przy drugim usg nie ujęto tego, źe mam krwiaka. A on był, ale mniejszy niż kilka dni wcześniej przy pierwszym usg. Gdybym tego drugiego wydruku na oczy nie widziała, w którym było czarno na białym napisane, że jest, to byłabym skłonna uwierzyć, że nastąpił cud i się wchłonął w ciągu paru dni. A skurczybyk nie był wcale taki mały jak trafiłam do szpitala. Potem pokazałam lekarzowi zdjęcia badań usg i wypis ze szpitala to się trochę zdziwił

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa mój syn tydzień temu był na urodzinach kolegi, który jest fanem piłki nożnej. Kupiliśmy mu nową piłkę do nogi. Jest w Martesie promocja na piłki polskiej ekstraklasy. Coś ok. 70 zł na sztukę

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zostałam obdarowana malinami. Na sok za mało a do zjedzenia za dużo. Idę zatem piec babkę jogurtową z nimi. Mąż ma urodziny to będzie miał niespodziankę. On lubi słodko kwaśne rzeczy

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Kurcze wyszłam na chwilę na taras i słyszę sąsiadkę
    Dzień dobry na bliźniaki się szykujemy???
    Ja naprawdę mam taki wielki ten brzuchol że wyglądam na ciążę mnogą???
    Olej babę. Ja tam od jakiegoś 5 miesiąca słyszę że poród to chyba już na dniach , mimo, że mam nie duży brzuch.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dzień dobry mamuśki :)
    Dziś nareszcie wizyta. Ciekawe ile moja córunia już waży.

Czy zdarzają się Wam ograzmy przez sen? To chyba skutek uboczny braku seksu haha :P
    Heh myślałam że jestem jedyną. No bardzo często. Oczywiście nie wiem na ile to sen a na ile nie. Lekarza nigdy nie pytałam o wpływ na szyjke co u mnie ma znaczenie. Ale nie skraca się więc mam teorię ze służą bo polepszaja ukrwienie macicy ;)

salenne, Nola lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret współczuję przeżyć. Ja też trafiłam raz na taka lekarke jak lezalam w szpitalu wypytywala mnie w bardzo niemiłym tonoe dlaczego biorę dane leki tłumaczyłam popierając wynikami badan. A ona że to dziwne i ona by nie dała bo wyniki dobre...i tak co obchód pytała mnie o te leki. W końcu miałam dość powiedziałam że nie wiem i proszę zapytać mojego lekarza prowadzącego. Ja nic nie wiem. Biorę co każe.
    W końcu dała spokój a jeszcze Pani prof na obchodzie ja ochrzanila ze nie zna wyników badań pacjentek tych bieżących wyników a pyta o głupoty.
    Właściwe za każdym moim lezeniem miałam z nia jakiś kontakt.
    Przez takich lekarzy niestety maleje i to znacznie zaufanie do służby zdrowia. I opinia na temat lekarzy się psuje.
    Powinien traktować pacjentów z szacunkiem.
    Skoro pracuje na izbie to wiadomo że beda tam różni pacjenci. Jak to na izbie.
    Szkoda , szkoda że takie syt mają m-ce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 15:02

iv09i09katk65tr1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Na początku ciąży, jak jeszcze nie znałam płci dziecka, znajoma psycholog dziecięcy powiedziała, że synalki są bardziej związane z matka niż corunie. Wynika to z tego, od chłopcy są emocjonalnie słabsi od dziewczynek na początku. Dziewczynki są bardziej niezależne. Patrząc po dzieciach mojego brata to faktycznie nasz Radosław jest synusiem mamusi i babci, a dziewczynki są tatusiowe i ciocine ;)
    U nas to sie nie sprawdza, córka to cała córeczka mamusi. Prawie nie chce robic z tatą. Ciagle tylko mama i mama. To chyba rodzinne bo ja tez byłam " cycusiem mamusi" - tak na mnie mówili

Ja dziś wreszcie wybrałam sie po staniki i tym sposobem jestem już prawie spakowana do szpitala

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Dobra, zostałam obdarowana malinami. Na sok za mało a do zjedzenia za dużo. Idę zatem piec babkę jogurtową z nimi. Mąż ma urodziny to będzie miał niespodziankę. On lubi słodko kwaśne rzeczy
    Brzmi pysznie - tez lubię takie ciasta :)

Iruletka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ