Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co robocie na zgagę/refluks ja już nie daje rady pije mleko trochę pomaga ale bez szału wieczorami i w nocy jest masakra.
Generalnie mało się udzielam ale czytam was termin mam na koniec grudnia wiec zawsze wiem co mnie będzie czekaćApolonia ❤️
-
nick nieaktualnydagii wrote:Co robocie na zgagę/refluks ja już nie daje rady pije mleko trochę pomaga ale bez szału wieczorami i w nocy jest masakra.
Generalnie mało się udzielam ale czytam was termin mam na koniec grudnia wiec zawsze wiem co mnie będzie czekać
dagii mi pomagaja migdaly -
Do tej pory nie wiem co to prawdziwa zgaga Z żadnego okresu życia czy to w ciąży czy nie
k878 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja też nie przespałam nocy. Masakra, miałam taką zgagę i wzdęcia, jakieś rewolucje jelitowe, myślałam że to mój koniec. Brzuch mi przy tym tak się stawiał co chwilę i już nie wiedziałam co robić. Tragiczna noc ;/
Beti - powodzenia31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
a moje złotko co jakiś czas się przeciąga, że aż podskakuję
kurczę, Clarissa, zmartwiłaś mnie, nigdy się w te normy nie zagłebiałam, a teraz czytam co internet mówi i faktycznie od 26 a nawet 28 norma
Pocieszam się, że Quick mam dobry i APTT się jakoś trzyma a nie spada...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Na moja zgagę nie pomaga nic. Na krótko działa mleko, migdały i rennie w ostateczności. A jak dopadnie mnie w nocy to nie ma zmiłuj - spanie mam z głowy, a czasem to i już z tej bezsilności płaczę. Czekam aż mi brzuch opadnie bo wtedy niby jest lepiej, ale do porodu teoretycznie niecałe trzy tygodnie i trzyma się jeszcze twardo w górze.
Rano byłam na pobraniu krwi i chyba jeszcze nikt mi tak boleśnie nie pobierał. Pod samym domem otworzyli punkt pobrań, więc stwierdziłam,że po co mam jechać do centrum jak tu i bliżej i taniej, bo jeszcze jakieś -20% na wszystkie badania, ale wrażenia boleśnie niezapomniane.
-
nick nieaktualnyJa mam APTT 23,9 i w normie. Takze nie wiem
Czyli jakby wg waszych norm jest ponizej normy? Wiem, ze tak by to wygladalo ale przy tych krzepnieciach nie wiem w ktora strone jest powyzej a w ktorej ponizej norny. Bo mysle ze bezpieczniejsza jest zwiekszona krzepliwosc (dadzs heparyne po cc) anizel zbyt mala....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 09:18
-
nick nieaktualnyaknelam wrote:Na moja zgagę nie pomaga nic. Na krótko działa mleko, migdały i rennie w ostateczności. A jak dopadnie mnie w nocy to nie ma zmiłuj - spanie mam z głowy, a czasem to i już z tej bezsilności płaczę. Czekam aż mi brzuch opadnie bo wtedy niby jest lepiej, ale do porodu teoretycznie niecałe trzy tygodnie i trzyma się jeszcze twardo w górze.
Rano byłam na pobraniu krwi i chyba jeszcze nikt mi tak boleśnie nie pobierał. Pod samym domem otworzyli punkt pobrań, więc stwierdziłam,że po co mam jechać do centrum jak tu i bliżej i taniej, bo jeszcze jakieś -20% na wszystkie badania, ale wrażenia boleśnie niezapomniane.
Niestety Cię nie pocieszę. U mnie brzuch nisko a nieuleczalna zgaga jak była tak jest nadal -
Amus87 wrote:Ja mam APTT 23,9 i w normie. Takze nie wiem
Czyli jakby wg waszych norm jest ponizej normy? Wiem, ze tak by to wygladalo ale przy tych krzepnieciach nie wiem w ktora strone jest powyzej a w ktorej ponizej norny. Bo mysle ze bezpieczniejsza jest zwiekszona krzepliwosc (dadzs heparyne po cc) anizel zbyt mala....
Amus, nadkrzepliwość może powodować robienie się skrzepów/zatorów w łożysku i pogarszanie przepływów pępowinowych. Jak pisałam, u mnie lab daje normę od 21,1, ale cały internet mówi, że norma od 26. Nie wiem jak sie to ma do ciąży. Z drugiej strony, profesorek widział te wyniki, więc chyba by mi podwyższył dawkę gdyby było źle. Ja ostatnio miałam 22,6.
Dziś USG, zaraz się zbieram. Stresuję sięCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019