Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:Amus, nadkrzepliwość może powodować robienie się skrzepów/zatorów w łożysku i pogarszanie przepływów pępowinowych. Jak pisałam, u mnie lab daje normę od 21,1, ale cały internet mówi, że norma od 26. Nie wiem jak sie to ma do ciąży. Z drugiej strony, profesorek widział te wyniki, więc chyba by mi podwyższył dawkę gdyby było źle. Ja ostatnio miałam 22,6.
Dziś USG, zaraz się zbieram. Stresuję się
tez mam dziś usg ostatnie z NFZ, na 12.30, a Ty? -
Oooo niee:( to teoria o niskim brzuchu i braku zgagi upada. Mi nawet niejedzenie po 19 nie pomaga.Mam nadzieję,że poród rozwiąże ten problem, bo bujać się później z koleżanką zgagą,to ja dziękuję. Tymbardziej, że przed ciąża o zgadze nie miałam zielonego pojęcia.
-
nick nieaktualnyJa po falszywym alarmie hehe gin zbadal jest okej bo jakis mi skrzep wylecial czerwony. Ale jest okej. Ktg o 15.00 a wizyta w pt. Gin cos wspomnial o cesarce przed 10.12 co wizyta to mi date zmienia. W pt sie dowiem
K878 aaa no tak ale mysle ze nalezy patrzec na normy w danym labie bo to rozne odczynniki sa. -
nick nieaktualnyNie wiem albo kawalek czopa albo sluz sienpodbarwil ale na wziwrniku byl bialy. Nie wiem kurde ale sporo tego bylo o nie na papierze a wc zauwazylam jak plywalo...
Linka ja glownie na prawym a tez niby piwnno byc na lewym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 11:48
-
My już po USG
wszystko OK, 2900g ma już - 59%, wiek z USG +1 dzień w stosunku do suwaczka
wody w normie, więc chyba mogę przestać liczyć szklanki...
przepływów nie zbadała, bo stwierdziła, że nie ma możliwości, ale skoro waga OK, to znaczy, że jest OK...
Szczesliwa_mamusia, aga1402, [m]alina, magdzia26 lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:My już po USG
wszystko OK, 2900g ma już - 59%, wiek z USG +1 dzień w stosunku do suwaczka
wody w normie, więc chyba mogę przestać liczyć szklanki...
przepływów nie zbadała, bo stwierdziła, że nie ma możliwości, ale skoro waga OK, to znaczy, że jest OK...
Czyli wszystko w najlepszym porządku:)k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:nie obróciła się, cały czas pupa,
cesarka 8.12, czyli za 23 dni
jak odczuwasz ruchy dziecka?
Moja ostatnio i w sumie od zawsze była pośladkowo i staram się wybadać sytuację. USG mam 29 dopiero.
Nie czuję żadnej zmiany. Kopy w boczki, a twardą gulkę (może główkę) czuję na górzę mniej więcej na środku.
Zgagi nie mam, nacisków na pęcherz też nie.
Jak u Ciebie wyglądała procedura umawiania się na cesarkę? Dają Ci jakieś szanse na SN? -
mi też znikł avatar, ale co chwila cos się blokuje z forum, więc może nie bezpowrotnie...
belly boom boom, głowę mam zaraz pod żebrem, czasami się wbija, kopniaki z boku, rączki mi wciska w łożysko akurat, to nie czuję tak wyraźnie;
pojemność żołądka chyba bez zmian, z bieganiem do łazienki to różnie;
ja jestem umówiona już od kilku tygodni na cesarkę, wg mojej gin szanse na obrót w mojej sytuacji to 0,5%belly_boom_boom lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019