Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny które maja w planach porod naturalny. Co z lewatywa? Czy moze czopki eva qu wystarcza?
Czytałam ulotke lewatywy ENEMA i tam zalecaja nie karmic 24 godz. po zastosowaniu, a przecież siara jest najcenniejsza.....
Cos moglybyscie polecic?11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualny
-
emikey wrote:U mnie w szpitalu nie ma i położna powiedziała, że nie robią problemów jak zrobisz 2 podczas porodu
Ale Dziewczynom pewnie chodzi o komfort podczas porodu.
Dla mnie przyznam szczerze, gdyby mi się takie coś przytrafiło, czulabym się niekomfortowo delikatnie mówiąc
Nawet jakby ktos zapewnił mnie ze to żaden problem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 19:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
[QUOTE=[m]alina]Dziewczyny które maja w planach porod naturalny. Co z lewatywa? Czy moze czopki eva qu wystarcza?
Czytałam ulotke lewatywy ENEMA i tam zalecaja nie karmic 24 godz. po zastosowaniu, a przecież siara jest najcenniejsza.....
Cos moglybyscie polecic?[/QUOTE]
ja w pierwszej ciąży nie robiłam, teraz też nie zrobię, organizm sam się oczyszcza przed porodem -
nick nieaktualny
-
k878 wrote:a moje złotko co jakiś czas się przeciąga, że aż podskakuję
kurczę, Clarissa, zmartwiłaś mnie, nigdy się w te normy nie zagłebiałam, a teraz czytam co internet mówi i faktycznie od 26 a nawet 28 norma
Pocieszam się, że Quick mam dobry i APTT się jakoś trzyma a nie spada...
Byłam dziś u anestezjologa na konsultacji. Nic nie mówił że parametry są złe, więc może nie powinnyśmy się martwić tym APTT poniżej normy. Ja biorę heparynę jeszcze, ale w sumie to zapomniałam dopytać jak się ona ma do tego.https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
_darkblueberry wrote:Hej dziewczyny! W poniedziałek mam cesarskie cięcie ze względu na ułożenie miednicowe Nikosia, co za uparciuch No nie chce zmienić pozycji obecnie 38 tc Wiec cesarka będzie w 39tc chciałam bardzo rodzic naturalnie No ale niestety jutro jadę na badania do szpitala i oddać krew i dowiem się szczegółowy plan cesarskiego cięcia
Ja też mam w poniedziałek cc. Dzisiaj miałam wizytę. Młoda malutka - waży 2650 g. Główkę ma bardzo nisko ale wszystko jest OKLady Savage, [m]alina lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
nick nieaktualny
-
Clarissa, ja zamierzam się strzykać nawet noc przed zabiegiem, tylko ustalę z anestezjologiem o której godzinie najpóźniej, żeby mi nie wyskoczył ze znieczuleniem ogólnym.
A Toboe coś mówił na ten temat?
Heparyna hamuje procesy krzepnięcia wiec powinna wydłużać aptt. W ciazy krzepliwość rośnie, dla normalnych ludzi to niegroźne, bo maja dobra baze. U mnie pomimo stosowana heparyny się trochę skróciło, wiec nie chce myśleć co by było bez clexane.
Moja pyza nadgonila bardzo przez te 4 tyg. 1050! Była wcześniej 35%, potem 41%, a teraz skoczyła na 59%. Mąż stwierdził ze nieźle ja podkarmiam
Ale ja przytyłam 1 kg w 3 tyg, wiec idzie prawie tylko w dziecko
Szczęśliwa, No niby fajnie mieć godzinę zero, ale chyba wolałabym nie być krojona i szyta, ze zwiększonym ryzykiem ze dziecko będzie miało problemy z oddychaniem itd. to jest jednak zabieg. Poza tym, może się zacząć wcześniej, waliza leży przygotowanaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Jaka tu stypa nastała po tych problemach z fb...
Jakoś wolałam te forum jak było wcześniej teraz jakoś widzę że każda dostała jakiegoś stres związanego z bliskim porodem i czepiacie się o byle gówno.
Fb stało się wgl oddzielną grupą,Aniluap lubi tę wiadomość
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
k878 wrote:Clarissa, ja zamierzam się strzykać nawet noc przed zabiegiem, tylko ustalę z anestezjologiem o której godzinie najpóźniej, żeby mi nie wyskoczył ze znieczuleniem ogólnym.
A Toboe coś mówił na ten temat?
Heparyna hamuje procesy krzepnięcia wiec powinna wydłużać aptt. W ciazy krzepliwość rośnie, dla normalnych ludzi to niegroźne, bo maja dobra baze. U mnie pomimo stosowana heparyny się trochę skróciło, wiec nie chce myśleć co by było bez clexane.
Moja pyza nadgonila bardzo przez te 4 tyg. 1050! Była wcześniej 35%, potem 41%, a teraz skoczyła na 59%. Mąż stwierdził ze nieźle ja podkarmiam
Ale ja przytyłam 1 kg w 3 tyg, wiec idzie prawie tylko w dziecko
Szczęśliwa, No niby fajnie mieć godzinę zero, ale chyba wolałabym nie być krojona i szyta, ze zwiększonym ryzykiem ze dziecko będzie miało problemy z oddychaniem itd. to jest jednak zabieg. Poza tym, może się zacząć wcześniej, waliza leży przygotowana
W sumie to zapomniałam powiedzieć anestezjologowi o tej heparynie Mam nadzieję, że nie będzie problemu... Ja zastrzyk robię ok. 10 rano. Dlatego jak robiłam badania to było jeszcze przed zastrzykiem. Pytałam później gin. Kazała brać normalnie do niedzieli włącznie.
Co do wagi małej to myślałam że będzie więcej, zresztą mojej wagi też (od dwóch tygodni mam zepsutą wagę). Z uwagi na cukrzycę, która jednak teraz pod koniec zaczęła odpuszczać i pozwalałam sobie już na duuużo więcej. A tu zonk - prawie 2 kg mniej...https://www.maluchy.pl/li-73185.png