X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkbluberry-powodzenia

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które maja w planach porod naturalny. Co z lewatywa? Czy moze czopki eva qu wystarcza?

Czytałam ulotke lewatywy ENEMA i tam zalecaja nie karmic 24 godz. po zastosowaniu, a przecież siara jest najcenniejsza.....

Cos moglybyscie polecic?

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to masz wybor? W szpitalu chyba daja co maja w sensie lewatywy

• emikey Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie ma i położna powiedziała, że nie robią problemów jak zrobisz 2 podczas porodu

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    U mnie w szpitalu nie ma i położna powiedziała, że nie robią problemów jak zrobisz 2 podczas porodu
    Problemów nie robią
    Ale Dziewczynom pewnie chodzi o komfort podczas porodu.
    Dla mnie przyznam szczerze, gdyby mi się takie coś przytrafiło, czulabym się niekomfortowo delikatnie mówiąc
    Nawet jakby ktos zapewnił mnie ze to żaden problem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 19:53

iv09i09katk65tr1.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie lewatywa w domu lub na specjalne życzenie.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Obecnie lewatywa w domu lub na specjalne życzenie.[/QUOTE]
    aaaaa :)
    to u nas lewatywa obowiązkowa przed porodem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy bedzie 9 okienko ? :D syn mnie maltretuje ze jeszcze nie przeskoczyło :P

k878 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dziewczyny które maja w planach porod naturalny. Co z lewatywa? Czy moze czopki eva qu wystarcza?

Czytałam ulotke lewatywy ENEMA i tam zalecaja nie karmic 24 godz. po zastosowaniu, a przecież siara jest najcenniejsza.....

Cos moglybyscie polecic?[/QUOTE]

ja w pierwszej ciąży nie robiłam, teraz też nie zrobię, organizm sam się oczyszcza przed porodem ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niekoniecznie z tym samooczyszczaniem tak jest. W tym sensie, że nie u kazdej wystąpi. Ja przed cc miałam lewatywę, to zdecydowanie szybciej działa niż czopek

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kiedy bedzie 9 okienko ? :D syn mnie maltretuje ze jeszcze nie przeskoczyło :P
    Ja już straciłam nadzieję,ze mój nie przeskoczylo na 8, a już w 9jestem

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    a moje złotko co jakiś czas się przeciąga, że aż podskakuję

kurczę, Clarissa, zmartwiłaś mnie, nigdy się w te normy nie zagłebiałam, a teraz czytam co internet mówi i faktycznie od 26 a nawet 28 norma :(

Pocieszam się, że Quick mam dobry i APTT się jakoś trzyma a nie spada...

Byłam dziś u anestezjologa na konsultacji. Nic nie mówił że parametry są złe, więc może nie powinnyśmy się martwić tym APTT poniżej normy. Ja biorę heparynę jeszcze, ale w sumie to zapomniałam dopytać jak się ona ma do tego.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Hej dziewczyny! W poniedziałek mam cesarskie cięcie ze względu na ułożenie miednicowe Nikosia, co za uparciuch No nie chce zmienić pozycji :( obecnie 38 tc Wiec cesarka będzie w 39tc chciałam bardzo rodzic naturalnie No ale niestety :( jutro jadę na badania do szpitala i oddać krew i dowiem się szczegółowy plan cesarskiego cięcia :(

Ja też mam w poniedziałek cc. Dzisiaj miałam wizytę. Młoda malutka - waży 2650 g. Główkę ma bardzo nisko ale wszystko jest OK :)

Lady Savage, [m]alina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja już straciłam nadzieję,ze mój nie przeskoczylo na 8, a już w 9jestem
    Hehe masakra z tymi suwaczkami :D

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ej, ale ja teraz spojrzalam i faktycznie tylko u mnie wrocil :) widocznie zasluzylam ;)
    Nie tylko u Ciebie :P :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Nie tylko u Ciebie :P :D

no juz nie czuje sie wyjatkowa ;p

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu działa. I nawet udało się zmienić avatar.

iv09i09katk65tr1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa, ja zamierzam się strzykać nawet noc przed zabiegiem, tylko ustalę z anestezjologiem o której godzinie najpóźniej, żeby mi nie wyskoczył ze znieczuleniem ogólnym.
    A Toboe coś mówił na ten temat?

Heparyna hamuje procesy krzepnięcia wiec powinna wydłużać aptt. W ciazy krzepliwość rośnie, dla normalnych ludzi to niegroźne, bo maja dobra baze. U mnie pomimo stosowana heparyny się trochę skróciło, wiec nie chce myśleć co by było bez clexane.

Moja pyza nadgonila bardzo przez te 4 tyg. 1050! Była wcześniej 35%, potem 41%, a teraz skoczyła na 59%. Mąż stwierdził ze nieźle ja podkarmiam :)
    Ale ja przytyłam 1 kg w 3 tyg, wiec idzie prawie tylko w dziecko :)

Szczęśliwa, No niby fajnie mieć godzinę zero, ale chyba wolałabym nie być krojona i szyta, ze zwiększonym ryzykiem ze dziecko będzie miało problemy z oddychaniem itd. to jest jednak zabieg. Poza tym, może się zacząć wcześniej, waliza leży przygotowana :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • omii Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu stypa nastała po tych problemach z fb... :D
    Jakoś wolałam te forum jak było wcześniej teraz jakoś widzę że każda dostała jakiegoś stres związanego z bliskim porodem i czepiacie się o byle gówno.
    Fb stało się wgl oddzielną grupą,

Aniluap lubi tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Clarissa, ja zamierzam się strzykać nawet noc przed zabiegiem, tylko ustalę z anestezjologiem o której godzinie najpóźniej, żeby mi nie wyskoczył ze znieczuleniem ogólnym.
    A Toboe coś mówił na ten temat?

Heparyna hamuje procesy krzepnięcia wiec powinna wydłużać aptt. W ciazy krzepliwość rośnie, dla normalnych ludzi to niegroźne, bo maja dobra baze. U mnie pomimo stosowana heparyny się trochę skróciło, wiec nie chce myśleć co by było bez clexane.

Moja pyza nadgonila bardzo przez te 4 tyg. 1050! Była wcześniej 35%, potem 41%, a teraz skoczyła na 59%. Mąż stwierdził ze nieźle ja podkarmiam :)
    Ale ja przytyłam 1 kg w 3 tyg, wiec idzie prawie tylko w dziecko :)

Szczęśliwa, No niby fajnie mieć godzinę zero, ale chyba wolałabym nie być krojona i szyta, ze zwiększonym ryzykiem ze dziecko będzie miało problemy z oddychaniem itd. to jest jednak zabieg. Poza tym, może się zacząć wcześniej, waliza leży przygotowana :)

W sumie to zapomniałam powiedzieć anestezjologowi o tej heparynie :/ Mam nadzieję, że nie będzie problemu... Ja zastrzyk robię ok. 10 rano. Dlatego jak robiłam badania to było jeszcze przed zastrzykiem. Pytałam później gin. Kazała brać normalnie do niedzieli włącznie.

Co do wagi małej to myślałam że będzie więcej, zresztą mojej wagi też (od dwóch tygodni mam zepsutą wagę). Z uwagi na cukrzycę, która jednak teraz pod koniec zaczęła odpuszczać i pozwalałam sobie już na duuużo więcej. A tu zonk - prawie 2 kg mniej...

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ