X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Byłam na poczcie i w sklepie i pomyślałam, że jeszcze spacer bym zaliczyła ale siku już do domu wygania a za zimno żeby zrobić w toitoiu :/
    Z tym sikaniem to doskonale wiem o czym mówisz ;)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka ja mam ten
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d862e009c69a.jpg

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On ma jakąś pompke ?
    Czy wylewa się go po prostu?
    Buteleczka mała Ale jak piszesz że Działa to warto.choc jak juz mam kilka rozstępów to za późno

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa rozne pojemnosci ja myslalam ze mi ta starczy na 2 mce ale objetosc mojego brzuszka piersi i posladkow okazala sie duzaaa :) wieksze lepiej sie oplaca kupic bo sa promocje. w superdrug jest najtaniej.
    a on ma taki dozownik.
    ja stosowalam wczesniej cocoa butter i balsam oillan balsam i cos jeszcze ale nie pamietam to po kazdym swedziala mnie skora bo rozst wychodzily a ten jest super. ja go stosuje 2 razy dziennie i bede przez dwa mce a pozniej przestane i zaczne gdzies po ok 3 mcach zeby pozbyc sie tych rozst calkowicie zobaczymy jak wyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje swieta
    Ale wkirzaja mnie ze juz tak szybko dekoracje w sklepach sa.
    Za wczesnie

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja kupię ten olejek
    Smaruje się a rozstępy wylazly
    Kilka no ale jednak
    A on jest tłusty jak oliwka po nasmarowaniu ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja czuje swieta
    Ale wkirzaja mnie ze juz tak szybko dekoracje w sklepach sa.
    Za wczesnie
    A ja lubię i czuje Święta :)
    Nawet uwielbiam :D
    A dekoracje to nie wiem czy sa bo leżę w łóżku ;) ale biorąc pod uwagę inne lata pewnie już są. Tutaj się czepie. Powinno być jak najbardziej dużo pięknych ozdób ale niech będą od powiedzmy 30 czy nawet tego 20ktoregoś list.
    W tamtym roku byky już zdaje się 4 list

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to olejek ale super sie wchlania nie tak jak oliwka ... to byla masakra.
    ja patrze spiochy na necie bo kupilabym jeszcze malemu jakies takie fajne. malego czkawka meczy

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam bio oil z myślą co prawda o smarowaniu nin ewentualnej blizny i rozstepow. Użyłam na brzuch i mi nie pasuje. Na skorze zostawia jakby film ale i tak wydaje sie taka jakas sucha. Kupiłam kolejnego palmersa to już moja 4 butelka :P po nim czuje ze brzuch jest nawilżony i to cały dzień bo pod prysznicem go zmywam

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie jestem. Powiem Wam że z tymi pomiarami to strasznie dziwna sprawa. tydzień temu mały 2460 g i w 10 centylu a dziś 2900 i w 24 centylu. az mi się wierzyć nie chce,ale pomiar na tym samym sprzecie usg i przez tego samego nienajgorszego przecież lekarza.. ginekolog powiedział że często dzieci tak własnie rosną skokowo. Oby ...bo moim marzeniem jest chociaż te 3 kg przy porodzie, ale oczywiście najważniejsze żeby miał te 2,5 kg że nie było hipotrofii żadnej. jestem teraz 37+5 szyjkamiekka ( ale to już od długiego czasu -podobno norma przy drugiej ciąży) i rozwarcie na palec, ale gin powiedział że jeszcze z tydzień powinnam pochodzić, ale nie można wykluczyć też choć mało prawdopodobne że dotrwam do terminu 02.12.

do szpitala mnie nie chce wziąć bo mówi że okaz zdrowia się zrobiłam (ciśnienia się unormowały i mały już podrósł) :) więc Madzia i Laura żebyśmy się spotkały to chyba muszę po prostu urodzić ok 27.11 :) mówił że w wojewódzkim sajgon z pacjentkami ale jak się uprę na ip i powiem że się nigdzie nie ruszam to w końcu mnie przyjmą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 19:04

aga1402, magdzia26 lubią tę wiadomość

córcia-21.12.2014r.
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre wiesci grudniowa mama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 16:46

11.12.2017 syn Adaś
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam swieta a w tym roku spedzimy je mam nadzieje juz z naszym maluchem i byc moze jesli sie bede dobrze czula przyleca rodzice. Pierwsze swieta spedzone w DE... w PL zawsze bylo magicznie... Duzo osob, od kilku lat juz moj Mąż z nami i jego mama, dziadkowie... Po kolacji winko i rozdawanie prezentow a potem o 22 pasterka... ahhh bedzie mi tego brakowac.

• grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli,a jak tam u Ciebie?

MalaHD lubi tę wiadomość

córcia-21.12.2014r.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też kupiłam bio oil z myślą co prawda o smarowaniu nin ewentualnej blizny i rozstepow. Użyłam na brzuch i mi nie pasuje. Na skorze zostawia jakby film ale i tak wydaje sie taka jakas sucha. Kupiłam kolejnego palmersa to już moja 4 butelka :P po nim czuje ze brzuch jest nawilżony i to cały dzień bo pod prysznicem go zmywam
    A którego masz ?

Ja oglądne i to i to.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to są różne? :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A to są różne? :P
    No z palmersa to chyba sporo ich jest.
    Możesz linka wstawić jak gdzieś znajdziesz popatrzę sobie
    Zobacz jaki wybór

http://palmers.com.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 18:50

iv09i09katk65tr1.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniowa mama. Jutro mam wizytę, zobaczę czy lekarz wysle mnie do szpitala. Jeżeli wszystkie przeplywy itp beda ok, to bede upierać sie na codzienne ktg i pozostanie w domu. W szpitalu nic więcej robic nie będą.
    Tak czy inaczej to porodu 16 dni zostało :)

grudniowa_mama88, magdzia26 lubią tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    No z palmersa to chyba sporo ich jest.
    Możesz linka wstawić jak gdzieś znajdziesz popatrzę sobie
    Zobacz jaki wybór

http://palmers.com.pl

A myślałam, że o bio-oilu mówisz, że jakiś inny ;)

Ja mam ten:
    http://palmers.com.pl/produkty/ciaza-i-dziecko/pielegnacyjny-balsam-przeciw-rostepom-250ml

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A myślałam, że o bio-oilu mówisz, że jakiś inny ;)

Ja mam ten:
    http://palmers.com.pl/produkty/ciaza-i-dziecko/pielegnacyjny-balsam-przeciw-rostepom-250ml
    Dzięki:)

iv09i09katk65tr1.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie, bez usg, sprawdził na usg tylko wody. W normie są ale co raz mniej ich. Zrobili mi też ktg, bo czuję ruchy małej ale bardziej jako przeciągania, mało jest kopniaków, albo szaleństw w brzuchu. Mam wrażenie,że większość czasu przesypia.
    I na ktg też przez pierwsze 20 min. ledwo trzy ruchy, dopiero jak dwa razy zmieniłam bok, to się już ładnie uaktywniła. Skurczy właściwie nie mam, a nawet jeśli są to baardzo delikatne, nieodczuwalne przeze mnie.

Co do porodu to lekarz chciałby żebym dociągnęła do skończonego 39 tygodnia, czyli teoretycznie jeszcze dwa tygodnie przede mną. Szyjka krótka, miękka, ale pozamykana.
    Nie wyklucza,że przenoszę, ale wolałby żeby jednak poród był przezd 41 tygodniem.

No i od 30 listopada mam pozwolenie na seksy ;p mam nadzieję,że pomoże i urodzę jak się tylko grudzień zacznie ;)

‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ