X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, to masz fajnie z cukrzycą, u mnie bez zmian, ale ostatnio jestem ciągle głodna i jadłabym co godzinę

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Jaka tu stypa nastała po tych problemach z fb... :D
    Jakoś wolałam te forum jak było wcześniej teraz jakoś widzę że każda dostała jakiegoś stres związanego z bliskim porodem i czepiacie się o byle gówno.
    Fb stało się wgl oddzielną grupą,
    Bo to tak już jest. Zaufanie łatwo stracić, a ciężko odzyskać niestety. Teraz, przynajmniej ja, myślę kilka razy zanim coś napisze.

editchen, aga1402 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey zmieniłaś avatar tak jak ja :D wgralam taki na próbę okazało się że dziala i jest tym sposobem nowy :P

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie dodaje awatara.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie wrocilam z badan pobrali krew tutaj jest dziwnie bo nie trzeba byc na czczo wiec rano troche pojadlam :)
    dziewczyny co tam u beti ? czy mnie cos ominelo ? nie wiecie jak sie czuje ?

ja juz bym chciala grudzien zeby byl i swieta w pl tak fajnie taka atmosfera itd a tu booom beznadzieja ... sa co prawda targi swiateczne moze pojedziemy znowu do birmingham jak w tamtym roku.
    pierwsze swieta z naszym maluszkiem ... najcudowniejszy rok

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, co u Was?

emikey wrote:
    U mnie w szpitalu nie ma i położna powiedziała, że nie robią problemów jak zrobisz 2 podczas porodu

Jeśli idzie o lewatywę, na SR położna mówiła nam, że podobno ma ona nie tylko za zadanie oczyścić jelita i jakby...wprowadzić komfort dla rodzącej, ale poprawia też tempo rozwierania się szyjki ... z jej obserwacji wynika, że postęp wtdy jest znacznie szybszy

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • omii Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja wlasnie wrocilam z badan pobrali krew tutaj jest dziwnie bo nie trzeba byc na czczo wiec rano troche pojadlam :)

ja juz bym chciala grudzien zeby byl i swieta w pl tak fajnie taka atmosfera itd a tu booom beznadzieja ... sa co prawda targi swiateczne moze pojedziemy znowu do birmingham jak w tamtym roku.
    Nie no nie tak szybko :D ja muszę jeszcze poprac i poprasowac ostatnia partie ciuszków i musimy ogarnąć wózek kupić i przywieźć :D
    Też lubię tą atmosferę swiat z rodziną, choć teraz będzie inaczej z naszym małym szczęściem, chociaż niestety pewnie nie będziemy jechać do rodziny bo mamy 2 godziny drogi a to trochę dużo jak na takiego malucha..
    To święta spędzasz w Polsce? Czy w tym roku już tak nie bardzo?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Przez te świąteczne reklamy, artykuły w sklepach itp, to mi się wydaje,że te święta będą za co najwyżej dwa tygodnie. Jakoś w tym roku ten cały świąteczny szał za szybko jest.
    Ale z drugiej strony już bym chciała,żeby szybciej zleciało, pierwsze święta z dzieciaczkiem, bardzo się na to cieszę. No ale cały czas w głowie mi dudni,że jeszcze poród przede mną ;p

Dzisiaj na 18 mam wizytę, zobaczymy czy coś tam się ruszyło czy dalej twardo i pozamykane. Szkoda,że bez usg, bo kusi podejrzeć ile urosła w ciągu dwóch tygodni, ale prawdopodobnie, jeśli dotrwam, to usg będę miała pod koniec przyszłego tygodnia.

Wczoraj przez cały dzień miałam tyle siły i werwy, normalnie góry mogłabym przenosić, a dzisiaj oklapłam. Przejdę się chwilę po domu i muszę usiąść i cały czas tak. Aż się cieszę,że ogarnęłam pranie i prasowanie ubranek wcześniej, bo teraz to bym już chyba nie dała rady, a to dopiero i aż 37+2.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie jak pisalam o rozstepach to powiem wam ze bio oil robi cuda skora juz mnie nie swedzi rozstepy nowe nie wychodza a te ktore sa to robia sie jasne moj maz mowi ze znikaja.. ( no w to nie wierze ale naprawde jest duzo lepiej )

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie swieta w uk i to sami bo ja nie mam zamiaru sie stresowac ze mi tutaj jakis szwagier przyjedzie ...nie nie nie ..nie ma mowy ... sami na spokojnie ... choinka zywa jedzonko jak co roku i jak juz to na whatsupie z rodzina. ale za rok to juz na 100proc w pl z naszym maluszkiem u babci i dziadka i z ciotkami i wujkami ...
    ale jestem szczesliwa ze nasz ukochany synek bedzie niedlugo na tym swiecie.

maly dzisiaj niezle imprezuje w brzuszku.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1402, ja brzuch czasami smaruje olejem ze slodkich migdalow. Buzie tez :) Zamierzam to stosowac na dziecku :)

Czasami jak mi dziecko w brzuchu szaleje, to slysze az dzwiek wod plodowych i sie boje, ze mlode worek plodowy rozerwie ;p Masakra....

11.12.2017 syn Adaś
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Emikey zmieniłaś avatar tak jak ja :D wgralam taki na próbę okazało się że dziala i jest tym sposobem nowy :P
    Znudziło mi się czekać aż to naprawia. A starego już zapisanego nigdzie nie miałam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Też zaluje, że świat w pl nie spędzę :( i do tego nie wiem czy malyvraczy się urodzić przed czy po świętach. Albo najgorzej w swieta

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do swiat, to mnie od dawna zapewniali rodzice, ze przyjada. Miala byc mama z bratem meza i moi rodzice. No ale... jak to przystalo na moich rodzicow, mimo, ze sami dawno wyszli z taka inicjatywa, to juz zmienili plany wyszukujac powody dla ktorych nie przyjada. Przykro mi sie bardzie zrobilo. Powody byly na sile, wrecz mo zdaniem glupie, ale nie chce sie na ten.temat rozpisywac ;) Takze swieta w malym gronie 4 osoby plus maluszek.

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie tak bez avatarow ;p Po nich juz czlowiek kojarzyl, kto pisze bez czytania nicka. Jak nie ma możliwości odzyskania starego to kicha....

Ja swoj stary.chyba na laptopie mam jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 13:57

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie przepadam za świętami. Nie czuję jakiejś "magii" a całą rodzinę mam w tym samym mieście więc widujemy się często.

Byłam na poczcie i w sklepie i pomyślałam, że jeszcze spacer bym zaliczyła ale siku już do domu wygania a za zimno żeby zrobić w toitoiu :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te magię swiat czulam jak bylam dzieckiem. Byl snieg, święta u babci w gronie powyzej 10 osob, kolendowanie, czekoladki na duzej choince, tradycyjne potrawy, odswietne stroje...

Teraz ledwo wszystkich swietych mija i zalewa nas z kazdej strony "szopka" kiczu.

aga1402 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • Eli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja nie przepadam za świętami. Nie czuję jakiejś "magii" a całą rodzinę mam w tym samym mieście więc widujemy się często.

Byłam na poczcie i w sklepie i pomyślałam, że jeszcze spacer bym zaliczyła ale siku już do domu wygania a za zimno żeby zrobić w toitoiu :/
    Ja tez nie czulam, do czasu az urodzilam córkę, przy dziecku znowu pojawia sie ta magia swiat, bo chce sie dla niego stworzyc wyjatkowa atmosferę.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Znudziło mi się czekać aż to naprawia. A starego już zapisanego nigdzie nie miałam.
    Mi tez. Ale glupio bez awatarów

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    pamietacie jak pisalam o rozstepach to powiem wam ze bio oil robi cuda skora juz mnie nie swedzi rozstepy nowe nie wychodza a te ktore sa to robia sie jasne moj maz mowi ze znikaja.. ( no w to nie wierze ale naprawde jest duzo lepiej )
    A który masz?
    Mi z dnia na dzień wyskoczyło kilka

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ