Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny od paru dni nie moge w nocy spac. Krece sie i krece, przekladam z boku na bok. Mam jakies dziwne ciagniecie w nogach. Jakas choroba niespokojnych nog. Zaczyna sie odz pachwin, jakies takie dziwne uczucie które promieniuje na cale nogi. Masakra
macie tak ? Laczyc to z ciaza?
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wam sie zdarza przestac 'czuc' brzuch? Biore duzo progesteronu wiec nasilenie objawow nic nie znaczy ( bola mnie tylko piersi aktualnie). Ale od kilku dni przestalam czuc brzuch. Wczesniej caly czas czulam delikatne mrowienie, ciagniecie, czasem cos zaklulo, czasem dzgnelo. Bylo to chyba dzieki luteinie bardzo nardzo delikatne, ale caly czas czulam ten brzuch. Troche jak bolacy zab - wiedzialam ze tam jest. Od 3 dni - nic. czy komus sie zdarzaja takie przerwy? wg Om jestem w 8 tyg, wg ostatniego usg dzosiaj zaczelabym 9....
editchen, agii81 lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyMalysmoku-spokojnie. Może tak się zdarzyć. Też tak miałam. Kilka dni jakbym w ciąży w ogóle nie była. Ani piersi mnie nie bolały, ani brzuch.
My to dziwne jednak stworzenia. Jak boli się martwimy, jak przestaje boleć też się martwimy
Jest wszystko dobrze. Niedługo zaczną nam rosnąć brzuchy na dobre, potem będziemy przeżywać czujemy ruchy i nie czujemy ruchówpewenie też będę się martwić
editchen lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny od paru dni nie moge w nocy spac. Krece sie i krece, przekladam z boku na bok. Mam jakies dziwne ciagniecie w nogach. Jakas choroba niespokojnych nog. Zaczyna sie odz pachwin, jakies takie dziwne uczucie które promieniuje na cale nogi. Masakra
i jak jestem za dobrze wypoczęta
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My tez ostatnio szalejemy bo nam Pani dr. Pozwolila w koncu ^^
Bryy! Ja dzis wbijam sie w kiecke i szpile i jedziemy na urodziny ^^ szpile musze póki sie na nich 3mam ^^Wachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdnosnie tarczycy...ja wiem zd niby zalecane jest tylko tsh no ale zapytala dziewczyna to odpisalam. Nalezy ucirkac od dr ktory tylko na tsh patrzy takie moje zdanie jest
Odnosnie chleba to mam tak samo.jak zjem bialy mam cukier i 180:/ ale u nas w piekarni znalazlam ciemny taka kostka zytni jest i po 1hmam 110-120 widocznie nie dodja syfu typu karmel i inne takiew poprzedniej ciazy naszukalam sie chleba...kupilam ten dla diabetykow niby o niskim ig a byl oszukant bo cukier po nim 150 mialam
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymycha91 wrote:My tez ostatnio szalejemy bo nam Pani dr. Pozwolila w koncu ^^
Bryy! Ja dzis wbijam sie w kiecke i szpile i jedziemy na urodziny ^^ szpile musze póki sie na nich 3mam ^^
Ja tez dzisiaj na ur, moja mama ma w lokalu 60 tke i tez planuje szpileczki ale nie wiem co z tego wyjdzie :p a do kogo nanur idziesz? -
malysmok84 wrote:Dziewczyny, czy wam sie zdarza przestac 'czuc' brzuch? Biore duzo progesteronu wiec nasilenie objawow nic nie znaczy ( bola mnie tylko piersi aktualnie). Ale od kilku dni przestalam czuc brzuch. Wczesniej caly czas czulam delikatne mrowienie, ciagniecie, czasem cos zaklulo, czasem dzgnelo. Bylo to chyba dzieki luteinie bardzo nardzo delikatne, ale caly czas czulam ten brzuch. Troche jak bolacy zab - wiedzialam ze tam jest. Od 3 dni - nic. czy komus sie zdarzaja takie przerwy? wg Om jestem w 8 tyg, wg ostatniego usg dzosiaj zaczelabym 9....
u mnie to samo - wczoraj od rana jakbym w ciazy nie byla. za to popoludniu zalapalam potworna niestrawnosc i wzdecie. dzis od rana tez w ogole nie czuje brzucha.
-
Editchen - wezdecia tez mam i to mam wrazenie po szklance wody. Caly dzien chodze z bebnem jak 5 miesiac. Jestesmy na podobnym etapie, moze to tak bywa okolo 9 tygodnia? Ja postanowilam ze w pon sprobuje przelozyc usg na 26.06. Nie wyrobie psychicznie czekania 2 tygodni
editchen lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
i jeszcze dziewczyny mam takie glupie uczucie jak siadam na krzeslo, jakbym za przeproszeniem kołek w tyłku miała
może to macica uciska, mam tyłozgiecie. ahh byle do poniedzialku, do wizyty
Caly czas sobie mowie ze wtedy odetchne, to nie bedzie usg prenatalne, ale moja gin tutaj w Niemczech mowi ze to bedzie duze usg i wszystko posprawdzamy, cokolwiek ma na mysli. Czekam więc z mega mega niecierpliwoscia.
-
Hejka! Wczoraj zrobilam test pappa z krwi wynik nie wiem kiedy a poczta ma przyjsc termin usg prenatalnego .pytanko.czy branir luteiny i duphastonu moze wplynac na ten test?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualny
-
Mamabyc3 wrote:Taki sluz jest pierwszym moim objawem ciąży mam taki zaraz po zaplodnieniu w 2 ciąży i teraz:) taki "ala" lekko sparzone białko kurze. To jest książkowy sluz ciazowy:D będzie taki do końca ciąży
To kurze białko miałam w dni płodne, później po zagnieżdżeniu i przez kilka pierwszych tygodni, potem była śmietanka a wczoraj to myślałam że się posiusialam A tu znowu kurze jajo
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny od paru dni nie moge w nocy spac. Krece sie i krece, przekladam z boku na bok. Mam jakies dziwne ciagniecie w nogach. Jakas choroba niespokojnych nog. Zaczyna sie odz pachwin, jakies takie dziwne uczucie które promieniuje na cale nogi. Masakra
Chciałam nacisnąć cytuj. U mnie pojawiło się mrowienie od stóp i wyżej. Czasami dłonie mi dretwieja. Na szczęście nie codziennie. Na następnej wizycie zapytam lekarza o włączenie dodatkowych witamin, może jakiś potas z magnesem. -
nick nieaktualnymalysmok84 wrote:Editchen - wezdecia tez mam i to mam wrazenie po szklance wody. Caly dzien chodze z bebnem jak 5 miesiac. Jestesmy na podobnym etapie, moze to tak bywa okolo 9 tygodnia? Ja postanowilam ze w pon sprobuje przelozyc usg na 26.06. Nie wyrobie psychicznie czekania 2 tygodni
Kochana, myślę, że nie masz co się przejmować. Ja od mniej więcej 10 tygodnia w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży. Mdłości zniknęły z dnia na dzień, brzuszka nie czuję i ogólnie czuję się bardzo dobrze. Panikowałam jak nie wiem, ale 3 dni temu na usg zobaczyłam moją śliczną, zdrową dzidzię fikającą w brzuchu koziołkiTak po prostu chyba czasem jest u niektórych, głowa do góry. Ja się w tej sytuacji spięłam i poczekałam do umówionego usg
Edith lubi tę wiadomość
-
Tylkozgiecie macicy to nie choroba, nie utrudnia to ani w zachodzeniu w ciaze ani w noszeniu, ani w porodzie, bole ktore mamy tez nie sa wynikiem tego ze mamy taka macice. Tylkozgiecie macicy jest takim samym przypadkiem jak piasanie lewa reka, tak sie urodzilysmy, nie oznacza to ze jestesmy ulomniejsze.