X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od paru dni nie moge w nocy spac. Krece sie i krece, przekladam z boku na bok. Mam jakies dziwne ciagniecie w nogach. Jakas choroba niespokojnych nog. Zaczyna sie odz pachwin, jakies takie dziwne uczucie które promieniuje na cale nogi. Masakra :( macie tak ? Laczyc to z ciaza?

Wachciowa lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wam sie zdarza przestac 'czuc' brzuch? Biore duzo progesteronu wiec nasilenie objawow nic nie znaczy ( bola mnie tylko piersi aktualnie). Ale od kilku dni przestalam czuc brzuch. Wczesniej caly czas czulam delikatne mrowienie, ciagniecie, czasem cos zaklulo, czasem dzgnelo. Bylo to chyba dzieki luteinie bardzo nardzo delikatne, ale caly czas czulam ten brzuch. Troche jak bolacy zab - wiedzialam ze tam jest. Od 3 dni - nic. czy komus sie zdarzaja takie przerwy? wg Om jestem w 8 tyg, wg ostatniego usg dzosiaj zaczelabym 9....

editchen, agii81 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku-spokojnie. Może tak się zdarzyć. Też tak miałam. Kilka dni jakbym w ciąży w ogóle nie była. Ani piersi mnie nie bolały, ani brzuch.
    My to dziwne jednak stworzenia. Jak boli się martwimy, jak przestaje boleć też się martwimy :)
    Jest wszystko dobrze. Niedługo zaczną nam rosnąć brzuchy na dobre, potem będziemy przeżywać czujemy ruchy i nie czujemy ruchów ;) pewenie też będę się martwić :)

editchen lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny od paru dni nie moge w nocy spac. Krece sie i krece, przekladam z boku na bok. Mam jakies dziwne ciagniecie w nogach. Jakas choroba niespokojnych nog. Zaczyna sie odz pachwin, jakies takie dziwne uczucie które promieniuje na cale nogi. Masakra :( macie tak ? Laczyc to z ciaza?
    Mam tak jak mi seksu brakuje ;) i jak jestem za dobrze wypoczęta

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic - ja tak miałam w zeszłym tygodniu, nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji do spania, Ale ja to myślę że u mnie to ciąża ciążą, ale głównie odchodzi od kręgosłupa.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok ja jednego dnia czuje mega brzuch, potem 3 dni wcale itp. Roznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyy ide doczytac :) my wczoraj w koncu zaszalelismy bo naszla mnie ochoya chyba mdlosci i inne takie odpuszczaja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:27

Wachciowa, Edith lubią tę wiadomość

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez ostatnio szalejemy bo nam Pani dr. Pozwolila w koncu ^^

Bryy! Ja dzis wbijam sie w kiecke i szpile i jedziemy na urodziny ^^ szpile musze póki sie na nich 3mam ^^

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie tarczycy...ja wiem zd niby zalecane jest tylko tsh no ale zapytala dziewczyna to odpisalam. Nalezy ucirkac od dr ktory tylko na tsh patrzy takie moje zdanie jest :)

Odnosnie chleba to mam tak samo.jak zjem bialy mam cukier i 180:/ ale u nas w piekarni znalazlam ciemny taka kostka zytni jest i po 1hmam 110-120 widocznie nie dodja syfu typu karmel i inne takie :) w poprzedniej ciazy naszukalam sie chleba...kupilam ten dla diabetykow niby o niskim ig a byl oszukant bo cukier po nim 150 mialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    My tez ostatnio szalejemy bo nam Pani dr. Pozwolila w koncu ^^

Bryy! Ja dzis wbijam sie w kiecke i szpile i jedziemy na urodziny ^^ szpile musze póki sie na nich 3mam ^^
    Mysmy mieli prawie 6 tyg przerwy dla mnie nie do pomyslenia no ale ochoty nie bylo hehehe

Ja tez dzisiaj na ur, moja mama ma w lokalu 60 tke i tez planuje szpileczki ale nie wiem co z tego wyjdzie :p a do kogo nanur idziesz?

• editchen Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, czy wam sie zdarza przestac 'czuc' brzuch? Biore duzo progesteronu wiec nasilenie objawow nic nie znaczy ( bola mnie tylko piersi aktualnie). Ale od kilku dni przestalam czuc brzuch. Wczesniej caly czas czulam delikatne mrowienie, ciagniecie, czasem cos zaklulo, czasem dzgnelo. Bylo to chyba dzieki luteinie bardzo nardzo delikatne, ale caly czas czulam ten brzuch. Troche jak bolacy zab - wiedzialam ze tam jest. Od 3 dni - nic. czy komus sie zdarzaja takie przerwy? wg Om jestem w 8 tyg, wg ostatniego usg dzosiaj zaczelabym 9....

u mnie to samo - wczoraj od rana jakbym w ciazy nie byla. za to popoludniu zalapalam potworna niestrawnosc i wzdecie. dzis od rana tez w ogole nie czuje brzucha.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki na serce (jakim jest acard) powinno brać się wieczorem ze względu na porę wydzielania hormonu ACE. Ale jeśli my nie bierzemt ich na serce to chyba faktycznie nie ma to większego znaczenia ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen - wezdecia tez mam i to mam wrazenie po szklance wody. Caly dzien chodze z bebnem jak 5 miesiac. Jestesmy na podobnym etapie, moze to tak bywa okolo 9 tygodnia? Ja postanowilam ze w pon sprobuje przelozyc usg na 26.06. Nie wyrobie psychicznie czekania 2 tygodni

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze dziewczyny mam takie glupie uczucie jak siadam na krzeslo, jakbym za przeproszeniem kołek w tyłku miała :D może to macica uciska, mam tyłozgiecie. ahh byle do poniedzialku, do wizyty :) Caly czas sobie mowie ze wtedy odetchne, to nie bedzie usg prenatalne, ale moja gin tutaj w Niemczech mowi ze to bedzie duze usg i wszystko posprawdzamy, cokolwiek ma na mysli. Czekam więc z mega mega niecierpliwoscia.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Wczoraj zrobilam test pappa z krwi wynik nie wiem kiedy a poczta ma przyjsc termin usg prenatalnego .pytanko.czy branir luteiny i duphastonu moze wplynac na ten test?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze wplynac i z tego co wiem wplywa u osob ktore znam i mialy pappa i braly lutke wplywalo

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Taki sluz jest pierwszym moim objawem ciąży mam taki zaraz po zaplodnieniu w 2 ciąży i teraz:) taki "ala" lekko sparzone białko kurze. To jest książkowy sluz ciazowy:D będzie taki do końca ciąży

To kurze białko miałam w dni płodne, później po zagnieżdżeniu i przez kilka pierwszych tygodni, potem była śmietanka a wczoraj to myślałam że się posiusialam A tu znowu kurze jajo :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:

Chciałam nacisnąć cytuj. U mnie pojawiło się mrowienie od stóp i wyżej. Czasami dłonie mi dretwieja. Na szczęście nie codziennie. Na następnej wizycie zapytam lekarza o włączenie dodatkowych witamin, może jakiś potas z magnesem.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Editchen - wezdecia tez mam i to mam wrazenie po szklance wody. Caly dzien chodze z bebnem jak 5 miesiac. Jestesmy na podobnym etapie, moze to tak bywa okolo 9 tygodnia? Ja postanowilam ze w pon sprobuje przelozyc usg na 26.06. Nie wyrobie psychicznie czekania 2 tygodni

Kochana, myślę, że nie masz co się przejmować. Ja od mniej więcej 10 tygodnia w ogóle nie czuję się jakbym była w ciąży. Mdłości zniknęły z dnia na dzień, brzuszka nie czuję i ogólnie czuję się bardzo dobrze. Panikowałam jak nie wiem, ale 3 dni temu na usg zobaczyłam moją śliczną, zdrową dzidzię fikającą w brzuchu koziołki :) Tak po prostu chyba czasem jest u niektórych, głowa do góry. Ja się w tej sytuacji spięłam i poczekałam do umówionego usg :)

Edith lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylkozgiecie macicy to nie choroba, nie utrudnia to ani w zachodzeniu w ciaze ani w noszeniu, ani w porodzie, bole ktore mamy tez nie sa wynikiem tego ze mamy taka macice. Tylkozgiecie macicy jest takim samym przypadkiem jak piasanie lewa reka, tak sie urodzilysmy, nie oznacza to ze jestesmy ulomniejsze.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ