X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za info :)
    Chyba zdecyduję się na rano - tak już wielokrotnie robiliśmy, i nie zapomnimy przynajmniej (a jak już to nie na 12 godzin ;) )

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Sunshine - jeśli masz robic jakieś badania krzepliwości i oceniające działanie heparyny to rób rano. Badania powinno sie robić 4 do 6 h po wzięciu zastrzyku.

Tego zupełnie nie wiedziałam... Dziękuję za info :) Zrobiłabym na czczo, przed zastrzykiem (bo parę razy badałam betę po zastrzyku i długo krew leciała...)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie pachwiny i dół brzucha boli, nie mogę kroku zrobić :( wiem że to nic groźnego, bo więzadła puszczają i się rozciągają, ale kurde, jak cię nagle tak zaboli to łapię się ściany by nie upaść. Nie lubię tego. A przyjdzie mi sie z tym jeszcze kilka miesięcy męczyć.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Sunshine_111 gratuluję drugiego trymestru :-)
    hehe, dziękuję :):):)
    Abstrakcja ;)
    1/3 ciąży za mną... ;)

A85K, k878, editchen, Nola lubią tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady savage-dla takiego cudu warto się pomęczyć.
    Ja właśnie trochę popracowałam w ogrodzie i mówię do męża, że idę się położyć. A on do mnie- ledwo coś zrobiłaś i już się zmęczyłaś? Ja my odpowiadam-ok. W następna ciąże ty zachodzisz, to zabaczymy jak będziesz gadał. Czasami on sie zapomina. Niby jest już dobrze, ale czasami mi się wydaje, że on myśli, że ja zmyślam i to wykorzystuje, a on biedny żuczek musi tyle robić. A mi naprawdę dopada szybko zmęczenie. A jeszcze rano słuchał serducha. Ach ci faceci. Jakby faceci mieli okres, to szybko posłowie przeglosowaliby to jako dni wolne od pracy;)
    A i jeszcze mi doszły kłopoty z pamięcią. Też macie czasami zaćmienie umysłu?
    No ja dziś zapomniałam, że umówiłam sie z klientką. No i mało tego, nawet jej sobie nie zapisałam w kalendarzu

editchen, k878 lubią tę wiadomość

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie ;)

Nie było mnie trochę, ponieważ najmłodsza córcia miała komunię w niedzielę i ciągle siedzieliśmy w zasadzie na próbach w kościele itd.

Co do chleba ja jestem na diecie IG (nieprawidłowa glikemia na czczo), kupuję chleb o nazwie IG, jest to chleb dla cukrzyków, mąż ma cukrzycę i nie zauważył,żeby mu podnosił cukier tak jak żytni np.

Zaraz idę poczytać co naskrobałyście.

Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach :)

Ja sie pochwalę dzisiejsza wizytą. U malucha wszystko ok,ma 5 cm, z usg termin wychodzi tak jak z om czyli na 04.12. Lekarka od razu zrobiła usg prenatalne, wszystko jest ok, nie dała rady zrobić przezierności bo maluch ciągle nam uciekał :) , no nic muszę poczekać na prenatalne do 25.05.

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, fema86, salenne, Sunshine_111, A85K, Aztoria, malysmok84, magdzia26, Amus87, ara, Edith, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lady savage-dla takiego cudu warto się pomęczyć.
    Ja właśnie trochę popracowałam w ogrodzie i mówię do męża, że idę się położyć. A on do mnie- ledwo coś zrobiłaś i już się zmęczyłaś? Ja my odpowiadam-ok. W następna ciąże ty zachodzisz, to zabaczymy jak będziesz gadał. Czasami on sie zapomina. Niby jest już dobrze, ale czasami mi się wydaje, że on myśli, że ja zmyślam i to wykorzystuje, a on biedny żuczek musi tyle robić. A mi naprawdę dopada szybko zmęczenie. A jeszcze rano słuchał serducha. Ach ci faceci. Jakby faceci mieli okres, to szybko posłowie przeglosowaliby to jako dni wolne od pracy;)
    A i jeszcze mi doszły kłopoty z pamięcią. Też macie czasami zaćmienie umysłu?
    No ja dziś zapomniałam, że umówiłam sie z klientką. No i mało tego, nawet jej sobie nie zapisałam w kalendarzu

Szczęśliwa mama noooo i to jakie, nie jestem wstanie na niczym się skupić, myśleć, normalnie taki bezmózgowiec ze mnie w ciąży, w pierwszej też tak miałam. Rafał mówi że to pieluszkowe zapalenie opon mózgowych XD

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Witam się po przerwie ;)

Nie było mnie trochę, ponieważ najmłodsza córcia miała komunię w niedzielę i ciągle siedzieliśmy w zasadzie na próbach w kościele itd.

Co do chleba ja jestem na diecie IG (nieprawidłowa glikemia na czczo), kupuję chleb o nazwie IG, jest to chleb dla cukrzyków, mąż ma cukrzycę i nie zauważył,żeby mu podnosił cukier tak jak żytni np.

Zaraz idę poczytać co naskrobałyście.

Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach :)

Ja sie pochwalę dzisiejsza wizytą. U malucha wszystko ok,ma 5 cm, z usg termin wychodzi tak jak z om czyli na 04.12. Lekarka od razu zrobiła usg prenatalne, wszystko jest ok, nie dała rady zrobić przezierności bo maluch ciągle nam uciekał :) , no nic muszę poczekać na prenatalne do 25.05.

O to masz tak samo jak ja, ja też mam nie prawidłowy cukier na czczo, i właśnie chlebek dla diabetyków działa cuda, po innych cukier mam nawet do 230.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 - nie powinno się brać Acardu o jednej porze z Clexane, jeśli bierzesz obydwa leki to w odstępie 12h a nie razem.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady savage- (~_^) tego jeszcze nie słyszałam. Pieluszkowe zapalenie :D

Mój mąż od początku, kiedy wiemy o ciąży, czyli jakieś 7tyg przytył 3kg. Obżera się słodyczami, a jak próbuje mu przystopować, to żartuje sobie, że w końcu w ciąży jesteśmy. Mnie do słodkiego nie ciągnie. To on nadrabia :)

A85K, editchen lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój tez w tej ciąży zachowuje się jak ja, tzn ciągle zmęczony, ciągle głodny, i zasypia o 20. Ja jeszcze oczy na zapałkach i coś tam sprzątam i ciuchy szykuje małej na kolejny dzień, ale jest ciężko.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Acard powinno się brać na wieczór.
    Ja biorę clexane rano i acard wieczorem
    a dlaczego wieczorem?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj prosto po kapieli poszlismy z synkiem do sypialni na góre...i jak zwykle go ubieram a on dziwnie przyglada sie w okno tarasowe więc pytam go co tam widzisz skarbie a on "tam tam" pokazuje paluszkiem "tam tam stoi drzewo " :D w ramach ostatnich historyjek o duchach...pokój na dole zamknełam i nie wchodze tam wieczorem

Lady Savage, Marteczka93, editchen, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle ciężko za Wami nadążyć:) pisalyscie o brzuszkach.... Mój tak już widać że ostatnio koleżanka w pracy mi gratulowala mimo że nic jej nie mówiłam. A chudzinka nie jestem. Mimo to już ewidentnie wystaje brzuszek :)) chodzę w spodniach ciazowych albo leginsach. 5 czerwca mam usg genetyczne. Mam nadzieję że wszystko ok.

Wachciowa lubi tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił mi się śluz o konsystencji białka kurzego, kolor bezbarwno biały. Jak do tej pory była to biała standardowa wydzielina, od kilku dni było jej więcej. Czy to jest normalne w tym okresie? Mamuśki mialyscie podobnie? Tworzy mi się czop? To moja pierwsza Dzidzia i nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.

Nic mnie nie boli, czasami ciągnie. Standardowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 23:13

Mamabyc3, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa mi się co pare dni taki śluz pojawia ze powinni zdjecie zrobic do podręczników medycznych jako przykład sluzu płodnego :p przed ciąża takiego nie miałam :D mi sie wydaje ze wlasnie tworzy sie czop, mnóstwo innych rzeczy sie tam dzieje i stad takie rożne służy. Mysle ze dopóki nie maja koloru ani przykrego zapachu to nie mamy sie czym martwić :)

Strasznie wam zazdroszczę usg i wypraw do biedronki dziewczyny :) ja odliczam dni do wylotu do Polski, jeszcze tylko 13 :)
    Prenatalne bede miała jednak 1.06 wiec z lotniska śmigam zaraz do lekarza.

Miłego weekendu i zdrowia dla groszków <3

Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Pojawił mi się śluz o konsystencji białka kurzego, kolor bezbarwno biały. Jak do tej pory była to biała standardowa wydzielina, od kilku dni było jej więcej. Czy to jest normalne w tym okresie? Mamuśki mialyscie podobnie? Tworzy mi się czop? To moja pierwsza Dzidzia i nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.

Taki sluz jest pierwszym moim objawem ciąży mam taki zaraz po zaplodnieniu w 2 ciąży i teraz:) taki "ala" lekko sparzone białko kurze. To jest książkowy sluz ciazowy:D będzie taki do końca ciąży

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    a dlaczego wieczorem?

Też się zdziwiłam tymi porami ;) Przecież działanie acardu utrzymuje się dobre kilka dni od wzięcia ostatniej tabletki, więc jakie ma to znaczenie, czy ktoś bierze lek rano, czy wieczorem? W końcu acard ma przeciwdziałać agregacji płytek.

Docent do którego chodzę nie miał nic przeciwko łykaniu leku jednocześnie z wzięciem clexane. Jednak ja sobie to podzieliłam na dwie pory.

Dlatego uważam, że każda z nas bierze leki w dobry sposób i bym się nie przejmowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 07:11

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    k878 - nie powinno się brać Acardu o jednej porze z Clexane, jeśli bierzesz obydwa leki to w odstępie 12h a nie razem.

no właśnie czytałam, że niektórzy tak mówią, ale i tak największe ryzyko zakrzepów jest w nocy bo się wtedy człowiek nie rusza;
    nie biorę ich razem, tylko Acard po kolacji, a Clexane przed zaśnięciem (u mnie to jest różnica, bo jestem głodna już o 17:00, a potem raczej tylko wymiotuję);
    to są leki o zupełnie różnym działaniu, więc to nie jest tak, że zaszkodzi, bo działanie się spotęguje;
    hematolog nie powiedział o której mam się strzykać, w ogóle to dał mi jakby co skierowanie odnawialne do zabiegowego, a tam przecież pracują tylko jakoś do 15:00;
    pytałam o to gin, ale powiedziała, żeby zostawić na wieczór oba;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Tak to normalne

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ