Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Sunshine - jeśli masz robic jakieś badania krzepliwości i oceniające działanie heparyny to rób rano. Badania powinno sie robić 4 do 6 h po wzięciu zastrzyku.
Tego zupełnie nie wiedziałam... Dziękuję za infoZrobiłabym na czczo, przed zastrzykiem (bo parę razy badałam betę po zastrzyku i długo krew leciała...)
-
Jak mnie pachwiny i dół brzucha boli, nie mogę kroku zrobić
wiem że to nic groźnego, bo więzadła puszczają i się rozciągają, ale kurde, jak cię nagle tak zaboli to łapię się ściany by nie upaść. Nie lubię tego. A przyjdzie mi sie z tym jeszcze kilka miesięcy męczyć.
-
nick nieaktualnyLady savage-dla takiego cudu warto się pomęczyć.
Ja właśnie trochę popracowałam w ogrodzie i mówię do męża, że idę się położyć. A on do mnie- ledwo coś zrobiłaś i już się zmęczyłaś? Ja my odpowiadam-ok. W następna ciąże ty zachodzisz, to zabaczymy jak będziesz gadał. Czasami on sie zapomina. Niby jest już dobrze, ale czasami mi się wydaje, że on myśli, że ja zmyślam i to wykorzystuje, a on biedny żuczek musi tyle robić. A mi naprawdę dopada szybko zmęczenie. A jeszcze rano słuchał serducha. Ach ci faceci. Jakby faceci mieli okres, to szybko posłowie przeglosowaliby to jako dni wolne od pracy;)
A i jeszcze mi doszły kłopoty z pamięcią. Też macie czasami zaćmienie umysłu?
No ja dziś zapomniałam, że umówiłam sie z klientką. No i mało tego, nawet jej sobie nie zapisałam w kalendarzueditchen, k878 lubią tę wiadomość
-
Witam się po przerwie
Nie było mnie trochę, ponieważ najmłodsza córcia miała komunię w niedzielę i ciągle siedzieliśmy w zasadzie na próbach w kościele itd.
Co do chleba ja jestem na diecie IG (nieprawidłowa glikemia na czczo), kupuję chleb o nazwie IG, jest to chleb dla cukrzyków, mąż ma cukrzycę i nie zauważył,żeby mu podnosił cukier tak jak żytni np.
Zaraz idę poczytać co naskrobałyście.
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach
Ja sie pochwalę dzisiejsza wizytą. U malucha wszystko ok,ma 5 cm, z usg termin wychodzi tak jak z om czyli na 04.12. Lekarka od razu zrobiła usg prenatalne, wszystko jest ok, nie dała rady zrobić przezierności bo maluch ciągle nam uciekał, no nic muszę poczekać na prenatalne do 25.05.
Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, fema86, salenne, Sunshine_111, A85K, Aztoria, malysmok84, magdzia26, Amus87, ara, Edith, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Lady savage-dla takiego cudu warto się pomęczyć.
Ja właśnie trochę popracowałam w ogrodzie i mówię do męża, że idę się położyć. A on do mnie- ledwo coś zrobiłaś i już się zmęczyłaś? Ja my odpowiadam-ok. W następna ciąże ty zachodzisz, to zabaczymy jak będziesz gadał. Czasami on sie zapomina. Niby jest już dobrze, ale czasami mi się wydaje, że on myśli, że ja zmyślam i to wykorzystuje, a on biedny żuczek musi tyle robić. A mi naprawdę dopada szybko zmęczenie. A jeszcze rano słuchał serducha. Ach ci faceci. Jakby faceci mieli okres, to szybko posłowie przeglosowaliby to jako dni wolne od pracy;)
A i jeszcze mi doszły kłopoty z pamięcią. Też macie czasami zaćmienie umysłu?
No ja dziś zapomniałam, że umówiłam sie z klientką. No i mało tego, nawet jej sobie nie zapisałam w kalendarzu
Szczęśliwa mama noooo i to jakie, nie jestem wstanie na niczym się skupić, myśleć, normalnie taki bezmózgowiec ze mnie w ciąży, w pierwszej też tak miałam. Rafał mówi że to pieluszkowe zapalenie opon mózgowychSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
agii81 wrote:Witam się po przerwie
Nie było mnie trochę, ponieważ najmłodsza córcia miała komunię w niedzielę i ciągle siedzieliśmy w zasadzie na próbach w kościele itd.
Co do chleba ja jestem na diecie IG (nieprawidłowa glikemia na czczo), kupuję chleb o nazwie IG, jest to chleb dla cukrzyków, mąż ma cukrzycę i nie zauważył,żeby mu podnosił cukier tak jak żytni np.
Zaraz idę poczytać co naskrobałyście.
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach
Ja sie pochwalę dzisiejsza wizytą. U malucha wszystko ok,ma 5 cm, z usg termin wychodzi tak jak z om czyli na 04.12. Lekarka od razu zrobiła usg prenatalne, wszystko jest ok, nie dała rady zrobić przezierności bo maluch ciągle nam uciekał, no nic muszę poczekać na prenatalne do 25.05.
O to masz tak samo jak ja, ja też mam nie prawidłowy cukier na czczo, i właśnie chlebek dla diabetyków działa cuda, po innych cukier mam nawet do 230. -
k878 - nie powinno się brać Acardu o jednej porze z Clexane, jeśli bierzesz obydwa leki to w odstępie 12h a nie razem.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyLady savage- (~_^) tego jeszcze nie słyszałam. Pieluszkowe zapalenie
Mój mąż od początku, kiedy wiemy o ciąży, czyli jakieś 7tyg przytył 3kg. Obżera się słodyczami, a jak próbuje mu przystopować, to żartuje sobie, że w końcu w ciąży jesteśmy. Mnie do słodkiego nie ciągnie. To on nadrabiaA85K, editchen lubią tę wiadomość
-
Ale mój tez w tej ciąży zachowuje się jak ja, tzn ciągle zmęczony, ciągle głodny, i zasypia o 20. Ja jeszcze oczy na zapałkach i coś tam sprzątam i ciuchy szykuje małej na kolejny dzień, ale jest ciężko.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
dzisiaj prosto po kapieli poszlismy z synkiem do sypialni na góre...i jak zwykle go ubieram a on dziwnie przyglada sie w okno tarasowe więc pytam go co tam widzisz skarbie a on "tam tam" pokazuje paluszkiem "tam tam stoi drzewo "
w ramach ostatnich historyjek o duchach...pokój na dole zamknełam i nie wchodze tam wieczorem
Lady Savage, Marteczka93, editchen, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
I jak zwykle ciężko za Wami nadążyć
pisalyscie o brzuszkach.... Mój tak już widać że ostatnio koleżanka w pracy mi gratulowala mimo że nic jej nie mówiłam. A chudzinka nie jestem. Mimo to już ewidentnie wystaje brzuszek
) chodzę w spodniach ciazowych albo leginsach. 5 czerwca mam usg genetyczne. Mam nadzieję że wszystko ok.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Pojawił mi się śluz o konsystencji białka kurzego, kolor bezbarwno biały. Jak do tej pory była to biała standardowa wydzielina, od kilku dni było jej więcej. Czy to jest normalne w tym okresie? Mamuśki mialyscie podobnie? Tworzy mi się czop? To moja pierwsza Dzidzia i nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.
Nic mnie nie boli, czasami ciągnie. StandardowoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 23:13
Mamabyc3, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Wachciowa mi się co pare dni taki śluz pojawia ze powinni zdjecie zrobic do podręczników medycznych jako przykład sluzu płodnego :p przed ciąża takiego nie miałam
mi sie wydaje ze wlasnie tworzy sie czop, mnóstwo innych rzeczy sie tam dzieje i stad takie rożne służy. Mysle ze dopóki nie maja koloru ani przykrego zapachu to nie mamy sie czym martwić
Strasznie wam zazdroszczę usg i wypraw do biedronki dziewczynyja odliczam dni do wylotu do Polski, jeszcze tylko 13
Prenatalne bede miała jednak 1.06 wiec z lotniska śmigam zaraz do lekarza.
Miłego weekendu i zdrowia dla groszkówWachciowa, A85K lubią tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
Wachciowa wrote:Pojawił mi się śluz o konsystencji białka kurzego, kolor bezbarwno biały. Jak do tej pory była to biała standardowa wydzielina, od kilku dni było jej więcej. Czy to jest normalne w tym okresie? Mamuśki mialyscie podobnie? Tworzy mi się czop? To moja pierwsza Dzidzia i nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.
Nic mnie nie boli, czasami ciągnie. StandardowoWachciowa lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:a dlaczego wieczorem?
Też się zdziwiłam tymi poramiPrzecież działanie acardu utrzymuje się dobre kilka dni od wzięcia ostatniej tabletki, więc jakie ma to znaczenie, czy ktoś bierze lek rano, czy wieczorem? W końcu acard ma przeciwdziałać agregacji płytek.
Docent do którego chodzę nie miał nic przeciwko łykaniu leku jednocześnie z wzięciem clexane. Jednak ja sobie to podzieliłam na dwie pory.
Dlatego uważam, że każda z nas bierze leki w dobry sposób i bym się nie przejmowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 07:11
11.12.2017 syn Adaś -
Jacqueline wrote:k878 - nie powinno się brać Acardu o jednej porze z Clexane, jeśli bierzesz obydwa leki to w odstępie 12h a nie razem.
no właśnie czytałam, że niektórzy tak mówią, ale i tak największe ryzyko zakrzepów jest w nocy bo się wtedy człowiek nie rusza;
nie biorę ich razem, tylko Acard po kolacji, a Clexane przed zaśnięciem (u mnie to jest różnica, bo jestem głodna już o 17:00, a potem raczej tylko wymiotuję);
to są leki o zupełnie różnym działaniu, więc to nie jest tak, że zaszkodzi, bo działanie się spotęguje;
hematolog nie powiedział o której mam się strzykać, w ogóle to dał mi jakby co skierowanie odnawialne do zabiegowego, a tam przecież pracują tylko jakoś do 15:00;
pytałam o to gin, ale powiedziała, żeby zostawić na wieczór oba;Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Wachciowa wrote:Pojawił mi się śluz o konsystencji białka kurzego, kolor bezbarwno biały. Jak do tej pory była to biała standardowa wydzielina, od kilku dni było jej więcej. Czy to jest normalne w tym okresie? Mamuśki mialyscie podobnie? Tworzy mi się czop? To moja pierwsza Dzidzia i nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.
Nic mnie nie boli, czasami ciągnie. StandardowoWachciowa lubi tę wiadomość