Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
editchen wrote:no to ja się już coraz bardziej boję, że u mnie coś nie tak
Nie nakręcaj się tak negatywnie
Żadna z nas nie jest lekarzem ( chyba), poza tym każda ma inny organizm. Ja za nic nie umiem ocenić przez dotyk jaka jest moja macica, ale nie zamierzam się tym przejmować, ani tworzyć czarnych scenariuszy. Rozumiem strach, panikę, obawy, bo sam je mam sto razy dziennie, ale mimo wszystko dla swojego własnego dobra bądźmy czasem pozytywnej myślieditchen, A85K lubią tę wiadomość
-
editchen wrote:no to ja się już coraz bardziej boję, że u mnie coś nie tak
Kochana ja u siebie to wyczuwam jedynie kości biodrowekażda z nas ma inny organizm.
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA85K - super maluszek.
Myślę, że lada chwilą i każda z nas będzie znała płeć. Kwestia kilku a nawet mniej tygodni.
Ja się tak miotałam z ta lekarka z poradni, że jednak postanowiłam pójść. Może jak usłyszy,ze chodzę prywatnie do jej kolegi ze szpitala, to będzie milsza. A jak będzie wredna, to zawsze mogę wyjść.
Editchen-nie nakręcaj się nie potrzebnie dziewczyno. Ja mam różnie, raz mam mieksza raz twardsza micice. Więc spokojnie. Zwiększony poziom kortyzolu wcale nie robi dobrze dla Twojego malucha.
Co do powiedzenie rodzinie, to u mnie wiedzą wszyscy z mojej strony, bo to kibicowałam na całej diagnostyce.
Od strony męża dowiedzą się w dzień matki, bo jedziemy w odwiedziny. Jakos tak sobie ubzdurał, że chce powiedzieć to osobiście a nie przez telefon.
Mój brzuszek rośnie od dołu i się śmieje, że mojego "maciusia" podnosi przez co wyglądam jakbym już co najmniej 4miesiac kończyła. Nie da się u mnie nie zauważyć. No chyba, że ktoś pomyśli, że się roztylam. Jeansów już nie noszę. Teraz tylko legginsy, tuniki, sukienki i spódnice z gumka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 14:23
editchen, A85K lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:Dlatego dobre jest zamknięte forum na FB bo w każdej chwili można odnieść się do interesującego tematu
Wyslalam Ci zaproszenie ja tez poprosze o dostep na forum fbmagdzia26 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nesairah wrote:Dziewczyny która z Was jest na zwolnieniu? Mi lekarz nawet nie proponował, ja nie pytałam. Myślałam początkowo, że będę pracować do września/października, ale coraz częściej myślę, że jednak bardziej lipiec/sierpień. W pracy kończy się wtedy gorący okres. Ciekawa jestem, kiedy lekarz mi zaproponuje zwolnienie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 16:00
-
Edyta ja nie czuję żadnej powiększonej macicy a dziś byłam u lekarza i on od razu wyczuł więc po prostu my się nie znamy
Ja jestem na l4 od samego początku i mam zamiar tak zostać już do końca. Wskazań żadnych ale nie chcę mi się pracować jak mogę zgarniać tyle samo nie robiąc nicTym bardziej, że ja po porodzie już nie wrócę. Nie wyobrażam sobie pracować do 18 mając małe dziecko
Tizzi możesz mnie wykreślić z wizyty 25 i termin prenatalnych też się zmienił na 9.06
Byłam dziś u innego lekarza. Nie dość, że 70 zł taniej (250 a 180 robi różnicę) To lekarz jest superkonkretny, rzeczowy, wydaje się z powołania a do tego przystojny i przesympatyczny
Zrobił mi cytologię, usg piersi, badanie macane, usg dzidziusia. A mój w klinice robi usg w 3 minuty i jest gburem, nie pójdę do niego więcej
A85K, editchen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMala- może chodzisz do mojego;) mój też jest przystojny
Amus87-ja słucham bicia serducha mojego bobo rano i Wieczorem, patrzę na zdjęcie, zaraz zacznę 12t, a też nie mogę uwierzyc w ten cud. Czasami się śmieje, że urodzę i będę się pytać, czy to na pewno moje i wyszło ze mnie -
Ja tam ani sobie nie gmyram, ani nie macam, dziewczyny dajcie sobie na luz, na prawdę, waszemu dziecku potrzebny jest spokój i dobre jedzonko, nic na tą chwilę więcej zrobić nie możemy.
Jacqueline, A85K lubią tę wiadomość
-
po wizycie u gin;
co do bólu brzucha to kazała mi brać 3x dziennie magnez MagneB6; w aptece babeczka potwierdziła, że to lek i w ciąży bezpiecznie można brać;
a co do witamin, to póki co Mama DHA zostaje; powiedziała, że teoretycznie od II trym można dawać żelazo, ale ona nie jest zwolenniczką, lepiej w połowie II trymestru; no i do tego kwas foliowy biorę to mi kazała dokończyć opakowanie;
Duphaston też pomału kończymy; do 12 tyg powiedziała, potem już nie; też tak macie?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja juz lutke skonczylam brac w zeszlym tyg.
Co do zwolnienia to ja ide od czerwca bo wystawie oceny i spadam ^^ nie bede sie meczyc przez te 3 tygodnie do konca szkoly z goracem i buzujacymi hormonami i smrodem gimnazjalistami.editchen lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dziś odebrałam swoje wyniki. Tsh 3.380 gdzie normy dla pierwszego trymestru są 0.01 -2.32 wizyta dopiero 01.06 mogę tyle czekać? Czy powinnam gdzieś wcześniej się zgłosić?
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Jagna ja bym poszła wcześniej najlepiej do endokrynologa od razu
A przed wizytą najlepiej żebyś zbadala FT3, FT4, anty TG i anty TPO mi tak kazał zbadać jak mi za niskie TSH wyszloWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 17:03
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Ja tam ani sobie nie gmyram, ani nie macam, dziewczyny dajcie sobie na luz, na prawdę, waszemu dziecku potrzebny jest spokój i dobre jedzonko, nic na tą chwilę więcej zrobić nie możemy.
Zjdlam 2 nalesniki ale bez niczegi bo nutella i dzem odpada. I wszystki wyladowalo w kibelku...chyba za tluste to dla mnie...nie wiem
Szczesliwa_mamusia dziwne toale jak tu sie przekonac :p moze jak porzadnie ruchy poczujemy ??
z kuba mialam podobnir i chyba w 8 msc uwierzylam hehe
Ja musze uwazac bo krwi mam duzo wrecz morfo idelana hemoglobina 15 wiec z tymi suplementami musze uwazac -
Odebrałam wyniki z labo.
Bazofile zerowe, standard u mnie od kilku miesięcy. Podobno nic groźnego, bynajmniej przed ciążą.
Glukoza na czczo 94kuźwa, norma do 92. W przyszłym tygodniu chcę powtórzyć jeszcze z 2 razy. Pieczarki z mięsem z kurczaka w późnych godzinach mogły mieć wpływ na wyniki?
Później narzuciłam pomiędzy 21-22 2 pomarańcze, 2 kiwi i 1 jabłko.. No i wypiłam kubek 0,6l zsiadłego mleka z truskawkami i cukremNie mogłam się powstrzymać.
TSH 0,308- we wtorek mam endo- może zmniejszy mi dawkę leku.
Jestem bardzo zadowolona z prób wątrobowych. Jeszcze 2 lata temu ciężko chorowałam i schodziłam z poziomu prawie 200 a tutaj 8 i 13
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18fd97abe489.jpgA85K lubi tę wiadomość