Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Dziewczyny która z Was jest na zwolnieniu? Mi lekarz nawet nie proponował, ja nie pytałam. Myślałam początkowo, że będę pracować do września/października, ale coraz częściej myślę, że jednak bardziej lipiec/sierpień. W pracy kończy się wtedy gorący okres. Ciekawa jestem, kiedy lekarz mi zaproponuje zwolnienie...
ja dostałam opcję zwolnienia, ale dogadałam się z dyrem, że do 9 czerwca pracuję z domu, tylko w poniedziałki na 3-4 godz idę do biura przypilnować mój zespół (plus jeśli jakaś nagła potrzeba), potem mam 2 tyg urlopu ślubnego i potem już zwolnienie.
-
Ja poprosiłam gina w 8+3. Wcześniej od 4+4 miałam z przychodni rodzinnej. Akurat zbiegło się z leczeniem i antybiotykami. W mojej pracy teoretycznie 8h na papierku A faktycznie i 12h. Stojąca praca- jak się zmecze to w przerwie moglam zrobić leki. Umowę mam do końca czerwca. JesteM ciekawa czy dostanę tylko do dnia porodu czy na dłużej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 11:28
-
fema86 wrote:Najgorsze jest to, że moja mamcia nie żyje od bardzo dawna więc nie mam możliwości zapytać jak przechodziła ciążę.
wiesz co, ja czytałam, że to wcale tak nie jest, że się dziedziczy takie rzeczy; z resztą każda ciąża ma prawo inaczej przebiegać, tak jak pisały dziewczyny, które już mają dzieci;
dziedziczyć może cechy dziecko (np, że się urodziło duże albo małe, bliźniaki itp.)
moja mama mi naopowiadała, ale podobne jest tylko to, że mam dużo mdłości i trochę spędzam w toalecie, ale de facto mało wymiotów; a wszystko inne jest inaczejCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
a co do L4, to ja jestem od pierwszej wizyty u gin (4+3); ale u mnie się zapieprza a nie pracuje; nie dałabym rady i fizycznie; i psychiczne; u nas zazwyczaj tak jest, że dziewczyny znikają z ciążą; z dziećmi też żadnej nie ma, po prostu nie wracają po macierzyńskim; faceci, wiadomo - mają od tego żonyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
U mnie w pracy jeszcze nikt nie wie, powiem dopiero w połowie czerwca. Domknę wszystkie ważne sprawy i też pójdę na L4. Z tym, że ja mam pracę 8h przy komputerze, wiec do zwolnienia się aż tak nie pali... chociaż różne opinie słyszałam. Myślę, że w późniejszym etapie, jak brzuszek będzie większy może być już problem wysiedzieć te 8h.
-
cześć
ja na szybko bo w aucie jestem i wracamy z badań
maluch wg usg zdrowy, ryzyko wad genetycznych znikome. mąż męczył lekarza żeby powiedział jaka płeć a ten stwierdził że po budowie wygląda mu na dziewczynkę ale na 100% potwierdzi na drugich takich badaniach:) ja też mam przeczucie ze będzie dziewczynka także myślę że w 20 tygodniu tylko potwierdzimy:)A85K, Aztoria, Jacqueline, k878, [m]alina, malysmok84, Wachciowa, ara, editchen, Marteczka93, Tizzi, Szczesliwa_mamusia, fema86, Jooozefka, Sunshine_111, magdzia26 lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a macie juz male brzuszki? U mnie jest już nawet rano jak jestem na pustym zoladku:) a wieczorem to dopiero duzy jest.
Ja jeszcze nie, ale ja to jestem otyła, więc jeszcze troszkę zanim mi wyskoczy -
nick nieaktualnyJa nadal lekki chudne a brzuszek pod pepkiem twardy jak kamien masakra !!!
Na l4 nie jestem bo ja od marca tutaj pracuje i glupio mi chociaz gin wczoraj namwial. Mysle ze w sierpniu pojde na l4Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:27
-
Mnie juz troszke widac brzuszek, tzn ja wczesniej nie bylam plaska na brzuchu ale mam wrazenie ze rozciagajaca sie macica wypchala do gory moj tluszczyk i brzuch ma juz troszke ciazowy wyglad. Narazie to ukrywam pod luznymi bluzkami.
Najgorzej spodnie bo ogolnie to sa az za luzne przez to ze schudlam od wymiotow ale w brzuchu zaczyna byc ciasnoSynuś
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:33
Aztoria, Zołzimagic, Lady Savage, malysmok84, Wachciowa, Jacqueline, nesairah, editchen, ara, [m]alina, k878, Marteczka93, zapachmalin, Tizzi, Angie 31, Szczesliwa_mamusia, fema86, migiem, belle_maman88, Sunshine_111, salenne, magdzia26 lubią tę wiadomość
Laura
-
nick nieaktualny
-
a ja teoszke brzuszka juz mam, mimo ze to wczesnie. Pewnie dlatego ze jestem bardzo drobna i szczupla i wczesniej mialam wlasciwie plaski brzuch. yeraz plaski juz nie jest. jak ktos nie wie to pomysli ze utylam ale moj m twierdzi ze jak na mnie patrzy to jemu to wyglada ewidentnie na ciazowy. Ale on sie juz w ogole brzuszka nie moze doczekac
A85K, editchen lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia