Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć Dziewczyny
Phnappy, Mini - strasznie mi przykronawet nie wiem, co powiedzieć
po tych wczorajszych wiadomościach nie mogłam dziś spać. do tego przeszły mi objawy i mam wrażenie, że nie mogę wyczuć macicy - wiem,że jestem tłuściutka, ale - zwłaszcza po chodzeniu, etc - mogłam już wyczuć stwardnienie w brzuszku, że jest powiększona. a dziś od rana nic.... i jestem przekonana, że dołączę do tych wiadomościwiem, straszna ze mnie panikara
-
Dziś mam dzień jakis czarnych mysli. Bardzo się boję o Maluszka. Usg mam dopiero 2.06 ale nie wiem czy jakos nie przyspieszyc. Nie wiem, moze ten wczorajszy smutny dzien na naszym forum rozbudził na nowo te uciszone lęki?
Mój M w niedziele chce powiedziec swoim rodzicom (na razie wie tylko moja Mama i przyjaciolka u ktorej mam byc swiadkowa na slubie w lipcu) a ja sie boję, ze to jakos zapeszy.
za tydzien mielismy robic u nas mała parapetówkę, a ja najchętniej wszystko bym odwołała, zawinęła sie w kokon i nie widywała z nikim...editchen lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyNo ja po wczorajszych wiadomościach sięgnęłam po detektor, długo nie mogłam znaleźć serducha,ale w końcu znalazłam. odetchnęłam. Zbeształam się szybko w myślach, że taka głupia jestem. Mężowi nic nie mówiłam, bo by mnie opr...
Dziewczyny - będzie dobrze, musi być. Ja w to wierzę. Limit złych wiadomości mam nadzieję, że się wykończył.chicken lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Ja stosowalsm w pierwszej ciazy, zel na stluczenia, bo walnelam noga w sciane jak wracalam z toalety. Nowe mieszkanie, zamiast zapalic swiatlo to szlam w ciemno xD
Problem w tym, że to nie stłuczenie, a raczej regularne stany zapalne -
usg miałam 15.05 wiec 4 dni temu. Wszystko bylo dobrze. Besztam sie za te mysli. Nie zrobie usg szybciej niz 26.05 bo tez mam wrazenie ze 2 tyg to takie minimum.
Juz tak bym chciala lipiec i ten magiczny 14 tydzien...
Editchen ja tez sie dzisiaj obudzilam taka lekka i z dobrym samopoczuviem. od wczoraj mam wiecej energii. Niby wiem ze to nic nie znaczy bo przeciez jestem na lekach, ale to dodatkowo nakreca glupie myslenie...
Dobrze ze Was tu mam i moge sie wygadac, wiedzac ze tez czujecie podobnie i nie zwariowalam tak calkiem...editchen lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
78beti wrote:Niesamowite, opowieść jak z moich ulubionych filmów. A nie oglądał ostatnio jakiś dziwnych bajek. Znajomi mieli podobny problem i okazało sie ze problemem była bajka w ich przypadku scooby doo.
ostatecznie spalismy wszyscy razem w sypialni na górze mąż przeniósł synka...i cieszę się że poszliśmy tam spać bo na dole co chwile coś stukalo... dzisiaj będę dzwoniła do księdza żeby przyjechał poświęcić nam dom dodatkowo kupie nam medaliki Sw Benedykta które podobno chronią przed "złymi mocami"...
editchen, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość
-
fema86 wrote:Problem w tym, że to nie stłuczenie, a raczej regularne stany zapalne
fema86 lubi tę wiadomość
-
malysmok84 wrote:usg miałam 15.05 wiec 4 dni temu. Wszystko bylo dobrze. Besztam sie za te mysli. Nie zrobie usg szybciej niz 26.05 bo tez mam wrazenie ze 2 tyg to takie minimum.
Juz tak bym chciala lipiec i ten magiczny 14 tydzien...
Editchen ja tez sie dzisiaj obudzilam taka lekka i z dobrym samopoczuviem. od wczoraj mam wiecej energii. Niby wiem ze to nic nie znaczy bo przeciez jestem na lekach, ale to dodatkowo nakreca glupie myslenie...
Dobrze ze Was tu mam i moge sie wygadac, wiedzac ze tez czujecie podobnie i nie zwariowalam tak calkiem...
Mały Smoku - ja miałam usg 5 maja, następne dopiero za tydzień 25 maja... niby wiem, że na detektor za wcześnie, zwłaszcza przy mojej wadze, ale gdybym usłyszała serduszko, pewnie byłoby mi lepiej. a najlepiej, gdybym codziennie miała usg...więc też czekam jak na szpilkach, a po wczorajszych forumowych wieściach, to już w ogóle
Ja dziś zupełnie jakbym w ciąży nie była - nic nie boli, nie ciągnie, nie kłuje, nie mam zawrotów głowy, mam energię, nie wyczuwam w brzuchu macicy... i zamiast się cieszyć, że może dołączę do szczęściar, które ciążę przechodzą śpiewająco, to ja się martwię. bo jeszcze wczoraj czułam się kompletnie inaczej, a dziś nawet piersi nie bolą
-
Malysmoku, mam wizyte dzien po Tobie
Tizzi, dpopiszesz mi proszę serduszko i kolejną wizytę na 03.06.2017? ☺
Trzymam kciuki za wizytujace w dniu dzisiejszym
Ja dzisiaj biorę się szybko za zakupy, bo zapowiada sie upalny dzień .
Lady Savage, oj chciałbym, chociaż w ciąży mieć większy biustMój to się tylko pełniejszy zrobił, ale jak byl maly, tak jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 08:43
Tizzi lubi tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
Phnappy, Mini89 - strasznie mi przykro
u mnie dziś od rana obniżony puls, tzn. normalny 77, ale brzuch normalnie uciska; nie ma co wariować; dopóki w badaniach coś nie wyjdzie nie można zakładać najgorszego, tylko uznać, że wszystko jest OK!!!
Wszystko jest OK i nie panikujemy!!!editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
fema86 - może poszperaj w necie co pisza o tym leku? ja bym się przeszła do apteki może ktoś rozsądny się trafi i coś będzie umiał doradzić; kilka razy byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo panie z przeciwieństwie do podawania czego sobie klient życzy mogły się wykazać
Amus - z tymi witaminami to kiedyś czytałam, że wysoki poziom suplementacji witamin prowadzi do tzw dużej masy urodzeniowej, czyli dzieci duże rosną i ciężko je urodzić, w tych moich witaminach Mama DHA Premium + oprócz tego co wypisałaś jest magnez i kwasy tłuszczowe DHA/EPA; dziś zapytam gin do kiedy je brać i co potem;
mój pulpet mały kochany i tak jest większy o ok. 2 dni wg ostatniego USG; ale to mąż jak się urodził miał ponad 4 kg i nie był przenoszony, więc chyba nie ma dla mnie ucieczki
a co do chwalenia się, to u mnie wciąż wiedzą rodzice i przyjaciółka, i powiedzieliśmy teściowej, bo mąż ma bzika na punkcie równego traktowania
(a moim rodzicom powiedzieliśmy, bo byliśmy u nich na Wielkanoc i głupio było, że 2 razy w ciągu dnia idę się zdrzemnąć i na Wigilię Paschalną się nie wybieram i nie podać przyczyny); planujemy się szerzej ujawnić po prenatalnych 3.06fema86 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
fema86 wrote:Dziewczyny pomocy. Od kilku dni boli mnie kolano. Dziś rano już ciężko mi się chodzi a musiałam jeszcze teścia do centrum onkologii zawieść i nie mogłam sprzęgła wciskać. Normalnie zapodałabym sobie kuracje z 4 flexu ale teraz wiem, że nie mogę. Czy któraś z was stosowała jakieś maści w ciąży?
Kochana zapytaj gina o arcalen. To jest homeopatia, w skład wchodzi arnika nagietek i kora kasztanowca. Preparat jest na bazie lanoliny. Skład jest naturalny.fema86 lubi tę wiadomość