WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny :)

Phnappy, Mini - strasznie mi przykro :( nawet nie wiem, co powiedzieć :(

po tych wczorajszych wiadomościach nie mogłam dziś spać. do tego przeszły mi objawy i mam wrażenie, że nie mogę wyczuć macicy - wiem,że jestem tłuściutka, ale - zwłaszcza po chodzeniu, etc - mogłam już wyczuć stwardnienie w brzuszku, że jest powiększona. a dziś od rana nic.... i jestem przekonana, że dołączę do tych wiadomości :( wiem, straszna ze mnie panikara :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam dzień jakis czarnych mysli. Bardzo się boję o Maluszka. Usg mam dopiero 2.06 ale nie wiem czy jakos nie przyspieszyc. Nie wiem, moze ten wczorajszy smutny dzien na naszym forum rozbudził na nowo te uciszone lęki?

Mój M w niedziele chce powiedziec swoim rodzicom (na razie wie tylko moja Mama i przyjaciolka u ktorej mam byc swiadkowa na slubie w lipcu) a ja sie boję, ze to jakos zapeszy.

za tydzien mielismy robic u nas mała parapetówkę, a ja najchętniej wszystko bym odwołała, zawinęła sie w kokon i nie widywała z nikim...

editchen lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok doskonale Cie rozumiem. Kazda ma tutaj obawy... jak masz mozliwosc idz szybciej do lekarza, bedziesz spokojniejsza. Mi juz do poniedzialku malo zostalo, wytrzymam ten weekend do wizyty. Ale ciezko jest.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok idz do lekarza, zobacz.malucha i ciesz sie ciaza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wczorajszych wiadomościach sięgnęłam po detektor, długo nie mogłam znaleźć serducha,ale w końcu znalazłam. odetchnęłam. Zbeształam się szybko w myślach, że taka głupia jestem. Mężowi nic nie mówiłam, bo by mnie opr...
    Dziewczyny - będzie dobrze, musi być. Ja w to wierzę. Limit złych wiadomości mam nadzieję, że się wykończył.

chicken lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok- jak masz obawy, przełóż wizytę na wcześniej. Uspokoisz się. Ja tak ostatnio zrobiłam i na psyche dobrze mi to zrobiło. Zobaczysz dzidzie i będziesz sppkojniejsza

• fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja stosowalsm w pierwszej ciazy, zel na stluczenia, bo walnelam noga w sciane jak wracalam z toalety. Nowe mieszkanie, zamiast zapalic swiatlo to szlam w ciemno xD

Problem w tym, że to nie stłuczenie, a raczej regularne stany zapalne :-(

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Alxawl lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Niestety dzisiaj to samo...jak zapytałam synka to powiedział że Pan tam stoi...Jezu ja zwariuje chyba :(
    No to ksiadz :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski bedzie dobrze, juz zadna z nas nie odejdzie, ja po piersiach widze ze wszystko jest ok. Nie bola ale sa takie wielkie O.o, ze jak tym razem z karmiemia beda nici, to chyba sie zaplacze.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg miałam 15.05 wiec 4 dni temu. Wszystko bylo dobrze. Besztam sie za te mysli. Nie zrobie usg szybciej niz 26.05 bo tez mam wrazenie ze 2 tyg to takie minimum.

Juz tak bym chciala lipiec i ten magiczny 14 tydzien...

Editchen ja tez sie dzisiaj obudzilam taka lekka i z dobrym samopoczuviem. od wczoraj mam wiecej energii. Niby wiem ze to nic nie znaczy bo przeciez jestem na lekach, ale to dodatkowo nakreca glupie myslenie...

Dobrze ze Was tu mam i moge sie wygadac, wiedzac ze tez czujecie podobnie i nie zwariowalam tak calkiem...

editchen lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Niesamowite, opowieść jak z moich ulubionych filmów. A nie oglądał ostatnio jakiś dziwnych bajek. Znajomi mieli podobny problem i okazało sie ze problemem była bajka w ich przypadku scooby doo.
    Nie on ogląda tylko bajki dla malutkich dzieci w stylu świnka peppa, stacyjkowo czy tomek i przyjaciele ;) ostatecznie spalismy wszyscy razem w sypialni na górze mąż przeniósł synka...i cieszę się że poszliśmy tam spać bo na dole co chwile coś stukalo... dzisiaj będę dzwoniła do księdza żeby przyjechał poświęcić nam dom dodatkowo kupie nam medaliki Sw Benedykta które podobno chronią przed "złymi mocami"...

editchen, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fema86 wrote:
    Problem w tym, że to nie stłuczenie, a raczej regularne stany zapalne :-(
    Myślę że najlepiej jakbyś pogadala z lekarzem bo z tego co się orientuje większości maści nie można używać a na pewno tych z ibuprofenem itp... na pewno jakąś byś znalazła naturalna która byś mogła ale nie wiem czy coś da...pisałaś o 4flex zamiast tego możesz jeść galaretki bo to chodzi o kolagen tak mi ktoś doradzil jak kp i bardzo bolały mnie kolana

fema86 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    usg miałam 15.05 wiec 4 dni temu. Wszystko bylo dobrze. Besztam sie za te mysli. Nie zrobie usg szybciej niz 26.05 bo tez mam wrazenie ze 2 tyg to takie minimum.

Juz tak bym chciala lipiec i ten magiczny 14 tydzien...

Editchen ja tez sie dzisiaj obudzilam taka lekka i z dobrym samopoczuviem. od wczoraj mam wiecej energii. Niby wiem ze to nic nie znaczy bo przeciez jestem na lekach, ale to dodatkowo nakreca glupie myslenie...

Dobrze ze Was tu mam i moge sie wygadac, wiedzac ze tez czujecie podobnie i nie zwariowalam tak calkiem...

Mały Smoku - ja miałam usg 5 maja, następne dopiero za tydzień 25 maja... niby wiem, że na detektor za wcześnie, zwłaszcza przy mojej wadze, ale gdybym usłyszała serduszko, pewnie byłoby mi lepiej. a najlepiej, gdybym codziennie miała usg...więc też czekam jak na szpilkach, a po wczorajszych forumowych wieściach, to już w ogóle :(
    Ja dziś zupełnie jakbym w ciąży nie była - nic nie boli, nie ciągnie, nie kłuje, nie mam zawrotów głowy, mam energię, nie wyczuwam w brzuchu macicy... i zamiast się cieszyć, że może dołączę do szczęściar, które ciążę przechodzą śpiewająco, to ja się martwię. bo jeszcze wczoraj czułam się kompletnie inaczej, a dziś nawet piersi nie bolą :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku, mam wizyte dzien po Tobie :)

Tizzi, dpopiszesz mi proszę serduszko i kolejną wizytę na 03.06.2017? ☺
    Trzymam kciuki za wizytujace w dniu dzisiejszym :)

Ja dzisiaj biorę się szybko za zakupy, bo zapowiada sie upalny dzień .

Lady Savage, oj chciałbym, chociaż w ciąży mieć większy biust :D Mój to się tylko pełniejszy zrobił, ale jak byl maly, tak jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 08:43

Tizzi lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, Mini89 - strasznie mi przykro :-(

u mnie dziś od rana obniżony puls, tzn. normalny 77, ale brzuch normalnie uciska; nie ma co wariować; dopóki w badaniach coś nie wyjdzie nie można zakładać najgorszego, tylko uznać, że wszystko jest OK!!!

Wszystko jest OK i nie panikujemy!!!

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fema86 - może poszperaj w necie co pisza o tym leku? ja bym się przeszła do apteki może ktoś rozsądny się trafi i coś będzie umiał doradzić; kilka razy byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo panie z przeciwieństwie do podawania czego sobie klient życzy mogły się wykazać :-)

Amus - z tymi witaminami to kiedyś czytałam, że wysoki poziom suplementacji witamin prowadzi do tzw dużej masy urodzeniowej, czyli dzieci duże rosną i ciężko je urodzić, w tych moich witaminach Mama DHA Premium + oprócz tego co wypisałaś jest magnez i kwasy tłuszczowe DHA/EPA; dziś zapytam gin do kiedy je brać i co potem;
    mój pulpet mały kochany i tak jest większy o ok. 2 dni wg ostatniego USG; ale to mąż jak się urodził miał ponad 4 kg i nie był przenoszony, więc chyba nie ma dla mnie ucieczki :-)

a co do chwalenia się, to u mnie wciąż wiedzą rodzice i przyjaciółka, i powiedzieliśmy teściowej, bo mąż ma bzika na punkcie równego traktowania
    (a moim rodzicom powiedzieliśmy, bo byliśmy u nich na Wielkanoc i głupio było, że 2 razy w ciągu dnia idę się zdrzemnąć i na Wigilię Paschalną się nie wybieram i nie podać przyczyny); planujemy się szerzej ujawnić po prenatalnych 3.06

fema86 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna0707 wrote:
    Sunshine ile wyniósł cię całkowity koszt nifty?

Płaciłam 2400 (Angelius Katowice).

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fema86 wrote:
    Dziewczyny pomocy. Od kilku dni boli mnie kolano. Dziś rano już ciężko mi się chodzi a musiałam jeszcze teścia do centrum onkologii zawieść i nie mogłam sprzęgła wciskać. Normalnie zapodałabym sobie kuracje z 4 flexu ale teraz wiem, że nie mogę. Czy któraś z was stosowała jakieś maści w ciąży?

Kochana zapytaj gina o arcalen. To jest homeopatia, w skład wchodzi arnika nagietek i kora kasztanowca. Preparat jest na bazie lanoliny. Skład jest naturalny.

fema86 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu <3

editchen, magdzia26, kaka470, Aztoria, k878, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, fema86, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ