Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Phnappy...i mnie jest strasznie przykro...miałam identyczną sytuację w pierwszej ciąży i cały mój świat się zawalił...myślałam, że już pewnie nigdy z tym moim PCO nie zajdę i nie będę miała dzieci...a poza tym tłumaczenie wszystkim...te spojrzenia...ahhh...a teraz...spójrz na mój podpis mam 3 dzieciaków i 4 w drodze...choć wizyty we wtorek na prenatalnych boję się jak mało kto....
Ja też jestem od dziś szczęśliwą posiadaczką poduchy...mąż mi sprezentował w gwiazdki
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Ja teraz wróciłam z łowów z biedry. Dostałam cynk od znajomej. Kupiłam getry, pierwszy raz się spotkałam z zapięciem na haftki, w razie w można dokupić przedłużkę
i kupiłam piżamkę i koszulkę nocną. Teraz tylko się zastanawiam po co... nie wiem jak będę wyglądać za 6 miesięcydresów nie było u nas w ogóle.
-
Pomimoze temat był poruszany rano to ciężko mi się nie odniesc... Lolapola są tutaj dziewczyny z różnym doświadczeniem niestety nie każda ma to szczęście żeby móc się nie martwic... poronienie albo kilka, kilka lat starań, mnóstwo badań /zabiegów to niestety nie pozostaje bez echa... stąd Ty możesz o wielu rzeczach nie wiedzieć a to tylko powód do radości a nie zmartwienia tak samo apropos poduchy do spania nikt Cię nie zmusza zebes ja kupiła ale jak brzuszek będzie coraz większy to już nie jest tak wygodnie (to moje doświadczenia z pierwszej ciąży jak było mi ciężko bardzo to kupiłam i teraz na pewno jej będę używała bo jest bardzo pomocna)... tak samo myślę będzie bliżej porodu czy po dziewczyny które mają już dzieciaczki mają "swoje gadżety pomocne" o których pewnie nawet nie słyszałaś co nie znaczy że są nieprzydatne... kwestia czy chcesz korzystać z czyjegoś doświadczenia czy na własnej skórze się wszystkiego uczyć...
Wachciowa, Yoselyn82, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, ara, Sunshine_111, Alxawl, migiem, editchen lubią tę wiadomość
-
Jooozefka wrote:O t już wyszłaś ze szpitala? super...i jak Ci ustawili te dawki leków...jakie cukry miałaś?
nie nie jestem w szpitalu, tylko usypiałam małą przez telefon, pośpiewałam jej, dałam buziaka, i dalej R ją usypia. Cięzko jest tu śpiewać, a tu kompa na kolanach trzymać. i jeszcze skopiować linka. Ale wygląda na to że w pon wyjdę
insulina ładnie się utrzymuje.
Jooozefka lubi tę wiadomość
-
A85K wrote:Ja po wizycie
U bobaska wszystko dobrze ma 52 mm
2 tyg. I 2 dni temu mierzył 22,8 mm dużo urósł mój bobasek
Pani gin zrobiła także przezierność karkową 2,3 mm. Maluszek ruszał się I rączke miał przy buzi jagby ssał kciuka to był taki piękny widok
Zdjęcia pokaże później
Na.ostatniej wizycie mój maluszek był 3 dni młodszy I gin wpisała mi termin porodu z 4.12 na 7.12 I dzisiaj na Usg wpisała mi 11 tydz. a jestem w 11+3 . A jak patrzyłam na wymiary bobaska to kompóter wyliczył mi na 12+1 .
Co lekarz to ma inne metody.
A ja I tak liczę po swojemu czyli termin na 4.12.niby mam 11tyd 3 dzien dzisiaj czyli 12ty tydzien
A85K lubi tę wiadomość
-
78beti wrote:Sunshine a można wiedzieć czy miałaś wskazania do tego badania czy sama chciałaś zrobic ?
Badania genetyczne zalecała mi onkolog, bo podczas tej nieszczęsnej diagnostyki piersi zrobili mi masę zdjęć rtg bez fartuszka kilka dni po owulacji, chociaż raczej wszyscy mówią, że to za wcześnie żeby zaszkodziło, a jak już na tym etapie by się zarodek uszkodził, to organizm od razu by go usunął... No ale chcieliśmy zrobić.
Mieliśmy zawsze wolne zarodki, żadnych mrozaczków, a jedyny raz jak nam hodowano do blastosyty, to obie były nieprawidłowe - wyrzuciły poza siebie większość materiału genetycznego...
Też ze względu na wiek - już samo ryzyko zd z racji wieku mam poniżej 300, czyli teoretycznie nadające się pod amnio. Po usg 1200, zobaczymy co wyjdzie z Pappa. Ale już spokojnie do tego podchodzę, bo z Nifty ryzyko wyszło 1: 6 miliardów!Lady Savage, A85K, migiem, magdzia26, ara lubią tę wiadomość
-
Sunshine_111 wrote:Właśnie odebraliśmy wynik NIFTY - zdrowa dziewczynka!
Do mnie to chyba ciągle nie dociera... Po tylu latach...
Ciągle mi się to takie nierealne wydaje...Sunshine_111 lubi tę wiadomość
-
Sunshine - mi dzisiaj pielęgniarka z Gyncentrum powiedziała ze mam sie Pappa nie przejmować bo z e względu właśnie na wiek będę mieć podwyższone
Ja nie dałam rady iść dziś do biedronkiSunshine_111 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyja już jakiś czas po
mam fajne zdjęcie jutro zeskanuję
serduszko ładnie biło posłuchałam chwile
dzidziol ma 2,06 cm co odpowiada 8+5 także 2-3 dni mniejszy nić OM jest okeja tak wszystko okej
pytałam o wit lekarz powiedzial ze nie zaleca sie teraz jedynie wit D, Jod i kwas foliowy napisał mi nazwebo skoro morfologia super nie ma sensu brac innych
następna wizyta 6 czerwca i 13 czerwca prenatalneWachciowa, A85K, migiem, Aztoria, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, Marteczka93, k878, Sunshine_111, Jooozefka, ara, Tizzi, belle_maman88 lubią tę wiadomość
-
U mnie tydzien do prenatalnych ! Ale sie ciesze!!!
Dziewczyny pamietajcie zeby przy Pappa mowic lekarzowi o luteinie czy duphastonie !
Mi tez sie dresow nie udalo zlapac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:okłady zimne
ale w razie jak nie mija paracetamol
bol powoduje wyrzut kortyzolu także czasami lepiej tabletke przyjąć
Chyba poza okładami nic mi nie pozostanie. Staram się nie brać leków, ale dziś już nie dałam rady i wzięłam apap, niestety nie pomógł -
Dziewczyny gratuluję wszystkim i każdej z osobna udanych wizyt, bijących serduszek i rosnących groszków.
Ostatnio mało mam czasu was podczytywac ale mam nadzieję że to się nie dlugo zmieni. Planuję iść na zwolnienie, bo choć fizycznie pracę mam fajną lekką i przyjemna tak psychicznie przestaje dawać radę terminy, terminy, terminy. Co brzuch też czuje; dlatego postanowiłam sobie darować i karierę odłożyć.
Haul biedronkowy u mnie udany, poduszkę mam legginsy i piżamę, która przyda się na chłodniejsze wieczory w późniejszym okresie.
Sunshine ile wyniósł cię całkowity koszt nifty?
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664