Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
malysmok84 wrote:Dziewczyny, czy wam sie zdarza przestac 'czuc' brzuch? Biore duzo progesteronu wiec nasilenie objawow nic nie znaczy ( bola mnie tylko piersi aktualnie). Ale od kilku dni przestalam czuc brzuch. Wczesniej caly czas czulam delikatne mrowienie, ciagniecie, czasem cos zaklulo, czasem dzgnelo. Bylo to chyba dzieki luteinie bardzo nardzo delikatne, ale caly czas czulam ten brzuch. Troche jak bolacy zab - wiedzialam ze tam jest. Od 3 dni - nic. czy komus sie zdarzaja takie przerwy? wg Om jestem w 8 tyg, wg ostatniego usg dzosiaj zaczelabym 9....
Ja tak mam, ostatnio nie czułam prawie wcale piersi przez 3 dni,po tych 3 dniach ból wrócił ze zdwojona siłą, juz nie tylko wieczorem,ale bolą cały dzień. Jesli chodzi o brzuch to w tym samym okresie co Ty, nie czułam go przez prawie tydzień,po tygodniu znowu dał o sobie znać.Zresztą tak miałam chyba od poczatku, że raz pobolewał, póxniej przerwa no dwa dni i od nowa. -
To nasz mały chrabąszcz
Całe 5,04 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ce1977b3f75.jpg
Dziewczyny a jak u Was z wrażliwością na zapachy? Ja czasami się wściekam, bo czuję np jak ktoś fajki na klatce pali, nikt w domu nie czuje tylko ja, mąż ma ze mnie niezły ubawNajwiększy problem mam z praniem. Moje ulubione płyny do płukania poszły w odstawkę. Robi mi się niedobrze, na sam widok opakowania. Teraz wieszałam pranie ze ściśniętym gardłem. W poprzednich ciążach tak nie miałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 10:04
Aztoria, Wachciowa, Lady Savage, A85K, malysmok84, Marteczka93, Sunshine_111, magdzia26, ara, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angie 31 wrote:Hejka! Wczoraj zrobilam test pappa z krwi wynik nie wiem kiedy a poczta ma przyjsc termin usg prenatalnego .pytanko.czy branir luteiny i duphastonu moze wplynac na ten test?
Moze. Mi pani dr kazala powiedziec pdzy pobieraniu krwi o rym ze od poczatku ciazy do 11 tc bralam lutke. Kilka razu juz tu o tym pisalam.
Amus87 - my na urodziny do meza chrzesnicy. -
hej dziewczyny, u mnie też już coraz słabsze objawy. Z jednej strony mnie to cieszy, bo ile można spać ;p ale jak wczoraj cały dzień intensywnie w pracy, później w domu i jeszcze na 20 pojechałam na ploty do psiapsióły (rodzi w lipcu
) to jak mnie zaczęła głowa boleć, myślałam, że nie dojadę do domo z powrotem.
Co do brzucha - jak była we środę na wizycie to lekarz powiedział, że macica dobrze się powiększa, ja na to że czuję, bo coraz ciaśniej spodnie się dopinająto zgnił trochę ze mnie i powiedział, że to jeszcze na pewno nie od tego
ale jeszcze nie przytyłam ani grama
I powiem Wam, że rzeczywiście, wyleczył z tego moją manię cisnących spodni. nagle znowu wszystkie są ok, myślę że akurat u mnie to siedziało "w głowie" a nie w brzuchu
pozdrawiam !
agii81, Marteczka93, Another lubią tę wiadomość
-
malysmok84 wrote:Editchen - wezdecia tez mam i to mam wrazenie po szklance wody. Caly dzien chodze z bebnem jak 5 miesiac. Jestesmy na podobnym etapie, moze to tak bywa okolo 9 tygodnia? Ja postanowilam ze w pon sprobuje przelozyc usg na 26.06. Nie wyrobie psychicznie czekania 2 tygodni
no mi zdarzyło się pierwszy raz i naprawdę bolało na tyle mocno, że wzięłam no-spe plus piłam koper włoski... ja mam wizytę 25 maja, już nie mogę się doczekać, bo ostatnia była 4 maja... już siedzę jak na szpilkach i oczywiście boję sie potwornie co usłyszę.agii81 lubi tę wiadomość
-
editchen na pewno usłyszysz same dobre wieści
,nie mam innej opcji
Ja tez mam 25 ,ale prenatalne.
salenne w tych ciuchowych to jest czasami koszmar, my mamy w CH jeden taki sklep, tam tak śmierdzi, jakis duszący zapach, ze pół korytarza cuchnie, ja nie będąc w ciąży nie mogłam tego znieść, a teraz to nawet nie próbuje tamtędy przejść. Co ciekawe sklep zawsze świeci pustkami, ciekawe czy to przez ten zapach
Edith, Aztoria ja jeszcze niedawno nie byłam w stanie nawet na kawę popatrzeć np, o wejściu do kuchni w czasie robienia obiadów nie wspomnę, to akurat pomału mi przechodzi, nawet zaczęłam kawę pić. Ja jestem ogromny kawosz, jeszcze kilka tyg temu zarzekałam się,że nie ma takiej siły,żebym nie piła kawy, choćbym miała za przeproszeniem spędzać czas nad porcelanowym. No cóż, maleństwo udowodniło mi, że będzie tak jak ono chce a nie ja. Kawy nie piłam prawie trzy tygodnie.
Edith, editchen, Aztoria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeditchen wrote:no mi zdarzyło się pierwszy raz i naprawdę bolało na tyle mocno, że wzięłam no-spe plus piłam koper włoski... ja mam wizytę 25 maja, już nie mogę się doczekać, bo ostatnia była 4 maja... już siedzę jak na szpilkach i oczywiście boję sie potwornie co usłyszę.
Agii to tak jak ja z kawa pol roku temu kupilisny sobie wypasiony express kawe moglam litrami pic uwielbiam lavazze ale od miesiaca kawy nie tknelam no nie umiem :p ale powoli mijaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 11:01
editchen lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Same dobre wiesci uslyszysz, zobaczysz!
Agii to tak jak ja z kawa pol roku temu kupilisny sobie wypasiony express kawe moglam litrami pic uwielbiam lavazze ale od miesiaca kawy nie tknelam no nie umiem :p ale powoli mija
Ja pierwsza kawe wypilam dzis - w koncu przestalo po niej mdlic ^^ -
nick nieaktualnyMycha hehe no widzisz
moze tez sie skusze poki co zjadlam (znowu!!) Zurek z jajkiem i kielbaską
mysle ze to normalne ze te nie fajne objawy ciazy mijajadojda inne
nie ma co sie przejmowac. Mnie dzisiaj cos macica kluje ale mysle ze to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 11:29
-
mycha91 wrote:Moze. Mi pani dr kazala powiedziec pdzy pobieraniu krwi o rym ze od poczatku ciazy do 11 tc bralam lutke. Kilka razu juz tu o tym pisalam.
Amus87 - my na urodziny do meza chrzesnicy.
Cholera a ja nie powiedzialam i co teraz bedzie .Babka mi powiedziala ze jak cos bedzie nie tak to zadzwoni do mnie i da mi tabletke ....wiecie jaka
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie jaka tabletke ?
Na podstawie pappa nie podejmuje dr zadnej decyzji. Musi byc amnio.pappa to tylko szacowanie a rozne rzeczy na wyniki krwi wplywaja. Dzwiwna lekrka. No chyba ze ja zle zrozumialam z tabletka
Angie a skad jestes? ( Plus minus) edit: doczytalam ze mieszkasz w szwecji, tak tez mi sie zdalo bo w pl trzeba amnio zrobuc by na 100 % wykluczyc chorobe u ploduWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 11:42
-
nick nieaktualnyJakbys lekarce powiedziala to nie ma znaczenia, czy teraz czy potem. Przy omawianiu wynikow mozesz jej powiedziec bo i tak patametrow nie zmieni jedynie moze ci powiedziec ze ryzyku wcale nie jest takie duze.
Nie gdybajmy bo moze u ciebie nie wplynie na wynik, spokojnietam potem tez zalezy od dawki lutki
-
Ta taka na wywolanie poronienia...ja troche nie rozumiem jej podejscia bo to co mi powiedziala siedzi mi w glowie i wyszlam troche skolowana .Malpa jedna
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie- że co, tabletka na promienie. Że jak pappa wyjdzie nie tak, to od razu tabletka? Bo nie rozumiem.
Agi-spory ten Twój chrabaszcz
Ja mam co raz większe przeczucie, że będę mieć chłopca. Śmieje się, że w sumie to fajnie by było, bo mogłabym się z nim bawić tymi wszystkimi fajnymi zabawkami dla chłopców;)
Co do zapachów to ja mam bardzo wyczulony węch. Papierosy zawsze mnie odrzuciły, a teraz to już w ogóle. Kawy nie pije już długo, ale lubiłam jej zapach, teraz mnie odrzuca. Nie mogę chodzić do caerffura, tam mają jakiś specyficzny zapach.
Editchen-na pewno będzie dobrze.editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie 31 wrote:Ta taka na wywolanie poronienia...ja troche nie rozumiem jej podejscia bo to co mi powiedziala siedzi mi w glowie i wyszlam troche skolowana .Malpa jedna
-
Angie 31 wrote:Cholera a ja nie powiedzialam i co teraz bedzie .Babka mi powiedziala ze jak cos bedzie nie tak to zadzwoni do mnie i da mi tabletke ....wiecie jaka
Dzizas. Tos zle wyniki pappa, o niczym nie przesadzaja....