Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Musiałam stworzyć nowe konto.
U mnie wszystko w porządku. Szyjka krótka, ale twarda i zamknięta, więc nie ma się czego obawiać, powinna dotrwać do końca.
Dzidziuś był dziś ułożony główkowo i miał zaciśnięte piąstki. 😍 Trochę mnie to zaskoczyło, bo myślałam, że leży w poprzek, bo ruchy czuję wszędzie. 😜
W weekend zaczynamy odświeżać drugi pokój, by przygotować dla synka jego kącik.
Z takich "minusów" to przytyłam już 11kg.. no cóż.. trudno. Po porodzie może się zrzuci. 😕
Pochłonęło mnie trochę szydełkowanie i sprawy bieżące, stąd nie zaglądałam tutaj, ale zaraz nadrobię.
mon!ta^, Patka33 lubią tę wiadomość
-
Edyciak to oby szyjka dalej się dobrze sprawowała.
U mnie też ułożenie główkowe, ale czuję ruchy wszędzie
Ja jutro czekam na badanie, wydaje mi się że mały sporo urósł bo mi się ciężko ostatnio zrobiło.edyciak., mon!ta^ lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie, w ogóle Twój mały jest chyba dosyć duży już, no nie? 😉 Mój gin mierzy dzidziusia tylko na tych głównych USG, więc te pomiary będę miała za 3 tyg.
Ja się jeszcze do ułożenia główkowego nie przyzwyczajam, bo jest jeszcze kupa czasu i wszystko może się zdarzyć. 😉
Daj znać jutro, jak po wizycie. -
Hahah no duży :p myślę, że u mnie też zwracają uwagę na wagę przez to, że mi wyszła cukrzycą i jednak może być hipotrofia lub makrosomia.
edyciak. lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Cześć dziewczyny,
Przepraszam, że Wam się wcinam w wątek ale chciałam zapytać czy został Wam może glucophage XR lub symformin XR lub metformax (dawki 500/750/1000) i jeśli nie będziecie korzystać czy mogłybyście odstąpić? Oczywiście zwrócę koszty zakupu i przesyłki. Szczegóły możemy ustalić po dodaniu do przyjaciółek.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkie mamusie 🙂 -
Edyciak ja mam czasami takie twardnienia nawet po kilka dziennie mi lekarz powiedzial ze macica ćwiczy i dopóki nie są regularne to nic złego się nie dzieje. Można brać na to magnez i nospe
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Mysza1990 wrote:Edyciak ja mam czasami takie twardnienia nawet po kilka dziennie mi lekarz powiedzial ze macica ćwiczy i dopóki nie są regularne to nic złego się nie dzieje. Można brać na to magnez i nospe
U mnie to samo dokładnie, kilka razy dziennie, czasami w jednej godzinie kilka razy, a potem długo nic. Lekarz mówi, że to normalne i potrzebne...Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Ja miałam Wczoraj twardnienia cały dzień, w każdej pozycji. Wieczorem zadzwoniłam do lekarza i kazał jechać do szpitala. Leżę na Patologii Ciąży. Dostałam steryd, kroplówkę z magnezem i Nospe. Lekarz mnie nastraszył, że w każdej chwili mogę urodzić, a dobrze by było wytrzymać jeszcze z miesiąc. Na ktg nic się nie pisało.
-
edyciak. wrote:Ja miałam Wczoraj twardnienia cały dzień, w każdej pozycji. Wieczorem zadzwoniłam do lekarza i kazał jechać do szpitala. Leżę na Patologii Ciąży. Dostałam steryd, kroplówkę z magnezem i Nospe. Lekarz mnie nastraszył, że w każdej chwili mogę urodzić, a dobrze by było wytrzymać jeszcze z miesiąc. Na ktg nic się nie pisało.
O jejku... współczuję
Czy to twardnienie to skurcze przepowiadające?
Robili ci jakies badania w szpitalu?
Oby malenstwo jeszcze poczekało bo jednak to trochę za szybko na porod[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Edyciak, współczuje Ci tego stresu 😕
Ja tez mam twardnienia nieregularne, czasami dziecko tak mi się boleśnie wypnie , to już jestem w stresie ze to skurcze😔
Do kibelka zawsze chodzę w stresie, żeby tylko nie zobaczyć na papierze krwi , lekarz ostrzegał mnie , ze mogę dostać krwotoku w każdej chwili 😫
Daj znać kiedy wychodzisz, tule Cię mocno 😘Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Ja się nie stresuję. 😉 Nawet miałam to olać, bo myślałam, że takie twardnienia mają prawo wystąpić w ciąży. Ale skoro mój racjonalny lekarz kazał jechać do szpitala, to pojechałam. A tu też dostaję dużo leków, czyli może jakieś zagrożenie było...
Jeszcze wymaz na Covid miałam, bo na oddziale jest pacjentka Covidowa. -
Hej dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie prania nowych ubranek, wyczytałam w internetach, że niby powinno się prać takie w 60 stopniach, ale na metce z kolei jest napisane, że maxymalna temp. to 30°...100% bawelna to niby 60° nie powinno zniszczyć, ale mimo wszystko mam obawy. Wy w ilu stopniach prałyscie?
-
Grudniowa Mama wrote:Hej dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie prania nowych ubranek, wyczytałam w internetach, że niby powinno się prać takie w 60 stopniach, ale na metce z kolei jest napisane, że maxymalna temp. to 30°...100% bawelna to niby 60° nie powinno zniszczyć, ale mimo wszystko mam obawy. Wy w ilu stopniach prałyscie?
Edycja obyś nie złapała i szybko wyszła. A dostałaś może też zastrzyk na szybsze rozwinięcie plucek? ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 11:33
Grudniowa Mama lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Covid wszystkim wyszedł ujemnie. Dziś już wychodzę. Tak, dostałam steryd Celoston? Mam zalecenia dużo leżeć, mało chodzić, brać leki rozkurczowe, a gdy znowu pojawi się akcja skurczowa, to natychmiast do szpitala. Bo jeśli będę na siebie uważać, to szyjka powinna wytrzymać, ale przedwczesne skurcze mogą ją skrócić i rozwiera, więc sytuacja jest nieprzewidywalna.