Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zanim załapałam, że to twardnienia brzucha, to też myślałam, że to mały się przeciąga. U mnie to wygląda tak, że w danym miejscu rośnie mi taką jakby górka/stożek, trzyma kilka sekund i opada. Dziecko inaczej się czuje. Teraz już potrafię to rozróżnić. I jeszcze, gdy taka górka się zrobiła, to przy ucisku, brzuch był lekko tkliwy/bolesny, nawet po przeciwnej stronie. Gdyby to była wypięta pupa dziecka, to gdy ucisniesz, to raczej nie powinno boleć.
-
Ja mam prałam wszystko w 60 stopniach, a używane nawet w 75 i się nie poniszczyły. Po wypracowaniu są jeszcze milsze i miękkie w dotyku.
Ostatnio miałam po kilkanaście twardnień w ciągu dnia, zgłosiłam to lekarzowi i powiedział, że nie ma się czym martwić bo szyjka długa.
Miałam nawet tak, że podczas wizyty w szpitalu z powodu cukrzycy gdzie wszystkim podłączali KTG to było widać te skurcze na zapisie (ale max jeden, dwa na badanie) dochodziły do 40-50Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Tortie wrote:Ja mam prałam wszystko w 60 stopniach, a używane nawet w 75 i się nie poniszczyły. Po wypracowaniu są jeszcze milsze i miękkie w dotyku.
Ostatnio miałam po kilkanaście twardnień w ciągu dnia, zgłosiłam to lekarzowi i powiedział, że nie ma się czym martwić bo szyjka długa.
Miałam nawet tak, że podczas wizyty w szpitalu z powodu cukrzycy gdzie wszystkim podłączali KTG to było widać te skurcze na zapisie (ale max jeden, dwa na badanie) dochodziły do 40-50
A to widzisz... U mnie dziennie ich jest około 30-40. Na ktg były bardzo słabe, takie do 20, ale było ich kilkanaście. W piątek były całkiem regularne, choć takie malutkie. Wczoraj już nie były tak regularne.
Także na pewno nie wolno tego lekceważyć. Ale jeśli szyjka macicy jest wydolna, to raczej nic się złego nie stanie.
U mnie niestety, sytuacja już nie jest stabilna. Może być tak, że wytrzyma do końca, a nawet trzeba będzie indukować poród, a może być tak, że poprzez te skurcze w ciągu jednego dnia się zgładzi i otworzy. -
Wlasnie lekarz dopytywał, czy bardziej mam tych skurczów kilkanaście czy kilkadziesiąt dziennie. Jakby było tyle co piszesz to powiedział, że trzeba to dalej badać.
Edyciak trzymam kciuki żeby się to u Ciebie wszystko uspokoiło!Glonojadek lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
edyciak. wrote:Covid wszystkim wyszedł ujemnie. Dziś już wychodzę. Tak, dostałam steryd Celoston? Mam zalecenia dużo leżeć, mało chodzić, brać leki rozkurczowe, a gdy znowu pojawi się akcja skurczowa, to natychmiast do szpitala. Bo jeśli będę na siebie uważać, to szyjka powinna wytrzymać, ale przedwczesne skurcze mogą ją skrócić i rozwiera, więc sytuacja jest nieprzewidywalna.
Zobaczcie:
https://www.rp.pl/Covid-19/201019696-Mleko-matek-karmiacych-pomoze-zakonczyc-pandemie.html?cidqCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Ja dzisiaj po usg. 32+6, a synuś waży 2600 :-o U mnie to dopiero szykuje się duży chłopak Obwód głowy z dzisiaj: HC 31,7 cm.
Ja też mam twardnienia brzucha, czasem sporo tego jest na dzień, ale szyjka póki co trzyma.
Edyciak, wytrzymaj jeszcze kilka tygodni. Wyszłaś już ze szpitala?
W ogóle to powiem Wam, że jestem przerażona tym, co się dzieje Tyle zakażeń.. Strach gdziekolwiek wyjść..mon!ta^, kingus0x lubią tę wiadomość
-
Magdoczka to faktycznie duża waga a wiesz może który to centyl albo na jaki TC została ta waga oceniona?Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Magdoczka wrote:Ja dzisiaj po usg. 32+6, a synuś waży 2600 :-o U mnie to dopiero szykuje się duży chłopak Obwód głowy z dzisiaj: HC 31,7 cm.
Ja też mam twardnienia brzucha, czasem sporo tego jest na dzień, ale szyjka póki co trzyma.
Edyciak, wytrzymaj jeszcze kilka tygodni. Wyszłaś już ze szpitala?
W ogóle to powiem Wam, że jestem przerażona tym, co się dzieje Tyle zakażeń.. Strach gdziekolwiek wyjść..Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Magdoczka, o kurde, to faktycznie chłop jak dąb się szykuje. 😊
Tak, od Poniedziałku jestem już w domu i odpoczywam. Brzuch często boli mnie tak okresowo, jest twardy, ale nie odczuwam skurczów - taki pojedyncze tylko. Aby się nie przeforsować, to powinnam dotrwać do bezpośredniego terminu.
A z tą główką małego tak porównuje, bo wydaje mi się niepokojąco duża. Ale gdyby coś lekarz zauważył, to chyba by mi o tym powiedział... 🤔 Za 10 dni mam USG 3 trymestru, to obejrzy małego dokładnie. A obwód główki w 28+6 wynosił 28,7 cm. -
U mnie mala w 31+1 miala 1980. Ciekawa jestem ile jeszxze urosnie I z jaka waga sie urodzi.
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
IGA wrote:U mnie mala w 31+1 miala 1980. Ciekawa jestem ile jeszxze urosnie I z jaka waga sie urodzi.
Podobno dziecko pod koniec ciąży rośnie 150-200 g tygodniowo.
Mój starszak właśnie od usg 3 trymestru rósł po 200g tygodniowo.IGA lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dawno nie zaglądałam ale ostatnie 3 tygodnie byłam na wygnaniu u rodziców a mąż w tym czasie remontował całe mieszkanie i niestety nie miałam tam laptopa a na nim mam zapisane hasło Z nowości u mnie to w 29/30 tc młody ważył 1150 g lekarz stwierdził że mieści się w siatce centyli ale ogólnie jest mniejszy o 2 tyg, posprawdzał wsyztsko i wszystko jest w porządku. Miałam mieć w poniedziałek ostatnie prenatalne ale odmówiłam bo stwierdziłam, że zaś mi zacznie gadać o tym że jest za mały i znowu mnie tylko zestresuje a wizytę u swojego i tak mam potem 3 listopada . Był wątek o ciuszkach i o twradnieniu : ciuszki piorę w 60 stopniach w płynie lovela skurcze i napinanie brzucha od paru dni mam ale nieregularne na szczęście choć w piątek miałam ich więcej i leżałam cały dzień na wszelki wypadek..
Edyciak cieszę się, że wyszłaś ze spzitala i jest ok :*edyciak. lubi tę wiadomość