X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja też po wizycie,mała waży ok 2800,lekarz mówi że grubiutka😄Odstawił już luteine bo to 35+3.Zaskoczyła mnie informacja o ujemnym wyniku na paciorkowca,ponieważ od 3 ciąż miałam dodatni.Ale się cieszę bo nie będę musiała spieszyć się do szpitala na podanie antybiotyku.

Tortie, kingus0x lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja jutro musze się zgłosić do szpitala do kontroli ze względu na przodujące łożysko 😞 bardzo się martwię , ze mnie już tam zostawia do rozwiązania , nie wiem co wtedy zrobię ze starszym synkiem , pewnie będziemy musieli wywieźć go do dziadków , a wolałabym żeby tyle ile można chodził do przedszkola 😒

Tamta ciąża była idealna pod każdym względem , a w tej od 30 tygodnia mam sporo powodów do stresu. Jeszcze dzieciątko jest ułożone poprzecznie 😞 z ja chciałabym tak bardzo urodzić w terminie w grudniu 😞😞😞

Zazdroszczę Wam dziewczyny ciąż bez komplikacji, modlę się jeszcze o cud jakiś , żeby to łożysko poszło jeszcze troche w górę .

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hej,

Ja jutro musze się zgłosić do szpitala do kontroli ze względu na przodujące łożysko 😞 bardzo się martwię , ze mnie już tam zostawia do rozwiązania , nie wiem co wtedy zrobię ze starszym synkiem , pewnie będziemy musieli wywieźć go do dziadków , a wolałabym żeby tyle ile można chodził do przedszkola 😒

Tamta ciąża była idealna pod każdym względem , a w tej od 30 tygodnia mam sporo powodów do stresu. Jeszcze dzieciątko jest ułożone poprzecznie 😞 z ja chciałabym tak bardzo urodzić w terminie w grudniu 😞😞😞

Zazdroszczę Wam dziewczyny ciąż bez komplikacji, modlę się jeszcze o cud jakiś , żeby to łożysko poszło jeszcze troche w górę .
    Trzymsm kciuki!

Kokaina lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina ja również trzymam kciuki!

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie, na wynik GBS czekam 5 dni roboczych. Do 37 tc mam powtórzyć badanie HIV i aHBS ale chyba pójdę końcem przyszłego tygodnia.
    U mnie mały też cały czas leży główkowo, ale ostatnio tam niezłe imprezy robi i brzuch ma ciekawe kształty 😁

Ja nie odczuwam chyba żadnych skurczy, dokuczaja mi tylko bóle bioder przy spaniu i chyba rwa w pośladku.

Kinaa, super że przybrał na wadze i się obrócił :)

Mon!ta^, nie wiem, moze wystarczą te, w których pojadę? Jeszcze nie wiem :)

Kokaina, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 16:07

Kokaina, Kinaa lubią tę wiadomość

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta ja spakowałam leginsy i koszule bede mogla odrazu sie ubrać jak bede wiedziala ze wychodzę i nie bede musiała czekac w koszulia az maz przywiezie rzeczy.
    Kokainą trzymam kciuki zeby udalo wam sie jeszcze wrócić do domku i doczekac do terminu

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej chodziło o dziecięce ciuchy na wyjście ;) a co do naszych i tak musi przywieźć buty kurtkę potem. Przynajmniej u nas tak jest ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, trzymam kciuki. Daj znać...
    Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja mam już 12 kg na plusie, a został jeszcze miesiąc, choć czuję, że będzie wcześniej... W ostatnim tygodniu nagle bardzo mocno mi brzuch wystrzelił i jest olbrzymi.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na wyjście kombinezon ale jeszcze nie wiem, czy gruby polarowy czy taki puchowy, bo mam oba.

U mnie +5kg
    Ja też czuje, że wcześniej będę miała poród. W sumie mam taką nadzieję, bo termin na 25.12

👶 12.2020
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +16 kg :( I bobas ważący już 3 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:39

Tortie lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tydzień temu ważył 2kg, ciekawa jestem do ilu dobije za 2 tygodnie.

Magdoczka lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój waży ok. 1800g. Dziś miałam USG.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +20 kg... A ile waży malutki dowiemy się we Wtorek 😊 nie mogę się doczekać bo tak jakby coraz mniej się rusza, ale to pewnie dlatego, że ma już mało miejsca

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Emigrantka Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Trochę mnie nastraszyłyscie tym pakowaniem toreb. Ja mam aż 3 terminy: 20.12; 25.12 i 30.12. i na żaden nie jestem jeszcze gotowa. Czy macie może godna polecenia listę rzeczy do spakowania? Chwilowo utknęłam za granicą i jestem totalnie zagubiona w tym wszystkim.
    U mnie 10kg na plusie (i dostałam reprymendę od lekarza żeby się pilnować), a córka tydzień temu 1900. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki!

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortile jakie są objawy tego czopu? bo przedwczoraj miałam nagle tyle śluzu na bieliźnie że szok a tak to nie ma tragedii :) kolejną wizytę mam 25 listopada i na wtedy mam mieć zrobione hiv i hbs a na wizycie będę miała pobrany wymaz :) Ja planuję od razu zabrać ubrania na wyjście i dla siebie i dla młodego bo mąż może nas odebrać spod wejścia do szpitala więc nie ma sensu czekać aż poda komuś rzeczy, czekać na nie i dopiero ubierać siebie i dziecko :) No i u mnie + 7kg podobno od tyłu nie widać że jestem w ciąży ale tyłek mi się całkowicie spłaszczył hahaha

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa u mnie to było w sumie podobne do śluzu tylko o wiele bardziej gęste i tak jakby w kawałku. Niektórzy piszą o konsystencji galaretki i w sumie trochę mi się też tak skojarzyło.
    Oglądałam sobie też zdjęcia na google 🤣 jak się wpisze mucus plug to trochę tego wyskakuje.

Kinaa lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emigrantka wrote:
    Cześć. Trochę mnie nastraszyłyscie tym pakowaniem toreb. Ja mam aż 3 terminy: 20.12; 25.12 i 30.12. i na żaden nie jestem jeszcze gotowa. Czy macie może godna polecenia listę rzeczy do spakowania? Chwilowo utknęłam za granicą i jestem totalnie zagubiona w tym wszystkim.
    U mnie 10kg na plusie (i dostałam reprymendę od lekarza żeby się pilnować), a córka tydzień temu 1900. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki!

Ja mam spakowane:
    Pampersy 1 opakowanie
    Podkłady poporodowe
    Podkłady poporodowe na noc
    Majtki poporodowe jednorazowe
    Majtki poporodowe wielorazowe
    Chusteczki nawilżane
    Papier toaletowy mokry
    Szlafrok
    3x koszula nocna z funkcją karmienia
    1 większy ręcznik *
    2 mniejsze ręczniki *
    Rożek
    * Wyprane w 90 stopniach (zalecenie ze strony szpitala)
    3 komplety ubranek
    Pieluszki tetrowe
    Butelka filtrująca do wody
    Miniatury kosmetyków
    Słuchawki do telefonu
    Ładowarka
    Śpiworek na wyjście

Jeszcze muszę dopakować:
    Jakieś jedzenie
    Butelka
    Laktator jak go kupię
    Bephanten
    Sztućce i kubek

Już sama nie wiem, co jeszcze się może przydać :D

👶 12.2020
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie, fajna lista :)
    Ja majtek poporodowych jednorazowych nie biorę ;) Niewygodne to i nieprzewiewne. Zdecydowanie lepsze są wielorazowe, które też mogą służyć jako jednorazowe ;)
    Biorę jeszcze ręcznik papierowy - jest bardziej higieniczny i delikatny np. przy podmywaniu się.
    Laktatora nie biorę, ale biorę maść z lanoniną na podrażnione sutki i silikonowe nakładki na piersi. Pierwszy syn mnie tak pogryzł, że mąż mi tych rzeczy szukał na gwałt i dowoził.
    I nie wiem, jak u Was w szpitalu, ale u mnie wymagane są maseczki. Na sam poród oczywiście się ściąga, ale na izbie przyjęć czy na korytarzach trzeba nosić.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czop to taki jakby glutek, gęsta kulka, często z niteczkami krwi. Raczej ze śluzem się go nie pomyli. Mi w pierwszej ciąży wypadł razem z odchodzącymi wodami. Stałam zszokowana w kałuży wody i widziałam leżący w tej wodzie taki glutek :)

Kinaa lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Tortie, fajna lista :)
    Ja majtek poporodowych jednorazowych nie biorę ;) Niewygodne to i nieprzewiewne. Zdecydowanie lepsze są wielorazowe, które też mogą służyć jako jednorazowe ;)
    Biorę jeszcze ręcznik papierowy - jest bardziej higieniczny i delikatny np. przy podmywaniu się.
    Laktatora nie biorę, ale biorę maść z lanoniną na podrażnione sutki i silikonowe nakładki na piersi. Pierwszy syn mnie tak pogryzł, że mąż mi tych rzeczy szukał na gwałt i dowoził.
    I nie wiem, jak u Was w szpitalu, ale u mnie wymagane są maseczki. Na sam poród oczywiście się ściąga, ale na izbie przyjęć czy na korytarzach trzeba nosić.

O właśnie ręczniki papierowe też mam spakować i maść na sutki. Jeszcze zalecana jest pomadka do ust :)

👶 12.2020
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ