X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mamadzieci Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja też po wizycie,mała waży ok 2800,lekarz mówi że grubiutka😄Odstawił już luteine bo to 35+3.Zaskoczyła mnie informacja o ujemnym wyniku na paciorkowca,ponieważ od 3 ciąż miałam dodatni.Ale się cieszę bo nie będę musiała spieszyć się do szpitala na podanie antybiotyku.

Tortie, kingus0x lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja jutro musze się zgłosić do szpitala do kontroli ze względu na przodujące łożysko 😞 bardzo się martwię , ze mnie już tam zostawia do rozwiązania , nie wiem co wtedy zrobię ze starszym synkiem , pewnie będziemy musieli wywieźć go do dziadków , a wolałabym żeby tyle ile można chodził do przedszkola 😒

Tamta ciąża była idealna pod każdym względem , a w tej od 30 tygodnia mam sporo powodów do stresu. Jeszcze dzieciątko jest ułożone poprzecznie 😞 z ja chciałabym tak bardzo urodzić w terminie w grudniu 😞😞😞

Zazdroszczę Wam dziewczyny ciąż bez komplikacji, modlę się jeszcze o cud jakiś , żeby to łożysko poszło jeszcze troche w górę .

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Hej,

Ja jutro musze się zgłosić do szpitala do kontroli ze względu na przodujące łożysko 😞 bardzo się martwię , ze mnie już tam zostawia do rozwiązania , nie wiem co wtedy zrobię ze starszym synkiem , pewnie będziemy musieli wywieźć go do dziadków , a wolałabym żeby tyle ile można chodził do przedszkola 😒

Tamta ciąża była idealna pod każdym względem , a w tej od 30 tygodnia mam sporo powodów do stresu. Jeszcze dzieciątko jest ułożone poprzecznie 😞 z ja chciałabym tak bardzo urodzić w terminie w grudniu 😞😞😞

Zazdroszczę Wam dziewczyny ciąż bez komplikacji, modlę się jeszcze o cud jakiś , żeby to łożysko poszło jeszcze troche w górę .
    Trzymsm kciuki!

Kokaina lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina ja również trzymam kciuki!

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • kingus0x Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie, na wynik GBS czekam 5 dni roboczych. Do 37 tc mam powtórzyć badanie HIV i aHBS ale chyba pójdę końcem przyszłego tygodnia.
    U mnie mały też cały czas leży główkowo, ale ostatnio tam niezłe imprezy robi i brzuch ma ciekawe kształty 😁

Ja nie odczuwam chyba żadnych skurczy, dokuczaja mi tylko bóle bioder przy spaniu i chyba rwa w pośladku.

Kinaa, super że przybrał na wadze i się obrócił :)

Mon!ta^, nie wiem, moze wystarczą te, w których pojadę? Jeszcze nie wiem :)

Kokaina, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 16:07

Kokaina, Kinaa lubią tę wiadomość

07.04.2020 - Ⅱ <3
    qb3cx1hpo3lollv8.png
    💙 14.12.2020 💙
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta ja spakowałam leginsy i koszule bede mogla odrazu sie ubrać jak bede wiedziala ze wychodzę i nie bede musiała czekac w koszulia az maz przywiezie rzeczy.
    Kokainą trzymam kciuki zeby udalo wam sie jeszcze wrócić do domku i doczekac do terminu

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardziej chodziło o dziecięce ciuchy na wyjście ;) a co do naszych i tak musi przywieźć buty kurtkę potem. Przynajmniej u nas tak jest ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Trzecia Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2020, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, trzymam kciuki. Daj znać...
    Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja mam już 12 kg na plusie, a został jeszcze miesiąc, choć czuję, że będzie wcześniej... W ostatnim tygodniu nagle bardzo mocno mi brzuch wystrzelił i jest olbrzymi.

Trzecia ciąża, termin na 14.12
    Córka 2012
    Synek 2014
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na wyjście kombinezon ale jeszcze nie wiem, czy gruby polarowy czy taki puchowy, bo mam oba.

U mnie +5kg
    Ja też czuje, że wcześniej będę miała poród. W sumie mam taką nadzieję, bo termin na 25.12

👶 12.2020
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +16 kg :( I bobas ważący już 3 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:39

Tortie lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tydzień temu ważył 2kg, ciekawa jestem do ilu dobije za 2 tygodnie.

Magdoczka lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój waży ok. 1800g. Dziś miałam USG.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Grudniowa Mama Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +20 kg... A ile waży malutki dowiemy się we Wtorek 😊 nie mogę się doczekać bo tak jakby coraz mniej się rusza, ale to pewnie dlatego, że ma już mało miejsca

oar83e3k8ifp7zay.png
  • Emigrantka Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Trochę mnie nastraszyłyscie tym pakowaniem toreb. Ja mam aż 3 terminy: 20.12; 25.12 i 30.12. i na żaden nie jestem jeszcze gotowa. Czy macie może godna polecenia listę rzeczy do spakowania? Chwilowo utknęłam za granicą i jestem totalnie zagubiona w tym wszystkim.
    U mnie 10kg na plusie (i dostałam reprymendę od lekarza żeby się pilnować), a córka tydzień temu 1900. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki!

• Kinaa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortile jakie są objawy tego czopu? bo przedwczoraj miałam nagle tyle śluzu na bieliźnie że szok a tak to nie ma tragedii :) kolejną wizytę mam 25 listopada i na wtedy mam mieć zrobione hiv i hbs a na wizycie będę miała pobrany wymaz :) Ja planuję od razu zabrać ubrania na wyjście i dla siebie i dla młodego bo mąż może nas odebrać spod wejścia do szpitala więc nie ma sensu czekać aż poda komuś rzeczy, czekać na nie i dopiero ubierać siebie i dziecko :) No i u mnie + 7kg podobno od tyłu nie widać że jestem w ciąży ale tyłek mi się całkowicie spłaszczył hahaha

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa u mnie to było w sumie podobne do śluzu tylko o wiele bardziej gęste i tak jakby w kawałku. Niektórzy piszą o konsystencji galaretki i w sumie trochę mi się też tak skojarzyło.
    Oglądałam sobie też zdjęcia na google 🤣 jak się wpisze mucus plug to trochę tego wyskakuje.

Kinaa lubi tę wiadomość

👶 12.2020
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emigrantka wrote:
    Cześć. Trochę mnie nastraszyłyscie tym pakowaniem toreb. Ja mam aż 3 terminy: 20.12; 25.12 i 30.12. i na żaden nie jestem jeszcze gotowa. Czy macie może godna polecenia listę rzeczy do spakowania? Chwilowo utknęłam za granicą i jestem totalnie zagubiona w tym wszystkim.
    U mnie 10kg na plusie (i dostałam reprymendę od lekarza żeby się pilnować), a córka tydzień temu 1900. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki!

Ja mam spakowane:
    Pampersy 1 opakowanie
    Podkłady poporodowe
    Podkłady poporodowe na noc
    Majtki poporodowe jednorazowe
    Majtki poporodowe wielorazowe
    Chusteczki nawilżane
    Papier toaletowy mokry
    Szlafrok
    3x koszula nocna z funkcją karmienia
    1 większy ręcznik *
    2 mniejsze ręczniki *
    Rożek
    * Wyprane w 90 stopniach (zalecenie ze strony szpitala)
    3 komplety ubranek
    Pieluszki tetrowe
    Butelka filtrująca do wody
    Miniatury kosmetyków
    Słuchawki do telefonu
    Ładowarka
    Śpiworek na wyjście

Jeszcze muszę dopakować:
    Jakieś jedzenie
    Butelka
    Laktator jak go kupię
    Bephanten
    Sztućce i kubek

Już sama nie wiem, co jeszcze się może przydać :D

👶 12.2020
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie, fajna lista :)
    Ja majtek poporodowych jednorazowych nie biorę ;) Niewygodne to i nieprzewiewne. Zdecydowanie lepsze są wielorazowe, które też mogą służyć jako jednorazowe ;)
    Biorę jeszcze ręcznik papierowy - jest bardziej higieniczny i delikatny np. przy podmywaniu się.
    Laktatora nie biorę, ale biorę maść z lanoniną na podrażnione sutki i silikonowe nakładki na piersi. Pierwszy syn mnie tak pogryzł, że mąż mi tych rzeczy szukał na gwałt i dowoził.
    I nie wiem, jak u Was w szpitalu, ale u mnie wymagane są maseczki. Na sam poród oczywiście się ściąga, ale na izbie przyjęć czy na korytarzach trzeba nosić.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czop to taki jakby glutek, gęsta kulka, często z niteczkami krwi. Raczej ze śluzem się go nie pomyli. Mi w pierwszej ciąży wypadł razem z odchodzącymi wodami. Stałam zszokowana w kałuży wody i widziałam leżący w tej wodzie taki glutek :)

Kinaa lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Tortie, fajna lista :)
    Ja majtek poporodowych jednorazowych nie biorę ;) Niewygodne to i nieprzewiewne. Zdecydowanie lepsze są wielorazowe, które też mogą służyć jako jednorazowe ;)
    Biorę jeszcze ręcznik papierowy - jest bardziej higieniczny i delikatny np. przy podmywaniu się.
    Laktatora nie biorę, ale biorę maść z lanoniną na podrażnione sutki i silikonowe nakładki na piersi. Pierwszy syn mnie tak pogryzł, że mąż mi tych rzeczy szukał na gwałt i dowoził.
    I nie wiem, jak u Was w szpitalu, ale u mnie wymagane są maseczki. Na sam poród oczywiście się ściąga, ale na izbie przyjęć czy na korytarzach trzeba nosić.

O właśnie ręczniki papierowe też mam spakować i maść na sutki. Jeszcze zalecana jest pomadka do ust :)

👶 12.2020
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ