Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.Ja też po wizycie,mała waży ok 2800,lekarz mówi że grubiutka😄Odstawił już luteine bo to 35+3.Zaskoczyła mnie informacja o ujemnym wyniku na paciorkowca,ponieważ od 3 ciąż miałam dodatni.Ale się cieszę bo nie będę musiała spieszyć się do szpitala na podanie antybiotyku.
Tortie, kingus0x lubią tę wiadomość
-
Hej,
Ja jutro musze się zgłosić do szpitala do kontroli ze względu na przodujące łożysko 😞 bardzo się martwię , ze mnie już tam zostawia do rozwiązania , nie wiem co wtedy zrobię ze starszym synkiem , pewnie będziemy musieli wywieźć go do dziadków , a wolałabym żeby tyle ile można chodził do przedszkola 😒
Tamta ciąża była idealna pod każdym względem , a w tej od 30 tygodnia mam sporo powodów do stresu. Jeszcze dzieciątko jest ułożone poprzecznie 😞 z ja chciałabym tak bardzo urodzić w terminie w grudniu 😞😞😞
Zazdroszczę Wam dziewczyny ciąż bez komplikacji, modlę się jeszcze o cud jakiś , żeby to łożysko poszło jeszcze troche w górę .Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kokaina wrote:Hej,
Ja jutro musze się zgłosić do szpitala do kontroli ze względu na przodujące łożysko 😞 bardzo się martwię , ze mnie już tam zostawia do rozwiązania , nie wiem co wtedy zrobię ze starszym synkiem , pewnie będziemy musieli wywieźć go do dziadków , a wolałabym żeby tyle ile można chodził do przedszkola 😒
Tamta ciąża była idealna pod każdym względem , a w tej od 30 tygodnia mam sporo powodów do stresu. Jeszcze dzieciątko jest ułożone poprzecznie 😞 z ja chciałabym tak bardzo urodzić w terminie w grudniu 😞😞😞
Zazdroszczę Wam dziewczyny ciąż bez komplikacji, modlę się jeszcze o cud jakiś , żeby to łożysko poszło jeszcze troche w górę .Kokaina lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Tortie, na wynik GBS czekam 5 dni roboczych. Do 37 tc mam powtórzyć badanie HIV i aHBS ale chyba pójdę końcem przyszłego tygodnia.
U mnie mały też cały czas leży główkowo, ale ostatnio tam niezłe imprezy robi i brzuch ma ciekawe kształty 😁
Ja nie odczuwam chyba żadnych skurczy, dokuczaja mi tylko bóle bioder przy spaniu i chyba rwa w pośladku.
Kinaa, super że przybrał na wadze i się obrócił
Mon!ta^, nie wiem, moze wystarczą te, w których pojadę? Jeszcze nie wiem
Kokaina, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 16:07
Kokaina, Kinaa lubią tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Monta ja spakowałam leginsy i koszule bede mogla odrazu sie ubrać jak bede wiedziala ze wychodzę i nie bede musiała czekac w koszulia az maz przywiezie rzeczy.
Kokainą trzymam kciuki zeby udalo wam sie jeszcze wrócić do domku i doczekac do terminuKokaina lubi tę wiadomość
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Kokaina, trzymam kciuki. Daj znać...
Dziewczyny, a jak u Was z wagą? Ja mam już 12 kg na plusie, a został jeszcze miesiąc, choć czuję, że będzie wcześniej... W ostatnim tygodniu nagle bardzo mocno mi brzuch wystrzelił i jest olbrzymi.Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Ja biorę na wyjście kombinezon ale jeszcze nie wiem, czy gruby polarowy czy taki puchowy, bo mam oba.
U mnie +5kg
Ja też czuje, że wcześniej będę miała poród. W sumie mam taką nadzieję, bo termin na 25.12Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Mój tydzień temu ważył 2kg, ciekawa jestem do ilu dobije za 2 tygodnie.
Magdoczka lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Cześć. Trochę mnie nastraszyłyscie tym pakowaniem toreb. Ja mam aż 3 terminy: 20.12; 25.12 i 30.12. i na żaden nie jestem jeszcze gotowa. Czy macie może godna polecenia listę rzeczy do spakowania? Chwilowo utknęłam za granicą i jestem totalnie zagubiona w tym wszystkim.
U mnie 10kg na plusie (i dostałam reprymendę od lekarza żeby się pilnować), a córka tydzień temu 1900. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki! -
Tortile jakie są objawy tego czopu? bo przedwczoraj miałam nagle tyle śluzu na bieliźnie że szok a tak to nie ma tragedii kolejną wizytę mam 25 listopada i na wtedy mam mieć zrobione hiv i hbs a na wizycie będę miała pobrany wymaz Ja planuję od razu zabrać ubrania na wyjście i dla siebie i dla młodego bo mąż może nas odebrać spod wejścia do szpitala więc nie ma sensu czekać aż poda komuś rzeczy, czekać na nie i dopiero ubierać siebie i dziecko No i u mnie + 7kg podobno od tyłu nie widać że jestem w ciąży ale tyłek mi się całkowicie spłaszczył hahaha
-
Kinaa u mnie to było w sumie podobne do śluzu tylko o wiele bardziej gęste i tak jakby w kawałku. Niektórzy piszą o konsystencji galaretki i w sumie trochę mi się też tak skojarzyło.
Oglądałam sobie też zdjęcia na google 🤣 jak się wpisze mucus plug to trochę tego wyskakuje.Kinaa lubi tę wiadomość
👶 12.2020 -
Emigrantka wrote:Cześć. Trochę mnie nastraszyłyscie tym pakowaniem toreb. Ja mam aż 3 terminy: 20.12; 25.12 i 30.12. i na żaden nie jestem jeszcze gotowa. Czy macie może godna polecenia listę rzeczy do spakowania? Chwilowo utknęłam za granicą i jestem totalnie zagubiona w tym wszystkim.
U mnie 10kg na plusie (i dostałam reprymendę od lekarza żeby się pilnować), a córka tydzień temu 1900. Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki!
Ja mam spakowane:
Pampersy 1 opakowanie
Podkłady poporodowe
Podkłady poporodowe na noc
Majtki poporodowe jednorazowe
Majtki poporodowe wielorazowe
Chusteczki nawilżane
Papier toaletowy mokry
Szlafrok
3x koszula nocna z funkcją karmienia
1 większy ręcznik *
2 mniejsze ręczniki *
Rożek
* Wyprane w 90 stopniach (zalecenie ze strony szpitala)
3 komplety ubranek
Pieluszki tetrowe
Butelka filtrująca do wody
Miniatury kosmetyków
Słuchawki do telefonu
Ładowarka
Śpiworek na wyjście
Jeszcze muszę dopakować:
Jakieś jedzenie
Butelka
Laktator jak go kupię
Bephanten
Sztućce i kubek
Już sama nie wiem, co jeszcze się może przydać
Magdoczka lubi tę wiadomość
👶 12.2020 -
Tortie, fajna lista
Ja majtek poporodowych jednorazowych nie biorę Niewygodne to i nieprzewiewne. Zdecydowanie lepsze są wielorazowe, które też mogą służyć jako jednorazowe
Biorę jeszcze ręcznik papierowy - jest bardziej higieniczny i delikatny np. przy podmywaniu się.
Laktatora nie biorę, ale biorę maść z lanoniną na podrażnione sutki i silikonowe nakładki na piersi. Pierwszy syn mnie tak pogryzł, że mąż mi tych rzeczy szukał na gwałt i dowoził.
I nie wiem, jak u Was w szpitalu, ale u mnie wymagane są maseczki. Na sam poród oczywiście się ściąga, ale na izbie przyjęć czy na korytarzach trzeba nosić.
-
A czop to taki jakby glutek, gęsta kulka, często z niteczkami krwi. Raczej ze śluzem się go nie pomyli. Mi w pierwszej ciąży wypadł razem z odchodzącymi wodami. Stałam zszokowana w kałuży wody i widziałam leżący w tej wodzie taki glutek
Kinaa lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Tortie, fajna lista
Ja majtek poporodowych jednorazowych nie biorę Niewygodne to i nieprzewiewne. Zdecydowanie lepsze są wielorazowe, które też mogą służyć jako jednorazowe
Biorę jeszcze ręcznik papierowy - jest bardziej higieniczny i delikatny np. przy podmywaniu się.
Laktatora nie biorę, ale biorę maść z lanoniną na podrażnione sutki i silikonowe nakładki na piersi. Pierwszy syn mnie tak pogryzł, że mąż mi tych rzeczy szukał na gwałt i dowoził.
I nie wiem, jak u Was w szpitalu, ale u mnie wymagane są maseczki. Na sam poród oczywiście się ściąga, ale na izbie przyjęć czy na korytarzach trzeba nosić.
O właśnie ręczniki papierowe też mam spakować i maść na sutki. Jeszcze zalecana jest pomadka do ustMagdoczka lubi tę wiadomość
👶 12.2020