Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Heja
wesołych spokojnych Świąt Wielkanocnych
U nas maluszek super przybiera 7 kg ma już 4 MC i tydzień także szok jak ten czas leci. Jesteśmy na piersi non toper. W nocy fajnie sobie śpi budzi się jak zawsze koło północy, 2-3 potem 5-6 czasem po 7
Zabawne lubi a kuku, przytulanki, już się odwraca na plecki vo prawda preferuje z lewej strony, ale ćwiczymy sobie i lewa też daje żeby nią próbował długo wytrzymuje na brzuszku jakieś 20 minut. Dużo śliny i rączki w buzi
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
My wczoraj skończyliśmy 4 miesiąc i również w okolicach 7kg
Mon!ta^ u nas tak samo w nocy budzi sie koło 2, potem koło 5 wiec nie ma co narzekać
U nas synek jeszcze sie nie obraca na plecki, jak na razie to próbuje na boki ale jeszcze potrzebuje praktyki na brzuszku nie przepada leżeć od razu się denerwuje więc staram się go nosić brzuszkiem do dołu i to akceptuje, powoli go przyzwyczajamy do brzuszkowych pozycji mimo ze jak mial 2 miesiace to spokojnie na brzuszku leżał i trzymał główkę a potem mu się odwidzialo07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Hej. My już zaczęłyśmy zabawy z marchewką i ziemniakiem. Dajemy jej na razie duże kawałki ugotowanych na pol twardo warzyw żeby się nimi pobawiła ...poużywala zamiast gryzaczka.w ten sposób oswajamy ja z kolorami zapachami i smakami. Wg nowych wytycznych dietę można zacząć rozszerzać już od skończonego 4mies. Zobaczymy w przyszłym tyg czy Lilka jest gotowa.
Od czego zaczynacie rozszerzenie ... Warzywa owoce czy kaszki?
Pozdrawiamy! -
Heja według wytycznych who jak się karmi piersią roszerzanie diety od 6 MC ja zaczynam od 5 i pół i jak zawsze od kaszki a od 6 MC od warzyw po 5 warzywie pierwszy owoc. Ja mam taki schemat żywieniowy u nas jeszcze nie siedzi więc nie będę dawać do zabawy jak zobaczę że zaczyna siadać to wtedy będę już inaczej postępować
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-