Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję i zaczynam trochę zazdrościć wszystkim rozpakowanym. Chociaż muszę przyznać, że jeszcze nie wszystko mam gotoweStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Gratuluję
Ja po wczorajszej wizycie, z małym wszystko w porządku, szyjka rozpulchniona więc nie wiadomo kiedy się zacznie, ale jak na razie odczuwam tylko ostre kłucie w szyjce.
Za tydzień mam mieć ktg w szpitalu.edyciak. lubi tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
GRATULUJE DZIEWCZYNY
Ja przedwczoraj miałam awaryjną wizytę bo już myślałam że mam skurcze ale okazało się, że to przepowiadające a szyjka mocno trzyma. Gin stwierdził że w sumie to mogę już rodzić jak coś Co do śluzu też od jakiegoś czasu mam go więcej i jest taki jakby wodnisty ale podobno to normalne na tym etapie więc nie wiem. Samochód mam już zapakowany walizkami do spzitala więc tlyko czekam kiedy to nastąpi -
Hej dziewczyny.
26 listopada przez cc przyszedł na świat mój kochany synuś. Tymonek waży 3900g i mierzy 54 cm. Dziś już skończył tydzień ❤ Jest przecudowny, ja przeszczęsliwa a straszy brat i siostra wpatrzeni w niego jak w obrazem ❤Kinaa, edyciak., Chcę być mamą, kingus0x, Magdoczka, mon!ta^ lubią tę wiadomość
Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Potrójnamama bardzo gratuluję! W którym tygodniu ciąży rozwiązanie?
Super, że rodzeństwo ucieszone z braciszka 🥰Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek 😘
U mnie tez zero skurczy ani bólu. Wizyta w poniedziałek. Tez nie mogę się już doczekać[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
U mnie wszystko kieruje się w stronę porodu. Waga jakieś 3050g, rozwarcie na 1 cm i główka baaardzo nisko i napiera. Chociaż wiadomo, że można tak i kilka tygodni chodzić 😂 ale mam nadzieję na dosyć szybkie rozwiązanie.Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Hej, Jak się trzymacie? Ja jakoś dziś w lekkiej panice i mam przeczucie, że coś sie szykuje ( termin przewidziany albo na 20.12 albo 30.12). rano znalazłam dziwny sluz na bieliźnie, nie przypomina to zdjęć czopów śluzowych z internetu, ale niepokój pozostał. NIe mam innych objawów nadchodzącego porodu.
Ale przy okazji chciałam was podpytac o stronę papierologiczną i formalną. chodzi o zwolnienie lekarskie i urlop macierzyński. Ja mam zwolnienie lekarskie do 14.12.2020. i nie wiem czy iść po kolejne na np. dwa tygodnie? czy już wnioskowac o urlop. Na wniosku należy podać imię i nazwisko dziecka - my jeszcze nie wybraliśmy, poza tym co w sytuacji kiedy urodzi się chłopiec zamiast dziewczynki??? Jak Wy rozwiązujecie albo juz rozwiązałyście ten problem?
-
Emigrantka wrote:Hej, Jak się trzymacie? Ja jakoś dziś w lekkiej panice i mam przeczucie, że coś sie szykuje ( termin przewidziany albo na 20.12 albo 30.12). rano znalazłam dziwny sluz na bieliźnie, nie przypomina to zdjęć czopów śluzowych z internetu, ale niepokój pozostał. NIe mam innych objawów nadchodzącego porodu.
Ale przy okazji chciałam was podpytac o stronę papierologiczną i formalną. chodzi o zwolnienie lekarskie i urlop macierzyński. Ja mam zwolnienie lekarskie do 14.12.2020. i nie wiem czy iść po kolejne na np. dwa tygodnie? czy już wnioskowac o urlop. Na wniosku należy podać imię i nazwisko dziecka - my jeszcze nie wybraliśmy, poza tym co w sytuacji kiedy urodzi się chłopiec zamiast dziewczynki??? Jak Wy rozwiązujecie albo juz rozwiązałyście ten problem?
O urlop macierzyński i rodzicielski Można wnioskować po urodzeniu dziecka i masz na to 2 tygodnie.
Po urodzeniu dziecka szpital wysyła do urzędu miejskiego papier ( ja urodziłam e czwartek 00:35 ) w piątek juz papiery mieli i można wszystko załatwić online:
Pesel
Żłobek
500+ i bin turystyczny po otrzymaniu 500+
Po wyjściu ze szpitala w tym samym dniu lub następnym trzeba powiadomić pracodawcę ze się urodziło ( ja urodziłam 26.11 powiadomiła 03.12) chyba ze masz fajne relacje to nawet będąc w szpitalu
Po wyjściu zdajesz u pracodawcy wniosek o urlop oraz ksero aktu urodzenia dziecka oraz (nie każdy pracodawca chce) oświadczenie iż drugi rodzic nie będzie korzystał z rodzicielskiego.
Mam nadzieję że rozjasnilam Tobie sytuację
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Emigrantka wrote:@ Tortie - powodzenia i trzymam kciuki, żeby szybko się rozwiązało!
Bardzo dziękuję!
Ja mam teraz zwolnienie do 21.12, czyli następnej wizyty. Poszłabym na Twoim miejscu po zwolnienie żeby była ciągłość.
Ten dziwny śluz to w sumie może być czop śluzowy. Może on w sumie różnie wyglądać. Mi podobno już cały odszedł, w kawałkach bez domieszki krwi.Starania o rodzeństwo od 08.2024
👶 12.2020 -
Jednak mnie nie wypuszczą i z powodu skaczacego ciśnienia juz dziś założyli tasiemke ktora ma skracać szyjke i jutro prawdopodobnie urodze. Na razie bóle jak miesiaczkowe. Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 09:57
Kinaa lubi tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙