Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest teraz około +9 kg. Mam wszystkie typowe i nieprzyjemne dolegliwości tego okresu, twardnienia, ból spojenia łonowego, kłucia, permanentny ucisk na pęcherz, ociężałość, zgaga i problemy jelitowe (bardzo męczące), ciągłe sapanie przy szybszym kroku. Ostatnio próbowałam delikatnie podbiec przez pasy, nie dałam rady nawet przymarkować biegu, ciążenie i grawitacja mnie przygniotły, słoniowatość na maxa
Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Moje bóle prawie ustąpiły, więc muszę ogarnąć zaległości w tym przypływie siły.
Wczoraj na USG w 28+2 waga wyszła 1420g. Trochę duży jest 😂 lekarz mnie jednak pocieszył, że każde dziecko rośnie w innym tempie i może być tak, że trochę wyhamuje.
Mamy grupę na FB? jeśli tak to chętnie dołączęStarania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
My ostatnio w Piątek byliśmy na ostatnich prenatalnych, synek ważył 1500 g, nie wiem czy to dużo czy mało, ale chyba w sam raz widzę, że chyba tylko ja z tą wagą tak do góry idę, już teraz mam +15 kg,ale pewnie to przez to moje leżenie przez 3 miesiące i dietę przed ciążą,ale co tam, najważniejsze żeby dzidzi było zdrowe, ja tam sobie później poradzę
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, mały waży 1476g i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Łożysko już nie jest blisko ujścia i mogę rodzić sn
Zakupiłam już większość rzeczy dla siebie do szpitala żeby mieć spokojną głowę.mon!ta^ lubi tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Grudniowa mama ja tez jakies +12kg ale podobnie trzymałam diete a pierwsze miesiace musiałam leżeć. Myślę że szczupłe osoby tez więcej przybierają. Ale najważniejsze żeby maluch byl zdrowy
Grudniowa Mama lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Tortie wrote:Mamy grupę na FB? jeśli tak to chętnie dołączę
Niestety nie
Heja ja po poniedziałkowym USG i mały wazy około 1550g
Ja przybralam jakieś 7 kg.
kingus0x wrote:Zakupiłam już większość rzeczy dla siebie do szpitala żeby mieć spokojną głowę.
Laktator, muszle laktacyjne, matę do przewijania skip hop itd itp chyba ogarnęłam już praktycznie wszystko 😂
Trzecia ja też podobnie bieganie dla mnie to zmora aktualnie jeszcze u fizjo byłam bo mam problemy szyjne, klucie, ciągniecie itd też mam. Mam również ćwiczenie na rozluźnienie kręgosłupa ledzwiowego bo rwa czasem daje popalić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 06:19
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Tortie wrote:
Mamy grupę na FB? jeśli tak to chętnie dołączę
Nie mamy ale fajnie byłoby ją założyć - jeśli macie ochotę mogę ją stworzyć
Ja w tej ciąży przytyłam 15 kg już ale to nic - zrzucę
Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Witajcie, ja również po wizycie wczoraj synek ważył 1349g wszystko w normie, kolejna wizyta za mc i już pobranie wymazu na gbs ten czas zapierdziela okrutnie jak dotrwam to max 2 wizyty jeszcze...
Męczy mnie bardzo bezsenność są dni że jestem wyczerpana ale zabieram się za kończenie wyprawki...mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dziś po USG, mały waży 1670 i termin wychodzi na 10.12. Jest wszystko dobrze, widziałam skwaszoną minkę, jakby był zły, że tam go ktoś szturcha Jest już ułożony główką w dół. Dużo leżę, ale zaczynam się stresować, że będzie przedwcześnie. Chciałabym żeby siedział w brzuchu chociaż jeszcze miesiąc, to będę już spokojna. Szyjka jeszcze się trzyma jako tako...
Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Ja po 3 badania prenatalnych wszystko Ok, mały w 31+0 wazy 1420 g. Lekarz mówi że będzie się zaliczać do małych dzieci, ale najważniejsze ze wszystko poza tym w porządku. Ja przytyłam 9 kg.
Strasznie się stresuje jaka sytuacja będzie nas czekać w szpitalach przez ta pandemię. A chyba będzie coraz gorzej 😓 nie wyobrażam sobie sytuacji w której mogłabym być bezobjawowo chora i zabraliby mi maleństwo po porodzie 😭😭
termin porodu: 9.12.2020 -
Jjs to taka waga jak u mnie, tylko ja byłam na USG 28+2 ogólnie to mam nadzieje, że mały urodzi się koło 38 TC, a nie będzie czekał do 40 i ciągle przybierał na masie :p
Ja już się nastawiłam na to, że na poród rodzinny nie ma szans, ale najbardziej się właśnie boję rozłąki z dzieckiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 12:04
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Zawsze pozostaje opcja porodu w domu w sytuacji gdy wszystko przebiega książkowo. Można znaleźć dobrą położną specjalizujących się w porodach domowych. To pewnie bardziej opcja dla dziewczyn, które już rodziły i wiedzą czego się spodziewać, lub tych, które mają duże zaufanie i komunikują się dobrze z sygnałami płynącymi z ciała. Tu więcej na ten temat: https://www.rodzicpoludzku.pl/porod-w-domu.htmlTrzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Hej,
U mnie łożysko nadal pozostaje brzeznie przodujące .
Bardzo się stresuje, lekarz mnie nastraszył ze w każdym momencie mogę dostać krwotoku , ze musze bardzo się pilnować , ze pewnie będzie CC przed 38 tygodniem 😫😢
A ja bym chciała żeby synek posiedzial chociaż do 39 tygodnia😫
Są szanse jeszcze ze łożysko się podniesie, ale małe 😕Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚