Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest teraz około +9 kg. Mam wszystkie typowe i nieprzyjemne dolegliwości tego okresu, twardnienia, ból spojenia łonowego, kłucia, permanentny ucisk na pęcherz, ociężałość, zgaga i problemy jelitowe (bardzo męczące), ciągłe sapanie przy szybszym kroku. Ostatnio próbowałam delikatnie podbiec przez pasy, nie dałam rady nawet przymarkować biegu, ciążenie i grawitacja mnie przygniotły, słoniowatość na maxa
Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Moje bóle prawie ustąpiły, więc muszę ogarnąć zaległości w tym przypływie siły.
Wczoraj na USG w 28+2 waga wyszła 1420g. Trochę duży jest 😂 lekarz mnie jednak pocieszył, że każde dziecko rośnie w innym tempie i może być tak, że trochę wyhamuje.
Mamy grupę na FB?jeśli tak to chętnie dołączę
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
My ostatnio w Piątek byliśmy na ostatnich prenatalnych, synek ważył 1500 g, nie wiem czy to dużo czy mało, ale chyba w sam raz
widzę, że chyba tylko ja z tą wagą tak do góry idę, już teraz mam +15 kg,ale pewnie to przez to moje leżenie przez 3 miesiące i dietę przed ciążą,ale co tam, najważniejsze żeby dzidzi było zdrowe, ja tam sobie później poradzę
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, mały waży 1476g i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Łożysko już nie jest blisko ujścia i mogę rodzić sn
Zakupiłam już większość rzeczy dla siebie do szpitala żeby mieć spokojną głowę.mon!ta^ lubi tę wiadomość
07.04.2020 - Ⅱ
💙 14.12.2020 💙 -
Grudniowa mama ja tez jakies +12kg ale podobnie trzymałam diete a pierwsze miesiace musiałam leżeć. Myślę że szczupłe osoby tez więcej przybierają. Ale najważniejsze żeby maluch byl zdrowy
Grudniowa Mama lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Tortie wrote:Mamy grupę na FB?
jeśli tak to chętnie dołączę
Niestety nie
Heja ja po poniedziałkowym USG i mały wazy około 1550g
Ja przybralam jakieś 7 kg.
kingus0x wrote:Zakupiłam już większość rzeczy dla siebie do szpitala żeby mieć spokojną głowę.zostały mi pierdoły, kosmetyki też mam kupione dzisiaj muszę odebrać.
Laktator, muszle laktacyjne, matę do przewijania skip hop itd itp chyba ogarnęłam już praktycznie wszystko 😂
Trzecia ja też podobnie bieganie dla mnie to zmora aktualniejeszcze u fizjo byłam bo mam problemy szyjne, klucie, ciągniecie itd też mam. Mam również ćwiczenie na rozluźnienie kręgosłupa ledzwiowego bo rwa czasem daje popalić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 06:19
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Tortie wrote:
Mamy grupę na FB?jeśli tak to chętnie dołączę
Nie mamy ale fajnie byłoby ją założyć - jeśli macie ochotę mogę ją stworzyć
Ja w tej ciąży przytyłam 15 kg już ale to nic - zrzucę
Pierwsza ciąża 8tc poronienie
Synek 2015
Córeczka 2017
Synek 05-16.03.2019 💔
-
Witajcie, ja również po wizycie wczoraj synek ważył 1349g wszystko w normie, kolejna wizyta za mc i już pobranie wymazu na gbs ten czas zapierdziela okrutnie jak dotrwam to max 2 wizyty jeszcze...
Męczy mnie bardzo bezsenność są dni że jestem wyczerpana ale zabieram się za kończenie wyprawki...mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dziś po USG, mały waży 1670 i termin wychodzi na 10.12. Jest wszystko dobrze, widziałam skwaszoną minkę, jakby był zły, że tam go ktoś szturcha
Jest już ułożony główką w dół. Dużo leżę, ale zaczynam się stresować, że będzie przedwcześnie. Chciałabym żeby siedział w brzuchu chociaż jeszcze miesiąc, to będę już spokojna. Szyjka jeszcze się trzyma jako tako...
Trzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Ja po 3 badania prenatalnych
wszystko Ok, mały w 31+0 wazy 1420 g. Lekarz mówi że będzie się zaliczać do małych dzieci, ale najważniejsze ze wszystko poza tym w porządku. Ja przytyłam 9 kg.
Strasznie się stresuje jaka sytuacja będzie nas czekać w szpitalach przez ta pandemię. A chyba będzie coraz gorzej 😓 nie wyobrażam sobie sytuacji w której mogłabym być bezobjawowo chora i zabraliby mi maleństwo po porodzie 😭😭
termin porodu: 9.12.2020 -
Jjs to taka waga jak u mnie, tylko ja byłam na USG 28+2
ogólnie to mam nadzieje, że mały urodzi się koło 38 TC, a nie będzie czekał do 40 i ciągle przybierał na masie :p
Ja już się nastawiłam na to, że na poród rodzinny nie ma szans, ale najbardziej się właśnie boję rozłąki z dzieckiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 12:04
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Zawsze pozostaje opcja porodu w domu w sytuacji gdy wszystko przebiega książkowo. Można znaleźć dobrą położną specjalizujących się w porodach domowych. To pewnie bardziej opcja dla dziewczyn, które już rodziły i wiedzą czego się spodziewać, lub tych, które mają duże zaufanie i komunikują się dobrze z sygnałami płynącymi z ciała. Tu więcej na ten temat: https://www.rodzicpoludzku.pl/porod-w-domu.htmlTrzecia ciąża, termin na 14.12
Córka 2012
Synek 2014 -
Hej,
U mnie łożysko nadal pozostaje brzeznie przodujące .
Bardzo się stresuje, lekarz mnie nastraszył ze w każdym momencie mogę dostać krwotoku , ze musze bardzo się pilnować , ze pewnie będzie CC przed 38 tygodniem 😫😢
A ja bym chciała żeby synek posiedzial chociaż do 39 tygodnia😫
Są szanse jeszcze ze łożysko się podniesie, ale małe 😕Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚