Grudzień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dolores wrote:To u mnie dziś 6+1 wychodzi wg miesiączki. Dam znać po wizycie.Czekam pod gabinetem. Lekkie opóźnienie jest.
O to u mnie dziś też 6+1
Powodzenia! Oby to opóźnienie nie było długie. Trzymam kciuki za udaną wizytę ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 12:48
Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
nick nieaktualnyhttps://www.suwaczki.com/tickers/w4sq3e3kkqrwsbzv.png Dziewczyny wróciłam z usg i niestety jest ciałko żółte ale nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego, co mam myśłeć? Lekarz kazał powtórzyć badanie za 7 do 10 dni z tego względu że jest ciałko żółte i może za wcześnie na usg? ale wg waszych opisów to u was nawet już serduszko biło w tym czasie,
-
Dolores wrote:https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq3e3kkqrwsbzv.png Dziewczyny wróciłam z usg i niestety jest ciałko żółte ale nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego, co mam myśłeć? Lekarz kazał powtórzyć badanie za 7 do 10 dni z tego względu że jest ciałko żółte i może za wcześnie na usg? ale wg waszych opisów to u was nawet już serduszko biło w tym czasie,
Byłam w środę na usg , według terminu miesiączki był to 6t+2d a był widoczny pęcherzyk żółtkowy, 11.05 idę znów. W 1 ciąży miałam dokładnie tak samo, mam długie cykle 32-34 dni. -
nick nieaktualny
-
s1985 wrote:Czy was tez boli głowa, a raczej cmi
Macie jakis patent na kolki jelitowe? Od kilku dni bolą mnie jelita:/ nie wiem co mozna brać na to albo czym sie ratować zeby troche brzuchowi ulżyć. Nie jem nic niezdrowego, nie jem słodyczy bo mnie odrzuciło od nich.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 18:12
starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
nick nieaktualnyInga28 wrote:Ale nawet pustego pęcherzyka nie było? On podobno jest już widoczny gdy beta wynosi ponad 1000, ale tez dużo zależy od sprzętu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 18:26
-
Dolores wrote:No właśnie chyba nie, napisane jest że w jamie macicy nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego , endometrium do 14 mm , jajnik prawy z ciałkiem żółtym 28x27 mm
Myślę, że fatycznie może być za wcześnie. A jakiej długości miałaś cykle i czy badałaś betę? Jaki był jej poziom?
Teraz niestety trzeba będzie czekać na następne usg. Ja liczę się z tym że u mnie może być podobna sytuacja i chciałam iść na pierwsze usg tydzień później, ale ten za wysoki cukier mnie niepokoi.Starania o rodzeństwo od 08.2024
♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
♂️ Astenoteratozoospermia
💊 Metformina, NAC, Inozytol
🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
👶 12.2020 -
Dolores wrote:No właśnie chyba nie, napisane jest że w jamie macicy nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego , endometrium do 14 mm , jajnik prawy z ciałkiem żółtym 28x27 mm
-
Dolores wrote:No właśnie chyba nie, napisane jest że w jamie macicy nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego , endometrium do 14 mm , jajnik prawy z ciałkiem żółtym 28x27 mmstarania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
nick nieaktualnyNiby szukał źe moźe pozamaciczna ale teź nic nie znalazł. Cały opis-W jamie macicy nie uwidoczniono pęcherzyka ciąźowego. Endometrium poszerzone do 14 mm.Jajnik prawy z ciałkiem źółtym 28x27mmJajnik lewy 22x16mm.Ciąźy nie uwidoczniono. Zatoka Douglasa wolna.
-
Dolores wrote:Niby szukał źe moźe pozamaciczna ale teź nic nie znalazł. Cały opis-W jamie macicy nie uwidoczniono pęcherzyka ciąźowego. Endometrium poszerzone do 14 mm.Jajnik prawy z ciałkiem źółtym 28x27mmJajnik lewy 22x16mm.Ciąźy nie uwidoczniono. Zatoka Douglasa wolna.starania od 2016
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdyciak wrote:Dolores, który jest dzisiaj Twój dzień cyklu? Ile dni trwają twoje cykle?
Pewnie też bym się zmartwiła na twoim miejscu, ale może sprzęt jest średni albo lekarz jest średni albo jest po prostu za wcześnie, by było coś widać. Ile beta wynosi?
-
Dolores wrote:Cykle zazwyczaj 27 dniowe ale robilam testy owulacyjne i pierwszy dodatni mi wyszedł 15 dc i skok temperatury wiec owulacje mialam 3 lub 4 kwietnia. Czyli 16 lub 17 dc. Wg okresu wychodzi dzis 6 tyg+1dz
Nie chcę cię martwić, ale to nie wygląda dobrze Na tym etapie już powinien być przynajmniej pęcherzyk, zwłaszcza, że monitorowałaś sobie testami owulację... U mnie w pierwszej ciąży która była ciągle „do tyłu” też już był spory pęcherzyk na tym etapie. Trzymam kciuki, żeby się okazało, że jednak miałaś pózniej owulację i ciąża się rozwija, ale nie czekaj zbyt długo przed kolejną wizytą u ginekologa, bo jeżeli to ciąża pozamaciczna, to zagrożone jest twoje zdrowie i życie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 05:00
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020