X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub Pan doktor ma słaby sprzęt. Chodź też uważa, że powinnaś powtórzyć w tym tygodniu USG.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy. Chciałabym i ja dołączyć do Waszej grupy. Może kilka słów o mnie, staraliśmy się z mężem o dziecko od ponad dwóch lat. U mnie stwierdzone PCOS a u męża oligospermia, lekarze kwalifikowali nas jedynie do procedury in vitro. Byliśmy na etapie szczegółowej diagnozy, przez zaistniałą sytuację w naszym kraju zrezygnowaliśmy z badań. Ostatnią miesiączkę miałam 08.03, cykle mam nieregularne więc trudno powiedzieć czy była owulacja czy nie, ponieważ nie miałam monitoringu ani stymulacji hormonami. Od początku kwietnia czułam się bardzo dziwnie, niesamowity ból piersi, zmęczenie, parcie na pęcherz jak przy zapaleniu pęcherza i zawroty głowy. Postanowiłam zrobić test przed spodziewaną miesiączką, a tu ukazały się dwie kreseczki. Nie mogłam w to uwierzyć, cud. Zadzwoniłam do swojej Pani doktor, która umówiła mnie na wizytę na 30.04 (dzień moich urodzin). Teraz dziewczyny zaskoczę Was tą informacją. Pani doktor wykonuje USG, widać bijące serduszko, nie jedno ale prawdopodobnie trzy... Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, wtedy będzie już widoczne czy dwójka czy trójka. Troszkę się rozpisałam na swój temat. Życzę Wam dużo zdrowia i cierpliwości.

Kitaja, Kropkaa87, Jagodzianka19, Glonojadek, potrójnamama, Jeżowa, tvisha, Kocia, olciaa, gilmoregirl, Kokaina, gucha lubią tę wiadomość

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wspaniałe wieści 😍 gratuluję

Przytulanka lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka to widzę, że bardzo podobna historia jak u mnie - też ponad 2 lata starań, PCOS i nieprawidłowe nasienie u partnera (u nas akurat asthenoteratozoospermia).

Mega gratuluję serduszek <3 ciekawa jestem czy będą 2 czy 3 😍

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, nie ukrywam ale jestem przerażona, ponieważ ciąża mnoga obarczona jest dużym ryzykiem. Jeśli potwierdzą się za dwa tygodnie przypuszczenia Pani doktor, wówczas będzie mnie kierować do specjalisty od ciąż mnogich. Oczywiście dam znać czy jest 2 czy 3 :) Póki co męczą mnie strasznie nudności i nie mam siły. A Wy jak przechodzicie ciążę?

Tortie, Wam też się udało naturalnie?

Edyciak lubi tę wiadomość

• Tortie Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    Tortie, Wam też się udało naturalnie?

Tak, też naturalnie. Przez koronawirusa miałam odpuszczoną stymulację i ogólnie jakoś mniejszą uwagę skupiłam na staraniach.

Ja przez pierwsze kilka dni byłam senna, ale mi przeszło. Dzisiaj rano jak poczułam zapach kawy którą po prostu mój partner sobie zrobił w kuchni to miałam nasilone nudności. Na szczęscie przeszło samo.

Faktycznie ciąża mnoga to większe wyzwanie. Teraz tylko trzeba czekać ile w końcu serduszek będzie.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • potrójnamama Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamy. Chciałabym i ja dołączyć do Waszej grupy. Może kilka słów o mnie, staraliśmy się z mężem o dziecko od ponad dwóch lat. U mnie stwierdzone PCOS a u męża oligospermia, lekarze kwalifikowali nas jedynie do procedury in vitro. Byliśmy na etapie szczegółowej diagnozy, przez zaistniałą sytuację w naszym kraju zrezygnowaliśmy z badań. Ostatnią miesiączkę miałam 08.03, cykle mam nieregularne więc trudno powiedzieć czy była owulacja czy nie, ponieważ nie miałam monitoringu ani stymulacji hormonami. Od początku kwietnia czułam się bardzo dziwnie, niesamowity ból piersi, zmęczenie, parcie na pęcherz jak przy zapaleniu pęcherza i zawroty głowy. Postanowiłam zrobić test przed spodziewaną miesiączką, a tu ukazały się dwie kreseczki. Nie mogłam w to uwierzyć, cud. Zadzwoniłam do swojej Pani doktor, która umówiła mnie na wizytę na 30.04 (dzień moich urodzin). Teraz dziewczyny zaskoczę Was tą informacją. Pani doktor wykonuje USG, widać bijące serduszko, nie jedno ale prawdopodobnie trzy... Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, wtedy będzie już widoczne czy dwójka czy trójka. Troszkę się rozpisałam na swój temat. Życzę Wam dużo zdrowia i cierpliwości.

Wooow! Gratulacje ❤

Pierwsza ciąża 8tc poronienie
    Synek 2015
    Córeczka 2017
    Synek 05-16.03.2019 💔

7v8r3e3k3cjsoq3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka, o ja cię!! Ale numer!! 😊 Po prostu cud! ❤ Chyba ktoś na górze maczał w tym palce. 😊

• Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Tak, też naturalnie. Przez koronawirusa miałam odpuszczoną stymulację i ogólnie jakoś mniejszą uwagę skupiłam na staraniach.

Ja przez pierwsze kilka dni byłam senna, ale mi przeszło. Dzisiaj rano jak poczułam zapach kawy którą po prostu mój partner sobie zrobił w kuchni to miałam nasilone nudności. Na szczęscie przeszło samo.

Faktycznie ciąża mnoga to większe wyzwanie. Teraz tylko trzeba czekać ile w końcu serduszek będzie.
    Moja Droga to również ogromne gratulacje dla Was, bo wiem co przeszliście przez te ostatnie dwa lata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletowalam badania, by w maju ruszyć z mężem do kliniki leczenia niepłodności, a tu ciąża wyskoczyła. 😄

• Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Przytulanka, o ja cię!! Ale numer!! 😊 Po prostu cud! ❤ Chyba ktoś na górze maczał w tym palce. 😊

Najwyraźniej tak jest, że ktoś u góry pomógł. :) Moja Pani doktor nie mogła w to uwierzyć, bo nie byłam stymulowana hormonalnie a w rodzinie nigdy ciąży mnogiej nie było.

Edyciak, Mała panda lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka pięknie zostały Wam wynagrodzone lata starań! Niesamowite! Rozumiem Twoje obawy o ciążę mnogą, ale mam nadzieję, że wszystko będzie szło gładko. Ogromne gratulacje <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Mała panda Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka wrote:
    Najwyraźniej tak jest, że ktoś u góry pomógł. :) Moja Pani doktor nie mogła w to uwierzyć, bo nie byłam stymulowana hormonalnie a w rodzinie nigdy ciąży mnogiej nie było.

Gratulacje ♥️ niesamowita historia ♥️

Ciąża 3 ♥️ Łucja :*
    3jgxyx8drpyu6ix0.png
    63b581a52b.png
    👼Mikołaj (21tc) i 👼Maja (18tc) 💔[*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka, a masz gdzieś zdjęcie USG?

• Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Przytulanka, a masz gdzieś zdjęcie USG?
    Zamieściłam zdjęcie do galerii USG, posyłam link:
    https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/c3f8d44df7864bafe93b8c83db4cbe1b.jpg

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulanka ale fajnie, piękna historia, lata ataran zostały podwójnie albo potrójnie wynagrodzone. Mam znajoma która ma dwóch synów z in vitro i zawsze marzyła jej się córeczka, zaszła naturalnie nie starając się o dziecko i przy PCOS i urodziła piękna zdrowa córeczkę, taki mały cud.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Przytulanka Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Przytulanka ale fajnie, piękna historia, lata ataran zostały podwójnie albo potrójnie wynagrodzone. Mam znajoma która ma dwóch synów z in vitro i zawsze marzyła jej się córeczka, zaszła naturalnie nie starając się o dziecko i przy PCOS i urodziła piękna zdrowa córeczkę, taki mały cud.
    Cuda się zdarzają, nas lekarz w klinice nastawiał tylko i wyłącznie na procedurę in vitro. Mąż miał zleconą szerszą diagnostykę nasienia oraz badania genetyczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Lub Pan doktor ma słaby sprzęt. Chodź też uważa, że powinnaś powtórzyć w tym tygodniu USG.
    Sprawdziłam Sprzęt raczej miał dobry bo Volution S8. Nie wiem co jest grane bo objawów ciąźowych teź nie mam juź od kilku dni a testy ciąźowe dalej mi wychodzą pozytywne. Miesiączki brak. W czwartek mam wizyte u lekarza. Całą noc dziś nie spałam z tych nerw.

• Margośka Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Mnie strasznie męczą duszności... nie wiem co się dzieje, ale mam takie napady że czuje że serce mi bije bardzo mocno, ogólnie czuje jak by mi coś uciskali płuca :/ pisałam do mojego lekarza i kazał zmierzyć kilka razy ciśnienie i tętno i wysłać mu wyniki. Odpisał że wszystko okej... ale nie czuje się okej i nie wiem co z tym zrobić :/

Ja też mam duszności, w poprzedniej ciąży też je miałam zwłaszcza rano zanim coś zjem, szybko muszę coś zjeść położyć się i przechodzi

Inga28 lubi tę wiadomość

74di4z17zn3adrro.png
    f2w3rjjg494mfcm7.png
  • Margośka Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq3e3kkqrwsbzv.png Dziewczyny wróciłam z usg i niestety jest ciałko żółte ale nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego, co mam myśłeć? Lekarz kazał powtórzyć badanie za 7 do 10 dni z tego względu że jest ciałko żółte i może za wcześnie na usg? ale wg waszych opisów to u was nawet już serduszko biło w tym czasie,

I u mnie w 5 tygodniu doktorka kazała powtórzyć betę ponieważ nie wiele było widać na usg, tak naprawdę to ta wizyta mnie nie napawała radością, doktorka też nie była zachwycona tym USG wręcz dała mi do zrozumienia że nie wiadomo czy coś jeszcze urośnie, przyszłam na wizytę za tydzień i też tylko ciałko żółte się pokazało a więc też w 6 tygodniu, wizytę 11tego mam,nadzieję że fasolka ładnie już urośnie i będzie biło serduszko.
    Obecnie wg kalendarzyka jest to początek 7 tygodnia i coraz bardziej daję mi się we znaki, jestem słaba ,nic mi się nie chce,non stop bym spała i momentami mnie mdli zwłaszcza na zapach mięsa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 13:04

74di4z17zn3adrro.png
    f2w3rjjg494mfcm7.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ