X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2020
Odpowiedz

Grudzień 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana powodzenia na wizycie! :)

Dołączam do wszystkich walczących z mdłościami - na razie pojawiają się to tu, to tam, ale z dnia na dzień jest gorzej... Damy radę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 13:21

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana wrote:
    Z tego co pamiętam to za każdym razem kiepskie samopoczucie mijało mi dopiero w 2 trymestrze także jeszcze trochę 😭

Dzisiaj mam wizytę i pierwsze raz zobaczę kropka ciekawe co tam się kryje... Wieczorem się odezwe😘
    Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis bylam na badaniach i przerazila mnie temperatura Mam coraz niźszą. Miałam 34.8 .Czy to oznaka brsku ciąźy czy jak?

• Savana Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolores wrote:
    Dziewczyny dzis bylam na badaniach i przerazila mnie temperatura Mam coraz niźszą. Miałam 34.8 .Czy to oznaka brsku ciąźy czy jak?

Może byłaś zmarznięta jak ci badali bo rozumiem że na wejściu do przychodni? A jak się czujesz? Osłabiona?

oar89n73y6mg0rut.png
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Jest ciałko żółte i pęcherzyk ciążowy, ale nic innego nie widać. Wg usg to 4 tydzień ciąży, ci się nie zgadza z OM (6+3)
    Ciąża jeszcze nie jest skreślona, ale małe szanse że będzie ok. Następną wizytę mam za 2 tygodnie.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Kinaa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dopisuje się do was jak mogę 😊 termin według gin na 30 grudnia, długo czekałam zeby się do was dopisać oczywiście z powodów osobistych ale czytałam was ;) coś o mnie a raczej o moich staraniach: 6 lat z mężem staramy się w ciągu tego czasu miałam laparoskopie zwiadowczą z usunięciem torbiela i udrożnieniem jajowodów, torbiel krwotoczną po stymulacji (pół roku bez owu), 5 ciąż z czego 3 samoistne poronienia przed 6 tyg ( stąd moje czekanie na wpis) i 1 usuwanie w 11 tc z powodu braku bicia serca ( jak okazało się ciąża obumarła już w 7-8 tc ok 2 dni po wizycie ) i w tamtym roku usunięcie ciąży ektopowej wraz z jajowodem. Jestem pełna optymizmu że ta ciąża dojdzie do końca 😁 Na razie miałam wizytę w piątek i widać piękny duży pecherzyk, kolejna wizyta 15 Maja do tej pory jestem na urlopie potem przechodzę na l4, w poprzednich ciążach brałam duphaston, acard i clexane/ fraxiparyne- w tej dhuphaston acard i steryd ( okazało się że na zastrzyki do brzucha jestem uczulona ) tyle o mnie 😁mam nadzieję że was nie przeraziłam ♥️

Glonojadek, Kitaja, Jeżowa, gucha lubią tę wiadomość

ckai9jcgzvp69p78.png
  • Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Savana czekamy na wieści z wizyty😊

Dolores ta temp to mierzona w przychodni? Ich termometrem? Jak tak to zmierz sobie na spokojnie w domu.

Tortie trzymam mocno kciuki, by wszystko dobrze było. A jak się mocno niepokoisz, to może warto pójść jeszcze do innego gina na usg?

Margośka, Tortie lubią tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 9 tygodniu ☺️

Wizyte z usg mam przesunieta na 16 maja i coraz bardziej sis niepokoje czy wszystko na pewno bedzie dobrze. Objawy ciazy jak najbardziej mam, ale mam tez jakies leki czy dziecko rozwija sie prawidlowo itd.

Tortie, tez jestem zdania zebys poszla jeszcze na wizyte do innego lekarza.

Kinaa, bardzo Ci wspolczuje takiej historii, trzymam kciuki zeby tetaz wszystko bylo dobrze 😘

Kinaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Jagodzianka19 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa przykro mi, że musialaś przez to wszystko przejść. Również mam kilka strat za sobą. Dlatego bardzo mocno wierzę, że tym razem uda Ci się donosić szczęśliwie ciąże i urodzic zdrowe maleństwo😍

Kinaa lubi tę wiadomość

p19ue6hhr78s4yrb.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze wpisy w których opowiadacie swoje historie i to jak walczyliście o to by się w końcu spełniło wasze marzenie o macierzyństwie, trzymam mocno kciuki za każdą z nas byśmy przeszły te resztę miesięcy do rozwiązania bez problemowo. Zazdroszczę dziewczyna które bez komplikacji i bez stresowo przechodzą ciąże.

Ja właśnie czekam na koleją videorozmowie z Panią doktor, mam nadzieję że przedłuży mi zwolnienie na kolejne 2tyg,ogólnie czuje się do dupy. Podłoga w domu krzyczy umyj mnie, a ja tyle leżę bo tak mnie mdli...

Kinaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wierzę, że teraz wszystko będzie dobrze

Kinaa lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Czytam wasze wpisy w których opowiadacie swoje historie i to jak walczyliście o to by się w końcu spełniło wasze marzenie o macierzyństwie, trzymam mocno kciuki za każdą z nas byśmy przeszły te resztę miesięcy do rozwiązania bez problemowo. Zazdroszczę dziewczyna które bez komplikacji i bez stresowo przechodzą ciąże.

Ja właśnie czekam na koleją videorozmowie z Panią doktor, mam nadzieję że przedłuży mi zwolnienie na kolejne 2tyg,ogólnie czuje się do dupy. Podłoga w domu krzyczy umyj mnie, a ja tyle leżę bo tak mnie mdli...

Kitaja, nie przejmuj sie podloga, teraz Ty jesteś najwazniejsza. Umyjesz sobie jak sie lepiej poczujesz 😘

Glonojadek, Kitaja lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam badania krwi i glukozy wynik mam 96 (w marcu przed ciąża miałam 101). Oczywiście wbić się nie potrafiła kobieta i jak zwykle stres i znowu z dwóch rąk pobieranie :(
    Czy taki wynik już mnie kwalifikuje do krzywej cukrowej?
    Zastanawiam się czy przed druga wizyta już nie zrobić tej krzywej dla lekarza.
    A w moczu jakieś liczne bezpostaciowe fosforany mi wyszły i wysokie pH plus pojedyncze bakterie ale nie czuje sie jakoś inaczej jeżeli chodzi o układ moczowy..

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Jestem po usg. Jest ciałko żółte i pęcherzyk ciążowy, ale nic innego nie widać. Wg usg to 4 tydzień ciąży, ci się nie zgadza z OM (6+3)
    Ciąża jeszcze nie jest skreślona, ale małe szanse że będzie ok. Następną wizytę mam za 2 tygodnie.
    Dlaczego uważasz, ze jest mała szansa? Mi tez wg usg wychodził 4 tydzien i był tylko pęcherzach ciążowy, nic poza tym. Za to z om 5,5t. Poczekaj do kolejnej wizyty.

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego może warto z usg poczekać i tak szybko nie robić by się nie potrzebnie nie stresować, bo to właśnie stres może źle wpłynąć na nasze fasolki w brzuchu. Poczekajcie dziewczyny jeszcze te 2 tyg i wtedy będą już fajne pierwsze usg. Tak ja wiem, że najgorsze te czekanie, ale jak tyle czasu czekałyście to i jeszcze trochę poczekacie

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam badania krwi i glukozy wynik mam 96 (w marcu przed ciąża miałam 101). Oczywiście wbić się nie potrafiła kobieta i jak zwykle stres i znowu z dwóch rąk pobieranie :(
    A w moczu jakieś liczne bezpostaciowe fosforany mi wyszły i wysokie pH plus pojedyncze bakterie ale nie czuje sie jakoś inaczej jeżeli chodzi o układ moczowy..

Co do glukozy to jestes na granicy normy, pewnie trzeba bedzie powtorzyc badanie.
    Mi w ostatnim moczu tez wyszly fosforanh, lekarz mnie uspokajal ze w ciazy to czeste, dzieje sie tak m.in wtedy jak sikasz w nocy i rano probka nie jest miarodajna.
    Zalecil mi duzo pic i to wszystko. To wysokie ph i bakterie tylko sa troche alarmujace, pewnie lekarz da Ci skierowanie na posiew.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kitaja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam tabletki na mdłości i jutro muszę jechać do szpitala na kroplówkę, bo podejrzewa odwodnienie organizmu. Popłakałam się jak z nią rozmawiałam chyba zmęczenie i hormony tak na mnie wpłynęły. Ja naprawdę ledwo żyje od tych mdłości, waga leci też w dół, a jedzenie nie chce przejść przez gardlo

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Ja sie witam w 9 tygodniu ☺️

Wizyte z usg mam przesunieta na 16 maja i coraz bardziej sis niepokoje czy wszystko na pewno bedzie dobrze. Objawy ciazy jak najbardziej mam, ale mam tez jakies leki czy dziecko rozwija sie prawidlowo itd.

Tortie, tez jestem zdania zebys poszla jeszcze na wizyte do innego lekarza.

Kinaa, bardzo Ci wspolczuje takiej historii, trzymam kciuki zeby tetaz wszystko bylo dobrze 😘

Będzie wszytko dobrze :)
    Ja twierdze ze w 1trym co tydzień usg powinno być :)))))))) aby kobieta była spokojniejsza. A teraz czekanie 4tyg na usg. Szybciej leci czas pewnie dziewczyną które maja już swoje pociechy a te co siedzą i nie maja roboty za dużej rozmyślają 😁😁 Tak jest w moim przypadku :)

Kokaina lubi tę wiadomość

• tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkaa87 wrote:

Ja miałam na samiutkim początku ciazy cukier 101 wiec gin skierował mnie szybko na krzywą i wszystko okazało się jednak w porządku. Norma jest do 99, wiec wstrzymaj sie i poczekaj na to co powie lekarz.
    Co do moczu, tez wyszły mi ostatnio bakterie i jakies inne atrakcje w moczu, a dolegliwości zero, nie zawsze musisz czuć cos, zapalenie moze byc bezobjawowe. W ciazy kontrola moczu jest wazna, umow sie do rodzinnego z tym wynikiem, niech da Ci na posiew moczu skierowanie.

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w środę. Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć coś więcej no i może dowiem się który to dokładnie tydzień :)

Co do mdłości.. Ostatnio jak mąż grzał sobie kiełbasę mój żołądek robił fikołki i wszystko do gardła mi podchodziło. Wczoraj jadł kebaba i tak mi pachniało... :D A ogólnie nie jem mięsa.. Natomiast koleżanka w ciąży zaczęła jeść mięso w ciąży tak ją ciągnęło. Ciekawe jak będzie u mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 14:43

Kropkaa87 lubi tę wiadomość

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ