GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZasypia tylko u mnie na rękach przytulona inaczej ni pierona. Dziś spała 3 h w nocy na nojej redę i szlafroku. 🙂Potem ręki nie czułam. xD Rozgląda się bardziej, wodzi wzrokiem za zabawką, odwraca głowę w kierunku osoby która do niej mówi. Pasuje jej leżenie na brzuchu najchętniej by zasypiała na mojej klatce (kangurek). Do tego jak płaczę to faktycznie pojawiły się łzy czego na początku nie było. Śmieje się jak jej śpiewam czy mówię. A wcześniej zdarzały się uśmiechy tylko przez sen takie nie skoordynowane. Dłuzsze okresy ma nie spania. No ogólnie inne dziecko. 🙂
Reniferra, Marta..a, ambrozja lubią tę wiadomość
-
Reniferra przystawiam ile mogę, póki nie krzyczy z głodu, najczęściej jak jest spokojny plus odciąganie żeby były odpowiednie ilości. Raz złapie pierś super i od razu, a raz nie chce, pociumka sam sutek, wyciskam mu ręcznie nawet mleko, widzę że płynie, ale potem muszę dać w butli. 3 dni nie miałam z nim kontaktu, był od razu karmiony butla i teraz są tego efekty.Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Była położna, powiedziała, że mleko mam, sutki takie że nic tylko ssać, że ilość jest wystarczająca i mam go przystawiać jak najczęściej, walczyć z nim jak będzie się opierać, bo się rozleniwił i trochę walczy, a potem złapie. Trochę mnie pocieszyla.
A i szczęśliwego nowego roku z nowymi bejbikamiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 17:52
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualny
-
Reniferra właśnie udało się zebrać w kolektorze 40 ml jak jadł przystawianie działa.
Babcia, Reniferra lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam problem mała mi od wczoraj cycka nie chce chwycić. 🥴 Daje jej butle no bo nie będę dziecka głodnego trzymać i chyba przez to się przyzwyczaiła ze z butli leci lepiej. Przetestowalam już wszystkie pozycje i nic odgina głowę w drugą strone i płacze, cycka jej na siłę już wkadam i nie będzie za to butle ciągnie jak skurczybyk... Ok wcześniej odciągałam na noc laktatorem ale bez przesady że będę wisiec co 3 h na laktatorze bo gwiazda mała chce pić z butelki 🙈🙈 Może macie jakiś pomysł żeby złapała cycka znowu. Doradcy laktqcyjnego nie ma w mojej okolicy żadnego rozsądnego.. Położna będzie w przyszłym tygodniu niby dopiero.. 🤔 Myślicie ze jakbym użyła tych nakladek/kapturków na sutki prędzej chwyci? Skoro to gumowe to prawie jak smoczek... Ehhh kurde jest lepiej pod względem kolek itd a z ato znowu problem z jedzeniem teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 12:58
-
Polać pierś lekko mlekiem może? Hm.. pewnie to ten skok trwa i trzeba przeczekać.. Moja ciagnie nadal ale mam miękkie piersi jak wy i je po 20min.. dzisiaj w nicy drugi raz usnęłam podczas karmienia. Ale w nocy karmie na leżąco A w dzień na rękach. Dzisiaj chyba odsypia.. bo wczoraj jadla rowno co 2h 🙈 A wcześniej co 3h-3,5h także chyba sobie sama podkręcała produkcję 🤣
Jutro idziemy na noworodkowa sesje 🥰 w to samo miejsce co z synkiem. Po sesji wywołam zdjęcia na płótnie i powiesimy w korytarzu w domu nasze skarby ❤ plus zrobimy sobie rodzinne zdjęcie w czwórkę.
No i szczęśliwego nowego roku. Ja pierwszy raz odkąd pamiętam poszłam spać przed 12, o Północy tylko się przebudziła dałam buziaka mężowi i spac dalej6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Ja używałam tylko butelek nuk u dzieci tych first choice. I do swojego pokarmu jak trzeba było podać np osłonowo coś przy antybiotyku i do mm później. Kolkibodpukać nas ominęły.
Just hope może się rozleniwiła.. ja 2 doby sciagalam z lewej piersi co 6h, bo karmie raz lewa raz prawa. Tylko po to żeby się zagoiła a prawa zaciskałam zęby zeby nie musieć ściągać i małej nie odzwyczaić 🤷♀️ to ściąganie było dramatem.. ja mam laktator ręczny bo nie nastawiałam się nigdy na karmienie ściągniętym tylko właśnie tak na wszelki wypadek i uważam że ściąganie i dawanie z butelki to tylko dodatkowa praca. A jeszcze pp butelce dziecko musi odbić.. a latać w nocy myć laktator jeszcze, butelkę.. no porażka. A nie będę kazać mężowi biegać po nocy jak i tak ogarnia 3 latka odkąd wróciłam z mała a w nocy trzeba po niego pójść.. przebudziła się, przytuloc itp. No a rano do roboty 🙈 a tak.w nocy biorę mała z dostawki kładę główkę na tetrze "podlaczam" do cycka I jak pisałam drugi raz usnęłam i przebudziłam się z cyckiem na wierzchu a młoda spala grzecznie obok. Co drugie karmienie na łóżku zmieniam jej pieluche tez 🤣 tylko podkład wciskam pod tylek bo już kilka razy sikala/kupę robiła w czasie przebierania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 14:45
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyNo właśnie o to chodzi że ściągnąć trochę to co innego niż na każde karmienie siedzieć z laktatorem i ściągać... Jak się nie chwyci cycka to obstawiam że do póki mam męża w domu będę ściągać a potem trudno trzeba będzie na mm przeją jeśli się nie przeprosi z cyckiem
-
U nas sie chyba powoli zaczynaja jakies gazy i wzdecia. Poki co nie kolki ale widzę ze czasami podkurcza nozki, troche poplakuje, wiec raczej brzuszkowe klopoty. Ja karmie mieszanie bo mam chyba niewiele pokarmu zreszta chce pierś wyeliminować powoli. Nie wiem czy to nie przez mleko. Mamy Hipp Combiotik.
-
nick nieaktualnyJa już przestałam krwawić 3 dni i potem 2 dni mega krwawienie myślałam już ze to okres nawet. I cały czas teraz dalej podpasek używam. Czasem może być tak ze juz spokój i znowu coś tam leci..
ChicChic my dawaliśmy bebiko comfort kolki i zaparcia... I ładnie gazy schodziły po tym i kupę robiła bynajmniej. Teraz jak pije moje mleko to pierdzenie jest czasem coś tam przybrudzona pieluszka delikatnie ale takiej kupy ze kupy już 4 dobę nie ma znowu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 18:26
-
Ka podalam 2 razy sab simplex ale doraźnie. Przeszlo jak ręką odjął ale nie jestem pewna czy tych kropelek nie daje sie do kazdego karmienia. Nie wiem czy nie robie krzywdy jak daje jej jak juz ją boli brzuszek. Ale z drugiej strony taki bol miala raptrm 2 razy, to po co ją faszerowac kroplami codziennie w takiej ilości?
-
No i musze kupic w aptece inna butelkę. Dobrze ze sie nie zaopatrzylam w milion butelek bo by byly do wywalenia bo dosyc mocno mi ulewa. Nawet godzine po jedzeniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2022, 18:37
Just hope! lubi tę wiadomość