GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dużo bo chodzę do dwóch lekarzy 🙈 teraz 1.06 kolejna. Ale ja też tego psychicznie potrzebuje przez poronienie rok temu. Po 1 trymestrze juz będę mieć wizyty 1x w miesiącu 🤷♀️ aż do 32tc potem chyba są co 2 tygodnie a w okolicach terminu to już pamiętam co tydzień.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Jestem już po wizycie, ❤️ bije 140/ min , 1,42 cm , termin wciąż wychodzi na 2 stycznia, chyba nie jestem na dobrym wątku 😂😂 ale mam nadzieję, że urodzi się szybciej.
Lekarz nie znalazł przyczyny, krwiaka nie ma, zresztą te plamienia są już ledwo widoczne i oby tak pozostalo. Dostałam receptę na duphaston i brać jak się pojawią + luteina. I oczywiście leżeć. Zdjęcia nie wstawiam, bo nie widać dziecka tak dobrze jak u was, jest nieregularną plamką. Cukier wg niego ok. Chyba zrobię krzywą we własnym zakresie.Marta..a, malwka08, blackkkwhisky, Ewelina..nowa, Reniferra, sallvie, Babcia lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Blackwhisky przykro mi ;(
Podobno to jest bardzo częste zjawisko. Szkoda, ze Cie spotkało.
Oby to ostatnie zle wiadomości na tym forum.
U mnie za tydzien prenatalne w sumie za 6 dni:) Takze coraz blizej.
Ja tez bylam wczoraj na wizycie i wszystko wyglada ok. Maluch ma juz 4,10cm
I nieźle sobie bryka.
W sumie mam juz wszystkie badania potrzebne zrobione i sa w normie
Abilify05 dobrze ze wszystko sprawdzone i wszystko gra . Takie sytuacje zawsze stresuja
U mnie na początku wizyty co 2 tyg. Później co 3 Takze juz sie nie moge doczekac az zobaczę malucha w 3d 😁Marta..a, Reniferra, malwka08, sallvie, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ja mam dużo bo chodzę do dwóch lekarzy 🙈 teraz 1.06 kolejna. Ale ja też tego psychicznie potrzebuje przez poronienie rok temu. Po 1 trymestrze juz będę mieć wizyty 1x w miesiącu 🤷♀️ aż do 32tc potem chyba są co 2 tygodnie a w okolicach terminu to już pamiętam co tydzień.
Mam identycznie jak Ty. Też mam więcej wizyt bo chodzę do dwóch lekarzy, ale moja spokojna głowa tego potrzebuje, bo ja już chwilę po wizycie mam wrażenie, że mogło się coś zmienić i z dzieckiem jest coś nie tak.
Też wszystko przez to cholerne poronienie.Marta..a lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ja mam jednego lekarza i nie wiem czy to przez to ale mam wizyty co 3 tygodnie, prenatalne mam 10 czerwca i chyba wtedy będę mocno się stresować!
Jak patrzę na wasze dzidzie i maja już 4 cm to i ja nie mogę się tego doczekać ! Chce żeby rósł mi brzuszek☺️
Powiedzcie jak jest z wasza waga ? Moja stoi jak zaklęta w miejscu, mimo ze ostatnio ukochałam majonez i lody 😂 -
Cuda Na Kiju wrote:Ja mam jednego lekarza i nie wiem czy to przez to ale mam wizyty co 3 tygodnie, prenatalne mam 10 czerwca i chyba wtedy będę mocno się stresować!
Jak patrzę na wasze dzidzie i maja już 4 cm to i ja nie mogę się tego doczekać ! Chce żeby rósł mi brzuszek☺️
Powiedzcie jak jest z wasza waga ? Moja stoi jak zaklęta w miejscu, mimo ze ostatnio ukochałam majonez i lody 😂
Ja schudlam 2/3kg na poczatku i chyba caly czas trzyma mi sie taka waga, w sumie nie wiem nie wazylam sie od dawna 😂😂Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dziewczyny tak jakoś nie wiem dlaczego ale w ogóle przestałam się czuć jak w ciąży.... Już normalnie jem, nic nie boli, nic nie doczuka.... Codziennie mam myśli że ciąża obumarła... Jak sobie radzić z tym? Bo przecież na pewno jest wszystko dobrze, a ja nie potrafię się cieszyć ciążą, jakbym się bała że wszystko pęknie jak bańka mydlana..
-
Ja mam jakieś 1,5kg na minusie ale ja wymiotuje bardzo dużo, znowu jem mało bo juz jestem tak tym zmęczona ze analizuje czym się "latwiej" wymiotuje. Z synem jadłam mentosy i skittelsy i ten cukier dawał mi power a teraz po jednym miętowym cukierku czuje się jakbym zjadła tonę cukru.. pije tylko zwykła słaba herbatę gorzka, której normalnie nie dotykałam nawet eh nie mam kompletnie zachcianek.. jestem jak na juz 3 tygodniowym kacu gdzie myśli sieno zjedzeniu zupy/chleba z masłem i popicia herbata. Chyba że to są moje zachcianki 😪
Alutka ja rano przed wstaniem macam brzuch i obecność tej kulki która juz czuc mnie uspokaja że codziennie czuję ja trochę bardziej, może to pomoże?6cs: 08.2018 - synek
-
Betelgeza wrote:Hej dziewczyny, rozpoczynam 12tydzien. Jak dotąd wszystko wygląda ok, jestem po pierwszych prenatalnych - czekamy na synka! ) Zawsze myślałam o dziewczynce, ale od tygodnia po prostu wiedziałam, że będzie chłopak. LubieSwieczki piękna dzidzia, główka, brzuszek! Abilify05 super wiadomości, oszczędzaj się i rób krzywą na własną rękę jeśli tylko czujesz, że potrzebujesz wiedzieć dla komfortu.
-
Betelgeza fajnie, że już płeć znasz ale wam wszystkim zazdroszczę, że jesteście już na tak zaawansowanym etapie moje prenatalne gdzieś pewnie w połowie czerwca, jak wszystko dobrze pójdzie.
Co do wagi to najpierw przytyłam, ale bez związku z ciąża, po prostu przestałam tak intensywnie ćwiczyć i się forsować, a teraz 1,5 kg w dół.
Alutka128 na takim etapie beta już zwalnia, masz prawo czuć się lepiej. Wiem, że stres będzie zawsze i żadne wyjaśnienia go nie zmniejsza. Jeśli ma cię to uspokoić, to może idź na dodatkowe USG w międzyczasie.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Wow odważnie potwierdzać plec w 12 tyg. U nas lekarze nie chcą za bardzo. Kolo 15-16 raczej podadza a w 100% połówkowe.
Ja przyznam ze sie noe ważę... nie wirm ile przytylam. 2 tyg temu mialam 54lg bo lelarz kazal stanac. Ale ile startowalam to nie wiem. Teraz kazal wazyc sie rano. Ale jesCze noe zaczelam.
Z synem przytyłam 18kg takze zobaczymy jak teraz.
Po stracie niestety ta niepewność jest az do samego konca. Najlepiek kupic detektor albo po prostu co 2 tyg wizyta. Jak juz bedzie czuc ruchy malicha to wtedy troszkę bedzie spokojniej -
Betelgeza wrote:Sprostuję tylko, że znamy płeć z prenatalnych
krwi (nifty) a prenatalne USG przed nami, przyszły tydzień. Nifty nas uspokoiło trochę, ale wiem że całą ciążę mogą wyjść niespodzianki. Pewnie po połówkowym będę najspokojniejsza, a najlepiej po szczęśliwym porodzieStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Mi o nifty mówił lekarz na poprzedniej wizycie ale po tej powiedział że wszystko książkowo i zlecił tylko usg bez pappy i bez nifty. Jeżeli usg będzie ok to nic więcej nie robię. Z synkiem robiłam pappe bo mial spora przeziernosc karkowa poza tym reszta ok i się wystraszyłam ale Pappa wyszła dobrze oprócz ryzyka porodu przedwczesnego i tak to ryzyko się sprawdziło ze musieli go wyjąć bo zdążył kupsko strzelić a mu się nie spieszyło wyjść 😅
Za to chce zrobić jak nie wprowadza dziecku badania przesiewowe na sma odrazu, tyle tych zbiórek jest teraz nie wiedziałam wcześniej ze tak dużo dzieci choruje, serce mie pęka jak je widzę. 😢
Mój mąż skorzystał wczoraj z otwarcia ogródków i popił z kumplami, dzisiaj kac morderca.. wiec na zmianę lataliśmy do kibelka. Dobrze ze mam wyrozumiałe dziecko I mówi "mama wymiotuje bo ma bobasa" 🙈 teraz jak maz odżył to skacze dookoła mnie bo mu powiedziałam że jemu minęło a mnie będzie trzymać jeszcze miesiąc 🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2021, 17:01
6cs: 08.2018 - synek
-
A jakie to badania na sma ? Nie wiedziałam że jest coś takiego na takim etapie :o
Współczuję kaca mordercy, pamiętam jeszcze te czasy, to były dni walki o życie 😂😂
Mówisz że czuć już jakaś kulkę na dole? Ciekawe jak to wymacać, pamiętam że żona kuzyna z bliźniakami czuła dwie kulki dość szybko, myślałam ze coś sobie wymyślila ja jeszcze nic nie czuję. Martwię się wciąż czy wszystko ok, to USG uspokoiło na jeden dzień. Plamien dziś zero na szczęście. A za tydzień będzie ten newralgiczny moment, w którym straciłam poprzednia ciążę. Wtedy to już na pewno pójdę na USG.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
Kurczę mam okazje kupić prawie nowy super wózek za dobra cenę. I trochę się gryzę ale wiem ze jakby się nawet coś wydarzyło to sprzedam go z dość sporym zyskiem. Mój mąż mówi ze jedziemy, a rodzina mówi ze bezsensu ze szybko. Nie wiem co robić taka okazja może mi się nie trafić.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
Po porodzie dopiero się robi badania na sma.
Blackkwhisky bierz, co się rodzina martwisz rozumiem że mieszkasz z nimi tak? Bo jak nie to kup i schowaj co ich to interesuje.6cs: 08.2018 - synek