X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne GRUDZIEŃ 2021
Odpowiedz

GRUDZIEŃ 2021

Oceń ten wątek:
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was z seksem? Macie na niego w ogóle czas? Niestety sen czy drzemki dziecka nie zawsze dostosują się do naszego czasu. Ostatnio nieco marnie z tym, mój jeszcze ma teraz inne godziny pracy i trzeba się nagomnastykowac żeby znaleźć czas :(

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatax oby tam tak zostało a nie projekt się skończy i przerobią przerobią kolejny moloch.

Nie wiem czy takie wysylanie nieregularne to dobry pomysł bo pamiętam jak synek na start co chorobę i powrót to był płacz. Co prawda mial juz ponad roczek. Minęło jak skończył 2 latka to już jakoś rozumiał.. ale wcześniej wytrącenie wytrącenie rutyny było ciężkie ale każde dziecko inaczej, znajomej córeczka adaptowała się 3miesiace bo co już trochę dłużej została to właśnie choroba i od początku. Mój synek jeszcze jak rok temu szedł do przedszkola to też adaptacja trwała miesiąc a niby byl duży 🤷‍♀️

Abikify szybko was wysyłają. Mój bąbel już całkiem zgrabnie podnosi główkę ale zaczęła jak miała 2msc 1 tydzień dopiero. Zaczęłam jej układać rączki i w tydzień to opanowała. Teraz podczas skoku 3 dni wogole nie chciala lezec na brzuchu ale już jej mija. Wyciągnęłam bujaczek i trochę używam 😊

Ja na seks nie mam siły i chyba przez tabletki ochoty.. Maz coś tam zaczepia. Ja tak jak pisałam godz. 19 dziei kładziemy spac.. Także śpią od oo. 19:30 i mamy spokój na film/ogarnąć sprawy typu rachunki itp. Maz czasem idzie pobiegać, ja jeszcze czekam :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/4a670b928a547.jpg.html

Pokażcie swoje bobasy jak się zmieniły. 🙂My już jak konkretna dziewczynka. Aż mi smutno że nie zdążyłam się na cieszyć takim maluchem z zamkniętymi oczkami wtulonym w rozek...Tylko odliczałam dni do konca kolek. 😪😪Za szybko ten czas leci. Codziennie robię masę zdjęć żeby chociaż utrwalić to i wrócić wspomnieniami kiedyś. A ona z dnia na dzień coraz większa, bardziej świadoma, sprytniejsza, 🙈

Co do sexu był może z 5 razy... Albo mojego nie ma albo coś nie po drodze. Najpierw było "sucho bardzo" wspomoglismy się trochę żelem potem 2 okresy dostałam książkowo równo z aplikacja jeszcze sprzed ciąży. (wgl nie bolesne okresy).Po nich się poprawiło nawilżenie 🤦‍♀️Teraz dostałam w 19dc i ledwo nadążam podpaski zmieniać. Masakra jak po porodzie.Chyba jednak moj organizm jeszcze nie do końca sie ogarnął .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2022, 20:36

Marta..a, Abilify05 lubią tę wiadomość

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo juz troche seksu ale przyznam ze czasami sie zmuszam. A ostatnio go zbywam bo moje libido wynosi -5. W skali 1 do 10.ogolnie zero przyjemnosci, nie wiem o co chodzi.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką pyze małą :)
    https://naforum.zapodaj.net/b9ac8a60a5b9.jpg.html

Z tym tuleniem to u nas nadal dużo przez KP. Pół nocy potrafi wtulona w cycka spac 🙈 a ja jestem tak niewyspana ze mi to wcale nie przeszkadza

Just hope! , Abilify05 lubią tę wiadomość

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zauważyłam, że młodemu nie pomagałam w ogóle w tym podnoszeniu głowy, położyłam go i czekałam. A na yt znalazłam instrukcje, że można wspomóc przez poprawne ułożenie łokci, przedramion, a jak je cofa i się "rozpłaszcza" że z takiej pozycji w życiu się nie dźwignie, trzeba otwartą dłonią trzymać mu te łokcie. Dzis tak zrobiłam i podniósł ta głowę na dłużej ale widzę jak go to męczy, jak czerwienieje na twarzy a potem płacze. Także wiem, że mam dosłownie 20 sek na próbę i potem trzeba wyprzytulac :p mam jeszcze inne ćwiczenia od mamy fizjoterapeuty, która na własnym dziecki pokazała jak w tydzień wyćwiczył mięśnie szyi, zobaczymy.
    Widzę że z tym libido każda podobnie 😐🙄 chyba hormony tu mącą:( w ciąży to się śmiałam, że idę do seksuologa albo na terapię bo jestem uzależniona, a teraz raz na dobrych kilka dni bym mogła :p
    Oj tak, bobasy szybko rosną, też bym chciała zatrzymać czas, a z 2 str żeby już umiał siedzieć, bawić się zabawkami, żebym mogła go fajnie czymś zająć :p w ogóle mam takie zaćmienie, że nie pamiętam 1 miesiąca. Pamiętam 1 dzień, 1 noc, a potem się rozmywa. Muszę na zdjęciach przypomnieć sobie jak wyglądał i jaki był mały. Chyba byłam mega zestresowana i jakoś ulecialo.

https://zapodaj.net/a44991758d538.jpg.html
    Stary przypilowal młodemu paznokcie żeby się nie podrapal, to wywalił sobie szramę na czole jak Harry Potter :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 09:13

Just hope! lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakie duże już te dzieci nasze. A dopiero były takie malusie... 🤦‍♀️🤷🤪❤️

Abilify ja pamiętam pierwszy miesiąc te noce z kolka. Dokładnie wiem kiedy było gorzej. Jedna noc miałam taka ze w złości i słabości powiedziałam w nerwach że kurde albo się uspokoi albo ją do babci wyniosę. I do tej pory mam to w pamięci. 🙈😪Dokładnie wiem która to noc była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2022, 10:05

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię ci się, chociaż kółek nie przeszłam, ale mogę sobie wyobrazić jak jest ciężko gdy dziecko tak płacze godzinami i nie możesz mu pomóc. Pamiętam jak pisałaś, że z mężem bierzecie dyżur przy małej po 3h... Na szczęście już to przeszliście i teraz będzie tylko lepiej :) a córka widać uśmiechnięta i szczęśliwa :D

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Iga ma jeszcze granatowe. Starszsj corce z granatowy ch zrobily sie ostatecznie brazowe.

Ja kiedys mowilam ze Iga juz zjada 170 co karmienie a od kilki dni znowu 130 i to nawet nie zawsze. Dziwne. Na szczepieniu lekarka powiedziala ze spoko... Skoro przybiera, wazy 5.200. Chyba niezle. Wodze ze zaczyna otwierać rączki i trzyma zabawke jak jej włożę do ręki. Sama jeszcze nie chwyta.

Dzisiaj mi zasnela w bujaczku. Odlozylam ja na chwile zeby starsza corke poczesac patrze a ta spi :) ogolnie nadal spokojna, wszedzie sie usmiecha i glosno gada do siebie. Ale ma taka pore kolo 17/18 ze sie drze nie wiadomo o co ze 20 minut po czym zasypia i spi do rana. Tzn na jedzenie sie budzi.
    Chciałabym wrócić do tego co napisałaś tutaj...
    Czy nadal macie takie wieczory płaczu niewiadomo skąd? My od jakiegoś tygodnia to przerabiamy płacz ok godz. 18 (jak w zegarku)ani to to na głód ani na pieluszkę mocny straszny płacz I przechodzi po 20 min bardzo to dziwne

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w zasadzie nie ma takich sytuacji. Wydaje mi sie ze czasami mocniej placze jak jest bardziej zmęczona. A wtedy to chyba byl brzuszek, dawalam kropelki i przechodziło, a czasami szybciej samo.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był taki płacz podczas drugiego skoku rozwojowego, tzn w tym okresie, więc biorę to za skok. Lekko ponad tydzien to trwało, płacz codziennie ok 18-19 bez powodu, znane sposoby uspokajania nie pomagały, myślałam że za mocno go stymuluje, że miał za dużo bodźców, więc np następnego dnia ani bujaka ani maty, totalnie nic, a płakał i tak. Kąpiel też nie pomagała. Samo przeszło. Po prostu lulalam go do skutku i zasypiał na mojej klatce piersiowej.

Inkaa85 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, byc moze byl to skok.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    U nas był taki płacz podczas drugiego skoku rozwojowego, tzn w tym okresie, więc biorę to za skok. Lekko ponad tydzien to trwało, płacz codziennie ok 18-19 bez powodu, znane sposoby uspokajania nie pomagały, myślałam że za mocno go stymuluje, że miał za dużo bodźców, więc np następnego dnia ani bujaka ani maty, totalnie nic, a płakał i tak. Kąpiel też nie pomagała. Samo przeszło. Po prostu lulalam go do skutku i zasypiał na mojej klatce piersiowej.
    No to u mnie identyko, aż bałam boję się każdego dnia i tej godziny "W"

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, trochę popłacze ale w końcu przejdzie :p jest to dla słuchu męczące no i dziecko się męczy, ale nie umrze. Dobrze przynajmniej, że jest jakaś przewidywalnosc.

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    progesteron 30
    preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/951dd3d31313.jpg.html 😊

Ale fajne już te nasze dzieciaczki 🥰 i właśnie tak samo nie pamiętam pierwszego miesiąca 😳 kojarzę tylko jak wstawałam w nocy i chodziłam z nim po domu żeby zasnął. I nic więcej hehe i oglądam zdjęcia i sobie porównuje ale w sumie wtedy też tych zdjęć było mniej robione bo wtedy jeszcze nie robił żadnych min itp więc nie łapaliśmy tak często za aparat 😅 kilka gorzkich słów również czasem padło .. ale było minęło.. nie mam jakichś wyrzutów z tego powodu, on tego nie pamięta a ja byłam wtedy mega zmęczona..
    Wczoraj nam przespał od 23 do 5, zjadł i spał dalej do prawie 11 ! Ale dziś już nie było tak fajnie 🤣 a już myślałam,że się mu noce normują.. ale może jakiś skok teraz ? Nie wiem 😅 zapomniał chyba jak się podnosi główkę na brzuszku, bo potrafił długo trzymać i stabilnie a wczoraj raz podniósł na chwilę a tak to leżał i nie podnosił jakby sił nie miał 🤷.a no i leżeć gdziekolwiek to be, trzeba panicza nosić i chodzić po domu bo sobie lubi oglądać. Rączki do zabawek niby podnosi, najbardziej do pałąka zawieszonego na wózku, ale to takie jeszcze nie ogarnięte ruchy. Nie martwię się, bo w sumie łapać zabawki powinien jakoś dopiero po 4 miesiącu z tego co czytałam 😁 czasem się na boczki sam przewróci, i z brzuszka na plecy czasem się przetoczy.

Czy wy też macie takie dni, że nie chce się Wam z dzieckiem pobawić, najlepiej żeby zjadł i poszedł spać i spał przynajmniej 2-3h ? Bo ja ostatnio często tak mam.. i z tego powodu zaczynam mieć wyrzuty.. boję się, że go zaniedbam, że trzeba codziennie go stymulować itp a ja mam dni że jedyne na co mnie stać to położyć go na kanapie i machać grzechotką.. albo na spacery nie chce się mi chodzić.. no masakra.. zmuszam się do tych zabaw z nim, żeby codziennie poleżał na macie, ćwiczę obroty z nim itp ale tak jak mówię.. nie zawsze mam siłę na to.. marzy się mi przeleżeć w łóżku kilka dni bezczynnie, nie martwić się o nic. Nie wiem jak wy, które same jesteście z dzieckiem/ dziećmi w domu dajecie radę, podziwiam Was.

Just hope! , Abilify05 lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko ze starsza córką mam kłopoty. Jest tak jak mówią : male dzieci, maly klopot, duże dzieci...
    A mąż mnie wkurzyl w weekend mówiąc ze jak już nie nam cierpliwosci do dzieci to trzeba bylo sobie ich nie robic. Sie tak zdenerwowwlam. Latwo mu mowic jak spedza z nimi godzine dziennie. A moja 3 latka jest tak uparta ze czasami placze z bezsilnosci. Ostatnio jakos gorzej. Moz ejakis kolejny bunt. Ubrac sie nie chce, kąpać nie... Jak cos nie jest po jej mysli to od razu dramat i histeria. Wczoraj trzymala chusteczke w dłoni ale mowi ze ja mam wstac i jej podac ta chusteczke bo jestem tu służąca. Odmowilam, staram sie juz spokojnie do tego podchodzic. Ona histeria, tak długo wrzeszczala na lozku ze zasnela. Ale koniec z ustepowaniem we wszystkim bo wejdzie nam na glowe. Teraz jeszcze spi, ale az sie boje w jakim bedzie humorku jak wstanie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChicChic wrote:
    Ja to tylko ze starsza córką mam kłopoty. Jest tak jak mówią : male dzieci, maly klopot, duże dzieci...
    A mąż mnie wkurzyl w weekend mówiąc ze jak już nie nam cierpliwosci do dzieci to trzeba bylo sobie ich nie robic. Sie tak zdenerwowwlam. Latwo mu mowic jak spedza z nimi godzine dziennie. A moja 3 latka jest tak uparta ze czasami placze z bezsilnosci. Ostatnio jakos gorzej. Moz ejakis kolejny bunt. Ubrac sie nie chce, kąpać nie... Jak cos nie jest po jej mysli to od razu dramat i histeria. Wczoraj trzymala chusteczke w dłoni ale mowi ze ja mam wstac i jej podac ta chusteczke bo jestem tu służąca. Odmowilam, staram sie juz spokojnie do tego podchodzic. Ona histeria, tak długo wrzeszczala na lozku ze zasnela. Ale koniec z ustepowaniem we wszystkim bo wejdzie nam na glowe. Teraz jeszcze spi, ale az sie boje w jakim bedzie humorku jak wstanie.

Piona. 3 latki to demony jak sa zmęczone. Mój wczoraj w domu z gorączka.. na noc ibuprom dostal a w nocy paracetamol. Jakiś wirus go dopadł ale i tak nieźle bo od stycznia cały czas byl zdrowy. Mój mąż tez takie teksty rzuca ale w żartach 😊 bo w sumie on to moglby nie miec dzieci.

Sisska nie bój się nie zatrzymasz jego rozwoju jesteś człowiekiem i jak każdy możesz nie mieć siły. Polecam książkę wam "idealny rodzic nie istnieje" z bloga ojca :) zresztą opowiedzcie o obrazkach kontrastowych i tych stymulacjach naszym rodzicom to się w głowę popukają ze
    wymyślacie a chyba wyrośliście na ludzi 😜

A moja księżniczka ma 3 miesiące. Tak szybko zleciało ❤
    Ka pamiętam ten pierwszy miesiąc. Tylko spala i jadla 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2022, 09:04

• ChicChic Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ewa w nocy wymiotowala i od rana biegunka. Chyba zwariuje. A na dodatek ide na szczepienie, bexero :/

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska niebieskooki przystojniak? 🙂

Wyjścia nie ma trzeba sobie radzić jakoś. Ja wczoraj na spacerze byłam 3h bo spala ładnie a jak zaczynamy się rozbierać po spacerze to się rozbudza.

U nas dalej bunt zębowy z jedzeniem. 🤦‍♀️Co do zabaw od kilku dni znów wkładam ją w bujaczek siedzi max 20 minut. Mata zależy co mma do zrobienia czasem co 2 dni. Po prostu kładę ją na łóżku w sypialni leżę obok i sobie gadamy przewracamy się itd. Bynajmniej ja kości rozprostuje. W łóżeczku poleży godzie czasem i patrzy na karuzele.
    Bardziej lubi ten gryzak grzybek. Mogłaby się nim zająć 75% czasu kiedy nie śpi.

Za to spala już po 6 h w nocy. A teraz zje 150 ml i 3h w nocy max. Jak już jest choćby 5 minut dłużej to krzyk na cały dom i już wtedy nie nakarmię jej. Musi się uspokoić albo przysnac (około 20 minut). Tylko w nocy takie akcje. Smaruje działa dentinoxem. W dzień wgl. Jakoś je mniej. Dalej mamy 8 karmień i w nocy po 150. A w dzień czasem po 80.Wiec znowu się zmieniło. A i zaczęłam dawać vivomix po 2 tygodniach po odstawieniu BioGai i znowu kupy 3 dzień brak. Niby brzuszek nie boli nie płacze nie pręży... Chyba faktycznie muszę odstawić.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzę na tą książkę, dzięki. Właśnie tak sobie czasem myślę, że tego wszystkiego dawniej nie było i jakoś nie jesteśmy nie dorozwinięci 🙈🤷. Mąż tak samo zawsze mówi, jak coś mówię że trzeba z nim robić albo właśnie te obrazki pokazywać itp, że jego mama nic takiego dla rodzeństwa jego nie miała (😒🙄).

Współczuję Wam przejść ze starszymi dziećmi.. też nas to czeka 😭

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ