GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiesz dla mnie 2 to super. Schodzi mi około 10 minut nakarmić i przebrać małą, wymyć butle na następne karmienie. Mieliśmy kilka nocy że budziła się 1 raz i tak miałam wrażenie jak się przebudziłam że zaraz wstanie i nie spałam 2 h. 🙂 W dzień śpi w wózku albo w łóżeczku z włączona karuzela. Ale też raczej turbo drzemki. Ok 6 w ciągu dnia po 10-15 minut. Także nie narobię za wiele dobrze z xiaomi poodkurza 😂 ja mam czas wstawic/wyciągnąć pranie wynieść śmieci itd. Ledwo wrócę z zamiarem wypicia kawy i masz... Matka ile mam czekać ja już wyspana... 🤦♀️🙈Ale nie jest źle. Nauczyłam się radzić sama więc te 2 pobudki w nocy łącznie max 30 minut to miód na moje serce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 12:15
-
Tak, mój tak samo z tymi tuebodrzemkami dlatego nawet nie próbuje odłożyć. Żeby jeszcze udało się jak u ciebie, że karmienie 10 min i spanie 🙄 Śpi nawet 2h na mojej klatce piersiowej więc jak mam zamiar uśpić przygotowuje wszystko, układam poduchy, robie dla siebie czy przy sobie co mam do zrobienia, odciagam mleko, bo wiem że szybko nie wstanę 😂 włączam netflixa lub HBO, kawka, telefon, książka i się układamy i mam kilka godzin spokoju od noszenia, zabawiania, ale i tak jestem uwiązana. Ale teraz też mam taki schemat na jego aktywność - mata ok 20 min, czytanie książki i pokazywanie obrazków nawet 15 min, Bujaczek i zabawianie, gadanie, smianie z 20 min, noszenie może z 5-10, zabawy na moich zgiętych kolanach, pokazuje mu jego nóżki, on dotyka się za kolana, stopy. Ogląda te stopy jak teraz dłonie. Potem ćwiczenia na brzuchu 5 min, karmienie, przewijanie z 20 min i gotowy do spania 😂 a po przebudzeniu o ile sytuacja powoli to samo w różnej konfiguracji :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 12:37
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
nick nieaktualnyNo to u mnie tak wyglądały pierwsze 2 miesiące. 🤦♀️🤦♀️Ze strach było się ruszyć żeby się nie obudziła. Ile to razy w nocy siku szłam z nią i kołysałam na kibelku żeby czasem oczu nie otwarła. Potem mycie po jednej ręce bo jakoś musiałam trzymać i nie raz powrót do łóżka i albo mi pilot spadł albo telefon i szlak trafił całe starania usypiania mozolnego. 😂😂Także wiem co czujesz. Jedynie dłużej śpi w wózku na spacerze nawet 2 h. Ale nie chce mi się chodzić tyle. Dziś o 4 musiałam odwieźć męża 20 km. Do Mileny przyszła teściowa i o matko cały plan dnia jej legł w gruzach. Zawsze dosypia do 7 a dziś od 5 się rozbudziła jak ją znosiłam do salonu. I maruda jak smok. Łaskawie teraz kimnęla na spacerze. I śpi 1.5h.👌💪💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 14:31
-
Hej, nas dopadł wg wujka Google regres snu czwartego miesiąca. Katastrofa w nocy jestem zombie, nic mi się nie chce, czekam aż mój TŻ kończy pracę, wysyłam ich na spacer a ja w kimono. Gdy mam chwilę wolna to zamiast mądrej książki, lektura pudelka to mój maks
-
Oj tak a to pilot spadnie, poduszki się rozsypią spod pleców, nigdy nic nie ma pod ręką co potrzebne 😂
Betelgeza, a czym się ten regres u was objawia? Ile nie śpi w nocy?Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualny
-
Corka nie miała żadnego regresu snu, nic się nie działo więc nie bojcie sie na zapas.
Ode mnie wlasnie wyjechala karetka. Odwodnilam sie i zemdlalam dalej mnie męczy, a corka mi nie pomaga bo drze sie w nieboglosy ze nie chce antybiotyku. Juz nikt nie ma do niej sily. Moja mama mowi ze juz woli zostać z malutka byle nie z ta starsza.. Cieszcie się ze macie jeszcze malutkie dziecko bo macie swiety spokoj.
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie pamiętam żadnego regresu. Skoki tak ale może to się jakoś nałożyło? Nigdy nie musiałam w nocy nosić synka.. za to Ige z mężem wczoraj nosiliśmy z 2h.. jakoś 2-4.. Także dzisiaj odsypialiśmy. Nie wiem co jej się stalo. Na raczkach spala a odłożyłam odrazu syrena..
Ale co do ruszenia się to tak długo jak mój syn spal w dzień tak długo chodziłam niczym ninja na palcach 🤷♀️ teraz jak się mala urodzila to spi ładnie ładnie nocy i jej płacz go bie budzi ale przed porodem jeszcze na wieczór staraliśmy się być cicho zeby się nie obudził 🙄6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zaczęłam goglować za przyczyną pogorszenia snu, bo już ładnie spał, 20 do spania, ok 2:00 zjeść i około 6:00 pobudka. A teraz, 20 lulu, i np. 21:30, 1:00, 3:00, 4:00, 5:20
Google podpowiada, że nazywa się to regresem snu i tak po prostu jest...
Młody nie ma wymagań typu rączki, śpiewanie, absolutna cisza i ciemno. Budzi się i albo zjeść porządnie albo kilka łyków, albo smoczek na chwilę(a nie jest fanem, używamy tylko na spacerach i często wypluwa).
Marzy mi się spać ciągiem to 5h i 2h gdzieś tam dospać. A teraz w ciągu dnia, gdy zaśnie wszystko rzucam i idę spać albo leżakować jak przedszkolak :p
-
A to widzisz mój od urodzenia jadl jak w zegarku 19-1-3-6 to nawet nie zauważyłam dlatego 😅
A Iga drugie podjadanie ma właśnie 🙄 19-1-no i teraz.. a za 1h i tak przedszkolak się obudzi to nie wiem czy jest sens zasypiać 😭6cs: 08.2018 - synek
-
Cześć dawno mnie tu nie było, przeprowadzka, urządzanie i brak czasu. U mnie ogromna niespodzianka. 5 lutego dostałam pierwsza miesiączkę, koło 5 marca miałam jednorazowe mini plamienie. W życiu by mi nie przyszło do głowy ze mogłabym zajść w ciąże. No ale zaczęłam mieć dziwne objawy typu wstręt do mięsa. Myśle ze to byłby cud przecież nigdy bez leków nie zaszłam w ciąże. Wczoraj krecha testowa ciemniejsza od kontrolnej. Szok i przerażenie. Czekam na wynik bhcg.
Abilify05, Marta..a, Sisska, ambrozja, Just hope! , BeataX lubią tę wiadomość
09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
blackkkwhisky wrote:Cześć dawno mnie tu nie było, przeprowadzka, urządzanie i brak czasu. U mnie ogromna niespodzianka. 5 lutego dostałam pierwsza miesiączkę, koło 5 marca miałam jednorazowe mini plamienie. W życiu by mi nie przyszło do głowy ze mogłabym zajść w ciąże. No ale zaczęłam mieć dziwne objawy typu wstręt do mięsa. Myśle ze to byłby cud przecież nigdy bez leków nie zaszłam w ciąże. Wczoraj krecha testowa ciemniejsza od kontrolnej. Szok i przerażenie. Czekam na wynik bhcg.
Gratulacje w takim razie 😅 a chcialam pisać która pierwsza bo 3 msc to już powinno coś się stać6cs: 08.2018 - synek
-
Gratulacje a jak tam twoje bobo się chowa?
ja wciąż nie mam okresu, tamto co myślałam, że nim jest, chyba się myliłam. Ale zapłakalabym się będąc teraz w ciąży 😂 ledwo ogarniam jak młody budzi się co 2h, a tu jeszcze te wszystkie niedogodności, mdłości, oooo nie 🙈Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
progesteron 30
-
nick nieaktualny
-
Żebyście sie nie zdziwiły 😅 czasem tak jest ze niby bez szans a tu suprise 🥳 mój mąż niby nie powinien mieć dzieci bo mial morfologie 0% a tu ma dwojke juz. A w ciąży byłam 3x.
A na wątku synka dziewczyna zaszła w ciążę na tabletkach anty bo się rozchorowała i wzięła antybiotyk i szlag trafił antykoncepcję 🙈6cs: 08.2018 - synek
-
Synek jest cudowny nawet był moment ze przesypial całe noce, teraz wstaje 2-3 razy, karmimy mm. Wazy 5 kg. Wszyscy się śmieją z rodziny ze zapomniał rosnąć wzdłuż tylko rosnie w boki, bo ma rozmiar 62 teraz. Jest strasznym cycusiem mamusi. Córka wgl nie była za mną, jej było obojętne z kim jest wiec dla mnie to nowość. Ale bardzo miła ta nowość. Jak będzie ciąża No to wiadomo ze płakać nie będziemy ale trochę się martwię, bo przez ten czas do testu czyli prawie 3 tyg zdażyło mi się 2 razy pic wino i brać silne leki, bo w życiu by mi to do głowy nie przyszło.09.12.2016 jesteś na świecie córeczko ❤️
23.01.2019 8 tc aniołek :,(
14.10.2020 CB
29.03 są 2 kreski
29.04 szok! 2 ❤️
20.05 jeden z zarodków obumarł oby ten drugi był silny
22.07 czekamy na Maksymiliana ❤️ -
nick nieaktualnyŻe mną na sali po porodzie leżała dziewczyna która urodziła coreczke w styczniu 2021 a synka w grudniu 2021. Tak więc wszystko możliwe. 🙂
Ja bym się cieszyła ale nie ma h**a... Ze tak powiem jak przez 7 lat się mi bez antykoncepcji nie udało to nie wierzę w cuda. 🤷