GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta Milenie we wtorek właśnie prawa dwójkę wypatrzylam
https://zapodaj.net/48712e30b0c30.jpg.html
https://zapodaj.net/8741da687e173.jpg.html
zdjęcie ze środy teraz już widać igiełkę
Sisska napisałam taka długa wiadomość i mi się skasowało... No szlak. Byliśmy w Szaflarach i tam mieliśmy apartament wynajęty. Czy odpoczęli? Szczerze to nie.. Raczej tylko zmienili trochę otoczenie. Z dzieckiem takim nie da się odpocząć już tak jak wcześniej... No chyba z ktos ma w nosie wszystko faktycznie.
Bon wykorzystany, udało mi się wieczorami trochę zrelaksować, byłam na masazu i w saunie ale na następny dzień mnie połamało po tym masazu tak że ja dziękuję xD.
Wszystko spoko tylko mieliśmy pokój na 2 piętrze i dyndac kilka razy dziennie z nią (10 kg) góra i dół po schodach bo windy nie ma... 🤦♀️ A też zjadła no to czekałam chwilę żeby z nią od razu nie iść do wody. Przebieranie zejście do basenu tak 2 h w wodzie i jedno musiało iść z nią do góry. (Zaliczając kąpiel małej po każdym wyjściu z basenu) Bo znowu się zbliżała albo drzemka albo karmienie.... I to że ja cały czas w głowie miałam czy nie płaczę u góry czy zasnęła mężowi czy nalał wody do butelki na mm.... 🤷🏽♀️🙈🤦♀️
Teraz czekamy na obiad w Gliczarowie w miejscu gdzie zawsze wcześniej nocowaliśmy przed ciąża u zaprzyjaźnionej kobietki. Zjemy i spadamy na powrót. Okolo 16 będzie mieć 3 drzemkę więc prawie nam prześpi trochę t drogi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 15:07
ambrozja, Sisska lubią tę wiadomość
-
To my duzo jezdzimy. Te wakacje w zasadzie mamy cale pozapelniane a to wyjazdami blizszymi a to dalszymi. Jutro na caly dzien w gory na urodziny teściowej. Za tydzien do kotliny klodzkiej na 3 dni. Przeraza mnie jedynie podroz autem z moją 4 latka po 5 minutach slysze ze juz nie umie wytrzymac. Ale musi sie przyzwyczaić. Dzis brzydka pogoda i pojechalismy do galerii na sklepy, Mała aniol jakby jej nie bylo. Starsza nawet grzeczna, nie szalała i nie uciekała wiec na plus. Gdyby nie jazda w aucie byloby super. Zobaczymy jak ponowny lot samolotem pod koniec sierpnia... Ja to juz planuje kolejne wakacje troche sie tylko obawiam sytuacji ekonomicznej bo zle sie dzieje
U Igi zęba nie widac! Troche sie dziwie bo starsza siostra juz miala 3 w tym czasie! A ta spokojnie, luzik, mam czas na czworakach umie jeden krok i spada na dupke za to ostatnio je jak smok. W galerii butla 200 ml mleka, po 1,5h w domu przed spaniem znowu wszytsko wypite. Szok. Teraz zmienilam i na wieczor jej daje kaszke ale niestey to nic nie daje bp i tak o 24/1 budzi sie na mleko. Nie wiem czy dawac herbatke, oszulac glod.. Chyba oduszcze i zaczekam az sama do tego dojrzeje bo skoro wypija to widocznie potrzebuje. Az taki wysilek to dla mnie nie jest skoro spi 12 h od 18 do 6.
-
Ostatnio w sumie czytałam że im później dziecku zęby wychodzą tym są mocniejsze... Ciekawe na ile się to sprawdza.
Chic Chic myślę że takie wyjazdy to kwestia organizacji i przyzwyczajenia. U na sto był pierwszy tak na dłużej z małą i samo pakowanie. Połowa rzeczy mi się nie przydała zabrakam jej kołderką do której się przytula jak zasina, lampkę nocną taką zabawkową bo w nocy zawsze się świeci itd itp. Pewno z drugim dzieckiem kiedyś będę bardziej na luzie podchodzić. 😂
My w przyszłym roku nam morze nasze polskie(przed ciąża przez 8 lat jeździliśmy co roku na przełomie wrzesień/ październik nie lubimy gorąca i tłumów więc wtedy idealnie dla nas zawsze bylo). Więc chcemy do tego wrócić. No i mąż chce lecieć gdzieś na wycieczkę dalej za granicę na 10 rocznicę ślubu. Ale mam nadzieję że mu ten pomysł wybije z głowy. 😂🤦♀️😂 -
Justhope ale ma tam wszystko na wylocie. Mój kiepsko spał właśnie przez tą wychodząca górna jedynkę. Ja zastanawiam się właśnie nad wakacjami że wzg na starszego syna bo najchętniej zostałabym w domu że wzg na młodszego. Boje się teraz gdzieś lecieć bo ciągle problemy na tych lotniskach, nad morze mamy ponad 800 km a mój maluch nie jest fanem fotelika samochodowego.....
-
Ambrozja może coś w okolicy znajdziesz? Starszak się wyszaleje a Wy właśnie jakiś basen czy coś? My od kiedy zmieniliśmy łupinę na fotelik tak mała jedzie w miarę bez problemu. Przespała nam prawie całą drogę obudziła się w Nowym Targu więc praktycznie na miejscu. W lupinie było jej nie wygodnie już.
No właśnie jestem ciekawa czy u Waszych dzieciaków też te zęby są takie nabrzmiałe już wszystkie? Na dole przy jedynkach były tylko one opuchnięte. I nie wiem czy faktycznie góra się pcha tak jej -
Starszak chce jechać z kuzynami bo samemu mu się nudzi a kuzyni jadą nad morze i tu jest problem ze jemu już nasze towarzystwo nie wystarcza...
Justhope jaki macie fotelik, ja kupiłam Joie Spin 360. Niby w naszym samochodzie pasuje jak ulał ale nie wygląda jakby młodemu było w nim wygodnie.
Mój ma mniej spuchnięte te dziąsła niż Twoja. Tak mi się wydaje. Na dole dwójki ma tak spuchnięte.Justhope! 2 lubi tę wiadomość
-
Ile Twój starszy ma lat? To może wyjechać na noc? Żeby młody przespał jak najdłużej?
https://sklepkubus.pl/foteliki-samochodowe-obrotowe/1133-4423-babysafe-rhodesian-0-18kg.html?gclid=Cj0KCQjw852XBhC6ARIsAJsFPN2op0bDgAuADpdqURB64OeQCM2rfDgd7-qW0SEKkO21hFub1LMIilwaArDuEALw_wcBWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2022, 09:26
-
U mojego nic a nic się z zębami nie dzieje 🤷 widać przez dziąsła takie białe jak przebija ale nie jest to opuchnięte czy zaczerwienione. Także pewnie jeszcze poczekamy 😁 a ja każde nowe zachowanie przypisuje że ząbki idą haha
-
ambrozja wrote:Starszy ma 11 lat, idzie do V kl. Myślałam o nocy ale on w nocy i tak nie śpi jakoś mocno. Budzi się co chwilkę mam wrażenie że co mu cycus wypadnie z buzi to się budzi, wkładam i zasypiamy:) żywy smoczek jestem:)
Podobne te nasze foteliki.
My mad morzem jesteśmy właśnie
Zrobiliśmy postój na nockę pod Poznaniem u umoich rodziców. Także nad samo morze wyszły 4,5h plus 1h przerwy. Miala być na stacji a oczywiście trafiliśmy na stację w remoncie a obok byl MCDONALD i tam wylądowaliśmy 🙈 siedziałam na tylnym siedzeniu między nimi i się z nią bawiłam wiec nie płakała ostatnie 15min puściłam piosenki dla dzieci na YouTube Kids to patrzyła jak zaczarowana 😅
Nocki u moich rodziców i tu to też właśnie cyc non stop.. aż pieluszkę musze przebierać bo przesikuje.. ale inne miejsce i spi spokojnie wtulona tylko 🤷♀️
A w dzień to cycka na siłę albo na drzemke w jakimś spokojnym miejscu bo tak to bie da rady. Ciumknie 2x i siw rozgląda.
Więc cycki w dzień gigantyczne mam a po nocy dwa smutne flaczki 😅
I też pojechaliśmy ze względu na starszego bo ona to właśnie potrzebuje nadal się wtulic a nie szalenstw 🙈
A te zeby to ja nie wiem. Jak nie peknie dziaslo to gwarancji nie ma ze to zeby 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 09:34
ambrozja lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Milena usiadła sama z pozycji leżącej.. A nie mówiłam. 😂🙈 I fizjo też miała rację.
2 się przebiła dalej nie zaglądam bo nie da popatrzec.Bylysmy w przychodni bo coś jej wyszło na powiece od czasu tej bostonki i raz znika raz wychodzi na jednym oczku. A teraz dodatkowo przez ząbkowanie trze i dostała masc Neomycyne. A przy okazji załatwiłam sobie mój brzuch na wyjeździe. Poszłam sobie na te bicze wodne z ciśnieniem masowałam plecy o się obróciłam brzuchem... Od tego czasu mnie zaczęło coś boleć w nad blizną. Pokazałam przy okazji dzisiaj lekarzowi i twierdzi że widocznie jakiś mięsień puścił. Jutro idę do fizjo bo boli przy skręcaniu w prawa stronę i schylaniu.
Sisska miałam pytać jak tam u Was to mm które w końcu dajesz?
Czy u Was dzieci już łączą jakieś sylaby? W sensie dada mama...? Milena wydaje coraz nowsze dźwięki mlaska całymi dniami cmoka. Ale póki co raz się dada wyrwało i to raczej nie swiadomie -
My mamy druga górna jedynkę. Czyli jedynki już są. Teraz jeszcze cała reszta......
Tak u nas ciągle mama dada baba nienie gaga. Plus bezdźwięczne naśladowanie pieska, słucha jak szczeka i wtedy z takim skupienie próbuje chaukac ale tylko rusza brodka -
Moja trajkocze jak najęta dididid dadada itp. Najwięcej jak jest zła ja się śmieje ze skrazy na kogoś ❤ sisiad mi w spacerówce z takiej opartej pozycji ale z maty nie raczkowanir i pelzanje też jeszcze nie.. no i cyce mi tarmosi jak szalona. Zapiecie od stanika do karmienia zaraz chyba ogarnie i zacznie sobie sama odpinać mam wrażenie 🙈
I jeszcze przestala jakieś 2 tyg temu ssać kciuk na szczecie i zaczęła wyciągać rączki do mnie jak np maz ja weźmie I jak to my mówimy "straci ze mną wifi" to jak mnie wypatrzy to ręce rzuca w moja stronę i się mu wyrywa aż 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 19:19
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja też się muszę wybrać do jakiegoś fizjo bo mnie czasem pobolewa blizna.. i wydaje się mi, że powinna inaczej wyglądać a nadal jest czerwona i wypukła..
Podaję Bebiko 2 zwykłe, to żółte. I wszystko jest spoko, nic się mu nie dzieje. Tylko ono się słabo rozpuszcza (ja podaję w temp pokojowej ale ponoć w ciepłej wodzie też ciężko) i czasem takie gluty zostają 🙈