GRUDZIEŃ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisska wrote:Jeszcze jest Babcia,która czasem się tutaj udziela, może też zechce dołączyć
Zawsze o mnie pamiętasz 💖
Ja o Tobie też.
Córka od początku używa tego cudeńka:
https://www.pinkorblue.pl/najell-nosidelko-easy-airmesh-evening-grey-a306061.html
Muszę obiektywnie stwierdzić, że jest bardzo praktyczne i pasuje nie tylko Antosiowi, ale i do dziadkowego brzucha.
A co z prywatnością na Fb?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 15:42
-
Podobał się mi zawsze ton Twoich wypowiedzi i chyba dlatego zapamiętałam 😊 aaa no i podoba się mi to, że babcia ale tak się bardzo interesuje, chcesz być na topie. Chciałabym żeby któraś babcia mojego synka się tak zainteresowała i chciała aktualizować wiedzę 😁
Dziękuję za polecajkę, nosidło fajne ale nie na moją kieszeń, co innego gdybym używała często. Ale u mnie to sporadycznie będzie i nie wiem czy nam w ogóle takie coś przypadnie do gustu.
Na FB niestety nie jesteśmy już tak anonimowe, używamy tam nicków z forum ale wiadomo widzimy swoje profile itp.
Szczerze mówiąc też się bałam tego(szczególnie że są dziewczyny z moich okolic) broniłam się przed dołączeniem ale wiem, że wątek nam za chwilę pewnie padnie więc się przełamałam.Babcia lubi tę wiadomość
-
ambrozja wrote:Carola co tam u Was?
Jak spanie? My ostatnie dwie nocki mieliśmy dramatyczne. Cyckowanie bez przerwy.
😁.Tak ze jestem wykonczona.A w dzien mala tez daje mi do wiwatu.Ciagle sie po mnie wspina,ciagnie za wlosy,drapie,szczypie.Na razie mowienie ze nie wolno nie odnosi rezultatu.
A u ciebie maly tyle je z cyca czy po prostu sie przytula?A stalych posilkow duzo je?Co zazwyczaj dajesz na kolacje?Ja myslalam zeby przed snem podawac jej kasze ale po pierwsze to chyba nie dziala a po drugie i tak ostatecznie musze jej dac piers bo inaczej nie zasnie🤷♀️carola12 -
Moja kaszki nie lubi.. I też nadal z 3-4x je w nocy. Dzisiaj mega dużo ale mlody nam dal popalić. Najpierw zwymiotowal to jak sprzątałam ta sie obudziła. Maz nie jest wstanie sam nie zwymiitowac w takiej sytuacji qiec ja nosił i drugi raz ja usypialam a potem mlody w druga stronę się przeczyścił lekko to już maz ogarnął ale ja znowu ja usypialam bo oczywiście ten hałas ja obudził a do tego 2x sama i 5:40 wstala 🙄 to już ona resztę pobudziła..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To witaj w klubie zombie. W nocy coś tam je a trochę potrzebuje się przytulić ostatnio widzę że zęby dają mu popalić.
On je sporo: rano np jaglana z bananem, pozniej jakiś chlebek z serkiem lub jajecznica, obiadek, jogurt, kaszę mleczna i jeszcze czasami coś tam zje chlebek czy owoc. A mleko to rano i raz lub dwa w ciągu dnia no i wieczór jako usypiacz i calaaa noc🙄. U nas nie sprawdza się rada żeby dać mu dużo zjeść na kolacje i będzie dobrze spał w nocy.
Ja też jestem poturbowana przez Młodego gryzie, szczypie i drapie....🤦 -
Ja mam taka cicha nadzieję że na poltoraroku albo wcześniej przerobię jej łóżeczko na tapczanik z barierka i jak z nią się ułożę na wieczór pocycyka i tam będzie spala chociaż trochę. Na razie bie jestem wstanie jej przełożyć do łóżka jej🙄 syn na na te 1,5 roku juz tam spal i schodził schodził ładnie. Odpukać wypadł raz ale jak się bawil a nie przy okazji spania no i już będą razem w pokoju a nie u nas w sypialni6cs: 08.2018 - synek
-
Nasz też jeszcze ani raz nie spał w swoim łóżeczku. Też na to liczę że za jakiś czas przetlumacze mu że w łóżeczku fajniej się śpi, kupię jakaś pościel, maskotkę może go zachęcę jakoś.... Już mozna mu sporo rzeczy wytłumaczyć albo on nam tłumaczy albo każe coś zrobić pokazując palcem:)
-
To moja do 5 m-ca spala bardzo ladnie w swoim lozeczku.Przesypiala 7-8 godzin bez przerwy,potem jedno nocne karmienie,i dalej spala do rana.Problem wlasnie zaczal sie po 5 m-cu.I nie wiem dlaczego.Teraz tez karmie ja na noc w lozku swoim a jak zasnie to przekladam ja do lozeczka.Tam spi jakiej 2-3 godziny ,czasem z przerwami.Potem juz ja musze brac do siebie bo budzi sie co pol-poltorej godziny.
Myjecie waszym dzieciom zabki?Czego uzywacie?Jak je przekonalyscie do tego?
Ambrozja,to pokazywanie palcem to szybko bardzo.Super😊carola12 -
Carola to mój trochę podobnie tzn do 5 tego miesiąca budził się tylko 2x o 1 w nocy i 4 jak w zegarku, ale spał u mnie na łóżku w kokonie.
Ja kupiłam chyba 2 mies temu szczotkę i pastę i....nie myje, jakoś zapominam czy nie wiem co🤦
Oj on już od dawna pokazuje. Najpierw w książeczkach, później przez okno, na spacerach itp. I gada cały czas i non stop banan na buzi.carola12 lubi tę wiadomość
-
Ja mam soniczna baby brush i paste elemx 0-6 I myjemy razem ze starszym on proboje sam też soniczna Kids sonic, a ja małej. Daje jej ja do rączki to później jest lament I płacz ze zabrałam 😅
Nie wiem co piszecie. Ona nigdy nie spala dobrze 😅 ciągle najlepiej z cyckiem w buzicarola12 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Ambrozja ja też często zapominam mu umyć 🙈🙈 pastę mam z ziaji z ksylitolem. A szczoteczka jakaś silikonowa z ogranicznikiem na początek 😊 dobrze że ma tylko dwa ząbki to nie mam aż takich wyrzutów że mu zapominam umyć 😅
ambrozja lubi tę wiadomość
-
No,moja ma jakis milimetr jednego ząbka i postaram sie jakos go myc.Ale do tej pory nie pozwalala mi nawet zajrzec do buzi wiec nie wiem jak to bedzie.
A moja corka powiedziala stanowcze nie mojej kuchni😱.Dotad dawalam jek na obiad glownie sloiczki.Ostatnio ugotowalam jej sama obiadek i za zadne skarby go nie chciala.
Ambrozja,twoj synek z tego co pamietam z poprzednich wpisow szybko sie rozwija.A to pokazywanie palcem to chyba nawet na roczek nie zawsze jest.carola12 -
Mój tak różnie je raz to co my a jak nie mam nic dla niego to słoiczek.
On raczej ok się rozwija, też jest trochę starszy od forumowych dzieci bo termin miałam na początek grudnia a cesarkę 24.11.
Chicchic nie ma się co tym stresować absolutnie. Jest czas.
Powiedziała matka która też się cały czas czymś stresuje i doszukuje eh matki wariatki -
Moja tez gada duzo. Nawet bardzo bo za dnia sie jej buzia nie zamyka. A w nocy zdarza sie ze przez sen cos tam sylabuje. Dzis pokazala gdzie jest lampa. Cieszylam sie jak wariatka. No i nos pokaze, ale brawo nie zrobi dalej. Ale i tak wydaje mi się że jest bardzo kontaktowa.
Spanie teraz wcześniej, zmiana czasu dziala dalej.... Zasypia przed 19 bo juz jwst padnięta. Budzi sie o 4, dostaje mleko i tak z pol godziny pogada, biore ja do lozka i dosypia do tej 7 maksymalnie.
Z jedzeniem nawet spoko.. Zazwyczaj sama cos gotuje ale czasami nie mam pomyslu albo mi sie nie chce i zawsze mam sloiczki w zapasie.
Lubi serki twarozkowe, przepada za bulkami z masłem no i jest jak taki piesek, jak ktos cos je to ona pierwsza stoi przy nim. Czekam na ten krok, chodzi juz nawet za 1 rękę, czasami sie puszcza, ale poki co widzę ze sie boi.ambrozja, Marta..a, carola12 lubią tę wiadomość