X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Mag_len Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zobaczyłam ile ja literówek robię we wpisach🙈sorki,ale zazwyczaj pisze na szybko bo przy mojej trójce jestem na najwyższych obrotach całe dnie 😅

Paula9463 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula9463 wrote:
    Hej 😊 ja w szpitalu, dostałam krwotoku i już bałam się najgorszego, w środę po 22 miałam krew na wkładce w WC I dalej leciało. Przed 24 bylam w szpitalu. Na szczęście jest dobrze. Ale do końca ciąży heparyna. No i tekst lekarza przy usg czy wcześniej był widoczny pecherzyk ciążowy, przestraszyłam się że już nie ma a on nie no jest ja się tylko pytam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Krwawisz i się pyta czy było jakby już nie było.
    Zostaje na razie do soboty, chyba że będzie się coś działo, ale mam nadzieję że będzie dobrze 😳
    Przy badaniu nie zdarzyłam iść do WC I było bardzo nie przyjemne przez ilość moczu i pewnie dłużej przez to trwało więc z pełnym pęcherzem nie ma co. Prawie się posikałam 😅

Meowne są różne rodzaje tych pieluszek i dobrze poznać każda taktykę żeby zobaczyć co wam będzie odpowiadać

Holipka przecież jakby tak miało być to co druga na badaniu by sikała 🤦‍♀️

Ojej, bardzo mi przykro, że takie stresy przeżyłaś!
    Dobrze, że z dzidzią wszystko dobrze. Chociaż ten lekarz też mógłby się zastanowić zanim sformułuje pytanie. Albo najpierw Cię uspokoić, że wszystko jest dobrze, a potem dopytywać 🤦‍♀️

Czekam na wieści od Ciebie. Trzymam kciuki ☀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaanna i Bialeek gratulacje odkrytych płci maluszków ❤️

Bialeekk, Kasiaanna lubią tę wiadomość

• meowne Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula9463 wrote:
    Hej 😊 ja w szpitalu, dostałam krwotoku i już bałam się najgorszego, w środę po 22 miałam krew na wkładce w WC I dalej leciało. Przed 24 bylam w szpitalu. Na szczęście jest dobrze. Ale do końca ciąży heparyna. No i tekst lekarza przy usg czy wcześniej był widoczny pecherzyk ciążowy, przestraszyłam się że już nie ma a on nie no jest ja się tylko pytam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Zostaje na razie do soboty, chyba że będzie się coś działo, ale mam nadzieję że będzie dobrze 😳
    Przy badaniu nie zdarzyłam iść do WC I było bardzo nie przyjemne przez ilość moczu i pewnie dłużej przez to trwało więc z pełnym pęcherzem nie ma co. Prawie się posikałam 😅

Meowne są różne rodzaje tych pieluszek i dobrze poznać każda taktykę żeby zobaczyć co wam będzie odpowiadać

Ojej, dobrze, że z bobasem wszystko w porządku! Trzymam kciuki, żeby już nic takiego Cię nie dotykało!

24.03.2024 - II kreski ✨❤️
    25.03 beta-hcg: 203
    27.03 beta-hcg: 464
    2.04 beta-hcg: 4795
    09.04 🩺 (6+1) ❤️
    24.04 CRL: 1,70 cm
    20.05 NIFTY
    22.05 usg prenatalne crl: 6cm ☺️
    25.05 niskie ryzyka u dziewczynki 💗

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka36 wrote:
    A ja właśnie słuchałam serduszka piękny dźwięk kupiłam używany detektor za 30 zł a ile radości jak można usłyszeć maleństwo ,miłego dnia i udanych wizyt

Jakiej firmy udało Ci się dostać detektor? Ja szukałam używek i jakoś nie mogę trafić 🙂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula9463 wrote:

Dobrze, że jesteś pod opieką 😘

Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało ✊

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Dziewczyny właśnie zobaczyłam ile ja literówek robię we wpisach🙈sorki,ale zazwyczaj pisze na szybko bo przy mojej trójce jestem na najwyższych obrotach całe dnie 😅

Nie przejmuj się tym 😘

Ja ostatnio mam chyba jakiś klasyczny baby brain - dopadł mnie ubogi zasób słownictwa, momentami ciężko mi sklecić zdanie albo przypomnieć sobie jakoś wyraz 🙈 Momentami jest to trochę problematyczne 🙃

Ciągle zapominam o różnych rzeczach, ostatnio wracałam do domu, bo nie wzięłam na wizytę dokumentów 🙄

A dziś na przykład sprawdzałam, jak wygląda flaga USA, bo potrzebowałam do pracy, a nie mogłam sobie przypomnieć i szukałam flagi UK 🤣🤣🤣

Żeby nie było, na co dzień jestem w miarę inteligentną osobą 🤭 Przynajmniej Mąż tak twierdzi 😅

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że do naszego grona dołączyła parka, chłopiec i dziewczynka 💙💗

Gratuluję, Kochane 😘

Bialeekk, Kasiaanna lubią tę wiadomość

• mar.1 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len u mnie w labie mówili, że wynik może być do 10 dni, a było szybciej. Krew miałam pobieraną we wtorek, a dzisiaj w ciągu dnia był wynik

06.04 ⏸️ 💕

07.12.2024 9:55 54 cm 3020 g 👶 R ❤️

24.02.2022 17:50 53 cm 3020 g 👶T💙
    age.png
  • Evelle28 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina_02 wrote:
    Mam jaskrę, przy sn istnieje ryzyko odklejenia siatkówki, a tego nie chcę więc pozostaje mi cc, chyba że mój okulista stwierdzi że jest ok i mogę mieć sn. Ale cholera jasna nie idzie się tam dodzwonić 😡😡😡
    Tez mam jaskrę , muszę tez iść do swojej okulistki

Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
    01.07.2021 [*] 💔

05.04.2024 - II ♥️
    11.04.2024- beta 769
    13.04.2024- beta 1772
    15.04.2024- beta 3671
    20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
    25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
    24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
    29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
    03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
    12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
    20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
    14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
    18.07 - VII USG ⏳
    06.08 - POŁÓWKOWE

preg.png
  • Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jakiej firmy udało Ci się dostać detektor? Ja szukałam używek i jakoś nie mogę trafić 🙂
    Angelsaunds

MummyYummy lubi tę wiadomość

• businesscare Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Nie przejmuj się tym 😘

Ja ostatnio mam chyba jakiś klasyczny baby brain - dopadł mnie ubogi zasób słownictwa, momentami ciężko mi sklecić zdanie albo przypomnieć sobie jakoś wyraz 🙈 Momentami jest to trochę problematyczne 🙃

Ciągle zapominam o różnych rzeczach, ostatnio wracałam do domu, bo nie wzięłam na wizytę dokumentów 🙄

A dziś na przykład sprawdzałam, jak wygląda flaga USA, bo potrzebowałam do pracy, a nie mogłam sobie przypomnieć i szukałam flagi UK 🤣🤣🤣

Żeby nie było, na co dzień jestem w miarę inteligentną osobą 🤭 Przynajmniej Mąż tak twierdzi 😅
    Wczoraj pierwszy raz to poczułam🤣🤣🤣🤣 czyli jednak to normalne że to już się dzieje🙈 w kuchni czułam się jak gamoń, w aucie to samo.

Kasiaanna, Tatka, MummyYummy lubią tę wiadomość

PCOS od 2015
    10.2023 odstawienie anty
    28.03.2024 ⏸️❤️
    16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
    22.05.2024 NIFTY
    28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
    Termin 09.12.2024
  • Wikta06 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar.1 wrote:
    Mag_len u mnie w labie mówili, że wynik może być do 10 dni, a było szybciej. Krew miałam pobieraną we wtorek, a dzisiaj w ciągu dnia był wynik

Ile się czeka w końcu bo mi no powiedzieli, że do 3 tygodni a wy szybciej dostajecie to może i ja też

• Bialeekk Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta! Wpisz proszę imię naszego synka- Nikodem💙

aambrozjaa93, businesscare, Megipta, Dariaa29, MummyYummy, Aune, mar.1, rybka8, KarolinaAnastazja, Likela, Elewina, Merida Waleczna, Paula9463 lubią tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈+🍍=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03.2024- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 27.11.2024, godzina 10:10
    3940g wymarzonego synka 🥹👶🏼

07.2025 Biochem 💔
    10.11.⏸️ beta 110,51 mlU/ml
    13.11⏸️ beta 244,03 mlU/ml 121%

event.png
  • Nina_02 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Tez mam jaskrę , muszę tez iść do swojej okulistki

Koniecznie 😊 właściwie to jestem ciekawa co mi powie 🤔 od diagnozy jaskry wiem że w ciąży muszę to kontrolować i może być cesarka, ale wiem też że stan może być na tyle dobry że lekarz godzi się na sn, dam znać jak już się tam dostanę 😊

👩34 ❤️🧔‍♂️35

Starania od 2020
    03.2024 3️⃣ iui 🙏
    26.03.2024 ⏸️
    27.03.2024 beta 62 😍
    25.05.2024 nifty- niskie ryzyka 💙

Dobrze, że już jesteś Synku 🥰

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:

Piękne imię ❤️ u nas też pierwotnie miał być Nikodem, jeśli potwierdzi się chłopczyk, ale zostanie jednak na drugie imię😊

MummyYummy, Bialeekk, Aune, mar.1, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊

@Paula9463 i @Mag_len współczuje Wam tych stresujących sytuacji :(
    Moja przyjaciółka, która jest w ciąży ostatnio też się dowiedziała, że miała kontakt z osobą, która ma rumień, zrobiła przeciwciała i okazało się, że musiała przechorować już wcześniej, @Mag_len trzymam kciuki żeby u Ciebie tez była taka sytuacja! 😊

Kasiaanna i Bialeek gratuję córeczki i synka! 💗💙

@MummyYummy mnie też dopada chyba ten słynny babybrain, zapominam o różnych rzeczach, gdzie zawsze „słynęłam” z doskonałej pamięci, zapominam słów w trakcie rozmowy 🙈 a już szczytem było kiedy ostatnio pojechałam na zakupy, po powrocie zapomniałam wyjąc ich z auta, po 2 godzinach kiedy chciałam sobie wypić zakwas z buraka, który kupiłam zobaczyłam, że nie ma go w lodówce, zaczęłam analizować sytuację i przypomniało mi się, że ja tych zakupów w ogóle nie przyniosłam do domu 🤦‍♀️😂

Miłego weekendu! 🥰

Skryta19, Kasiaanna, Bialeekk, Aune, meowne, Paula9463 lubią tę wiadomość

age.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży nałożyłam kotu jedzenie z puszki, tylko nie zauważyłam, że nie ma miski 🤪
    Dziewczyny, czujecie już jakieś pierwszej subtelne ruchy?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    businesscare wrote:
    Wczoraj pierwszy raz to poczułam🤣🤣🤣🤣 czyli jednak to normalne że to już się dzieje🙈 w kuchni czułam się jak gamoń, w aucie to samo.

No niestety chyba tak 😂 Ja czasem w myślach muszę mówić sobie, co mam po kolei robić i nie są to jakieś skomplikowane czynności, bardziej: "załóż buty, zawiąż sznurówki" 🙈

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:

U nas też będzie Niko 💙

Bialeekk, Aune, aambrozjaa93, KarolinaAnastazja, Merida Waleczna lubią tę wiadomość

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ